West Frisia  - Zaanlandia  3-2

Het  beloofde ene punt leek dichtbij  maar was even zo ver weg op basis van de scorebord journalistiek en gelet op de einduitslag. De weinige supporters die bij de wedstrijd wel aanwezig waren op sportpark Immerhorn kunnen dit beamen. Als in het programmaboekje 15 spelers vermeld worden en er hier van  slechts 10 aanwezig zijn , klopt er iets niet ! De opstelling was dan ook niet vertrouwd  en door het gemis van echte aanvallers was er gekozen voor een aantal omzettingen  in de basis elf tot een soort van 4-4-2 variant .Onze laatste linie was bijvoorbeeld anders en dat gaf vandaag de nodige onrust in het veld, omdat sommige spelers wat  moeite hadden om  hier  op de juiste manier  tactisch mee  om te gaan. Daar door liepen we feitelijk 90 minuten achter de feiten aan en slechts de ruststand  van 0 – 1 was het voornaamste lichtpunt. Deze  voorsprong werd op fraaie  wijze op het bord geschoten door onze Bruce, die goede voorbereiding  van Cyrille en Jeremy op rechts fraai afrondde.  In de 2e helft was het veel West Frisia wat de klok sloeg. Vele aanvallen golfden op de veste van Terry af en het was wachten op de gelijkmaker en de periode tussen de minuten 55 – 63 werd ons fataal. In die 8  minuten sloeg de thuisploeg toe en stond de 3 –1 in het boekje van scheids Van der Kraan jr.  Een verklaring is nauwelijks bedenkbaar  of het moet het uitvallen van Marc kunnen zijn geweest, zodat de organisatie flink zoek was. Ook de periode hierna was er weinig eer  te  behalen en slechts in  de laatste 20 minuten, na wat wissels, konden we weer wat meedoen in  de wedstrijd, met als beloning  de fraai benutte vrije schop van invaller Serkan in minuut 85. De resterende tijd was  te kort om West Frisia nog verder pijn te doen en was een terechte nederlaag ons deel vanmiddag!

Volgende week LSVV, dan moet er gewonnen worden ook al om de ranglijst er wat prettiger uit te laten zien! 

Ik hoop op een opstelling die mij meer doet denken aan 4-3-3!  

J A W S 

Z A P  - Zaanlandia   0 – 2

Op het fraaie sportcomplex van Z A P in Breezand moesten we  aantreden in onze verste uitwedstrijd tegen de      Z A P mannen, dit keer maar weer eens op mals natuurgras. De eerste helft was gelijk opgaand en waren het de verdedigende linies die de baas waren,  met beide doelmannen als betrouwbaar sluitstuk. Derhalve was de 0-0 ruststand voorspelbaar en terecht!   Na  de rust, met Serdar richting Zaandam? ! , vervangen door good old Igor, gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, totdat in minuut 60 Jeremy  wakker schrok en het even op zijn heupen kreeg een vriend, maar ook vijand verraste,  met een prima schot in de bovenhoek met zijn chocolade linker  been, waarachtig een fraaie treffer. Vanaf dat moment waren we  veruit de betere  ploeg en was  het wachten op  meerdere  treffers om ons verder te belonen, dat het slechts  bij 1  bleef was te wijten aan slordig afwerken. De 2e  treffer was illustratief voor de gemiddelde afwerking vanmiddag, met zijn, reeds eerder genoemde, heup wandelde Jeremy de bal over de doellijn. Maar  de kille  cijfers van 0-2 stonden op  het bord  en ook al beïnvloede scheidsrechter Reingoud met enige vreemde beslissingen  de wedstrijd  het veranderde  de score niet en waren we terecht en verdiend 3 zeer belangrijke punten rijker.

 

Mannen volgende week  dezelfde  kant op nu richting Enkhuizen, zo als beloofd  gaan we daar bij  West Frisia minimaal 1 punt ophalen!

J A W S  

De meesten onder ons weten wel dat de ene kater de andere niet is, maar de eind uitslag van deze wedstrijd gaf wel een hele nare kater in het hoofd en een zeer droog gevoel in de mond. Ook deze wedstrijd, net als verleden week, waren we de tegenstander meer dan de baas en met zeer verzorgd en goed voetbal werd de ene na de andere kans gecreëerd. Maar creëren en benutten van kansen zijn 2 uiterst verschillende onderdelen en dat bleek vandaag dan ook weer dubbel en dwars en vergaten we het goede spel in ons voordeel te belonen. Voor de rust was het”slechts “ Cedric die de 1-0 ruststand wist te scoren, terwijl dit met gemak 4-0 had kunnen zijn.

Na de rust een zelfde spelbeeld met goede kansen, maar paal en lat voorkwamen het verdubbelen van de voorsprong, en afgeslagen vrije trap in de muur moest ons verder helpen en Jeremy kon dan ook van dicht bij de 2e treffer binnenwerken. De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar als onze doelman Tom in minuut 73 geblesseerd moet uitvallen begint de wedstrijd 100 % te kantelen. Aan Ghyslain de ondankbare taak om Tom onder lat te vervangen en dat loopt helaas niet goed af en slagen de Stormvogels er in om 10 minuten tijd de score om te buigen naar 2 – 3 en staan we na 98 minuten opnieuw met lege handen ondanks het grote veld overwicht en balbezit in de wedstrijd en was vriend en vijand het er over eens dat de zege bij de verkeerde ploeg was terechtgekomen.

 

Mannen ook vandaag voldoende positieve aanknopingspunten en is wanhopen niet aan de orde. Volgende week tegen het sterk de Zouaven kans op rehabilitatie en de eerste punten in de tas, hoop ik.

 

J A W S

Na 3 jaar hadden wij weer het genoegen om neer te strijken bij De Foresters in Heiloo. Het was voor ons geen gelukkig weerzien, met een droge vrije trap werd de nederlaag een feit.

Met Tom onder de lat i p v Terry en een 2 tal nieuwe gezichten in de basis werd de strijd aangebonden met degradant van verleden seizoen De Foresters. Met name onze start was veel belovend en regelmatig werd de doelman van de thuisploeg op de proef gesteld. Het vervelende voor ons was echter dat dit nu juist de beste man van het veld bleek te worden. Met goede reddingen maakte hij menige kans onschadelijk. De thuisploeg kon daar maar weinig tegen over zetten, slechts met counter voetbal werd het ons moeilijk gemaakt en met name de nr 7 Milo Blei was een prima speler maar had in Cyrille een even zo goede verdediger! Een lichte overtreding op het middenveld moest er aan te pas komen om de rood/witten de eerste kans te bieden. De vrije trap werd uitstekend genomen via Stan de Boer en liet onze Tom kansloos, een ware tegenvaller. Na de rust een zelfde spelbeeld, wij moesten en mochten het spel maken en menige mogelijkheid deed zich voor maar waren vandaag onze aanvallers niet in staat dit om te zetten in treffers, ik heb wel 4 kansen en een x-aantal mogelijkheden geteld na de rust om de gelijkmaker op het scorebord te zetten!

 

Mannen er waren natuurlijk ook allerlei positieve zaken te melden, dus daar gaan we mee verder en dat betekent automatisch dat volgende week Stormvogels YVV aan de zegekar gebonden gaat worden, succes!

J A W S  

Heeft u een verslag over een wedstrijd of activiteit van uw team geschreven hebben, of foto's dan kunt u die sturen naar:


Martin Haagedoorn --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Martin Feeke --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

of

Michel Kok --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Wij zullen het verslag dan zo spoedig mogelijk op de website plaatsen!

Zaanlandia – HSV 4 – 1

Kampioen ! Afgelopen zondag is het ons eerste elftal gelukt om kampioen te worden van de tweede klasse A en te promoveren naar de eerste klasse. Op het niveau van de KNVB heeft ons eerste elftal nog nooit zo hoog gespeeld, dus was deze zondagmiddag een geweldige prestatie te noemen. Een mijlpaal in onze vereniging. Op een zonovergoten Sportpark Oostzijderveld met een kleine 500 toeschouwers op de tribunes en rondom het hele veld en was het heel sfeervol, want de spanning van deze kampioenswedstrijd was wel degelijk op en rond het veld aanwezig. De wedstrijd kon beginnen.

En wat voor een begin. Na 3 minuten kwam er een lange bal naar voren van HSV, zoals er nog velen zouden volgen, onze keeper Terry kopte de bal buiten de zestien meter weg, een HSV speler kopte toen de bal richting het lege doel, Sander probeerde nog met een omhaal een doelpunt te voorkomen maar Terry sloeg toen op de terugweg naar zijn doel de bal op miraculeuze in het doel, dus stonden wij al heel snel met 0 – 1 achter. Toch wel een enorme teleurstelling. Maar de spelers herpakte zich kort na deze domper en het doel van HSV werd regelmatig onder vuur genomen, maar de uitstekende HSV doelman voorkwam voorlopig dat wij een goal konden maken. Dus gingen wij in de rust thee drinken met een 0 – 1 achterstand.

Na de rust werd Zaanlandia steeds sterker en er kwamen kansen om de gelijkmaker te scoren, maar zoals al eerder gezegd, de doelman van HSV wist niet van wijken. Tot zelfs in de 88 minuut Jeremy een schitterende voorzet gaf op Reino die op een schitterende wijze de 1 – 1 in het doel schoot. Een enorm feest op het veld brak los, met deze stand waren wij zeker van het kampioenschap. Wat er toen de in de laatste paar minuten op veld gebeurde was eigenlijk ongelofelijk.

HSV wist dat zij met deze stand geen periode titel zouden overnemen van ons dus werd er niet echt meer verdedigd en kon eerst Burak in de 90e minuut de 2 – 1 maken, vervolgens schoot een speler van HSV in zijn eigen doel in blessuretijd en ook in blessuretijd maakte Bruce er 4 – 1 van. Het was klaar, wij waren kampioen en HSV had een periode titel.

De wedstrijd was gespeeld en de festiviteiten konden beginnen. Natuurlijk waren er naast de felicitaties voor de spelers en begeleiding van het bestuur en een groot aantal supporters op het veld en was er champagne, waren er bloemen, medailles, vuurwerk, T-shirtjes met de tekst Zaanlandia Kampioen 2017-2018 en ook waren er medailles van de KNVB. Vele foto’s werden er gemaakt van de kampioenen.

Volgens traditie werden er een aantal mensen in de Gouw gegooid, o.a. onze trainers Ronald en Harry, Ed Heistek en aanvoerder Terry Bosma. Daarna kon de echte kampioenen instuif beginnen in en rondom De Oosthoek. Een kampioensfeest werd het zeker. Want het was nog paar uurtjes heel erg gezellig op het terras voor de kantine met onze spelers als het middelpunt van de feestvreugde. Want zeker te vermelden in dit verslag is dat in de ochtend ook onze 2e elftal kampioen was geworden door een riante zege op AGB.

Dus werd deze zondag een gedenkwaardige dag bij Zaanlandia. Het eerste en tweede elftal kampioen. Geweldig natuurlijk.

Namens het bestuur willen wij de spelers van ons eerste en tweede elftal en de begeleiding heel hartelijk feliciteren met het behaalde kampioenschap.

Op naar de eerste klasse en de reserve 1e klasse.

Invaller JAWS

zaanlandiafeest10

 

kampioen2

 

Alkmaarse Boys- Zaanlandia 0 - 3

Weer een stapje dichterbij een eventueel kampioenschap. Want afgelopen zondag werd ook Alkmaarse Boys verslagen en staan wij nog steeds fier bovenaan op de ranglijst. Met hele mooie rode voetbalkousen begonnen wij prima aan de wedstrijd. Wel kon je merken aan de spelers dat er een bepaalde druk op deze wedstrijd stond en was het veldspel in het begin een beetje rommelig want er moest wel gewonnen worden natuurlijk.

Na 7 minuten werd onze Davey in een soort heupzwaai genomen binnen de 16 meter dus kon de scheidsrechter de heer van Genderen niets anders doen dan ons een penalty geven. Bruce nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal snoeihard achter de Alkmaarsche Boys keeper. Een lekkere opsteker om snel op voorsprong te komen. Daarna werd Alkmaarsche Boys wel wat sterker maar onze achterhoede met Franklin aan het hoofd gaf eigenlijk geen kansen weg.

Dus was de ruststand 0-1.

In de 2e helft voetbalde Zaanlandia een stuk beter en kwamen er meer kansen en doelpogingen. Maar de uitstekende doelman van Alkmaarse Boys, Hugo v.d. Sluis ranselde alles uit zijn doel. Ook Terry pakte nog een geweldige bal op 3 meter door de spits ingeschoten, maar het bleef voorlopig nog steeds 0 - 1. Zaanlandia werd sterker met als gevolg dat in de 74ste minuut een uitstekende aanval over de rechterkant Jeremy bereikte en met zijn actie bereikte hij Davey die met een simpele voetbeweging de keeper passeerde, dus 0 - 2.

Eigenlijk was het nu klaar met de tegenstand van de mannen uit Alkmaar. Rustig werd er op balbezit gespeeld en consolideerde wij de wedstrijd.

