Legmeervogels – Zaanlandia 3 - 3

Tegen het voor ons onbekende Legmeervogels in Uithoorn op complex de Randhoorn moesten onze zondag A selectie 2 x aantreden tegen de thuisploeg. Ons 2e team behaalde een knappe 2-2 en ons 1e bleef steken op een uiteindelijke teleurstellende maar terechte 3-3

De thuisploeg, een klassieke middenmoter, speelde op het fonkel nieuwe grote kunstgras veld met open vizier en daardoor vielen er vele mogelijkheden tot kansen te noteren. Vanuit een verre voorzet bij de 2e paal scoorde spits Postma de 1-0 , we stonden er bij en keken er naar. Direct na onze 2e aftrap gingen we aanvallend beter spelen en met name Jeremy had er zin aan vandaag. De beide vleugel verdedigers van de thuisploeg , op roze kicksen, moesten dikwijls in de achtervolging om onze nr 7 van succes af te houden . Het was echter Cyrille die een fraaie voorzet van Luciano als enige op de juiste waarde wist in te schatten en hij tikte met links de gelijkmaker binnen. Het werd zelfs nog mooier als vanuit een fraaie aanval , voorbereiding Reino en afwerking van Davey de verdiende voorsprong wordt gerealiseerd.

Na de rust een wedstrijd die bol staat van counter en re-counter voetbal , beide teams willen scoren en de ruimtes op het veld lijken op de grootste hangars van Schiphol. Maar er wordt vooralsnog niet gescoord. Wij krijgen de grootste mogelijkheden maar doelman Suzulmus stopt met alles wat hij heeft , al onze doelpogingen en inzetten . Zo blijft het lang 1-2 .

Echter in minuut 72 is het dan toch raak , Davey maakt zijn 2e en onze 3e treffer, het is 1 tegen 3 . De wedstrijd lijkt beslist, maar dan gaat er tactisch iets fout naar mijn mening, als de bank met wisselspelers de kracht van je elftal bepaalt, gebruik deze dan op het juiste moment. Na onze 3e goal zou er meer defensieve controle en energie op ons middenveld moeten komen, daar de ruimtes op het veld nog veel groter waren geworden. Het was daarom voorspelbaar dat de thuisploeg zou kunnen gaan scoren. Reeds in minuut 74 was de 2-3 een feit en niet veel later zelfs de gelijkmaker. Daarvoor had Terry zeker 4 x een aanvaller van een score weten af te houden. In de laatste fase kon de uitslag nog alle kanten op, maar verstandig was het om de 3-3 stand maar te koesteren. Toch was het gevoel na afloop meer, dat we niet 1 punt hadden gewonnen maar 2 punten hadden verloren . De wedstrijd stond onder leiding van Zaandammer Michel de Waal met ondersteuning langs de lijn van de youngsters Hadid en Adoujid, het trio kan terug zien op een puike prestatie met een 8 voor de uitvoering en een 8.6 voor de attitude .

Volgende week thuis tegen sub-topper AGB , veel succes .

J A W S