martin_feeke


Martin Feeke

Leden administrateur / webmaster

075-6175762

06-53119678

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

pascal_russoPascal Russo

Voorzitter Exploitatie de Oosthoek

06-54208730

martin haagedoorn

 

Martin Haagedoorn 

Consul Zondag 2017-2018

075-6156382

06-22213996

 

 

 

 

           FOTO VOLGT

 

Rinze Vonk

Consul Zaterdag 2017-2018

06-50653280

 

 

 koos

         

Koos Scholtens

Voorzitter

06-40063338

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Hans Stange

Hans Stange

Secretaris

075-6177941

06-20211060

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

jan_stange


Jan Stange

Voetbal Technische Zaken

075-6157242

06-20361228

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Dennis          


Dennis Stam

1e & 2e Penningmeester

06-52641489

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

pascal russo

 

 

Pascal Russo

Algemeen Bestuurslid

06-54208730

 

 

 

martin_haagedoorn

Martin Haagedoorn

Ad InterimWedstrijdsecretaris-senioren.

Consul Zondag

06-22213996
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

   
pascal_russoPascal Russo
Voorzitter Exploitatie de Oosthoek

06 5420 87 30

   
Kees de Vos alle voorkomende werkzaamheden
Kees Kuiper schilderwerk / kleedkamers / doelnetten e.d.
Wim van Zeist metaalbewerking / laswerkzaamheden / belijning B-C veld
   
Cees Scheerman onderhoud velden en machinerieen / diversen
Kees Westbroek onderhoud velden en paden / diversen
Ron de Klerk timmer- en reparatiewerk
Jan Kiewiet elektriciteit - alle voorkomende werzaamheden
Heino Hespen alle voorkomende werkzaamheden
Hein Gutter oud papier e.a. voorkomende werkzaamheden
Ger v/d Gaast alle voorkomende werkzaamheden
Bouk Hoogstra standenborden
Willem Meijn onderhoud bestrating / grondwerk
Rob Bosma elektriciteit
Bob van Leeuwen veldonderhoud
Wim Vos  alle voorkomende werkzaamheden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het waren dus mooie jaren zo halverwege de jaren 60 voor Zaanlandia, want 3 jaar later stonden we weer in de finale van de beker. Er liep dan ook genoeg talent rond, waarvan er  verschillende na verloop van tijd hun geluk bij een betaalde club gingen zoeken. Denk aan Jan Beelen, Dirk-Jan va Zaane, André Schuurman, John van Wensveen (16 jaar) en Hans Stange (18) jaar) waarvan de laatste ons wel trouw bleef. In het jaar 1967 was de liefde tussen Zaanlandia en de trainer Hartkoorn ook helemaal over en kregen we als nieuwe trainer, oud 1e elftal keeper Dirk Schuurman, een man met zwart-wit bloed, geen v.Hilten dus meer en Fred Bos werd onze vaste sluitpost. Ook dat jaar ging het weer prima in de bekerstrijd en werd achtereenvolgens VVZ / KVV / KFC / JOS amst./ Uithoorn en West-Frisia overmeesterd. Vooral de laatste 2 wedstrijden hadden wel een extra dementie. Uithoorn had namelijk in zijn elftal de toen heel bekende Nederlandse kampioen boksen Ruud Lubbers rond lopen en dat was natuurlijk voor de krant om leuk op in te springen en over te schrijven. De wedstrijd werd gespeeld op ons B veld, dat was namelijk in veel betere staat en werd met veel moeite gewonnen. De halve finale tegen het een klasse hoger spelend West-Frisia was er één om niet gauw te vergeten. Er werd gespeeld in Enkhuizen, zij waren een stuk sterker, wij moesten hoofdzakelijk alleen maar verdedigen en hadden voorin alleen maar Ekke de Jong, af en toe geassisteerd door Hans Stange. Echter Ekke scoorde en onze keeper Fred Bos was niet te passeren en hield de gekste ballen. Gek werden de Enhhuizer supporters achter zijn doel waar het bier rijkelijk vloeide, er was namelijk ook nog kermis in het dorp. Na afloop moesten onze spelers zich naar de kleedkamers toe  met hand en tand  verdedigen en in de kleedkamer met o.a. paraplu’s ze van het lijf houden. We moesten onder politie bewaking het dorp verlaten.De finale was bereikt en weer was het De Spartaan, nu echter op het KFC veld. Jammer was dat van tevoren bekent werd dat Jan en Dirk-Jan de overstap zouden doen naar semie profs van ZFC. Dit werd door weinigen in de club gewaardeerd en men besloot dan ook om ze in de Finale niet op te stellen. Dit was natuurlijk een aderlating, maar de elf die in het veld stonden hebben gevochten als leeuwen,Spartaan was de betere ploeg, maar na een foutje van onze keep en een doelpunt tegen het eind bezorgde hun de cup. Zo, en nu maar hopen dat ik na 50 jaar dit alles nog eens herbeleven mag, het zou leuk zijn als ik over een poos hier nog een stuk  aan kan breiën        

Zijlijner;

Het Zaanlandia elftal dat de finale speelde in 1968.