Vlak voor tijd, het was inmiddels de 83e minuut, toen Burak een corner nam en bij de 2e paal stond Cyrille die bal op een geweldige manier in “het kruis” kopte, dus werd het 0 - 3 en dit was ook de eindstand. Wedstrijd gespeeld en konden wij even in de wachtkamer. Want het was het nog een paar minuten spannend op het veld maar ook naast het veld, want wij moesten wachten op de eindstand van HSV tegen Kolping Boys want die waren nog aan het spelen. Voor ons een beetje jammer, HSV won met 2 - 1 in Heiloo, dus nog geen kampioen.

Dus moet het aankomende zondag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen HSV. Wij staan nu 3 punten voor op HSV, dus een overwinning of gelijkspel is voldoende om kampioen te worden. Het zal spannend gaan worden, maar ik heb alle vertrouwen in de spelers en begeleiding om na afloop een kampioensfeest te vieren.

Zal er dan nog iemand in De Gouw gegooid worden?

Iedereen namens het bestuur en de supporters heel veel succes.

Inval verslaggever JAWS.!

Wedstrijdverslag Zaanlandia – VSV  5 - 0 

 

Tegen het mindere VSV zou een eenvoudige zege mogelijk kunnen zijn maar slechts weinigen zouden vooraf getekend hebben voor een eclatante 5 - 0 overwinning !

Nadat eerst Franklin  in de bloemen was gezet , jubilaris voor zijn 200 wedstrijden, ontspon zich een eenzijdige wedstrijd in alle linies en op alle posities waren we de betere en was het wachten op de scores. Dit lukte in eerste instantie moeizaam. Als er na 10 minuten 3 - 0 had gestaan , had dit niemand verbaasd. We moesten echter wachten tot minuut 30 alvorens Redouan een briljante assist gaf en Jeremy de score kon openbreken. Bijna in dezelfde minuut maakte Reino de 2e treffer en was de wedstrijd beslist. Na de rust een zelfde spelbeeld. De Zwartjes waren heer en meester en kon de score simpel uitgebouwd worden naar de 5. Weer gebeurde dit kort op elkaar nu in minuut 55. Jeremy rondde de penalty van Reino af en 1 minuut later scoorde Ryan uit een prima aanval . Reino nam de 5e treffer voor zijn rekening door van dichtbij de verdediging van  de bezoekers te verassen. Natuurlijk had de score hoger kunnen uitvallen, dit zou in het belang kunnen zijn voor  de diverse saldi aan het eind van de competitie, maar 5 tegen 0 was een mooi resultaat van onze  ploeg die blaakt van vertrouwen en waar louter en alleen maar dikke voldoendes vallen te noteren. Daar de score in Grootebroek ook in ons voordeel bleek te zijn , hulde aan onze buren , staan we nu 3 punten boven HSV en 4 op De Zouaven en De Spartanen.

 

ZONDAG nu eerst naar Alkmaar voor de strijd tegen angsttegenstander - gegner en rode lantaarn drager Alkmaaarse boys, beslist niet onderschatten is het devies. En pas dan zien we verder. De laatste partij is dan thuis tegen hetzelfde HSV , spannend maar vooral een prachtig en enerverend slot van deze competitie gaat ons boeien .

 

J A W S

West Frisia - Zaanlandia 1 - 1

 

Onder prima omstandigheden begonnen we aan het sprookje in Enkhuizen tegen het sterke West Frisia, een tegenstander waartegen onze resultaten vaak een negatieve balans kennen Dit alles onder de goede leiding van de heer Niels van Kampen , een oude  bekende van ons allen. En ook vandaag kenden we moeilijke start van de wedstrijd met vooral in het  begin veel spanning en weinig goed voetbal. De beste kansen waren dan ook voor de mannen uit Enkhuizen en daar sprookjes niet bestaan moesten we diep in  de beugel om de stand op  gelijk te houden . Dit lukte echter niet. Met name de grip op ons middenveld was  niet aanwezig en werd er te veel de lange bal gehanteerd en bleef de aansluiting te lang onderweg om ons aanvalstrio  te steunen. De thuisploeg beperkte zich verder tot verdedigen en met lange halen werden hun voorwaartse aan het werk gezet. Uit 1 zo een aanval werd vanaf hun rechter vleugel voorgezet en kon uit geheel vrij staande positie worden raak  gekopt en was de 1 – 0 als ruststand een feit. Na de rust werd het spelbeeld nog eenzijdiger, de thuisploeg verdedigde tot op het tandvlees en wij moesten en mochten naar harte lust aanvallen .Het eerste gevolg was nog meer druk op het doel van West Frisia,  maar waren er nauwelijks echte kansen te noteren , ook werd de matige WF keeper onvoldoende getest met schoten van  20 meter afstand. De gelijkmaker viel verassend dan toch. Goede en slimme voorbereiding van Reino werd koelbloedig afgerond via Davey dus leek er meer in het vat te zitten .Het gevaar van  de counter was inmiddels ook aanwezig dus was verdedigende controle was beslist noodzakelijk. Met name de kopgrage spits Dammers was levensgevaarlijk. Daar er niet gewisseld werd aan onze kant bleef het spelbeeld tot 16.00 uur ongewijzigd en werd het gelijkspel als resultaat gekoesterd. Daar  de concurrentie hetzelfde deed  bleef de ranglijst aan  de kop ongewijzigd , echter de achtervolgers komen wel steeds dichter bij.

In de huidige competitie nog 3 x de veters vast maken , na 2 weken rust ,

 

13 mei VSV

20 mei Alkmaarse Boys , uit

27 mei HSV

 

En dan pas zullen we weten waar de vlag als hoogste zal wapperen .

 

J A W S  

SVW ´ 27 – Zaanlandia 1 - 4

Als na de voorwedstrijd tussen SVW JO13-3 tegen de onze JO13-2 , uitslag 1 - 4 zijn de voortekenen reeds gezet , maar zo eenvoudig en voorspelbaar was het bij ons niet tegen het stugge SVW , sterker nog bij de ruststand  van 0 tegen 0 kan het alle kanten op .

En hoe anders wordt het als  de thuisploeg in minuut 47 de onverwachte en onverdiende voorsprong binnenschiet, dus moeten we op het natuurgrasveld weer in de achtervolging en met succes. Na de tegentreffer gaan we in eens veel effectiever spelen en met  name onze 3 spitsen tonen zich van grote waarde . Reino , Ryan en met name Jeremy spelen een uitstekende 2ehelft.

De aanvallen golven op de veste van de SVW doelman af en lijken de scores onvermijdelijk. En zo gebeurt het ook de ene treffer is nog  fraaier dan  de andere,  waarbij alle aanvallers en Burak en Davey betrokken zijn. De gelijkmaker is van Davey zelf en de 1 - 2 , de mooiste goal  is van uitblinker Jeremy , de 1 - 3 van Ryan en de 4e treffer van Burak , dus prijkt er een fraaie score op 1 - 4 ook op ons scorebord en iedereen is het er over eens dat we een klinkende overwinning hebben behaald .

Daar de Zouaven opnieuw verloor staan we nu fier op `pole` positie in de stand. Volgende hindernis  wordt West Frisia uit, thuis werd het een draw van 3 tegen 3 dus moeten er weer kansen zijn voor een overwinning , ik verwacht een  1 - 2 .    

J A W S 

Zaanlandia – Kolping Boys 1 – 2

Na het zoet van een 3 tal competitie overwinningen smaakte het des te zuurder dat we in de strijd om de 3e periode een enorme veer  moesten laten tegen het stugge en goed georganiseerd spelende Kolping Boys uit Oudijk door met 1 -2 te verliezen en zullen we vanaf nu in de achtervolging moeten.

Gedurende de eerste helft was er niets aan de hand en konden we ons goede spel van de laatste weken spelen en met  de beloning van slechts 1 treffer van Reino na goede voorbereiding van Davey. Dit bleek dus achteraf te weinig, want reeds in minuut 47 was het prijs voor de bezoekers. Aan de treffer zat het luchtje van al of niet buitenspel , maar zelfs vriend en vijand waren het er over eens dat dit geen buitenspel was en keurde de prima arbiter dhr Has  , zelfs  na overleg  met onze Andre , de treffer gewoon als geldig.

Daarna speelden we rommelig en niet onze beste 40  minuten . De bal bleef moeilijk in de ploeg en onze aanvallers konden nauwelijks van bruikbare ballen worden voorzien. Als dan ook nog door blessures in  de eindfase onze 2  backs met blessures moeten worden gewisseld lijkt het accepteren van de 1 tegen 1  de beste optie. Echter Kolping denkt daar anders over en de snelle spitsen maken het ons extra moeilijk en in  minuut 89 valt de niet geheel onverwachte tegentreffer en is  de wedstrijd  beslist.

Daar in Heerhugowaard ook  koploper De Zouaven werd verrast door  laagvlieger SVW 27 is de stand boven in niet echt gewijzigd en voor de periode 3 door onze nederlaag dus wel. Zondag moeten wij op bezoek in Heerhugowaard en zijn we dus dubbel gewaarschuwd en kan alleen een overwinning ons terug brengen in  de race bovenin .

Ik verwacht uiteraard het laatste. Succes!

J A W S 

pupilvdweek1

Pupil vd Week Eusebio Jansen en sr en Davey Kho.                                              Foto:Kho sr

Zilvermeeuwen -  Zaanlandia  1 - 2

 

De 3 finales , in 7 dagen tijd  , zijn achter de rug met verwacht succes en de terechte teleurstelling vanuit de west 1 beker geknikkerd te geraken . Twee meer dan 2 uitstekende competitie zege´s tegen onze buren is een prima prestatie en brengt ons op 2 punten van de koppositie en zeer stevig op plek 2 van de ranglijst is de voorloge conclusie.

Mannen op  het stille sportpark Poelenburg in Zuid Zaandam , hoor je in de verte een tennisbal en een korfbal rond te mand cirkelen en op het A grasveld van de Meeuwen fladderen 22 voetballers en vormen 163 toeschouwers , waarvan 103  voor de Zwartjes, het decor op deze bewolkte 1e Paasdag , wat tevens onze 106 e verjaardag was .

 

Voor de rust waren we heer en meester en speelde het spel zich op de 60 meter af voor het doel van de thuisploeg. Dit resulteerde dan ook in de verdiende 2 - 0 voorsprong , scores van Reino en half Ryan,  wat tevens de ruststand was. Na de rust was de thuisploeg beter bij de les en met ferme inzet werd het doel van Terry gezocht maar niet gevonden. Daar wij in bepaalde fases zeer slordig en matig geconcentreerd speelden , kwam de voorsprong onder druk te staan. In plaats van eenvoudig en met geduld op balbezit te spelen gingen we uit positie lopen en namen we onnodig veel risico´s in balbezit ,wat leidde tot hachelijke situatie´s voor onze goal. Daar ook de heer Ligtvoet in de spelleiding zich niet onbetuigd liet, was het niet onverwacht dat de aansluitingstreffer viel te noteren  in minuut 73. De linkerspits scoorde terwijl sommige verdedigers rond de middenlijn een mislukte aanval van ons analyseerden . Ik noem het maar een leermomentje.

 

Daarna werd het dus nog onnodig billenknijpen. Mede omdat ons aanspeelpunt in  de spits inmiddels op de bank zat werd er aangerommeld en  gaf het een zucht van verlichting als er na 97 minuten wordt afgeblazen. Zondag opnieuw een beladen wedstrijd nu tegen het bezoekende Kolping Boys , dat net als wij op zoek is naar  de 3e periode en aan een goede reeks bezig is. De uitwedstrijd ging  met 4 - 0 verloren dus lijkt  revanche een goede motivator. Veel succes !

 

J A W S  

Rkav Volendam  -  Zaanlandia  2 – 0

 

De 2e wedstrijd tegen rkav Volendam za was minder van resultaat . Onder aan  de dijk op een schemerig nat kunstgras tegen het technisch vaardige oranjehemden was het moeilijk voetballen . De thuisploeg was vaardiger aan  de bal  en had met hun 6 jongens van Tol zeer goede spelers. Met name  de nummers  11 , 2 , 4 en 8 kunnen zo bij de  Jupiler aansluiten. Daar wij ook goede spelers hebben ontspon zich voor de rust een gelijkwaardige wedstrijd en leverde dit  voor de thuisploeg wel balbezit maar nauwelijks kansen op, dit mede omdat onze defensie een puike wedstrijd speelde. Zo werd er voor de rust niet gescoord en was de 2e helft echt een bekerstrijd. De thuisploeg voerde het tempo op en wij konden slechts hopen op de counter. Dit gebeurde dan ook  prompt. Burak lanceerde Jeremy en helaas belandde zijn doel poging op de teen van doelman Heuvel. Het breekpunt in de wedstrijd werd mede veroorzaakt door de KNVB leidsman en zijn assistenten. Tot 2 maal toe bestrafte hij een bal afpak situatie , van resp. Luciano en Reduan , met vrije schoppen en gele kaarten , waarbij de 2e overtreding ons noodlottig werd. Uit deze  spelhervatting kopte de paling lange  spits , Springer , raak vanuit een ongedekte positie , dit gebeurde in minuut 85. Daarna was  het bij ons alles of niets , het werd het laatste , mede omdat de hoofdleider  Van der Wielen het nodig achtte onze Sander naar  de douche  te sturen . In minuut 94 werd het nog 2 - 0 en was ons  beker verhaal , al of  niet terecht, ten einde gekomen. Mannen kop  op we hebben ons wederom dit seizoen een ware Zaanse  cup fighter getoond. Ajax , Jos-W , Volendam en Uitgeest of SDO zullen strijden om de KNVB Dennenappel  bokaal , een mooi rijtje waar we niet in hadden misstaan.

