Wedstrijdverslag Zaanlandia JO14-1 – IVV JO14-1

Woensdag avond onze laatste competitiewedstrijd thuis tegen I.V.V. , als we deze wedstrijd zouden winnen konden we het seizoen prima afsluiten. Deze wedstrijd was niet hoogstaand maar de mannen hebben een prima resultaat gehaald door met 3 - 1 te winnen 

Ons eerste optreden in de hoofdklasse is geëindigd met een 5e plaats. 11 gespeeld 5 gewonnen 2 gelijk 4 verloren Totaal 17 punten. 

We mogen best trots op onze jongens zijn, dit is toch een goed resultaat. Ik wil ook de vaste toeschouwers bedanken voor hun aanwezigheid tijdens de wedstrijden. 

Even een persoonlijk woordje. 

Na afloop van deze wedstrijd werd ik door de begeleiding en alle jongens in het zonnetje gezet.  Ik werd bedankt voor het schrijven van de verslagen van de wedstrijden.  Ik mocht hele leuke attenties ontvangen en een superleuke kaart met tekst en de namen van alle spelers en staf. 

Ik heb dit met heel veel plezier gedaan en getracht hiermee een positieve bijdrage te leveren. Ik was hier zeer van onder de indruk en wil iedereen hier oprecht voor bedanken. 

Rest mij iedereen een mooie zomer toe te wensen, en wie weet tot volgend seizoen. 

Piet van Someren 

Verslag ZOB JO14-1 - Zaanlandia JO14-1      1-5 

Afgelopen woensdag onze competitie wedstrijd in Haarlem verloren. Vandaag op papier tegen een zwakkere tegenstander moest er wel weer wat worden recht gezet. Onder zomerse omstandigheden naar Zuid – Oost Beemster voor de wedstrijd tegen ZOB. Wat een schitterend complex heeft deze club. Bij binnenkomst denk je dat je in Zuid Frankrijk bent met dat fraaie terras. 

Dan de wedstrijd. Dat een op papier mindere tegenstander wel even kon worden verslagen kwam niet echt uit de verf. De mannen van ZOB speelden helemaal niet slecht en konden de eerste helft prima meekomen. De rust werd echter wel in ons voordeel bereikt met een 1 - 2 stand. 

Na de rust ging het warme weer wel een rol spelen. De wedstrijd werd enigszins plichtmatig uitgespeeld en eindigde in een 1-5 overwinning. Vandaag een prima scheidsrechter die goed de drink pauzes inlaste en een prima wedstrijd floot. Deze jongen was een van de jongste scheidsrechters die we dit seizoen hebben gehad. 

Als dit bepalend voor de toekomst is hebben we er alle vertrouwen in. Ook de tegenstander verdient een compliment voor hun sportieve strijdwijze.

A.s. Woensdag avond weer een thuiswedstrijd. We hopen U allemaal weer daar te zien. 

Goed en warm weekeind gewenst. 

Piet van Someren 

Alliance 22 JO14-1 -  Zaanlandia JO14-1         5 - 1 

Op woensdagavond naar Haarlem voor deze competitiewedstrijd tegen Alliance 22. Deze ploeg staat gedeeld 2e en konden we dus op een pittige tegenstander rekenen. Onder prima weersomstandigheden en met veel publiek begonnen we prima aan de wedstrijd. De tegenstander was fysiek wel wat sterker maar wij boden prima partij. We kwamen zelfs op een  1 - 0 voorsprong.  Dit duurde wel erg kort want al snel werd er gelijkgemaakt. De rust brak aan met deze gelijke stand. 

Na rust was onze tegenstander wel wat beter en kon enigszins geflatteerd uitlopen naar een 5-1 overwinning. Onze mannen hebben echter prima partij geboden maar de tegenstander was gewoon een maatje te groot. A.s. zaterdag proberen we gewoon weer opnieuw onze punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Z.O.B. We mogen best trots op onze jongens zijn. Voor het eerst in de hoofdklasse doen ze het heel behoorlijk en pakken toch de nodige punten mee. 

