Na gekomen bericht.

Zaanlandia weer en ronde verder in de beker.

Op dinsdag 30 januari jl. speelde ons eerste elftal de 4e ronde van de KNVB beker voor amateurs. De tegenstander was vv Eemdijk, een hoofdklasser uit het zaterdagvoetbal. Het werd een wedstrijd die de Zaanlandianen niet snel zullen vergeten want het werd een echte bekerwedstrijd met volop spanning en kansen over en weer. Het begin van de wedstrijd zorgde voor een aanvallend Zaanlandia maar de score bleef uit. Tijdens het verdere verloop van de eerste helft werd Eemdijk iets beter maar onze verdediging met een uitblinkende Terry zorgde er voor dat ook Eemdijk niet tot scoren kwam.

Dus stond er een 0-0 ruststand op het scorebord.

Na de rust eigenlijk een zelfde spelbeeld, een iets meer aanvallend Eemdijk maar tot echte grote kansen kwam dit elftal niet. Tot dat in de 15e minuut van de 2e helft Bruce de Graaf een “wereldgoal” maakte. Van ruim 40 meter schoot Bruce de bal over de iets te ver voor zijn doel staande keeper van Eemdijk. Grote vreugde bij de spelers van Zaanlandia natuurlijk. Jammer was het dat kort daarna een verdediger van Zaanlandia in een duel de bal tegen zijn hand kreeg geschoten in het strafschop gebied en dus besloot de scheidsrechter de heer Wiedijk om Eemdijk een penalty te geven. Terry was kansloos dus werd het 1-1.

Eemdijk wilde meer waardoor onze voorhoede meer ruimte kreeg voor de denkbeeldige counter. En in blessuretijd gebeurde het dan toch echt, via Burak kwam de bal bij Jeremy en door een misverstand tussen de keeper en de laatste man van Eemdijk kon Jeremy de 2-1 binnen schieten. Nog groter was de vreugde bij onze spelers bij deze goal en in de slotminuten van deze wedstrijd en de laatste paar minuten kwamen wij niet echt meer in gevaar, dus werd deze bekervoetbal kraker door ons met 2-1 gewonnen. Een geweldige prestatie van onze spelers en begeleiding natuurlijk en hierdoor plaatsen wij ons voor de 1/8 finale voor de KNVB beker.

Door de loting van afgelopen donderdag is LSVV onze nieuwe tegenstander in de beker. Wij spelen een uitwedstrijd in Zuid Scharwoude.

Binnenkort zullen wij via de website melding maken wanneer dit gaat gebeuren en mannen uiteraard weer heel veel succes.  

                                                                                                                  Invaller JAWS