 

Zondag , op onze  verjaardag , naar  de Meeuwen , voor het gewone werk de competitie, succes !

 

J A W S  

Zaanlandia - KFC 1 – 0

Onder normale temperatuur en onder een prima voetbalklimaat speelden we de eerste van de 3 finales vandaag tegen het bezoekende KFC . Tegen deze jonge ploeg met heel veel potentie moesten we diep gaan om de zege veilig te stellen. De ploeg van trainer Guillaume Groot herbergt veel talent en zal de komende seizoenen nog vaak onze tegenstander zijn.

De eerste helft gaf een gelijke strijd te zien . Voor beide doelmannen veel mogelijkheden voor scores, maar steeds was het net niet , zo was de ruststand de beginstand. Na de thee waren we sterker en leek het wachten op de bevrijdende treffer. Dit duurde echter tot minuut 78, toen Burak verdedigend falen van Snip jr afstrafte en alleen op doelman De Vries kon afstevenen. Burak maakte geen fout en moest de doelman de eerste en enige gang naar het net maken en wees de uitstekende KNVB leider Kevin Kooij naar de middenstip.

Daarna werd de wedstrijd `professioneel ` uitgespeeld en kon er energie worden gespaard voor de volgende pot voor de beker a s woensdag in en tegen Volendam. Maandag dus niet maar gewoon op de Zondag, 1e Paasdag , tegen de Meeuwen , dat een 7 klapper moest slikken , maar dat zegt helemaal niets.

Dus voor beide wedstrijden is voorspellen moeilijk maar ik ga er vanuit dat ons vlaggenschip ons gaat verrassen !

J A W S

 

zaanlandia001

Man off the Match en Pupil vd Week.

DWS afc - Zaanlandia 1 – 2

In onze hoofdstad op Spieringhaven aan de voet van de A5 was het koud , maar zonnig vertoeven bij het roemruchte DWS. Op een hobbelig grasveld met enige wijzigingen in de basis opstelling, dikke teen , onvoldoende training en werk elders , waren de oorzaken , traden we aan tegen de buitenlands getinte blauw zwarten , in het voormalig shirt van het Zaanse ZVV . Voor de rust met de oosten wind in de rug hadden we een stevig veldoverwicht maar daar we verzuimden te schieten , bleef de score op 0 - 0 hangen , dit ook na 45 minuten. Daar er in minuut 46 werd gescoord noem ik even het uitgestelde matig beginnen aan een voortzetting van een wedstrijd. Terry werd verrast door een slappe kopbal die over onze bekwame doelman dwarrelde. Dus moesten we (opnieuw ) in de achtervolging en dat lukte maar moeizaam. Als de thuisploeg ons zwakke verdedigen had afgestraft op 2 of 3 was de nederlaag een feit geweest . De ommekeer was een fenomenale actie van onze Burak. Diep gestuurd door Davey punterde Burak uit een onmogelijk hoek de bal pardoes in de kruising achter de prima doelman Sitis van de thuisploeg een juweel van een goal. Daarna nog wat kansjes voor de blauw-zwarten maar de wedstrijd was gekanteld . Bruce besloot uiteindelijk wel 1 keer te schieten en de bal , weliswaar wat aangeraakt, sloeg als een raket in de benedenhoek , 1 - 2. Daarna onderscheidde de prima doelman van DWS zich positief en negatief . Bij een actie om Reino af te stoppen werd de noodrem ingezet , wat leidde tot uitsluiting van doelman Sitis. Zo werden de laatste 10 minuten uitgespeeld met 10 tegen 11 en werden de 3 punten dankbaar in de tas gestopt en is plek 2 op de ranglijst stevig in onze handen en zijn we de 3e periode uiterst succesvol begonnen. Na een uiterst sobere derde helft werd er huiswaarts gekeerd en gaan we ons opmaken voor de 3 volgende finales , te weten KFC ( zomertijd ) , rkav Volendam (beker) en Zilvermeeuwen, 1 april . Mannen succes.

 

J A W S

Zaanlandia - De Spartanen 3 – 2

 

Na 2 nederlagen hebben we weer het zoet van de overwinning te pakken ten koste van hoogvlieger De Spartanen uit Wognum , dat bij positief resultaat nog in aanmerking kwam voor de 2e periode.

Onze inmiddels kenmerkende zwakke start , te weinig beleving , te laag tempo , kwam ons vandaag duur te staan .

Reeds na 3 minuten lag de bal achter Terry , dit herhaalde zich nog eens in minuut 29 , beide keren door verdedigend falen, dus moesten we weer in de achtervolging net als verleden week .

Het verschil met HSV was echter dat De Spartanen wel de ruimtes weggaven en met de individuele kwaliteiten van Luciano werden we gevaarlijker.

Slechts met overtredingen , goed gearbitreerd door de heer J J Breedijk , konden de bezoekers dit afstoppen .

Het eerste resultaat was een penalty na de 4e overtreding op en tegen onze nr 14. Reino scoorde vanaf de stip op de juiste manier, binnen kant paal in het zijnet . Dit was de ruststand.

Na de rust een compleet andere wedstrijd. De Zwartjes domineerden en het wachten was op goals. Daar doelman Ebbelaar van de rood witten hier anders over dacht duurde dit tot minuut 60.

Weer een overtreding nu op Reino leverde opnieuw een penalty op . Nu was Burak de scherprechter. Daarna creëerden we een regen aan kansen en mogelijkheden maar steeds weer lag de uitstekende doelman in de weg , maar kon de voorsprong niet uitblijven.

Dat hiervoor onze linksback verantwoordelijk was mag een wonder heten , maar de treffer was niet minder fraai. Vanuit een pirouette krulde Franklin de bal in de bovenhoek.

Dat het daarna i.p.v van 3- 2 geen 7- 2 is geworden blijft een raadsel , gevoed met enig gevoel van te weinig concentratie om de enorme kansen te verzilveren.

Maar de zege werd veilig over de streep getrokken. Daar KFC in Enkhuizen op 2-1 bleef steken gaf De Spartanen toch de blijdschap van de 2 e periode titel , door deze over te nemen van winnaar De Zouaven.

Mannen zondag de klassieker uit tegen het roemruchte Door Wilskracht Sterk .We zijn gewaarschuwd ,maar aan onze stand verplicht met de volle winst van uit de hoofdstad te vertrekken. Succes.

J A W S

HSV Heiloo - Zaanlandia 2 - 0

De bezoeken van ons aan Heiloo staan in een voor ons slecht gesternte . Werd er tegen De Foresters nog 1 punt verdiend , vandaag bleef de uitslag op 2 - 0 hangen. Dus zonder te scoren en met 0 resultaat en een waardeloze emotionele gevoelstemperatuur werd deze zondag afgesloten. De wedstrijd begon rommelig en vele passes gingen naar de verkeerde kleur, dus dit beloofde niet veel goeds , kansen waren er derhalve weinig te noteren en de 0 - 0 ruststand was te voorspellen.

Na de rust mochten we voortdurend de bal hebben en aanvallen , echter dit gebeurde zonder overtuiging en als Davey onze enige kans over het doel knalt wordt de einduitslag niet moeilijk voorspelbaar en lijkt de 0 - 0 de enige optie. Maar wat gebeurt er in minuut 58. De looplijnen van aanvaller Max Dekker en verdediger Franklin kruizen elkaar, de aanvaller voelt en valt met als gevolg de penalty. Terry stopt de eerste inzet , maar bij de rebound is hij kansloos.

Dus moeten onze aanvallende intenties nog verder opgeschroefd worden. Dit lukt echter nauwelijks en daar ook de scheidsrechter van dienst de heer De Groot niet echt meewerkt lijkt de nederlaag onafwendbaar en dus zo geschiedde. Voor de statistiek maakt de luizenploeg nog een 2e goal in minuut 90. Op basis van inzet en het benutten van mogelijkheden een terechte uitslag en zijn we tijdelijk weer even subtopper.

Herstel tegen het sterke De Spartanen is dan ook zeker gewenst komende zondag, succes !

JAWS

PS.

De warm watervoorziening in onze A kleedkamer is weer top in orde. Daar mijn toezegging hier aan verbonden was ,wil ik mede ook vanaf deze plaats, mede namens spelers en begeleiding , de heer P. Russo hier voor zeer hartelijk bedanken .

Jan Stange

De Zouaven – Zaanlandia 2 - 1 .

In de topper tegen concurrent De Zouaven bleek de broek vandaag iets te groot. Met een nipte 2-1 nederlaag trokken we vandaag aan het kortste eind. Onder de februari zon leek het op winterspelen , maar het spel was daarentegen hartverwarmend. Voor de rust speelden we een tactisch zeer sterke en efficiënte wedstrijd. De enige en eerste kans werd direct verzilverd. Uit een mooie aanval uit het boekje , combinatie Burak – Davey – Jeremy maakte de laatste op fraaie wijze de openingstreffer wat ook de ruststand betekende. De thuisploeg had iets om over na te denken om na de rust iets anders te gaan spelen want voor de rust waren de zwartjes de baas in de wedstrijd.

En inderdaad was de thuisploeg na de thee beter bij de les en met name de inworpen van speler Marsman stichtten veel gevaar voor onze veste. Deze speler, hij moet aan kogel slingeren doen , slingerde de bal uit inworpen ver voorbij de 2e paal en het was dan ook niet verwonderlijk, of eigenlijk wel, dat uit 1 van deze worpen spits van Trigt kon raak koppen , dit gebeurde in minuut 55.

Het leek een terechte eindscore , maar in de tussentijd gebeurde er van alles en het arbitrale , neutrale trio had de handen vol om de wedstrijd te leiden , het geen ze zeer vakkundig deden. Kansen waren er over en weer te noteren en t/m minuut 90 was de stand gelijk. Dat daarna de 2 – 1 nog viel was een bittere teleurstelling. In minuut 95 counterde de thuisploeg naar de 2-1 en dropen we af na een bijzonder hoogstaand treffen op amateur niveau. Mannen ondanks de nederlaag zien we terug op een prima prestatie.

Donderdag a s LSVV voor de beker en zondag de volgende competitie topper tegen HSV Heiloo.

Veel succes.

J A W S

Zaanlandia De Foresters 3 - 0

Was het verleden week bar koud op het eiland vandaag was het ook niet echt aangenaam vertoeven op de bank of langs de lijn ! Een felle Wester wind woei over ons veld en zeker voor de rust , wij hadden de wind mee , was het moeilijk voetballen. En juist in die omstandigheden maakten de meer technisch vaardige spelers het verschil. Gelukkig hebben wij er ook een paar in onze gelederen . Maar voor de rust was het Luciano ,die dit ook in de score liet uitkomen , met 2 fraaie treffers , in minuut 12 en 20 , zette hij persoonlijk de 2 - 0 op het score bord. Vervelend voorval voor de rust was het uitvallen van jubilaris Sander, die op brute wijze door nr 7 Blei uit de wedstrijd werd het geschopt , met als gevolg een zware voet-enkel blessure . Na de rust veranderde de wedstrijd weinig. Onze ploeg kende geen zwakke plekken en daardoor bleef de wedstrijd geheel onder controle en kwam de voorsprong geen moment in gevaar. In minuut 90 vergrootte Jeremy , met zijn 25e treffer in het geregistreerd voetbal , via Mijn Voetbal Nederland , beloond met 1 ster , de eindscore op 3 - 0. Een klassieke zege was het resultaat met de conclusie dat we in een goede `´flow`´ zitten met als volgende uitdaging het sterke De Zouaven uit , de nr 2 van de ranglijst.. Een wedstrijd waarin we kunnen laten zien dat we terecht op de kop positie van de ranglijst staan.

Succes ! J A W S

manenpupilvdweekmanenpupilvdweek2

Mark Schavemaker man off te match en pupil van de week Mustafa el Mafhouhi ( JO12-2)

Zaanlandia wint op Texel.

Afgelopen zondag 4 februari jl. stond de uitwedstrijd tegen Texel’94 op het programma. Vorig week was besloten om met een “grote” bus naar Texel af te reizen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een aantal stille sponsors en de Vriendenclub van Zaanlandia. Dus afgelopen zondag stond de touringcar van Hellingman met chauffeur Dirk bij de brandweer kazerne klaar om de spelers, begeleiding en ook een groot aantal supporters naar Texel te brengen. Het leek wel een soort schoolreisje te gaan worden.

Om 10.00 uur vertrok de bus richting Den Helder waar wij om even na 11.00 uur bij de boot aankwamen. Wij moesten nog even wachten op Franklin en Luciano die met eigen vervoer naar Den Helder waren gekomen. Franklin stapte eindelijk in de bus maar Luciano vond het beter om met zijn eigen auto de boot op te gaan. Na een korte overtocht kwamen wij kort na 12.00 uur in Den Burg aan bij de accommodatie van Texel’94. Het was nog vrij rustig op het complex en in de kantine met de mooie naam De Kletskeet. Wel waren er een paar aardige mannen van Texel’94 die ons konden voorzien van koffie en een warme snack. Nadat ook de families Kok en Bosma, die al op Texel waren en ook waren gearriveerd, was de kantine gevuld met allemaal mensen van Zaanlandia in afwachting van de wedstrijd.