Even geheel terzijde. Het is niet mijn gewoonte om over de scheidsrechters een oordeel te geven. Ik heb alleen maar respect voor deze mensen die hun vrije tijd op offeren om het altijd maar weer mogelijk te maken dat er gevoetbald kan worden. Maar hoe irritant sommige mensen fluiten en dan vaak partijdig is heel frustrerend. Ook deze keer was dit het geval. We hebben zeker niet door toedoen van de scheidsrechter verloren. De tegenstander heeft absoluut verdiend gewonnen.  Maar als de scheidsrechters wat meer onbevooroordeeld zouden fluiten zou dat de sfeer in de wedstrijden veel goeddoen. 

Tot a.s. zaterdag Piet van Someren 

Verslag Zaanlandia JO-14-1 -  H.S.V JO-14-1   2 - 1 

Na vorige week 3 punten te hebben gepakt waren we benieuwd of we de stijgende lijn ook vandaag konden doorzetten. Tegen een prima tegenstander H.S.V. hadden wij het opnieuw in het begin heel lastig. We werkten beslist hard, maar er ging nog steeds wel een en ander fout.  De eerste helft werd afgesloten met een 0 - 0 stand.  Na rust konden we bij vlagen weer iets terugzien van onze oude vorm van eerdere wedstrijden. Nog lang niet alles ging goed maar er werd af en toe heel redelijk gevoetbald.  We kwamen niet onverdiend op een 2 - 0 voorsprong 

Helaas moest onze keeper Alex 15 minuten voor tijd uitvallen met een blessure.  Met enige angst gingen wij het laatste kwartier in. Onze veldspeler die Alex verving deed het gelukkig prima met ook nog een mooie redding.  Door goed te blijven spelen kon onze tegenstander slechts een keer scoren zodat de winst met 2 - 1 beslist verdiend was.  We hopen dat de blessure van Alex meevalt zodat we de volgende wedstrijd weer compleet zijn 

Mannen laten we hopen dat de 2 overwinningen op rij een goede periode zullen inluiden. 

Goed weekend en tot de volgende wedstrijd.!

P.S. 

Wat ook wel eens mag worden vermeld is het optreden van de scheidsrechters . Vaak hebben we wel wat aan te merken maar deze mensen staan wel altijd voor de teams klaar. Vandaag zeker een compliment voor de scheidsrechter. Arjen Springorum floot een prima wedstrijd. Onpartijdig en op een heel beschaafde manier.  Deze scheidsrechter verdient absoluut ook onze waardering.!!

Verslag Zaanlandia JO/14/1 Castricum JO/14/1 3 - 1 

Vandaag onze wedstrijd tegen Castricum op ons eigen veld. Ook in deze wedstrijd dreigde het weer mis te gaan. Opnieuw was ons spel niet nauwkeurig genoeg en speelden we veel te afwachtend. De tegen partij was gewoon feller in de duels en knokte voor elke bal. We kwamen dan ook weer snel op achterstand.Met hangen en wurgen bereikten we de rust nog wel met een gelijke stand. 

Na rust liep het wel wat beter maar ook nu weer veel slordig balverlies en weinig agressie. De laatste 20 minuten liep het ineens wel wat beter en konden we af en toe wel zien dat we echt wel kunnen voetballen. Als we iets rustiger de bal aannemen en wat meer druk naar voren zetten komen de acties wel een keer goed aan. Deze laatste 20 minuten geven ons weer wat hoop op het vervolg van de competietie. Nu werd het nog 3 - 1 in ons voordeel. Wij moeten echter vanaf de eerste minuut feller en attenter spelen. 

Als dit gaat lukken komen de punten wat vaker bij ons terecht. 

Mannen we blijven voor 100 % achter jullie staan. Volgende week weer een thuiswedstrijd. We rekenen op 3 punten 

Goed weekend en tot volgende week. 

