LSVV - Zaanlandia 2 – 1

Na een moeizame , teleurstellende en matige voorbereiding moesten we vandaag voor de competitie start aantreden tegen het wel bekende LSVV in Zuid Scharwoude onder de rook van Broek op Langendijk , daar waar de witte kool zuurkool wordt deze weken. Nadat we in de voorbereiding op deze competitie uit 2 bekers zijn geknikkerd, bracht ook de eerste competitie wedstrijd in klasse 1 A geen resultaat op. Tegen het compact spelend LSVV kwamen we nog wel via Reino in minuut 13 op voorsprong , maar al snel bleek dat om de voorsprong vast te houden we zeker aanvallend te kort schoten.

Reeds binnen 5 minuten stond de gelijkmaker op het bord , toen vanaf 17 meter LSVV speler Jacco Paauw ongehinderd kon raak schieten. Daarna ontspon zich een gelijk waardige strijd die zich vooral op het middenveld afspeelde en daar was het voor ons zoeken naar balans in het elftal , het was te vaak te onrustig en zo verliep de opbouw naar de aanval slecht. Slechts de lange bal was daar door te snel de gekozen oplossing . Zo leek de uitslag af te gaan op een puntendeling.

Maar in minuut 85 dacht Kai Botman daar anders over en vanaf 25 meter knalde hij de 2e treffer achter Terry. Na een kleine touche verdween de bal strak in de kruising , een fraaie treffer en beslist onhoudbaar, het leek op een zondagsschot . De resterende 8 minuten waren tekort om , ook nog met inzet via wisselspelers , de score nog te veranderen en was de nederlaag een feit.

Vandaag waren er zeker voldoende aanknopingspunten voor ons goede spel en als we de opstelling van het elftal iets meer in balans kunnen brengen is positief resultaat in wedstrijd 2 zeker mogelijk. Dit zal zijn tegen het voor ons onbekende NVC uit Naarden , dat met 2- 1 won in minuut 95 tegen het ons bekende FC Uitgeest .

SUCCES.

J A W S

Zaanlandia – Achilles’’29 , 1 tegen 1 , KNVB beker

Zaterdag 18 aug was het zo ver en begon het nieuwe seizoen voor ons vlaggenschip met de bekerkraker tegen derde divisie club Achilles’29 uit Groesbeek. Nadat de bus zijn bestemming had gevonden aan de K:Lotsylaan bleek het bij het uitstappen van de bezoekers op de 5e klas van een VWO was uitgestapt. Wat bleek de selectie van de bezoekers had de leeftijd van ca 18 jaar en de jonge mensen hebben wellicht nog een mooi voetballeven voor zich.

Na de eerste balomwentelingen was al snel duidelijk dat we tegen deze jong senioren uit Groesbeek e.o. niet onder hoefden te doen. De betere kansen waren voor ons en het zou zeker verdiend zijn als we in de eerste helft op voorsprong zouden komen. Kansen waren er voor onze aanvallers maar ook de goede doelman van de bezoekers Nick van Doorn toonde zich een zeer betrouwbare sluitpost.

Totdat de KNVB leidsman Mike de Bruyn zich met de wedstrijd ging bemoeien een zeer onschuldige overtreding van onze Domenico bestrafte hij met de eerste penalty , die koelbloedig door de beste man van de bezoekers Thomas Loning sr. werd benut een harde les en een 0 - 1 achterstand met de rust.

Na de hervatting bleven we de betere ploeg en hing de gelijkmaker in de lucht , maar met name onze 9 Mo was weinig succesvol in de afronding. Maar de invloed van de spelleiding zou ons helpen . Sander werd licht geraakt en als een volwaardige balletdanser uit de Stervende Zwaan stortte hij ter aarde met een 100 % strafschop als gevolg. Burak zou raak schieten , maar faalde jammerlijk. Maar gerechtigheid bestaat nog als dezelfde Burak een misverstand afstraft en alsnog de gelijkmaker op het bord zet in minuut 89.Dus wordt het verlengen en dit toetje gaf behalve spanning geen wijziging in de score , slechts de inbreng van de matige leiding deed het spelbeeld vertroebelen , eerst kreeg Do zijn 2e gele dus rode kaart , doordat hij in de weg liep en daarna kregen beide heren trainers rood voorgeschoteld door de arbiter van dienst omdat ze boos op elkaar waren geworden, noem het beker emoties. De stand veranderde echter niet en was een ABBA strafschoppen serie het logisch gevolg. Daar Sander miste was de uitschakeling een feit , maar feitelijk rouwde daar niemand echt om. De nazit was uiterst prettig , daar behalve de arbitrale mannen ook de nieuwe wethouder de heer Gerard Slegers met zijn echtgenote in onze bestuurskamer aanwezig waren. Dit samen zijn vormde de kers op de pudding en heeft ons de broodnodige goodwil bij de gemeentelijke ambtenarij opgeleverd.

J A W S

zaanlandia achilles29

 

JAMMER

Heel jammer dat afgelopen Zaterdag avond de Kers op de taart door de scheidsrechter was ingenomen. De 14 man die Ronald bij elkaar wist te sprokkelen , boden ons een prima partij , wij kregen de kansen, maar het kleine beetje geluk was niet met ons, terwijl de tegenstander wel een penalty kregen waar uit zij scoorde. Met een scheids die meer kaarten trok dan hij floot en 1 gemiste penalty op het eind moesten we dus het onderspit delven Na afloop toch nog een pilsje gedronken en met een knorrende maag naar huis.

Zijlijner

P.S.

De complimenten voor de jeugd afdeling. Hartstikke leuk wat jullie rondom deze wedstrijd hebben neergezet.