Om 14.00 uur kon de wedstrijd beginnen en vertrok iedereen naar buiten waar inmiddels ook wat supporters uit het dorp aanwezig waren om Texel’94 aan te moedigen. Buiten waaide het behoorlijk en was de gevoelstemperatuur koud, dus zeg maar behoorlijk koud. De eerste minuten begonnen onze spelers prima met zelfs na 4 minuten al een geweldige kans voor Davey, maar helaas net naast. Ook Texel wilde wel mee voetballen en ook zij verschenen regelmatig in de buurt van het doel van Terry. Maar ook nu stond onze verdediging redelijk goed en waren er niet echt grote kansen voor de eilandbewoners.

Maar in de 42e minuut een prima voorzet van Ryan en onze topspits Reino kopte de bal binnen, dus stond er 0 - 1 op het denkbeeldige scorebord wat uiteindelijk ook de ruststand was. Na de rust een beter spelend Zaanlandia met goed positiespel en een hogere handelings - snelheid van de bal werd Texel’94 onder druk gezet. In de 15e minuut van de 2e helft scoorde Jeremy na voorbereidend werk van Davey en Reino uit een soort scrimmage de 0 - 2. Toen was het eigenlijk gebeurd met de mannen van Texel’94. Zaanlandia was superieur en door nog 2 schitterende individuele acties van Davey werd er nog 2 keer gescoord, dus werd het 0-4 voor Zaanlandia. Vermeld mag nog worden dat de 3e goal in de 25e minuut van Zaanlandia, dus de eerste goal van Davey stijf in het kruis van het doel zat.

De laatste minuten waren een formaliteit dus floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Weer 3 punten in de denkbeeldige tas, weerde nul achter, lekker voor Terry dus een uitstekende overwinning tegen een toch wel soms lastige tegenstander die ook soms zeker de fysieke duels niet uit de weg gingen. Iedereen weer de warme kantine in, nog een drankje en een hapje en allemaal tevreden Zaanlandianen in de kantine natuurlijk. Daarna het plan om een boot eerder terug te nemen, dus om half vijf de warme bus weer in en op weg naar de boot van vijf uur.

Na een voorspoedige terugreis met natuurlijk weer een plasstop voor de liefhebbers waren wij om half zeven weer terug bij de brandweerkazerne. Spelers, begeleiding en ik denk ook namens de meegereisde supporters, dit was een topdag. Het leek inderdaad wel een beetje op een soort schoolreisje.

Zondag weer een lastige tegenstander, De Foresters thuis. Wij hopen dat wij deze stijgende lijn van de laatste weken kunnen voort zetten en dat de 3 punten weer in Zaandam zullen blijven en waardoor wij de koppositie kunnen handhaven. Sterkte en succes.

                                                                                                    Invaller JAWS.

Na gekomen bericht.

Zaanlandia weer en ronde verder in de beker.

Op dinsdag 30 januari jl. speelde ons eerste elftal de 4e ronde van de KNVB beker voor amateurs. De tegenstander was vv Eemdijk, een hoofdklasser uit het zaterdagvoetbal. Het werd een wedstrijd die de Zaanlandianen niet snel zullen vergeten want het werd een echte bekerwedstrijd met volop spanning en kansen over en weer. Het begin van de wedstrijd zorgde voor een aanvallend Zaanlandia maar de score bleef uit. Tijdens het verdere verloop van de eerste helft werd Eemdijk iets beter maar onze verdediging met een uitblinkende Terry zorgde er voor dat ook Eemdijk niet tot scoren kwam.

Dus stond er een 0-0 ruststand op het scorebord.

Na de rust eigenlijk een zelfde spelbeeld, een iets meer aanvallend Eemdijk maar tot echte grote kansen kwam dit elftal niet. Tot dat in de 15e minuut van de 2e helft Bruce de Graaf een “wereldgoal” maakte. Van ruim 40 meter schoot Bruce de bal over de iets te ver voor zijn doel staande keeper van Eemdijk. Grote vreugde bij de spelers van Zaanlandia natuurlijk. Jammer was het dat kort daarna een verdediger van Zaanlandia in een duel de bal tegen zijn hand kreeg geschoten in het strafschop gebied en dus besloot de scheidsrechter de heer Wiedijk om Eemdijk een penalty te geven. Terry was kansloos dus werd het 1-1.

Eemdijk wilde meer waardoor onze voorhoede meer ruimte kreeg voor de denkbeeldige counter. En in blessuretijd gebeurde het dan toch echt, via Burak kwam de bal bij Jeremy en door een misverstand tussen de keeper en de laatste man van Eemdijk kon Jeremy de 2-1 binnen schieten. Nog groter was de vreugde bij onze spelers bij deze goal en in de slotminuten van deze wedstrijd en de laatste paar minuten kwamen wij niet echt meer in gevaar, dus werd deze bekervoetbal kraker door ons met 2-1 gewonnen. Een geweldige prestatie van onze spelers en begeleiding natuurlijk en hierdoor plaatsen wij ons voor de 1/8 finale voor de KNVB beker.

Door de loting van afgelopen donderdag is LSVV onze nieuwe tegenstander in de beker. Wij spelen een uitwedstrijd in Zuid Scharwoude.

Binnenkort zullen wij via de website melding maken wanneer dit gaat gebeuren en mannen uiteraard weer heel veel succes.  

                                                                                                                  Invaller JAWS

Zaanlandia - SVW 27 , 4 tegen 0

Tegen het gerenommeerde SVW uit HHwaard werd een klinkende 4 tegen 0 zege geboekt. Reeds na 2 minuten was het onze Reino die een knullige actie van de SVW doelman afstrafte en de eerste goal op het donkere scorebord plaatste.Daarna waren we heer en meester en ontspon zich een eenzijdige wedstrijd waar klasse verschil duidelijk waarneembaar was op iedere positie op het veld.

Met name onze 10 Davey voelde zich als een vis in het water en mocht van zijn vrije rol genieten en werd terecht Man of the Match . De treffers werden dan ook als logisch gevolg aangetekend. In minuut 38 kopbal Ryan na voorzet Aram en in minuut 42 vrije trap van Bruce, die onderweg van richting veranderde, wat tevens de ruststand betekende. Na de rust een zelfde spelbeeld. Kansen waren op 2 handen te tellen en het was dan ook wonderlijk en licht teleurstellend dat Reino er maar 1 kon verzilveren , zodat 4 tegen 0 de eindstand werd.

Met als gevolg de voorlopige kop positie op de ranglijst. Mannen volgende week het schoolreisje met de bus naar Texel 94. Het zal lastig worden, maar met een zelfde spelopvatting mag het geen probleem zijn en moeten de 3 punten met de boot mee terug kunnen naar de Zaan.

Maar eerst dinsdag voor de beker tegen het sterke Eemdijk . Er is niets te verliezen , dus laten we gaan beker stunten, want met beker wedstrijden weet je de uitslag nooit! Voor beide potjes , veel succes.

J A W S

Davey Kho man off te match met pupil van de week ..

ManoftheMatchenPupilvdweekManoftheMatchenPupilvdweek2

Roda`23 – Zaanlandia  1 - 4 (beker tussenronde )

In het pittoreske Bovenkerk onder de rook van Amstelveen spleen we op dinsdagavond voor de KNVB beker tegen top 3e klasser Roda`23. Toch een beetje spanning vooraf  zou we onderschatten of was het beker virus genoeg om te overleven , dat was de vraag vooraf. Onder de lampen , met een 4-tal mutaties in onze basis elf t.o.v. afgelopen zondag startten we goed , maar de thuisploeg was gevaarlijker en in  minuut 44 moeten we zelfs de 1-0 toestaan , Bodie was kansloos op een kopbal van  de vrij staande rechterspits. Na de rust met “opnieuw “3 warmlopers in de warming up werd de thuisploeg onder zware druk gezet , maar verder dan wat hoekschoppen komen we niet. En dan gebeurt het, de technische staf gaat wisselen , in min 60 komt Burak en niet veel later komen Bruce en Jeremy hun opwachting maken en laten juist deze 3 spelers het verschil gaan maken ! Burak , benut fraai een vrije trap vanaf 17 meter, Ryan rond fraai de voorbereiding van Reino af , Burac scoort de 1-3 na voorbereiding Bruce en Jeremy maakt de 1-4 na opnieuw subliem voorspel van onze Reino. Mannen een mooie bekerzege en de complimenten voor het spel in  de 2e helft. We staan weer  op de lijst voor de loting van de laatste 32 clubs . De koker wordt volgende week geleegd en daar wij goed in bingo zijn zal er  en mooie tegenstander uit rollen !

Sportieve en gezonde feestdagen !

J A W S 

Zaanlandia – Alkmaarsche Boys 0 - 0

De uitslag zal zeer weinig in onze geschiedenisboeken voorkomen. Maar deze uitslag van vandaag was zeker teleurstellend, omdat de rode lantaarndrager onze tegenstander was. De mannen uit Alkmaar waren zeker naaar Zaandam gekomen voor 1 punt en dat is ze gelukt. Met het juiste afbraakvoetbal lieten ze ons combinerend voetballen tot de 20 meter lijn en daarna stonden er 2 bussen van 4 spelers geparkeerd met verdedigers en daarachter nog eens “man of the match “doelman Hugo vd Sluis. Deze gezette doelman ranselde na de rust alles uit zijn hok en met enige hulp van de leiding bleef de 0 op het bord. Het was dan ook zuur voor de doelman dat in minuut 90 de scheidsrechter hem van het veld moest zenden, dit na een zware overtreding op jubilaris Jeremy. Dit was het op 1 na het laatste wapenfeit , want de vrije trap, die volgde, werd jammerlijk , zo als zo vele pogingen, hoog over geschoten , dit kan en moet beter ,als er een veldspeler op doel staat !

Mannen na de bekerwedstrijd van dinsdag a s gaan we de winterstop in als nr 3 van de ranglijst , dus dat is bevredigend.

Tot snel en succes met de bekerstrijd .

J A W S 

Zaanlandia - West Frisia 3 – 3.

De 2 wedstrijden hiervoor waren de 3 treffers voldoende voor de 6 punten,vandaag was de beloning slechts 1, dus zou je denken er is matig verdedigd of we zijn onvoldoende beloond ! De tegenstander uit Enkhuizen, van trainer Henk Spaan, had zich prima voorbereid en ingesteld op ons spel en daar de ploeg beschikt over erg veel lengte mochten wij vrezen voor lange ballen op zoek naar een kopgraag hoofd . En zo geschiedde. Voor de rust was het spel van 2 kanten stroperig en was het tempo veel te laag, bal bezit was heilig en een gelijkspel, een 0-0 was voorspelbaar , dit gelijk spel klopte alleen met 2 x 3 treffers.De enige echte aanval van de west friezen in de eerste helft , natuurlijk uit een spelhervatting, leverde de eerste kans en goal op . Wat tevens de ruststand betekende . Na de rust een ander spelbeeld.Wij moesten het spel maken en hadden dan ook een groot veldoverwicht maar het scheppen van kansen was moeilijk. Als in minuut 60 dan Burak , op nieuwe schooenen , met een fraaie omhaal de gelijkmaker laat omroepen, lijkt de wedstrijd definitief te kantelen ! Echter binnen 4 minuten staat het alweer 1-2 , als geklungel rechts achterin wordt afgestraft en de 2e kans , doelpunt wordt. Het is Reino , persoonlijk die orde op zaken stelt. Eerst simpel de gelijkmaker intikken, in minuut 70 en 5 minuten daarna met een fraaie boogbal de 3 – 2 . De winst leek nu binnen . Maar opnieuw bleek een lange bal uit een vrije trap ons te machtig en opnieuw koppend werd de gelijkmaker een feit ! Teleurstelling was ons deel en liet sommigen achter in frustratie .Bij spelers omdat een gewaarschuwde verdediging voor 2 zou moeten gelden en bij de trainer over een te late wissel . We zijn nooit te oud om te leren !

Zondag naar koploper HSV , welke ploeg 2 punten meer heeft . Ik hoop dat we om 16.00 boven aan staan !! Succes .

J A W S

VSV – Zaanlandia 0 - 3

Op een koud , zeer slecht grasveld in Velserbroek was het zondag geen pretje om te spelen , laat staan om toe te schouwen. Hoe anders was de entourage 1 week eerder , maar ja als dan om 16.00 uur het resultaat van 0 – 3 ( bijna ) hetzelfde is als 1 week eerder dan is dit snel vergeten. Gedurende de gehele wedstrijd waren we technisch de betere ploeg en met name onze Reino en Jeremy maakten het verschil.

Als in minuut 18 Jeremy rechts doorbreekt de lage voorzet aflevert is het spits Reino die keurig binnen tikt. De eerste fraaie treffer was een feit en hing op de ballen standaard ! Na de warme thee / koffie in de rust was er een zelfde spelbeeld in de 2ehelft. Gejaagd door de wind had de even oude thuisploeg, ook uit 1912 , aanvallend weinig in te brengen en als Bruce na 1 uur spelen middels een vrije trap Reino aanspeelt is het onze goudvink die op eigen kracht de 2 – 0 voorbereid en afmaakt .De wedstrijd is gespeeld. Hatim maakt vanuit een fraaie aanval in de slotfase nog de 3etreffer .