Piet van Someren 

De Zouaven JO14-1  Zaanlandia JO14-1  (13.04.18)

 

Vandaag voor onze 6e wedstrijd in de hoofdklasse naar de Zouaven in Grootebroek

 

Ook vandaag bleek dat wij in de hoofdklasse toch wel wat te kort komen.

De tegenstanders in deze afdeling zijn fysiek en ook in het voetballen toch wel wat verder dan onze mannen. Wij zijn nog niet in staat om in deze afdeling ons ware gezicht te laten zien.

Het spel blijft nog steeds wat slordig en te gehaast. Ook in de combinaties en afwerking komen wij nog wat te kort. Dit is helemaal niet erg als je zomaar in een hogere klasse word ingedeeld.

We blijven er echter onvoorwaardelijk in geloven. Onze mannen verdienen onze steun. Ze doen ongetwijfeld hun best. We moeten niet vergeten dat we nu eenmaal geen Messi of Ronaldo in ons team hebben. (ook die spelen wel eens matig). Deze wedstrijd werd helaas met 4 - 2 verloren maar wij blijven onvoorwaardelijk achter het team staan.

 

Laten we hopen dat we van dit soort wedstrijden alleen maar kunnen leren  Er zullen ongetwijfeld nog de nodige punten worden gepakt. Laten we positief blijven en onze mannen blijven steunen.

 

We zien U allemaal graag weer bij onze volgende thuiswedstrijd a.s. zaterdag.

 

Goed weekend en tot volgende week

 

Piet van Someren

Zaanlandia JO14-1 - Kolping Boys JO14-1    0 - 0    7 April 

Vandaag onder fraaie weersomstandigheden onze wedstrijd tegen de koploper. Na de enerverende beker kraker van afgelopen woensdag waren de verwachtingen toch wel enigszins hoog gespannen.  De wedstrijd verliep echter niet zoals wij hadden gehoopt. Opnieuw bleek dat het team tegen fysiek wat sterkere jongens wat te kort komt. Door veel balverlies en slordigheden kwamen we op alle fronten wel wat te kort. Aan de inzet ontbreekt het beslist niet, maar het is steeds iets te slordig en onrustig. 

Toch ook in de 2e helft wel een lichte verbetering zodat we na een matige wedstrijd er toch een gelijk spel aan hebben overgehouden 0 - 0 . We blijven voor 100 % achter onze mannen staan. Tegen de koploper een punt pakken is toch niet verkeerd. 

Volgende week gaan we weer proberen om de 3 punten mee naar huis te nemen. 

Goed weekend en tot volgende week 

Piet van Someren 

Verslag bekerwedstrijd Onze Gazellen JO14-1 Zaanlandia JO14-1 woensdag 4 April 2018. 

Vandaag een avondwedstrijd voor de beker in Haarlem tegen Onze Gazellen. Na een stroef begin in onze hoofdklasse moesten onze mannen vandaag voor de beker wat goed maken. Het begin beloofde niet veel goeds. Al na enkele minuten stonden wij met 1 - 0 achter, ons spel was opnieuw slordig en veel te onnauwkeurig. De 2 - 0 kon ook niet uitblijven. Toen een onwaarschijnlijke ommekeer in de wedstrijd, er werd veel beter gespeeld en er kwamen kansen. Mede door een goede inzet konden wij voor rust nog op 2 - 2 komen. 

Na de rust ontstond werkelijk een waar beker spektakel. Kansen over en weer en ook veel dingen die aan beide kanten misgingen. Met 2 schitterende doelpunten kwamen wij verdiend op een 2 - 4 voorsprong. Toen werd het helemaal spannend. Een krankzinnig score verloop maakte deze wedstrijd wel heel spannend. Eerst werd het 3 - 4 toen zelfs 4 – 4,een geweldig offensief met goede combinaties leverde een voorsprong op 4 - 5 

Vlak voor tijd viel na een zenuw slopende periode dan toch nog de gelijkmaker 5 – 5. In de penalty serie gingen wij helaas onderuit. 2 missers werden ons fataal. We hebben vanavond echter gezien waartoe onze mannen in staat zijn. Een geweldige instelling en vechtlust die helaas niet werd beloond. Voor de toeschouwers was het een geweldig spektakel om naar te kijken. 