Staande van l. naar r.  Hans Best/Nico Bonouvrié/André Schuurman/Jaap van Krieken/Jan Veldhuizen/Fred Bos.Voor: Ekke de Jong/Wim van Garderen/Kees Kraaier/Johnny de Joode/Hans Stange/Trainer  Dick Schuurman (niet op de foto)

 

elftalfoto Zaanlandia oud             

Ja,daar werd mij kortgeleden naar gevraagd door een vijftig jarige, hij dacht ook,laat ik het maar aan een oude knar vragen, die kan zich misschien nog wat herinneren van vroeger. Wel, ik kan het mij nog heel goed herinneren, het was een mooie tijd toen voor Zaanlandia. Denk echter dat er niet zoveel Zaanlandianen zullen zijn die zich die tijd nog zullen herinneren. Spreek namelijk over een tijd van een halve eeuw terug, in de jaren 1965 en 1968 dat tot twee keer toe de finale werd bereikt, die jammer genoeg wel allebij werden verloren. Echter moet wel gezegd worden dat we met ere verloren en vooral de eerste finale eigenlijk hadden moeten en kunnen winnen. De opzet van het beker toernooi was toen nog iets anders dan nu. Je moest je opgeven bij het District West als je mee wilde doen en verder dan die finale was er dan ook niet. Het was dan ook zo dat niet alle clubs zich opgaven, vooral de lagere clubs niet. Rond 1965 hadden we als trainer de Hr.Hardkoorn uit Amsterdam en dat was een vrij autoritaire persoon, die het op een beetje professionele manier probeerde aan te pakken. We hadden dan ook een heel leuk elftal met o.a. Joop Dunnebier, Nico Bonouvrié,Gerrit Boot,Jan Beelen,Dirk-Jan van Zaane en Johnny van Wensveen (16 jaar) en speelde 3de klas. Het jammere was echter dat de trainer ook een keeper mee nam (een schoonzoon of oom zegger) die hij steevast opstelde. Het voortraject naar de finale mocht er wezen, overwinningen op Wijk aan Zee, AFC 34, VVW, Always Forward, Watervogels en de halve finale tegen Hollandia op het veld van Egmondia op een avond onder het lamplicht.  Zij waren één van de clubs die toen al licht hadden. Het werd een heerlijke wedstrijd met veel supporters van onze kant, een heerlijke sfeer en een doelpunt van Jan Beelen die ons in de finale bracht. In de finale dus, tegen het 2 klassen hoger spelende De Spartaan en de besturen spraken af de wedstrijd op het mooie complex van de Spartaan te spelen op Zondag 14 November. Het veld was een beetje hard,het had s'nachts iets gevroren en de zwartjes speelde een beren wedstrijd, er zat techniek genoeg in het elftal. Jammer echter van onze keeper, hij had het idee zeker dat de bal in de magnetron had gelegen, riep enkele keren los tegen o.a. Joop Dunnebier en deed dan zelf de daad bij het woord. Daar was niet tegen op te boksen, we scoorde wel 4 keer, maar Spartaan mocht er 5 inleggen en zo verloren we, toch wel wat onverdiend, deze finale. Jammer, maar Zaanlandia had wel reclame gemaakt en we mochten het 3 jaar later weer overdoen, maar daarover de volgende keer.

Zijlijner

Jan Beelen scoort

November 1965

Nog wat copy uit de Varia rond de 1ste beker finale in 1985.

BEKERFINALE   DE SPARTAAN – ZAANLANDIA

                En we komen met zijn allen van de Zaan

                En we gaan met zijn allen naar de Spartaan

                En wij zingen daar het lied van Zwart en Wit

                Van de club waar heel veel pit in zit.

STEUNT ONZE 1STE ELFTALSPELERS MET ONS KLUBLIED GELIJK U DAT DEED IN EGMOND, ONZE SPELERS ZIJN U ER NOG DANKBAAR VOOR. EN HET ZAL HEN ZEKER INSPIREREN.

OPGAVEN VOOR DE BUS ZO SNEL MOGELIJK, WANT PAS ALS DE BUS VOL IS, KUNNEN WIJ U DEZE SUPPORTERSBUS GARANDEREN.