Mannen er is weer een zege aan ons totaal toegevoegd. Zondag spelen we tegen West Frisia thuis. De mannen uit Enkhuizen zijn ook aan een goede serie bezig , dus het zal een moeilijke pot worden. Maar met ons vertrouwen moet een thuiszege te regelen zijn . Succes !

J A W S   

Zaanlandia  - Zilvermeeuwen  3 – 1

De Meeuwen kwamen aangeschoten,na 3 nederlagen,aan op ons complex  voor  de derby tegen  de Zwartjes en dropen afgedroogd af, na op alle fronten speltechnisch te zijn afgetroefd . In 1  van onze beste wedstrijden tot nu toe in deze competitie  werden  de Meeuwen  van  de mat  gespeeld en was de einduitslag een meer dan terechte afspiegeling van de wedstrijd al  zal de enige tegentreffer bij sommigen toch ook nog pijn doen !  Slechts de eerste 20 minuten deed de de wit/ blauwen ploeg mee aan de wedstrijd en was er  sprake van echte tegenstand. Maar nadat Franklin ,in minuut 30 , de score koppend had  geopend uit een goede corner van Burak was de ban gebroken en speelden we een gewonnen partij . Het hoogte punt zat in minuut 45, de 2e treffer . Jeremy bereidde voor en Davey rondde fraai achter het stand been om af en met  Zwitserse precisie rolde  de bal in het verste zijnet,een zeer fraai hoogstandje amateurvoetbal,wat  je zelfs op zondagavond niet  bij Studio Sport ziet . Na de rust waren we heer en meester en was het wachten op de verhoging van  de score, dat dit slechts bij 1  treffer bleef was jammer. Met fraaie positie spelletjes werd de verdediging van de Meeuwen onder druk  gezet en vele mogelijkheden werden genoteerd . De mooiste kwam via Reino, die zonder de bal te beroeren Jeremy vogelvrij voor de goalie  bracht . Zijn inzet teisterde helaas slechts de  paal . In minuut 75 had Jeremy wel succes door fraai voorbereidend werk van onze middenveld op snelheid  af  te ronden. Het was  de verdienste van ‘good old “Van Oostenbrugge  dat de verdediging van de bezoekers wel  wankelde maar niet echt omviel. Statistisch jammer was  het dat er in minuut 90 werd tegen  gescoord .

Zondag VSV uit , ik hoop  en verwacht een zelfde resultaat.

J A W S  

PupilvdweekManofthematch1

 Man off the Match Franklin Kesser en pupil v.d. week  Jairo Cramer van JO10-3

Zaanlandia – Nieuwland  3 – 1 ( beker)

Het is even wennen als  we op een zaterdag  om 14.00 aftrappen tegen de tricolorus van de bezoekers , het is geen Hellas , geen Willlem II  maar gewoon tegen  ASC Nieuwland  uit Amersfoort e.o. .  En dat het zaterdag was dat klopte en was  te merken . Na 13 minuten stond er 0 - 1 ,terwijl  dit net zo goed 0 - 2  of zelfs meer had  kunnen zijn . Het begin was te slap en we speelden in een soort bergversnelling , dus was het baltempo veel te laag en werd  de achteruit versnelling ook te veel en te dikwijls  gebruikt . En als je dan op achterstand komt moet je in de achtervolging en dat  kost altijd veel stroom en energie. Het was dan ook met het nodige geluk dat ons eerste schot , van Ryan na 30 minuten als een soort snooker carambole de gelijkmaker betekende , een gevonden treffer ! Direct na de rust , minuut 47,constateerde de leidsman  de terechte voorsprong treffer , gemaakt door Yassir, de bal was 20 cm over de doellijn . Daarna bleef het verder matig , de bezoekers konden  niet beter en wij wilden niet beter. Dus bleef  de stand lang op 2 - 1  hangen,slechts Reino scoorde in minuut 88 , met opnieuw de hulp van een verdediger. Onze nr 22 was vandaag opnieuw onze beste man . De volgende  beker ronde tegen Roda`23 in Amstelveen op 12 of 14 of 19 december !

Mannen een matige generale  voor de “topper” op zondag tegen De Meeuwen.  Het zal leiden tot een uitzonderlijke zege , hoop  ik !

J A W S 

De Spartanen – Zaanlandia 1 – 3

Soms zijn eerste minuten wel erg belangrijk en voortvarend om een wedstrijd te beginnen. Met een soort “Max Verstappen “ start werd de strijd geopend tegen het gepromoveerde De Spartanen en geloof het of niet na 4 minuten stond er de 0-2 op het fraaie scorebord ! Met 2 fraaie treffers,Reino na voorbereiding van Davey en Davey zelf na een fantastische pass van Sander waren de doelpuntenmakers, wat een weelde. Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld , want de thuisploeg beschikte over watervlugge en lange aanvallers en maakten het vanaf minuut 5 ons dan ook best lastig en als dan in minuut 18 de aansluitingstreffer valt te noteren , kan de wedstrijd + scoreverloop nog alle kanten op. Met name de spelhervatttingen van De Spartanen zijn levensgevaarlijk en moeten Sander en zijn adjudanten volledig in de strijd voor volk en vaderland.Met geluk werd een fraaie vrije trap nog door de lat boven Terry gekeerd,anders had het anders kunnen aflopen ! Na de thee ,genoten in de fraaie accommodatie, hadden we de wedstrijd keurig onder controle. De veldbezetting was prima verzorgd en door de ruimtes,die er voor ons aanvallend ontstonden,kwamen er mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het was dan ook Reino die 20 minuten voor tijd de wedstrijd besliste en met zijn 2e treffer de 3-1 op het DWF deed zetten, dit alles onder de prima leiding van de zwager van wijlen onze Koos Mauriks, de heer Harry van Etten uit Schermerhorn.De zege was een feit en de derde plaats op de ranglijst ook. Nu doorpakken naar een volgende zege en dat is op zondag 19 November tegen goede buur Zilvermeeuwen thuis ,dat op dit moment wat mindere resultaten boekt. Maar eerst ons bekeravontuur verder uitbreiden , zaterdag tegen za 3e klasser Nieuwland ASC , volgens de trainer moet de volgende ronde beslist mogelijk zijn.

We zijn benieuwd !

J A W S

PS

Onze Sigrid had vandaag voor onze reserve bank keurige, lekker warme dekens geregeld, waarvoor hulde. Echter laten de kleuren ietwat te wensen over en zoals je op de foto kunt zien heeft de uitstraling wel een zeer hoog “De Zonnebloem” gehalte , en lijken onze wisselspelers + begeleiding afgezet door de Henri Dunant in Wognum!

2017 11 05 PHOTO 00000081

Zaanlandia - DWS 2 – 1

Was het donderdagavond nog tegen het onbekende Door Wilskracht Over Winnen uit Wieringerwerf, vandaaag was het tegen het gerenommeerde Door Wilskracht Sterk uit Amsterdam . Het contrast voor aanvang was daarom figuurlijk groot en blijkt het dat je met alleen Wilskracht geen wedstrijden kunt winnen! Echter het wedstrijdbeeld van beide westrijden was bijna hetzelfde, n.l. voor de rust een zeer sterk spelend Zaanlandia , maar na de thee was dit 2 keer aanmerkelijk minder , met vandaag zelfs veel te veel spanning in de laatste 20 minuten ! Want als wij net als tegen DWOW 4 treffers voor de rust hadden gescoord was de 2e helft ook nu voor de statistiek geweest , maar dit was beslist niet zo . De Amsterdammers hadden een aantal zeer technisch vaardige spelers en zo was het individuele niveau hoog, maar het collectief liet echter te wensen bij de bezoekers. Daar werd door ons voor de rust ,goed van geprofiteerd en kon Reino met 2 fraaie treffers de 2-0 ruststand laten noteren . Na de thee waren er te veel elementen in ons spel te slordig en werd er te veel met de bal gelopen en was het daardoor aanvallend niet goed . Daar ook DWS niet best speelde werd het wedstrijdniveau matig en leek de voorsprong veilig genoeg om de wedstrijd rustig uit spelen naar minuut 90. Als er echter aanvallend te vaak te makkelijk bal verlies wordt geleden in de as van het veld, loop je verdedigend constant onnodige risico`s , zo ook in minuut 70. Balverlies van ons in de aanval , DWS op snelheid door de as van het veld op de counter en nr 17 , DWS invaller Emmanuel Kofi Obeng scoorde tegen, dit na matig verdedigen. Nog 20 minuten te gaan en dat werd best spannend en brachten we ons zelf in de nodige problemen . Pas als de prima leidende heer Ligtvoet afblaast en omroeper/ radioman Ton onze Reino bekroont tot “Man of the Match “ kan de zege,na een zucht van verlichting ,worden bijgeschreven en nestelen we ons in de sup top van de ranglijst !

Zondag op het fraaie complex tegen mede suptopper SV Spartanen te Wognum, succes !

J A W S

MAN OF DE MATCH REINO KOK EN MAURO BÖHM

pupilmanofthematchfoto2

Foto Harry Kho.

Zaanlandia - DWOW ( beker ) 4 - 0

Op een donderdagavaond onder prima omstandigheden , bv voldoende licht , was het met 1 helft inspanning voldoende om de Westfriezen uit de beker te knikkeren . Als na 41 minuten de 4e treffer, gemaakt door : in eigen doel , Yassir en 2 x Davey in even zo veel minuten,op het score bord staat is de bekerzege binnen en is de 2e helft slechts voor de statistieken.We wachten nu op de loting van aanstaande woensdag.Wie mag en zal onze tegenstander worden . Hopelijk een thuiswedstrijd en dat mag dan zeker op een zaterdagavond !

J A W S

 

 

UIT EEN GRIJS BEKER VERLEDEN,

Soms zijn bepaalde gebeurtenissen of namen die zo maar herinneringen  bij je oproepen. Dit was bij mij het geval bij de indeling van de beker pool van het eerste met o.a. WVHEDW/Wilhelmina Vooruit. Dit waren 2 clubs uit Amsterdam met allebei met een Joodse roetsj, die enkele jaren geleden zijn gefuseerd. Het is nu een grote club geworden met zo'n 22 Zaterdag elftallen. Het was begin 1950, we speelde in de 4e klasse en moesten met ASVK – Fokke – HEDW – SCA en Wilhelmina Vooruit degradatie wedstrijden spelen om 1 plaats in de 4eklasse. Na 10 wedstrijden (uit en thuis)eindigde we gelijk met HEDW en W.V. Het was inmiddels Juli geworden en de meeste spelers waren op vakantie, gelukkig  in Nederland ( U moet weten dat we toen der tijd slechts 1 week vakantie hadden ) echter alle spelers kwamen er voor terug en de op één na laatste wedstrijd tegen W.V. ,op het T.O.G. veld in Amsterdam werd in de laatste minuut met 1-0 verloren. De 2ewedstrijd tegen HEDW, ook op het TOG veld, werd met 5-2 gewonnen en daar ons doelgemiddelde in de Competitie beter was, bleven we in de 4eklasse.  Ik was toen 13 – 14 jaar en moet U zeggen, van de eerste wedstrijden kan ik mij weinig herinneren, maar de laatste 2 beslissing wedstrijden heb ik mee gemaakt. Kan mij herinneren dat na HEDW het een grandioos feest was op het TOG veld, zoiets vergeet je nooit meer. Het volgende elftal had hier voor gezorgd. 

Arie de Boer – Klaas Komen – Jan Zeeman – Fok Kef – Jan Prins – Jaap Taanman Sr - Nico van Baden – Feik Zijlstra – Henk Meinen – Henk Dil Sr – en Tinus van Westrop.               

Vraag mij verders af of er nog Zaanlandianen zijn die van deze periode afweten.

Zijlijner.   

KFC - Zaanlandia 3 – 2

Als op het laatste moment de wedstrijd wordt verschoven van zondagmiddag naar zaterdagavond 19.30 uur, lijkt iedereen daar vrede mee te hebben . Nou ik niet en wel hierom ! Onder de matige verlichting werd er een soort “schemerlamp” voetbalwedstrijd gespeeld en omdat er van alles gebeurde was het allemaal lastig te volgen, zeker vanaf de zijlijn. De thuisploeg leunde op een soort kickboks voetbal en hadden vele kleine en grote overtredingen nodig om onze voetballers af te stoppen en dat lukte ze wonder wel. Dit mede, doordat de uitstekende leidsman veel toeliet en de voordeeelregel als basis spelregel toepaste , kwam dit zeker in het voordeel van KFC uit.Wat niet wegneemt dat de einduitslag de juiste was . Tekenend was verder dat onze 2 treffers werden gescoord door 2 verdedigers, maar dat is modern en wellicht toeval. Onder prima belangstelling viel er van alles te beleven, maar was van goed voetbal geen sprake en tegen het power voetbal van de Kogers konden we ons maar slecht wapenen.Dat Franklin na 25 minuten de score openbrak was een meevaller en in die fase was het zelfs mogelijk om een 2e of 3e treffer aan te tekenen.Na de vervanging,na een klein half uur,van onze nr 20 Luciano, werd het spel anders . De combinaties waren weg en de strijd werd grimmiger. Met name de 2 KFC backs en nr 7 Hemmen drukten hun fysieke stempel en daardoor werd ons aanvallende spel sterk ontregeld en konden onze aanvallers zich maar moeilijk onderscheiden . De pauze na 45 minuten gaf ons de nodige rust,maar na de thee ging KFC verder met hun fysieke strijdwijze en konden treffers niet uitblijven . Eerst de gelijkmaker uit een afgeslagen corner en daarna de voorsprong via een snelle KFC counter. De wedstrijd leek verloren , maar Sander , onze beste speler vanavond , dacht er anders over en met zijn opgestroopte mouwenvoetbal , zorgde hij persoonlijk, via zijn schouderblad, voor de gelijkmaker,dit gebeurded in minuut 80 , dus toch een gelijkspelwas onze gedachte? Daarna ging het als nog mis .Terry verkeek zich op de snelheid van “speedy “ Jeremy Khun,kapte de verkeerde kant op en de 3- 2 en de nederlaag waren een feit !