A.s zaterdag moet met deze instelling de punten weer kunnen worden gepakt in de volgende competitie wedstrijd. 

We zien U graag weer bij deze thuiswedstrijd om 11.15 uur 

Piet van Someren 

Verslag wedstrijd Zaanlandia JO14-1 - Zeevogels JO14 -1  0 - 2 

Vandaag onze 4e wedstrijd in de hoofdklasse. Een avondwedstrijd onder koude en natte omstandigheden. Ook vandaag konden wij niet overtuigen tegen een prima tegenstander We kwamen totaal niet in de wedstrijd en waren erg slordig en onrustig in ons spel. De tegenstander kwam verdiend op een 0 - 2 voorsprong door gewoon wat feller te spelen en ook beter te combineren.  Na de rust werd ons spel wet wat beter en konden wij ook een paar goede kansen creëren.  We konden echter niet doordrukken zodat de eindstand bleef steken op een 0 - 2 nederlaag.  Aan de inzet van onze mannen heeft het beslist niet gelegen Er werd heus wel hard gewerkt maar de rust en nauwkeurigheid in ons spel is er nog niet.  We blijven achter ons team staan en weten zeker dat wij nog de nodige punten zullen pakken. Na afloop van deze wedstrijd nog even een leuk samenzijn in de kantine 

Ons team is overtuigend herfstkampioen geworden in de eerste competitie helft en is gepromoveerd naar de hoofdklasse. De mannen werden door hun trainer/coach in het zonnetje gezet en ontvingen allemaal een mooie beker.  Ook was er een mooie taart en champagne. 

Vol goede moed kijken wij weer uit naar de eerste wedstrijd volgende week voor de beker. We hopen onze toeschouwers weer te zien op woensdag 4 april om 19.00 uur in Haarlem tegen Onze Gazellen. 

Iedereen fijne paasdagen gewenst en tot volgende week 

Piet van Someren 

Wedstrijdverslag De Blokkers JO14-1 - Zaanlandia JO14-1  6 - 1

Vandaag voor onze 3e wedstrijd in de hoofdklasse naar Blokker. Na 2 goede wedstrijden vandaag een heel sterke tegenstander getroffen. Al binnen 1 minuut stonden wij met 1 - 0 achter. Blokker bleek een prima elftal te hebben met vooral fysiek sterke jongens. Hier kwamen wij duidelijk tegen te kort. De tegenstander was gewoon feller in de duels en wij konden hier niet goed mee om gaan. Ook leden wij veel balverlies en waren niet scherp genoeg.  Na een 3 - 0 ruststand werd de eind uitslag uiteindelijk 6 - 1 in het voordeel van Blokkers.  De nederlaag was wel verdiend maar wel wat geflatteerd. 

Vandaag bleek maar eens te meer dat in de hoofdklasse de tegenstanders aanmerkelijk sterker zijn dan wij in de eerste competitie helft gewend waren. Toen werd vrijwel alles redelijk makkelijk gewonnen. Deze nederlaag moeten we gewoon incalculeren en hiervan alleen maar leren. We hebben alle vertrouwen dat onze mannen in deze afdeling de nodige punten gaan pakken. 

A.S. Woensdag avond de inhaalwedstrijd tegen Zeevogels. Onze mannen hebben wat goed te maken in deze thuiswedstrijd 

Tot a.s. Woensdagavond. 