ZONDAG 14 NOVEMBER MET ZIJN ALLEN NAAR DE SPARTAAN

De besturen van De Spartaan en Zaanlandia zijn overeengekomen om de finale wedstrijd voor de districtsbeker te spelen op Zondag 14 November, aanvang 11.30 uur op het veld van De Spartaan. Het is dan ook voor de Zaankanters mogelijk om na afloop nog tijdig aan het televisie-toestel te zitten om Zwitserland = Nederland te volgen op het scherm, want de afstand van het Zaanlandia-veld tot het Spartaan-veld is slechts 15 KM. Aan het bestuur van de KNVB,afdeling Noordholland is verzocht om zo weinig mogelijk wedstrijden voor onze elftallen vast te stellen, opdat een groot aantal leden van ons voor de juiste sfeer kunnen zorgen. En dat zij daartoe in staat zijn, dat weten wij ! Voor deze wedstrijd moeten wij ook met 6 controleurs op het Spartaanveld vertegenwoordigd zijn, Kunnen we hier enkele mensen voor noteren ?  Graag !

OVERZICHT.

Wat was het een hartverwarmende en sensationele wedstrijd van ons eerste in de beker finale tegen De Spartaan !  In het veld waren wij beslist niet de mindere van deze eerste klassers en als Bertus v. Hilten geen volkomen off-day had gehad …….. Nou ja, dat is nakaarten. Na een niet bepaald mooi doelpunt van Spartaan, bracht Jan Beelen met een prachtig schot de stand op 1 – 1. Voor rust namen we zelfs een voorsprong toen Wim van Garderen van grote afstand raak schoot ( 1 – 2 ). In de tweede helft werd het eerst 2-2 en 2-3, waarna Gerrit Boot zich met de aanval ging bemoeien. Door zijn doorzetten kon Dirk Jan v. Zaane 3-3 scoren. Weer kwamen wij achter ( 4-3 ),maar uit een voorzet op maat van Johnny kopte Jan Beelen ons weer naast de Amsterdammers (4-4). Toen onze keeper weer verkeerd ingreep, betekende dat 5-4 en die voorsprong gaf De Spartaan niet meer prijs. Het was een enorm kompliment voor ons goede spel, dat allereerst aan ons de beker voor de tweede prijs werd uitgereikt. Ook de stemming langs de lijnen was in één woord geweldig. Mannen,dit was een prachtige propaganda voor ons ZAANLANDIA ! !

De voetbalvereniging Zaanlandia, opgericht op 1 april 1912, neemt al vele jaren een prominente rol in als sportvereniging in de Zaanstreek.

Lang geleden begonnen als voetbalvereniging op het “Blauwe Zand”, daarna kwam er een veld in de buurt van de Veeringstraat en sinds 1953 bevinden onze voetbalvelden zich op het Sportpark Oostzijderveld. te Zaandam.Wij bespelen daar momenteel met al onze elftallen 3 voetbalvelden en zijn de trotse bezitter van een kunstgras hoofdveld en trainingsveld.

Wij bezitten een sfeervolle kantine inclusief een gezellig sportcafé, genaamd De Oosthoek. Langs ons hoofdveld staat een schitterende overdekte stenen zittribune met een radiokamer, waaronder twee grote kleedkamers, een kleedkamer voor de scheidsrechter en een medische ruimte, tevens staan er 2 onoverdekte zittribunes langs ons A-veld. Ook zijn wij de trotse bezitter van een lichtinstallatie rond ons hoofdveld en B veld. Dus op basis van amateur maatstaven beschikken wij over een fantastische accommodatie.

Ook sportief gezien gaat het goed met Zaanlandia. Alle senioren elftallen spelen op zondag en ook op zaterdag op een redelijk niveau en onze jeugdafdeling staat bijzonder hoog aangeschreven in de Zaanstreek, wat blijkt uit de bijna 450 jeugdleden die wij hebben. Ook damesvoetbalsters kunnen bij Zaanlandia in competitie verband spelen. Tot slot hebben wij ook nog een grote zaalvoetbalafdeling.