Mannen zondag DWS , herstel is gewenst ! Doe donderdag voorzichtig in de beker tegen DWOW ! Succes .

J A W S

De Foresters - Zaanlandia 0 - 0

Wellicht was het aan het strand ook lekker toeven geweest , maar in Heiloo was dat zeker zo. Na de files,zo wel op de heen , maar zeker op de terugreis, als ware het een zomerdag in Augustus , te hebben getrotseerd,konden we na 90 minuten, met 1 punt huiswaarts keren ! Meer zat er niet in en was zeker ook niet verdiend geweest ! De thuisploeg had het tactisch huiswerk goed gedaan en we kwamen geen moment in de wedstrijd. De rood/witten hadden het betere van het spel en het was dan ook niemand anders dan Terry die ons letterlijk en figuurlijk op de been hield en zo bleef dus de begin- tevens de eindstand ! Ons probleem was vandaag dat we niet of nauwelijks onze 3 aanvallers wisten te bereiken . Vele passes kwamen bij de verkeerde kleur terecht en lukte dit dan wel,dan waren we de bal (te) snel weer kwijt mede als gevolg van te ver doorgevoerde individuele acties . Zo bleef het zeer onrustig in onze opbouw en was het moeilijk om op de helft van de tegenpartij te geraken. Ook was er verdeeldheid over inzakken of doordekken, volgens mijn waarneming . Dit was op bepaalde posities niet direct duidelijk, wellicht de verdienste van De Foresters ! Zo bleef de wedstrijd wel tot het einde spannend maar beslist niet goed en waren, zeker na de rust, de kansen uiterst spaarzaam.

Mannen zondag NU ZATERDAG op de fiets zorg dat je licht het doet!! , dus geen file leed ,naar De Koog voor de derby der lage streken, dus zet hem op . De Grote Koogse pakte de eerste zege en lijkt het lek boven te hebben, dus we zijn gewaarschuwd. Ik reken op een kleine winst !

J A W S 

Reino Kok Foresters

Zaanlandia - De Zouaven : 3 – 1

Referee : Mister Kloet coming from Poland Gdansk , Mark 8.6

Vandaag the game tegen het sterke De Zouaven uit Grootebroek. De ploeg kende een goede start , nl. 2 wedstrijden gespeeld 6 punten met het doelsaldo 7 – 1.Dus we moesten aan de bak.Met een tactisch beter bezet middenveld was het elftal vandaag beter in balans en waren we voor de rust meer in balbezit dan de bezoekers!Onder prima omstandigheden golfde het spel op en neer en waren er kansen te noteren voor de vestes van beide doelmannen.Het was dan ook een verassing,dat de ruststand van 3 -0 viel te noteren .Verklaring: onze aanvallers waren zeer effectief voor de vijandelijke goal en met name en succes de gebroeders Kho.Reeds na 7 minuten was het Jeremy die met zijn chocolade been de openingstrefferde deed binnen rollen . Doelpunt 2 en 3 waren van wonder schone kwaliteit . Eerst was het Jeremy,vanaf links, die net als A.Robben, in zijn goede tijd, van buiten naar binnen slalomde en de bal keurig met zijn sterke rechter been in de verre hoek deponeerde , beslist buiten bereik van de goede keeper Van Loon. De 3 – 0 was uit een prima aanval over rechts , een uitstekende voorbereiding + voorzet van Ryan en idem een directe afwerking via Davey, grote klasse. Tussen onze score`s door ook mogelijkheden voor ons doel maar met enig geluk en goed verdedigend werk bleef de 0 op het scorebord een feit t/m de rust !In de 2e helft waren de bezoekers sterker maar waren niet voldoende bij machte om ons echt pijn te doen . Slechts 1 x was men succesvol.Mannen een goede wedstrijd met een dito overwinning .

Zondag naar Heiloo voor de eerste keer . Laten we een keer winnen van De Foresters !!

Succes ! J A W S

MAN OF THE MATCH RYAN BROWN EN PUPIL VAN DE WEEK ENSAR KOC.

speler pupilvdwedstrijd3

 Foto by Harry Kho.

Kolping Boys - Zaanlandia 4 – 0

Na de seizoensopening, winst tegen Texel,onze 2e wedstrijd op kunstgras in Ouddorp tegen de Kolping Boys een vertrouwde gastheer voor ons. Vandaag in het rood spelend tegen de zwart-witten van Kolping.Het zou een moeilijke middag worden . De snelle aanvallers van de thuisploeg zetten ons voortdurend onder druk en met name onze laatste linie had hier de nodige moeite mee. Het spel leek onrustig en straalde geen vertrouwen uit en het leverde dan ook diverse hachelijke momenten op voor de veste van Terry. Natuurlijk zetten wij aanvallend daar het nodige tegenover, maar slechts onze 11 Ryan was dreigend. Naar mijn idee was de middenveld bezetting niet goed genoeg, de 3 middenvelders speelden te vaak voor de bal en misten we het type Hatim als balans en stofzuiger. Deze spelwijze en zeker bij balverlies zou dodelijk blijken te zijn. Als het dan op zeker moment, in minuut 28, 1 -0 wordt, is de wedstrijd tactisch gespeeld . Kolping gaat in de achteruit en posteert 7 verdedigers rond de 20 meter lijn en laat ons vergeefs het spel maken , het resultaat de counter en de einduitslag van 4 -0 . De 2e treffer is het breekpunt in het scoreverloop .Als we druk bezig zijn om de gelijkmaker te forceren wordt Terry bij een spelhervatting pootje gelicht en kan Kolping de 2e treffer aantekenen . Ons huwelijk met scheidsrechter N.van Kampen, die verder prima leidde , is niet gelukkig daar hij dit incident niet waarnam en de treffer goedkeurde ! Jammer maar helaas !

Mannen zondag de kans op herstel, passend bij onze doelstelling tegen het sterke de Zouaven , succes .

J A W S 

Zaanlandia - Texel `94 , 3-1

De eerste klap is vaak een daalder waard . Zo ook vandaag . Nadat de mannen vanaf het eiland met de bus waren aangespoeld kon de eerste thuiswedstrijd van start gaan onder de senioren leiding van mijnheer Claessens uit Zeist. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de beste mogelijkheden waren in de eerste 25 minuten voor onze gasten .Maar kordaat optreden van onze Terry voorkwam erger, en bleef de stand op 0 tegen 0 hangen! Maar onze aanvallers zaten niet stil en werden er inmiddels voldoende kansen geschapen om de score open te breken. Het duurde echter tot minuut 30 voordat de voorbereiding van Reino door onze 10 Davey in 2 pogingen bekwaam werd afgerond. Daarna volgde het hoogetepunt van deze wedstrijd. Wederom was Reino de voorbereider en kon onze aanwinst Ryan verwoestend uithalen met als gevolg bal in kruizing en de 2- 0 was een feit. Wat tevens de ruststand was . Na de thee waren we oppermachtig en zou de score regelmatig uitgebouwd kunnen en moeten worden . Dit beperkte zich echter slechts tot 1 treffer van Reino na uitstekende voorbereiding van onze dynamische middenvelder Hatim . De koek was op en berusting en verslapping sloop in het spel en het was na zwak verdedigen dat Texel zelfs nog een tegentreffer mocht aanteken. Verder gebeurde er weinig en kon de goed leidende referee zijn laatste energie door de fluit blazen als blijk van het eindsignaal. Mannen de eerste thuis zege + 3 punten zijn in de pocket . Na nu staan er 2 echte tegenstanders op de rol , n.l. Kolping Boys en de Zouaven en geloof me dat is andere koffie.

Succes .

J A W S

Wedstrijdverslag Zaanlandia JO14-1 – IVV JO14-1

Woensdag avond onze laatste competitiewedstrijd thuis tegen I.V.V. , als we deze wedstrijd zouden winnen konden we het seizoen prima afsluiten. Deze wedstrijd was niet hoogstaand maar de mannen hebben een prima resultaat gehaald door met 3 - 1 te winnen 

Ons eerste optreden in de hoofdklasse is geëindigd met een 5e plaats. 11 gespeeld 5 gewonnen 2 gelijk 4 verloren Totaal 17 punten. 

We mogen best trots op onze jongens zijn, dit is toch een goed resultaat. Ik wil ook de vaste toeschouwers bedanken voor hun aanwezigheid tijdens de wedstrijden. 

Even een persoonlijk woordje. 

Na afloop van deze wedstrijd werd ik door de begeleiding en alle jongens in het zonnetje gezet.  Ik werd bedankt voor het schrijven van de verslagen van de wedstrijden.  Ik mocht hele leuke attenties ontvangen en een superleuke kaart met tekst en de namen van alle spelers en staf. 

Ik heb dit met heel veel plezier gedaan en getracht hiermee een positieve bijdrage te leveren. Ik was hier zeer van onder de indruk en wil iedereen hier oprecht voor bedanken. 

Rest mij iedereen een mooie zomer toe te wensen, en wie weet tot volgend seizoen. 

Piet van Someren 

Verslag ZOB JO14-1 - Zaanlandia JO14-1      1-5 

Afgelopen woensdag onze competitie wedstrijd in Haarlem verloren. Vandaag op papier tegen een zwakkere tegenstander moest er wel weer wat worden recht gezet. Onder zomerse omstandigheden naar Zuid – Oost Beemster voor de wedstrijd tegen ZOB. Wat een schitterend complex heeft deze club. Bij binnenkomst denk je dat je in Zuid Frankrijk bent met dat fraaie terras. 

Dan de wedstrijd. Dat een op papier mindere tegenstander wel even kon worden verslagen kwam niet echt uit de verf. De mannen van ZOB speelden helemaal niet slecht en konden de eerste helft prima meekomen. De rust werd echter wel in ons voordeel bereikt met een 1 - 2 stand. 

Na de rust ging het warme weer wel een rol spelen. De wedstrijd werd enigszins plichtmatig uitgespeeld en eindigde in een 1-5 overwinning. Vandaag een prima scheidsrechter die goed de drink pauzes inlaste en een prima wedstrijd floot. Deze jongen was een van de jongste scheidsrechters die we dit seizoen hebben gehad. 

Als dit bepalend voor de toekomst is hebben we er alle vertrouwen in. Ook de tegenstander verdient een compliment voor hun sportieve strijdwijze.

A.s. Woensdag avond weer een thuiswedstrijd. We hopen U allemaal weer daar te zien. 

Goed en warm weekeind gewenst. 

Piet van Someren 

Alliance 22 JO14-1 -  Zaanlandia JO14-1         5 - 1 

Op woensdagavond naar Haarlem voor deze competitiewedstrijd tegen Alliance 22. Deze ploeg staat gedeeld 2e en konden we dus op een pittige tegenstander rekenen. Onder prima weersomstandigheden en met veel publiek begonnen we prima aan de wedstrijd. De tegenstander was fysiek wel wat sterker maar wij boden prima partij. We kwamen zelfs op een  1 - 0 voorsprong.  Dit duurde wel erg kort want al snel werd er gelijkgemaakt. De rust brak aan met deze gelijke stand. 

Na rust was onze tegenstander wel wat beter en kon enigszins geflatteerd uitlopen naar een 5-1 overwinning. Onze mannen hebben echter prima partij geboden maar de tegenstander was gewoon een maatje te groot. A.s. zaterdag proberen we gewoon weer opnieuw onze punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Z.O.B. We mogen best trots op onze jongens zijn. Voor het eerst in de hoofdklasse doen ze het heel behoorlijk en pakken toch de nodige punten mee. 

Even geheel terzijde. Het is niet mijn gewoonte om over de scheidsrechters een oordeel te geven. Ik heb alleen maar respect voor deze mensen die hun vrije tijd op offeren om het altijd maar weer mogelijk te maken dat er gevoetbald kan worden. Maar hoe irritant sommige mensen fluiten en dan vaak partijdig is heel frustrerend. Ook deze keer was dit het geval. We hebben zeker niet door toedoen van de scheidsrechter verloren. De tegenstander heeft absoluut verdiend gewonnen.  Maar als de scheidsrechters wat meer onbevooroordeeld zouden fluiten zou dat de sfeer in de wedstrijden veel goeddoen. 