 Piet van Someren 

Verslag Always Forward JO14-1 Zaanlandia JO14-1    1 - 1

Vandaag voor onze 2e wedstrijd na de nieuwe indeling in de hoofdklassen naar Hoorn.  Onze eerste wedstrijd tegen Sporting Krommenie werd knap gewonnen.  In deze klasse is de tegenstand beslist groter en dat geeft een veel beter beeld van ons team hoe we er werkelijk voorstaan.  In de eerste seizoenshelft werd er vaak veel te makkelijk ruim gewonnen, en dat was niet bevorderend voor onze mannen om beter te worden.  Ook vandaag tegen een sterke tegenstander zowel voetballend als fysiek een prima team.  Onze mannen hadden het lastig en moesten alle zeilen bijzetten om de tegenstander bij te benen.  In de eerste helft lukte dit geweldig met af en toe schitterende aanvallen en kansen. Jammer dat de toegekende penalty op de paal belande.  Toch kwamen wij voor rust op een verdiende voorsprong. Uit een corner werd de afgeslagen bal op de rand 16 meter geweldig ingeschoten. Echt een werelddoelpunt.  Na rust een wat ander wedstrijdbeeld. We zakten wel wat weg en moesten een paar kansen weggeven. Onze keeper voorkwam met een wereld redding echter een tegengoal.  Bijna op het eind nog een schitterende aanval over rechts die op een haar na gemist werd.(briljante solo actie van Mo)  Toch 1 minuut voor tijd de gelijkmaker. Helaas geen drie punten vandaag. 

Gezien de hele wedstrijd echter een stand waar we mee kunnen leven.  Voor de jongens begeleiding en toeschouwers zijn dit natuurlijk veel leukere wedstrijden. Het is niet vanzelfsprekend dat we zo maar even winnen.  We gaan vol goede moed de komende wedstrijden volgen, en hebben alle vertrouwen dat onze mannen ook in de hoofdklasse goed kunnen meekomen. 

Goed weekend en tot volgende week 

Piet van Someren 

Zaanlandia JO14 -1 Assendelft JO14 -1

Vandaag eerste wedstrijd voor de competitie na de winterstop. Afgelopen woensdag avond nog oefenwedstrijd gespeeld tegen Hellas Sport. Onder zeer slechte weeromstandigheden een meer dan goede wedstrijd gespeeld. Hellas Sport was fysiek sterker en al na een minuut stonden wij met 1 - 0 achter. Onder de stromende regen kwamen wij geweldig terug, en konden de wedstrijd na een spannend score verloop winnend afsluiten met een verdiende 3 - 2 winst. Het hele team verdient een compliment voor hun geweldige inzet .Niet onvermeld mag blijven dat onze keeper Alex misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Met geweldige reddingen hield hij zijn doel schoon. Drijfnat maar voldaan keerden wij weer huiswaarts.

Dan vandaag tegen Assendelft. Over deze wedstrijd niet veel te melden. Wij waren op alle fronten de bovenliggende partij. Met bij vlagen heel goed aanvalsspel konden wij deze wedstrijd gemakkelijk winnend afsluiten 5 - 1 . Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie helft. Hierna worden wij opnieuw ingedeeld in de hoofdklasse. Weer een geweldige uitdaging. De eerste seizoenshelft waren wij superieur aan onze tegenstanders en staan nu onbedreigd bovenaan met 25 punten en een doelsaldo van 30 voor 6 tegen. 10 gespeeld.

We hopen volgende week op veel toeschouwers om met ons team en begeleiding het kampioensschap te vieren van deze competitiehelft.

Goed weekend en tot volgende week.
Piet van Someren

S.V.A. JO14-1  - Zaanlandia JO14-1   1 - 1  ( 09.12.17 )

Vandaag onder zeer slechte weersomstandigheden moeten spelen tegen SVA in Assendelft. Onze mannen presenteerde zich vandaag in werkelijk schitterende nieuw trainingspakken. De wedstrijd was er een om maar gauw te vergeten beide ploegen wilde heus hun best doen lom er een leuke wedstrijd van te maken. Maar het weer hagel sneeuw regen en kou gooide roet in het eten. De eerste helft bleef op een bloedeloze 0 - 0 steken. Na rust probeerden wij toch wel wat te forceren en ontstond er toch wel een spannende fase. Onze Alex en ook de keeper van SVA waren in vorm en redden verschillende keren heel knap. Toch na een goede aanval van SVA kwamen wij toch op achterstand 1 - 0 15 minuten voor tijd 2 hele domme gele kaarten waardoor wij met 9 man verder moesten.