Kortom, Zaanlandia is een voetbalvereniging waar het bruist van de (voetbal)activiteiten!

team   leider    
o19-1 Martijn de Zwart 06-50442964 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o19-2 nnb    
o17-1 Ger vd Gaast 06-22485272 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o17-2 nnb    
o17-3 Mark Schoen 06-11050206 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o17-4 Wilco de Jager 06-40358004 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o15-1 Jeroen Vleeshakker  06-15146984 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o15-2 Michel Kok 06-11330430 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o14-1 Randell Hardenberg 06-14053240 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o14-2   nnb    
o13-1 Ton Dekker 06-54333976 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o13-2   nnb    
o13-2007-1   Rob Dijkman 06-15439142 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
    dhr Eser 06-46478236 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o12-01   Dimitri v Mulligen 06-52294553 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o12-02   dhr Sener 06-24745795 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o11-1   Michel Böhm 06-27014812 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o11-2   Lorenzo Böhm 06-37465557 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o11-3   Michel Prins 06-17820381 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o11-4   Marcel vd Berg 06-23967067 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
         
o10-1   Jeroen van Heemskerk 06-28228204 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o10-2   Aldo Wester 06-10193249 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o10-3   nnb    
o10-4   Yvo Gijssen 06-46503659 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o09-1   Eusebio Jansen 06-43998011 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o09-2   Noah Zwart 06-80139402 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o09-3   nnb    
o09-4   Robert Boham 06-19061119 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o08-1   Sezer Akdas 06-41758547 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o08-2   Dyon Waterval 06-36394873 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
o08-3   nnb    
O19-1 Harry Volkers 06-54326667 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  George Machielsen 06-14734353 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O19-2 André v/d Laan 06-24471037 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O17-1 Rienus Gennissen 06-52380642 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O17-2 Arman Koc 06-34477290 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O17-3 Michel Böhm 06-27014812 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O17-4 Jeroen Vleeshakker (a.i.) 06-15146984 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O15-1 Jeroen Vleeshakker 06-15146984 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O15-2 Michel Kok 06-11330430 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O14-1 Danny van Wijnen 06-23785102 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  André v/d Laan 06-24471037 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O14-2 nnb    
O13-1 André v/d Laan 06-24471037 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O13-2 nnb    
O13-2007 Wilco Schipper 06-54395400 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O12-1 Jan Stange 06-20361228 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O12-2 Jan Stange 06-20361229 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O11-1 Michel Böhm 06-27014812 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O11-2 Dave Slikker 06-14973576 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O11-3 Michel Prins  06-87207711 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O11-4 Lorenzo Böhm 06-37465557 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
  Twan Castricum 06-51503161 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
O10-1 Bryan Warnaar 06-37276016 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O10-2 Mohammed Ouarhis 06-41032853 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O10-3 Jeroen v Heemskerk 06-28228204 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O10-4 Michel Prins  06-87207711 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O9-1 Eusebio Jansen 06-43998011 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O9-2 Noah Zwart 06-80139402 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O9-3 Gerrit de Louw 06-15657870 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O9-4 Robert Boham 06-19061119 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O8-1 Sezer Akdas 06-41758547 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O8-2 Dyon Waterval 06-36394873 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
O8-3 nnb    
Mini's Rob Benjamin 06-43183883 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Keepers Roel Heinhuis 06-10079901 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Keepers Steef van Dam 06-50271750  
Keepers George Machielsen 06-14734353 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Eurosportring: Wilco Schipper         06-54395400

Overige Toernooien: Michel Bohm    06-27014812

Marcel van den Berg                       06-23967067

 

Groepmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cynthia Bohm       06-54695787

Groepmail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Voorzitter Waarnemend:             Marco Van Langelaar    06-30500401

Beleidszaken:                            Marco van Langelaar    06-30500401

Secretaris:                                Marjan Schoon             06-30381808

Algemeen Coordinator:               Frits Francke               06-24738680

Alg. Technisch Coordinator:        Jan Stange                  06-20361228

Groepmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Rolf Schmidt         06-81120074   

Robin Henneke      06-21125487

Groepmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Rolf Schmidt        06-81120074     

Groepmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Michel Bohm        06-27014812       

Dave Slikker        06-14973756 

Groepmail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sander Molenaar      06-83182100       This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Jeroen Vleeshakker  06-15146984

Alg. Technisch Coordinator      Jan Stange               06-20361228 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Technisch Coordinator 13-19   Harry Volkers           06-54326667 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Technisch Coordinator 08-12   Rienus Gennissen     06-52380642 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Algemeen Coordinator:      Frits Francke          06-24738680

Coordinator O17-O19:       Ger van der Gaast   06-22485272

Coordinator O13-O15:       Delano Waterval     06-12032265

Coordinator O12 tijdelijk:   Jan Stange            06-20361228

Coordinator O11 tijdelijk:   Frits Francke         06-24738680

Coordinator O10 tijdelijk:   Eusebio Jansen      06-43998011

Coordinator O08-O09:       Eusebio Jansen      06-43998011

Ledenadministratie:          Ger van der Gaast  06-22485272

Wedstrijdsecretaris:          Coos Keetbaas       075-6178027 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Groepmail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.