Tot a.s. zaterdag Piet van Someren 

Verslag Zaanlandia JO-14-1 -  H.S.V JO-14-1   2 - 1 

Na vorige week 3 punten te hebben gepakt waren we benieuwd of we de stijgende lijn ook vandaag konden doorzetten. Tegen een prima tegenstander H.S.V. hadden wij het opnieuw in het begin heel lastig. We werkten beslist hard, maar er ging nog steeds wel een en ander fout.  De eerste helft werd afgesloten met een 0 - 0 stand.  Na rust konden we bij vlagen weer iets terugzien van onze oude vorm van eerdere wedstrijden. Nog lang niet alles ging goed maar er werd af en toe heel redelijk gevoetbald.  We kwamen niet onverdiend op een 2 - 0 voorsprong 

Helaas moest onze keeper Alex 15 minuten voor tijd uitvallen met een blessure.  Met enige angst gingen wij het laatste kwartier in. Onze veldspeler die Alex verving deed het gelukkig prima met ook nog een mooie redding.  Door goed te blijven spelen kon onze tegenstander slechts een keer scoren zodat de winst met 2 - 1 beslist verdiend was.  We hopen dat de blessure van Alex meevalt zodat we de volgende wedstrijd weer compleet zijn 

Mannen laten we hopen dat de 2 overwinningen op rij een goede periode zullen inluiden. 

Goed weekend en tot de volgende wedstrijd.!

P.S. 

Wat ook wel eens mag worden vermeld is het optreden van de scheidsrechters . Vaak hebben we wel wat aan te merken maar deze mensen staan wel altijd voor de teams klaar. Vandaag zeker een compliment voor de scheidsrechter. Arjen Springorum floot een prima wedstrijd. Onpartijdig en op een heel beschaafde manier.  Deze scheidsrechter verdient absoluut ook onze waardering.!!

Verslag Zaanlandia JO/14/1 Castricum JO/14/1 3 - 1 

Vandaag onze wedstrijd tegen Castricum op ons eigen veld. Ook in deze wedstrijd dreigde het weer mis te gaan. Opnieuw was ons spel niet nauwkeurig genoeg en speelden we veel te afwachtend. De tegen partij was gewoon feller in de duels en knokte voor elke bal. We kwamen dan ook weer snel op achterstand.Met hangen en wurgen bereikten we de rust nog wel met een gelijke stand. 

Na rust liep het wel wat beter maar ook nu weer veel slordig balverlies en weinig agressie. De laatste 20 minuten liep het ineens wel wat beter en konden we af en toe wel zien dat we echt wel kunnen voetballen. Als we iets rustiger de bal aannemen en wat meer druk naar voren zetten komen de acties wel een keer goed aan. Deze laatste 20 minuten geven ons weer wat hoop op het vervolg van de competietie. Nu werd het nog 3 - 1 in ons voordeel. Wij moeten echter vanaf de eerste minuut feller en attenter spelen. 

Als dit gaat lukken komen de punten wat vaker bij ons terecht. 

Mannen we blijven voor 100 % achter jullie staan. Volgende week weer een thuiswedstrijd. We rekenen op 3 punten 

Goed weekend en tot volgende week. 

Piet van Someren 

De Zouaven JO14-1  Zaanlandia JO14-1  (13.04.18)

 

Vandaag voor onze 6e wedstrijd in de hoofdklasse naar de Zouaven in Grootebroek

 

Ook vandaag bleek dat wij in de hoofdklasse toch wel wat te kort komen.

De tegenstanders in deze afdeling zijn fysiek en ook in het voetballen toch wel wat verder dan onze mannen. Wij zijn nog niet in staat om in deze afdeling ons ware gezicht te laten zien.

Het spel blijft nog steeds wat slordig en te gehaast. Ook in de combinaties en afwerking komen wij nog wat te kort. Dit is helemaal niet erg als je zomaar in een hogere klasse word ingedeeld.

We blijven er echter onvoorwaardelijk in geloven. Onze mannen verdienen onze steun. Ze doen ongetwijfeld hun best. We moeten niet vergeten dat we nu eenmaal geen Messi of Ronaldo in ons team hebben. (ook die spelen wel eens matig). Deze wedstrijd werd helaas met 4 - 2 verloren maar wij blijven onvoorwaardelijk achter het team staan.

 

Laten we hopen dat we van dit soort wedstrijden alleen maar kunnen leren  Er zullen ongetwijfeld nog de nodige punten worden gepakt. Laten we positief blijven en onze mannen blijven steunen.

 

We zien U allemaal graag weer bij onze volgende thuiswedstrijd a.s. zaterdag.

 

Goed weekend en tot volgende week

 

Piet van Someren

Zaanlandia JO14-1 - Kolping Boys JO14-1    0 - 0    7 April 

Vandaag onder fraaie weersomstandigheden onze wedstrijd tegen de koploper. Na de enerverende beker kraker van afgelopen woensdag waren de verwachtingen toch wel enigszins hoog gespannen.  De wedstrijd verliep echter niet zoals wij hadden gehoopt. Opnieuw bleek dat het team tegen fysiek wat sterkere jongens wat te kort komt. Door veel balverlies en slordigheden kwamen we op alle fronten wel wat te kort. Aan de inzet ontbreekt het beslist niet, maar het is steeds iets te slordig en onrustig. 

Toch ook in de 2e helft wel een lichte verbetering zodat we na een matige wedstrijd er toch een gelijk spel aan hebben overgehouden 0 - 0 . We blijven voor 100 % achter onze mannen staan. Tegen de koploper een punt pakken is toch niet verkeerd. 

Volgende week gaan we weer proberen om de 3 punten mee naar huis te nemen. 

Goed weekend en tot volgende week 

Piet van Someren 

Verslag bekerwedstrijd Onze Gazellen JO14-1 Zaanlandia JO14-1 woensdag 4 April 2018. 

Vandaag een avondwedstrijd voor de beker in Haarlem tegen Onze Gazellen. Na een stroef begin in onze hoofdklasse moesten onze mannen vandaag voor de beker wat goed maken. Het begin beloofde niet veel goeds. Al na enkele minuten stonden wij met 1 - 0 achter, ons spel was opnieuw slordig en veel te onnauwkeurig. De 2 - 0 kon ook niet uitblijven. Toen een onwaarschijnlijke ommekeer in de wedstrijd, er werd veel beter gespeeld en er kwamen kansen. Mede door een goede inzet konden wij voor rust nog op 2 - 2 komen. 

Na de rust ontstond werkelijk een waar beker spektakel. Kansen over en weer en ook veel dingen die aan beide kanten misgingen. Met 2 schitterende doelpunten kwamen wij verdiend op een 2 - 4 voorsprong. Toen werd het helemaal spannend. Een krankzinnig score verloop maakte deze wedstrijd wel heel spannend. Eerst werd het 3 - 4 toen zelfs 4 – 4,een geweldig offensief met goede combinaties leverde een voorsprong op 4 - 5 

Vlak voor tijd viel na een zenuw slopende periode dan toch nog de gelijkmaker 5 – 5. In de penalty serie gingen wij helaas onderuit. 2 missers werden ons fataal. We hebben vanavond echter gezien waartoe onze mannen in staat zijn. Een geweldige instelling en vechtlust die helaas niet werd beloond. Voor de toeschouwers was het een geweldig spektakel om naar te kijken. 

A.s zaterdag moet met deze instelling de punten weer kunnen worden gepakt in de volgende competitie wedstrijd. 

We zien U graag weer bij deze thuiswedstrijd om 11.15 uur 

Piet van Someren 

Verslag wedstrijd Zaanlandia JO14-1 - Zeevogels JO14 -1  0 - 2 

Vandaag onze 4e wedstrijd in de hoofdklasse. Een avondwedstrijd onder koude en natte omstandigheden. Ook vandaag konden wij niet overtuigen tegen een prima tegenstander We kwamen totaal niet in de wedstrijd en waren erg slordig en onrustig in ons spel. De tegenstander kwam verdiend op een 0 - 2 voorsprong door gewoon wat feller te spelen en ook beter te combineren.  Na de rust werd ons spel wet wat beter en konden wij ook een paar goede kansen creëren.  We konden echter niet doordrukken zodat de eindstand bleef steken op een 0 - 2 nederlaag.  Aan de inzet van onze mannen heeft het beslist niet gelegen Er werd heus wel hard gewerkt maar de rust en nauwkeurigheid in ons spel is er nog niet.  We blijven achter ons team staan en weten zeker dat wij nog de nodige punten zullen pakken. Na afloop van deze wedstrijd nog even een leuk samenzijn in de kantine 

Ons team is overtuigend herfstkampioen geworden in de eerste competitie helft en is gepromoveerd naar de hoofdklasse. De mannen werden door hun trainer/coach in het zonnetje gezet en ontvingen allemaal een mooie beker.  Ook was er een mooie taart en champagne. 

Vol goede moed kijken wij weer uit naar de eerste wedstrijd volgende week voor de beker. We hopen onze toeschouwers weer te zien op woensdag 4 april om 19.00 uur in Haarlem tegen Onze Gazellen. 

Iedereen fijne paasdagen gewenst en tot volgende week 

Piet van Someren 

Wedstrijdverslag De Blokkers JO14-1 - Zaanlandia JO14-1  6 - 1

Vandaag voor onze 3e wedstrijd in de hoofdklasse naar Blokker. Na 2 goede wedstrijden vandaag een heel sterke tegenstander getroffen. Al binnen 1 minuut stonden wij met 1 - 0 achter. Blokker bleek een prima elftal te hebben met vooral fysiek sterke jongens. Hier kwamen wij duidelijk tegen te kort. De tegenstander was gewoon feller in de duels en wij konden hier niet goed mee om gaan. Ook leden wij veel balverlies en waren niet scherp genoeg.  Na een 3 - 0 ruststand werd de eind uitslag uiteindelijk 6 - 1 in het voordeel van Blokkers.  De nederlaag was wel verdiend maar wel wat geflatteerd. 

Vandaag bleek maar eens te meer dat in de hoofdklasse de tegenstanders aanmerkelijk sterker zijn dan wij in de eerste competitie helft gewend waren. Toen werd vrijwel alles redelijk makkelijk gewonnen. Deze nederlaag moeten we gewoon incalculeren en hiervan alleen maar leren. We hebben alle vertrouwen dat onze mannen in deze afdeling de nodige punten gaan pakken. 

A.S. Woensdag avond de inhaalwedstrijd tegen Zeevogels. Onze mannen hebben wat goed te maken in deze thuiswedstrijd 

Tot a.s. Woensdagavond. 

 Piet van Someren 

Verslag Always Forward JO14-1 Zaanlandia JO14-1    1 - 1

Vandaag voor onze 2e wedstrijd na de nieuwe indeling in de hoofdklassen naar Hoorn.  Onze eerste wedstrijd tegen Sporting Krommenie werd knap gewonnen.  In deze klasse is de tegenstand beslist groter en dat geeft een veel beter beeld van ons team hoe we er werkelijk voorstaan.  In de eerste seizoenshelft werd er vaak veel te makkelijk ruim gewonnen, en dat was niet bevorderend voor onze mannen om beter te worden.  Ook vandaag tegen een sterke tegenstander zowel voetballend als fysiek een prima team.  Onze mannen hadden het lastig en moesten alle zeilen bijzetten om de tegenstander bij te benen.  In de eerste helft lukte dit geweldig met af en toe schitterende aanvallen en kansen. Jammer dat de toegekende penalty op de paal belande.  Toch kwamen wij voor rust op een verdiende voorsprong. Uit een corner werd de afgeslagen bal op de rand 16 meter geweldig ingeschoten. Echt een werelddoelpunt.  Na rust een wat ander wedstrijdbeeld. We zakten wel wat weg en moesten een paar kansen weggeven. Onze keeper voorkwam met een wereld redding echter een tegengoal.  Bijna op het eind nog een schitterende aanval over rechts die op een haar na gemist werd.(briljante solo actie van Mo)  Toch 1 minuut voor tijd de gelijkmaker. Helaas geen drie punten vandaag. 

Gezien de hele wedstrijd echter een stand waar we mee kunnen leven.  Voor de jongens begeleiding en toeschouwers zijn dit natuurlijk veel leukere wedstrijden. Het is niet vanzelfsprekend dat we zo maar even winnen.  We gaan vol goede moed de komende wedstrijden volgen, en hebben alle vertrouwen dat onze mannen ook in de hoofdklasse goed kunnen meekomen. 

Goed weekend en tot volgende week 

Piet van Someren 

Zaanlandia JO14 -1 Assendelft JO14 -1

Vandaag eerste wedstrijd voor de competitie na de winterstop. Afgelopen woensdag avond nog oefenwedstrijd gespeeld tegen Hellas Sport. Onder zeer slechte weeromstandigheden een meer dan goede wedstrijd gespeeld. Hellas Sport was fysiek sterker en al na een minuut stonden wij met 1 - 0 achter. Onder de stromende regen kwamen wij geweldig terug, en konden de wedstrijd na een spannend score verloop winnend afsluiten met een verdiende 3 - 2 winst. Het hele team verdient een compliment voor hun geweldige inzet .Niet onvermeld mag blijven dat onze keeper Alex misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Met geweldige reddingen hield hij zijn doel schoon. Drijfnat maar voldaan keerden wij weer huiswaarts.