De scheidsrechter was niet altijd gelukkig in zijn beslissingen maar wij moeten leren geen commentaar te geven. Het had zo maar dure punten kunnen kosten, gelukkig 5 minuten voor tijd waren we weer compleet met 11 man, en starten wij een slotoffensief om toch nog een punt te pakken. Gerechtigheid viel ons ten deel toen 2 minuten voor tijd Mo in het strafschopgebied onderuit geschoffeld werd (goeie muts trouwens Mo) De toegekende penalty werd schitterend raak geschoten zodat wij toch een punt aan deze wedstrijd overhielden

Dit was de laatste competitie wedstrijd van dit jaar. Volgende week nog de beker wedstrijd tegen Monnickendam en dan winterstop. Ondanks het erbarmelijke weer waren onze toeschouwers weer aanwezig om onze mannen te steunen. Chapeau ( Sjapoo) hiervoor.

We kunnen terugkijken op een goede 1e seizoenhelft en staan met een flinke voorsprong aan de leiding.

Fijn weekend Piet van Someren

Wedstrijdverslag Zaanlandia JO14-1 - Fortuna Wormerveer JO14-2     6 - 0

Vandaag tegen een ploeg moeten aantreden die een goede naam heeft in onze regio. Na een begin met over en weer wel wal leuke acties, bleek toch al gauw dat wij deze tegenstander op de knieën konden krijgen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 2-0 voorsprong. De tweede helft was eigenlijk een formaliteit want de tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Wij waren gewoon de bovenliggende partij en konden makkelijk uitlopen naar een 6-0 overwinning. Over de wedstrijd zelf niet veel te melden. Dit noemen ze een zakelijke overwinning Wat wel leuk is dat onze directe concurrent Odin 59 vandaag verassend heeft verloren. Wij staan nu riant met 6 punten voorsprong bovenaan. Onze grootste concurrent kan wel eens heel verrassend st. Adelbert worden. Zij staan 4e met 3 wedstrijden minder gespeeld.

Winnen zij deze allemaal kunnen ze in punten met ons gelijk komen. Wij moeten dus heel attent blijven en al onze wedstrijden zien te winnen. Onze positie ziet er heel goed uit maar we zijn er nog lang niet Volgende week tegen Assendelft moeten we de punten weer pakken.

Goed weekend en tot volgende week ,Piet van Someren

Verslag   K.F.C.  JO14-2   Zaanlandia  JO14-1      2 - 4

Vandaag de derby tegen stadsgenoot  KFC.

Na een aantal mindere wedstrijden en het eerste verlies vorige week hoopten we vandaag weer de stijgende lijn te pakken. Op een winderig veld is dit prima gelukt. Vanaf de aftrap werd er aanmerkelijk beter gespeeld dan de  laatste wedstrijden. Met  leuk en afwisselend spel werd de tegenstander meteen goed terug gedrongen. Nog niet alles liep goed maar de verbetering was duidelijk zichtbaar. De rust werd dan ook bereikt met een verdiende 2 - 0 voorsprong. Na de rust werd het wel iets minder maar ook nu werd er bij vlagen prima gespeeld. Door toch weer wat slordigheden kregen we toch 2 doelpunten tegen. Maar wij wisten ook nog 2 doelpunten te maken (een hele mooie van Mats) Al met al een leuke wedstrijd waarin wij af en toe weer konden zien waartoe dit team in staat kan zijn. Samenvattend een meer dan verdiende 4 - 2 overwinning. We staan aan kop met 3 punten voorsprong.

Ook heel positief om te zien dat het aantal toeschouwers steeds wat groter wordt.

Hopelijk zien we die volgende week ook weer bij onze thuiswedstrijd. Tot volgende week :    Piet van Someren.

