Even nagenieten

Dit mag je toch wel doen na dit afgelopen seizoen 17 – 18. Om te beginnen bij het 2e ,vorig seizoen al kampioen en gepromoveerd en in de reserve 2e klasse gewoon weer kampioen en nu dus reserve 1e klasse. Deze vrij jonge ploeg met spelers voort gekomen uit onze jeugd afdeling van de laatste jaren. Met het hele jaar een prima training opkomst en dat onder de bezielende leiding van Harry en Rob en kompanen.

En dan het 1e ,wat een spannend seizoen en wat een heerlijk einde. 5 nederlagen(o.a. de Zouaven – KFC – Kolping Boys) 4 x gelijk en 17 x gebak op de Maandag ochtend voor de Mopperploeg (dank Bouk Sr.en Kees als sponsors hiervan) voor de overwinningen. Ook weer ver gekomen in de beker competitie met overwinningen o.a. op Zeeburgia (1e kl.) LSVV (1e kl.) en Eemsdijk (H.kl.) Voor het eerst in ons 106 jarig bestaan 1e klasser.

Kan U verzekeren dat dit voor veel Zwart – Witters heel veel betekend. Leden van bijvoorbeeld zo’n 50 tot 75 jaar lidmaatschap doet dit zeker wat. Denk bijvoorbeeld aan club vrienden als Kees Kuiper, Kees de Vos en Hans Stange,die hebben in het verleden heel wat andere tijden mee gemaakt . We waren in die jaren afgezakt naar op één na laatste klasse en speelde in die tijd tegen o.a. Jisp, waar we zelfs met 1 – 0 van verloren.

Deze club is echter niet stuk te krijgen en we bleven ten alle tijden een gezellige club met (zo i zo) altijd een grote jeugd afdeling. Ondanks mensen uit b.v. Heiloo of clubs die bij ons binnen wilde dringen, zijn wij Zaanlandia gebleven. En dat alles zonder met enveloppen te hoeven strooien. Heb de kampioens wedstrijd tegen HSV niet gezien, heb nog een club die mij lief is en had daar afspraken over gemaakt. Ed hield mij echter middels SMS goed bij en ik was heel blij dat ik na het afscheid van Dirkie daarna snel vanaf Rotterdam nog lekker wat van het feestje in onze kantine kon mee maken.

Na het verslag van de wedstrijd te hebben gehoord wist ik wel zeker dat het voor mijn rikketik beter was dat het voor mij zo gelopen is. Vanaf deze echter wel mijn dank voor het afgelopen seizoen aan de selectie, trainers Ronald en Harry, grens Andre en Rob, begeleiding Ed en Harold en natuurlijk onze verzorgster Sigrid, die het zaakje toch aardig op de been heeft kunnen houden.

Geniet nog ieder dag na, vandaar dit epistel en beloofd is beloofd, volgend jaar ben ik er, bij leven en welzijn, zeker bij aanwezig.

Zijlijner