Dan vandaag tegen Assendelft. Over deze wedstrijd niet veel te melden. Wij waren op alle fronten de bovenliggende partij. Met bij vlagen heel goed aanvalsspel konden wij deze wedstrijd gemakkelijk winnend afsluiten 5 - 1 . Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie helft. Hierna worden wij opnieuw ingedeeld in de hoofdklasse. Weer een geweldige uitdaging. De eerste seizoenshelft waren wij superieur aan onze tegenstanders en staan nu onbedreigd bovenaan met 25 punten en een doelsaldo van 30 voor 6 tegen. 10 gespeeld.

We hopen volgende week op veel toeschouwers om met ons team en begeleiding het kampioensschap te vieren van deze competitiehelft.

Goed weekend en tot volgende week.
Piet van Someren

S.V.A. JO14-1  - Zaanlandia JO14-1   1 - 1  ( 09.12.17 )

Vandaag onder zeer slechte weersomstandigheden moeten spelen tegen SVA in Assendelft. Onze mannen presenteerde zich vandaag in werkelijk schitterende nieuw trainingspakken. De wedstrijd was er een om maar gauw te vergeten beide ploegen wilde heus hun best doen lom er een leuke wedstrijd van te maken. Maar het weer hagel sneeuw regen en kou gooide roet in het eten. De eerste helft bleef op een bloedeloze 0 - 0 steken. Na rust probeerden wij toch wel wat te forceren en ontstond er toch wel een spannende fase. Onze Alex en ook de keeper van SVA waren in vorm en redden verschillende keren heel knap. Toch na een goede aanval van SVA kwamen wij toch op achterstand 1 - 0 15 minuten voor tijd 2 hele domme gele kaarten waardoor wij met 9 man verder moesten.

De scheidsrechter was niet altijd gelukkig in zijn beslissingen maar wij moeten leren geen commentaar te geven. Het had zo maar dure punten kunnen kosten, gelukkig 5 minuten voor tijd waren we weer compleet met 11 man, en starten wij een slotoffensief om toch nog een punt te pakken. Gerechtigheid viel ons ten deel toen 2 minuten voor tijd Mo in het strafschopgebied onderuit geschoffeld werd (goeie muts trouwens Mo) De toegekende penalty werd schitterend raak geschoten zodat wij toch een punt aan deze wedstrijd overhielden

Dit was de laatste competitie wedstrijd van dit jaar. Volgende week nog de beker wedstrijd tegen Monnickendam en dan winterstop. Ondanks het erbarmelijke weer waren onze toeschouwers weer aanwezig om onze mannen te steunen. Chapeau ( Sjapoo) hiervoor.

We kunnen terugkijken op een goede 1e seizoenhelft en staan met een flinke voorsprong aan de leiding.

Fijn weekend Piet van Someren

Wedstrijdverslag Zaanlandia JO14-1 - Fortuna Wormerveer JO14-2     6 - 0

Vandaag tegen een ploeg moeten aantreden die een goede naam heeft in onze regio. Na een begin met over en weer wel wal leuke acties, bleek toch al gauw dat wij deze tegenstander op de knieën konden krijgen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 2-0 voorsprong. De tweede helft was eigenlijk een formaliteit want de tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Wij waren gewoon de bovenliggende partij en konden makkelijk uitlopen naar een 6-0 overwinning. Over de wedstrijd zelf niet veel te melden. Dit noemen ze een zakelijke overwinning Wat wel leuk is dat onze directe concurrent Odin 59 vandaag verassend heeft verloren. Wij staan nu riant met 6 punten voorsprong bovenaan. Onze grootste concurrent kan wel eens heel verrassend st. Adelbert worden. Zij staan 4e met 3 wedstrijden minder gespeeld.

Winnen zij deze allemaal kunnen ze in punten met ons gelijk komen. Wij moeten dus heel attent blijven en al onze wedstrijden zien te winnen. Onze positie ziet er heel goed uit maar we zijn er nog lang niet Volgende week tegen Assendelft moeten we de punten weer pakken.

Goed weekend en tot volgende week ,Piet van Someren

Verslag   K.F.C.  JO14-2   Zaanlandia  JO14-1      2 - 4

Vandaag de derby tegen stadsgenoot  KFC.

Na een aantal mindere wedstrijden en het eerste verlies vorige week hoopten we vandaag weer de stijgende lijn te pakken. Op een winderig veld is dit prima gelukt. Vanaf de aftrap werd er aanmerkelijk beter gespeeld dan de  laatste wedstrijden. Met  leuk en afwisselend spel werd de tegenstander meteen goed terug gedrongen. Nog niet alles liep goed maar de verbetering was duidelijk zichtbaar. De rust werd dan ook bereikt met een verdiende 2 - 0 voorsprong. Na de rust werd het wel iets minder maar ook nu werd er bij vlagen prima gespeeld. Door toch weer wat slordigheden kregen we toch 2 doelpunten tegen. Maar wij wisten ook nog 2 doelpunten te maken (een hele mooie van Mats) Al met al een leuke wedstrijd waarin wij af en toe weer konden zien waartoe dit team in staat kan zijn. Samenvattend een meer dan verdiende 4 - 2 overwinning. We staan aan kop met 3 punten voorsprong.

Ook heel positief om te zien dat het aantal toeschouwers steeds wat groter wordt.

Hopelijk zien we die volgende week ook weer bij onze thuiswedstrijd. Tot volgende week :    Piet van Someren.

Verslag Zaanlandia JO-14 1 Purmersteijn JO-14 2    0 - 2       (11.11.17)

Vandaag vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen Purmersteijn. Na een aantal matige wedstrijden waar wel de winst werd gepakt waren we vol goede hoop dat we weer onze goede vorm konden vinden. Dit is ook deze keer niet helemaal gelukt. Tegen een ploeg die heus niet beter was lukte het gewoon niet om in ons spel te komen. De tegenstander was echter wat feller in de duels en kon zodoende de stand lang op 0 - 0 houden. Voor rust kwamen zij toch niet onverdiend op 0 - 1. Na de rust werd ons spel niet echt beter. Veel balverlies verkeerde passes en heel onrustig bleven we ongevaarlijk.

Een hele mooie vrije trap betekende 0 - 2 Ondanks wel wat kansen die door onnauwkeurigheid werden gemist konden we de stand niet meer veranderen. Helaas vandaag onze eerste nederlaag en de eerste tegendoelpunten. We blijven positief en gaan er vanuit dat we de goede seizoenstart met leuk en goed voetbal weer gauw kunnen oppakken. Volgende week een leuke wedstrijd tegen KFC. Hopelijk pakken we de draad in deze derby weer op. Mannen we staan nog steeds bovenaan. Ook Feijenoord en Ajax spelen wel eens een paar mindere wedstrijden.

De supporters blijven achter jullie staan . Tot volgende week bij KFC

Piet van Someren

Zaanlandia JO 14-1 DSS JO14-2     4 - 0         ( 28.10.2017)

Nadat ik helaas de laatste 2 wedstrijden heb moeten missen kon ik vandaag gelukkig weer van de partij zijn. Met hooggespannen verwachting naar deze wedstrijd uitgekeken. We staan ongeslagen en zonder tegen doelpunten boven aan en de resultaten waren prima. Vorige week tegen het hoger geplaatste Volendam een zeer goede oefenwedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen.

De hooggespannen verwachting kon vandaag totaal niet worden waargemaakt .Tegen de nummer 2 op de ranglijst konden wij geen moment in de wedstrijd komen.
Al snel kwamen we wel op 1-0 voorsprong maar het spel was rommelig en onsamenhangend. Ook de tegenpartij had niet zijn dag. Na de rust eenzelfde beeld, veel foute passes en foute aannames. De laatste 10 minuten liep het wat beter en konden we uitlopen naar 4-0 winst. Vandaag tellen alleen de punten en staan we nog steeds ongeslagen en zonder tegen doelpunten bovenaan.

Volgende week gaan we weer met frisse moed beginnen aan de volgende wedstrijd tegen Sporting Krommenie.

We hopen dat onze mannen dan weer hun goede vorm van het begin terug zullen vinden.

Tot volgende week. Piet van Someren

 

Sp’ Krommenie JO14-2 -  Zaanlandia JO14-1    0 - 2      ( 4.11.2017)

Na vorige week een matige wedstrijd te hebben gespeeld maar wel de winst kunnen pakken (zie verslag vorige week) vandaag tegen Sporting Krommenie. Onder ideale weersomstandigheden begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Al snel bleek dat we onze goede vorm van enkele weken geleden nog niet terug hebben gevonden. We begonnen weer zeer matig met veel foute passes en verkeerde bal aannames. Ook was het spel veel te onrustig. Onze tegenstander kwam ook niet echt gevaarlijk voor ons doel. De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 stand. Maar halverwege werd een vrije trap van ons op de rand 16 knap ingeschoten. De tweede helft een zelfde spelbeeld. De tegenstander kreeg in de gaten dat er wellicht voor hun wel wat in kon zitten. Ze speelden in deze fase beslist beter dan wij, maar wisten ook niet doeltreffend uit te halen. Een goede counter leverde een mooi doelpunt voor ons op zodat de 2-0 in de tas zat.

We moeten beslist beter kunnen dan vandaag . Dat hebben we al eerder een paar keer kunnen zien. Misschien denken we er iets te makkelijk over. Dat kan een keer verkeerd aflopen
Ik wil beslist positief eindigen want we staan na 5 wedstrijden ongeslagen bovenaan met 0 tegen doelpunten

Volgende week weer met zijn allen er tegen aan en laten zien dat de 2 laatste matige wedstrijden incidenten zijn geweest.

Ik hoop volgende week weer op veel toeschouwers

Piet van Someren.

Odin 59 JO 14 1 Zaanlandia JO 14 1 0 - 1

Vandaag onze eerste uitwedstrijd in Heemskerk tegen Odin 59. Na een spectaculaire start van het seizoen nu weer onze eerste uitwedstrijd. Heel zelfverzekerd verschenen wij aan de aftrap, maar al heel snel bleek dat deze tegenstander wel even wat meer te bieden had. De eerste helft ging het wel gelijk op maar tot echte kansen kwam het bijna niet. Odin bood zeer goed partij en was in de combinatie zelfs wel wat beter. Toch kwamen wij voor rust wel op voorsprong. En goede aanval over rechts werd nog door de keeper weggestompt maar in de rebound was het alsnog raak 0-1. Na de rust vielen we wat terug en kwam Odin enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied.

Ons spel zakte ook wat terug en we kwamen niet echt meer in scoringspositie. Een enkele keer dat we gevaarlijk werden stond de verdediging van Odin op de juiste plek. Het werden nog zeer spannende laatste minuten omdat we veel te onrustig speelden en de combinaties ook niet echt meer goed liepen. De tegenaanvallen van Odin waren zeker gevaarlijk. Onze verdediging stond echter steeds goed opgesteld om het gevaar tegen te houden.

Een zeer gevaarlijke counter van Odin koste ons bijna de winst maar geweldig ingrijpen van onze uitblinkende keeper Alex voorkwam dat gelukkig. We moeten proberen wat meer rust in ons spel te krijgen. Als team zullen we zeker nog lastige tegenstanders krijgen. Al met al vandaag een zeer spannende wedstrijd gezien, met de conclusie dat de winst zeker verdiend was.

Na twee wedstrijden 6 punten geeft veel vertrouwen. Volgende week weer een thuiswedstrijd. We gaan absoluut weer voor de punten strijden.

We hopen U allemaal weer te zien bij deze wedstrijd.

Piet van Someren

Hallo sportvrienden

Vandaag begin van de competitie voor Zaanlandia JO  14  1  tegen  DRC  JO14  1

Na een tijd van voorbereiding  met oefenwedstrijden en veel trainen dan nu lekker beginnen aan de competitie.

In de voorbereiding al gezien dat we beslist een leuk team hebben.

Als bewijs hiervoor hebben we de eerste 2 bekerwedstrijden ruim gewonnen. Dit geeft hoop op meer.

Vandaag dan het begin tegen DRC .

Onder ideale weersomstandigheden begonnen we om 8.45 uur aan de wedstrijd. De eerste minuten gingen noch wel gelijk op maar al snel bleek dat wij de bovenliggende partij waren.

Met af en toe zeer leuke aanvallen werd de tegenstander op eigen helft terug gedrongen. Ons goede spel werd beloond met hele mooie doelpunten waaronder een echte hattrick van Juhfaili.

De tegenstander had geen vat op onze prima aanvallers en konden alleen via een counter iets terug doen. Bij de rust was het eigenlijk al beslist  6-2

Na rust een zelfde spelbeeld al werden er door slordigheden nog wel wat kansen gemist. Maar ook in de tweede helft een paar wondermooie doelpunten zodat we konden uitlopen naar 15-2

We hebben een prima start van de competitie beleefd, maar moeten er voor waken dat we niet overmoedig raken. Vandaag was de tegenstander heel matig, maar dat  zal heus niet altijd het geval zijn.

Ik weet nog niet alle namen van de jongens uit mijn hoofd, maar ik maak het hele team mijn complimenten voor deze prestatie.

Volgende week weer opnieuw aan de bak en dan hopen dat we dit geweldige begin een vervolg kunnen geven.

Ik zou alle ouders en supporters willen vragen indien dit mogelijk is onze jongens te komen aanmoedigen.

Tot volgende week….Piet van Someren