Verslag Zaanlandia JO-14 1 Purmersteijn JO-14 2    0 - 2       (11.11.17)

Vandaag vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen Purmersteijn. Na een aantal matige wedstrijden waar wel de winst werd gepakt waren we vol goede hoop dat we weer onze goede vorm konden vinden. Dit is ook deze keer niet helemaal gelukt. Tegen een ploeg die heus niet beter was lukte het gewoon niet om in ons spel te komen. De tegenstander was echter wat feller in de duels en kon zodoende de stand lang op 0 - 0 houden. Voor rust kwamen zij toch niet onverdiend op 0 - 1. Na de rust werd ons spel niet echt beter. Veel balverlies verkeerde passes en heel onrustig bleven we ongevaarlijk.

Een hele mooie vrije trap betekende 0 - 2 Ondanks wel wat kansen die door onnauwkeurigheid werden gemist konden we de stand niet meer veranderen. Helaas vandaag onze eerste nederlaag en de eerste tegendoelpunten. We blijven positief en gaan er vanuit dat we de goede seizoenstart met leuk en goed voetbal weer gauw kunnen oppakken. Volgende week een leuke wedstrijd tegen KFC. Hopelijk pakken we de draad in deze derby weer op. Mannen we staan nog steeds bovenaan. Ook Feijenoord en Ajax spelen wel eens een paar mindere wedstrijden.

De supporters blijven achter jullie staan . Tot volgende week bij KFC

Piet van Someren

Zaanlandia JO 14-1 DSS JO14-2     4 - 0         ( 28.10.2017)

Nadat ik helaas de laatste 2 wedstrijden heb moeten missen kon ik vandaag gelukkig weer van de partij zijn. Met hooggespannen verwachting naar deze wedstrijd uitgekeken. We staan ongeslagen en zonder tegen doelpunten boven aan en de resultaten waren prima. Vorige week tegen het hoger geplaatste Volendam een zeer goede oefenwedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen.

De hooggespannen verwachting kon vandaag totaal niet worden waargemaakt .Tegen de nummer 2 op de ranglijst konden wij geen moment in de wedstrijd komen.
Al snel kwamen we wel op 1-0 voorsprong maar het spel was rommelig en onsamenhangend. Ook de tegenpartij had niet zijn dag. Na de rust eenzelfde beeld, veel foute passes en foute aannames. De laatste 10 minuten liep het wat beter en konden we uitlopen naar 4-0 winst. Vandaag tellen alleen de punten en staan we nog steeds ongeslagen en zonder tegen doelpunten bovenaan.

Volgende week gaan we weer met frisse moed beginnen aan de volgende wedstrijd tegen Sporting Krommenie.

We hopen dat onze mannen dan weer hun goede vorm van het begin terug zullen vinden.

Tot volgende week. Piet van Someren

 

Sp’ Krommenie JO14-2 -  Zaanlandia JO14-1    0 - 2      ( 4.11.2017)

Na vorige week een matige wedstrijd te hebben gespeeld maar wel de winst kunnen pakken (zie verslag vorige week) vandaag tegen Sporting Krommenie. Onder ideale weersomstandigheden begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Al snel bleek dat we onze goede vorm van enkele weken geleden nog niet terug hebben gevonden. We begonnen weer zeer matig met veel foute passes en verkeerde bal aannames. Ook was het spel veel te onrustig. Onze tegenstander kwam ook niet echt gevaarlijk voor ons doel. De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 stand. Maar halverwege werd een vrije trap van ons op de rand 16 knap ingeschoten. De tweede helft een zelfde spelbeeld. De tegenstander kreeg in de gaten dat er wellicht voor hun wel wat in kon zitten. Ze speelden in deze fase beslist beter dan wij, maar wisten ook niet doeltreffend uit te halen. Een goede counter leverde een mooi doelpunt voor ons op zodat de 2-0 in de tas zat.

We moeten beslist beter kunnen dan vandaag . Dat hebben we al eerder een paar keer kunnen zien. Misschien denken we er iets te makkelijk over. Dat kan een keer verkeerd aflopen
Ik wil beslist positief eindigen want we staan na 5 wedstrijden ongeslagen bovenaan met 0 tegen doelpunten

Volgende week weer met zijn allen er tegen aan en laten zien dat de 2 laatste matige wedstrijden incidenten zijn geweest.

