Zaanlandia - De Spartanen 3 – 2

 

Na 2 nederlagen hebben we weer het zoet van de overwinning te pakken ten koste van hoogvlieger De Spartanen uit Wognum , dat bij positief resultaat nog in aanmerking kwam voor de 2e periode.

Onze inmiddels kenmerkende zwakke start , te weinig beleving , te laag tempo , kwam ons vandaag duur te staan .

Reeds na 3 minuten lag de bal achter Terry , dit herhaalde zich nog eens in minuut 29 , beide keren door verdedigend falen, dus moesten we weer in de achtervolging net als verleden week .

Het verschil met HSV was echter dat De Spartanen wel de ruimtes weggaven en met de individuele kwaliteiten van Luciano werden we gevaarlijker.

Slechts met overtredingen , goed gearbitreerd door de heer J J Breedijk , konden de bezoekers dit afstoppen .

Het eerste resultaat was een penalty na de 4e overtreding op en tegen onze nr 14. Reino scoorde vanaf de stip op de juiste manier, binnen kant paal in het zijnet . Dit was de ruststand.

Na de rust een compleet andere wedstrijd. De Zwartjes domineerden en het wachten was op goals. Daar doelman Ebbelaar van de rood witten hier anders over dacht duurde dit tot minuut 60.

Weer een overtreding nu op Reino leverde opnieuw een penalty op . Nu was Burak de scherprechter. Daarna creëerden we een regen aan kansen en mogelijkheden maar steeds weer lag de uitstekende doelman in de weg , maar kon de voorsprong niet uitblijven.

Dat hiervoor onze linksback verantwoordelijk was mag een wonder heten , maar de treffer was niet minder fraai. Vanuit een pirouette krulde Franklin de bal in de bovenhoek.

Dat het daarna i.p.v van 3- 2 geen 7- 2 is geworden blijft een raadsel , gevoed met enig gevoel van te weinig concentratie om de enorme kansen te verzilveren.

Maar de zege werd veilig over de streep getrokken. Daar KFC in Enkhuizen op 2-1 bleef steken gaf De Spartanen toch de blijdschap van de 2 e periode titel , door deze over te nemen van winnaar De Zouaven.

Mannen zondag de klassieker uit tegen het roemruchte Door Wilskracht Sterk .We zijn gewaarschuwd ,maar aan onze stand verplicht met de volle winst van uit de hoofdstad te vertrekken. Succes.

J A W S