Ik hoop volgende week weer op veel toeschouwers

Piet van Someren.

Odin 59 JO 14 1 Zaanlandia JO 14 1 0 - 1

Vandaag onze eerste uitwedstrijd in Heemskerk tegen Odin 59. Na een spectaculaire start van het seizoen nu weer onze eerste uitwedstrijd. Heel zelfverzekerd verschenen wij aan de aftrap, maar al heel snel bleek dat deze tegenstander wel even wat meer te bieden had. De eerste helft ging het wel gelijk op maar tot echte kansen kwam het bijna niet. Odin bood zeer goed partij en was in de combinatie zelfs wel wat beter. Toch kwamen wij voor rust wel op voorsprong. En goede aanval over rechts werd nog door de keeper weggestompt maar in de rebound was het alsnog raak 0-1. Na de rust vielen we wat terug en kwam Odin enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied.

Ons spel zakte ook wat terug en we kwamen niet echt meer in scoringspositie. Een enkele keer dat we gevaarlijk werden stond de verdediging van Odin op de juiste plek. Het werden nog zeer spannende laatste minuten omdat we veel te onrustig speelden en de combinaties ook niet echt meer goed liepen. De tegenaanvallen van Odin waren zeker gevaarlijk. Onze verdediging stond echter steeds goed opgesteld om het gevaar tegen te houden.

Een zeer gevaarlijke counter van Odin koste ons bijna de winst maar geweldig ingrijpen van onze uitblinkende keeper Alex voorkwam dat gelukkig. We moeten proberen wat meer rust in ons spel te krijgen. Als team zullen we zeker nog lastige tegenstanders krijgen. Al met al vandaag een zeer spannende wedstrijd gezien, met de conclusie dat de winst zeker verdiend was.

Na twee wedstrijden 6 punten geeft veel vertrouwen. Volgende week weer een thuiswedstrijd. We gaan absoluut weer voor de punten strijden.

We hopen U allemaal weer te zien bij deze wedstrijd.

Piet van Someren

Hallo sportvrienden

Vandaag begin van de competitie voor Zaanlandia JO  14  1  tegen  DRC  JO14  1

Na een tijd van voorbereiding  met oefenwedstrijden en veel trainen dan nu lekker beginnen aan de competitie.

In de voorbereiding al gezien dat we beslist een leuk team hebben.

Als bewijs hiervoor hebben we de eerste 2 bekerwedstrijden ruim gewonnen. Dit geeft hoop op meer.

Vandaag dan het begin tegen DRC .

Onder ideale weersomstandigheden begonnen we om 8.45 uur aan de wedstrijd. De eerste minuten gingen noch wel gelijk op maar al snel bleek dat wij de bovenliggende partij waren.

Met af en toe zeer leuke aanvallen werd de tegenstander op eigen helft terug gedrongen. Ons goede spel werd beloond met hele mooie doelpunten waaronder een echte hattrick van Juhfaili.

De tegenstander had geen vat op onze prima aanvallers en konden alleen via een counter iets terug doen. Bij de rust was het eigenlijk al beslist  6-2

Na rust een zelfde spelbeeld al werden er door slordigheden nog wel wat kansen gemist. Maar ook in de tweede helft een paar wondermooie doelpunten zodat we konden uitlopen naar 15-2

We hebben een prima start van de competitie beleefd, maar moeten er voor waken dat we niet overmoedig raken. Vandaag was de tegenstander heel matig, maar dat  zal heus niet altijd het geval zijn.

Ik weet nog niet alle namen van de jongens uit mijn hoofd, maar ik maak het hele team mijn complimenten voor deze prestatie.

Volgende week weer opnieuw aan de bak en dan hopen dat we dit geweldige begin een vervolg kunnen geven.

Ik zou alle ouders en supporters willen vragen indien dit mogelijk is onze jongens te komen aanmoedigen.

Tot volgende week….Piet van Someren