HET IS WEER (BIJNA) ZOVER....EEN NIEUW SEIZOEN BEGINT, DE COMPETITIESTART KOMT ER AAN !!

De voorbereiding......

Als u dit leest op onze website is het al weer enige weken bijzonder bedrijvig op en rondom onze velden. Vooral onze selectiespelers o.l.v. onze hoofdtrainer Ronald Dooijeweerd en zijn assistent trainer Harry Volkers zijn al weer vanaf begin augustus jl.. bijzonder actief met de voorbereiding bezig voor het nieuwe seizoen 2018-2019. Op dinsdag 7 augustus jl. is de voorbereiding voor het seizoen 2018-2019 gestart.

Met ruim 20 spelers op het trainingsveld werd er direct al pittig getraind in de eerste week.Dus de voorbereiding gaat goed, al zijn nog niet alle spelers terug van vakantie.Maar onze voorbereiding was van korte duur voor de eerste zeer belangrijke eerste wedstrijd. Wij moesten op zaterdag 18 augustus jl. de eerste wedstrijd spelen voor de “grote “KNVB beker. De tegenstander was Achilles’29 uit Groesbeek.Tot voor kort nog een BVO en sinds kort nu uitkomend in de derde divisie.

Het werd een waar voetbalspektakel en na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord, dus verlengen. Ook daarin werd niet gescoord, dus moesten penalty’s de beslissing brengen wie er door zou gaan naar de 2e ronde van de KNVB beker. Jammer genoeg misten wij 1 penalty en konden wij toch als 1e klasser met opgeheven hoofd het veld verlaten. Wij hadden prima gespeeld na 2 weken trainen.

Op zondag 19 augustus jl. speelden wij een wedstrijd bij het KFC toernooi en namen wij in het weekend van 24 en 26 augustus jl. nog deel aan het Kennemers toernooi en volgden nog een klein aantal oefenwedstrijden o.a. tegen DCG. Daarna volgden vanaf zondag 2 september jl. de bekerwedstrijden tegen DWS, Beemster en FC Zaandam. Kortom tot zover een redelijk goede voorbereiding op het nieuwe seizoen met veel nieuwe tegenstanders in de 1e klasse A.

Kijk op de website wanneer de wedstrijden gespeeld worden of misschien al gespeeld zijn. Daarna start op zondag 23 september a.s. de competitie met de uitwedstrijd tegen LSVV.

Qua begeleiding bij onze zondag selectie elftallen is er niet heel veel veranderd. Ronald Dooijeweerd is voor het 5e seizoen onze hoofdtrainer met Harry Volkers als zijn assistent. Ook Faruk Bozkurt is toegevoegd aan de technische staf van de selectie. Ed Heistek zal samen met Harold Scholtens wederom de leiders van het eerste elftal zijn. Ook de begeleiding van het 2e is ongewijzigd. De begeleiding bij het 2e elftal is dit jaar weer in handen van Rob Trip en George Machielsen.

De medische verzorging is in de zeer vertrouwde medische wonder handen van Sigrid Wesselsz en Igor Hartmans. Tevens heeft fysiotherapeut Terry Bosma spreekuur bij Zaanlandia

De vaste grensrechter van het eerste elftal zal André van der Laan zijn en voor het tweede elftal is dit Marcel van Wel, die nieuw is bij onze vereniging. De keepers van de selectie worden weer onder handen genomen door Steef van Dam en Roel Heinhuis en hun assistenten. Qua selectie spelers hebben wij een prima overschrijvingsperiode achter de rug. Bijna alle spelers van het eerste elftal zijn gebleven en daarnaast hebben wij 2 nieuwe potentiële nieuwe selectie spelers ter versterking van onze A-selectie. Kortom, wij hebben een grote selectie met heel veel talentvolle spelers die het de trainers niet makkelijk gaan maken om de opstellingen samen te stellen.

Want duidelijk is dit seizoen wel dat de doelstelling van zowel de selectiespelers en vooral namens de technische staf en begeleiding hoger is vast gesteld, namelijk zeker spelen om de prijzen en kijken wat er sportief gezien mogelijk is, b.v. spelen in het linker rijtje en het winnen van een periode titel of nog beter, meedoen voor de het kampioenschap zou mooi zijn natuurlijk. Jammer genoeg dit komende seizoen geen echte Zaanse derby’s in de 1e klasse A. Deze 1e klasse A is zeker geen makkelijke afdeling maar wel op voorhand wedstrijden met hele leuke en attractieve tegenstanders.

Wij wensen alle spelers en begeleiding van onze selectie het komende seizoen heel veel succes, maar bovenal toch ook heel veel voetbalplezier. Dit laatste geldt natuurlijk ook voor ons 2e elftal. Het 2e elftal is o.l.v. trainer Harry Volkers kampioen geworden van de reserve 2e klasse en spelen dus nu weer in de reserve 1e klasse B. Ook het 2e elftal heeft al een aantal (beker) oefenwedstrijden gespeeld en ontmoet ook in deze reserve 1e klasse B tijdens de competitie nieuwe tegenstanders.

Ook het algemeen bestuur heeft al weer regelmatig overleg gehad over meerdere bestuurlijke zaken. Maar ook onze jeugdafdeling is sinds enige weken weer met de trainingen en oefenwedstrijden begonnen. Ook hier zijn de verwachtingen op het sportieve vlak hoog. Want alle vele jaren spelen onze jeugdelftallen op een bijzonder acceptabel niveau en alle jeugdtrainers en begeleiders zullen er alles aan doen om dit te continueren en mogelijk op een nog hoger plan te brengen. De JO-19-1 het vlaggenschip van onze jeugdafdeling speelt het aankomende seizoen in de hoofdklasse en zal dit jaar onder leiding staan van hoofdtrainer Harry Volkers

Ook de overige selectie elftallen bij onze junioren en pupillen spelen op een hoog niveau. Hopelijk dat dit jaar de resultaten van onze jeugd elftallen en teams weer net zo succesvol zal zijn als vorig seizoen en hopelijk zelfs beter. Het enthousiasme van de spelers groepen is groot en daardoor is er volop vertrouwen om te proberen om dit seizoen weer om de prijzen te spelen en op een bepaald niveau te blijven voetballen. Maar voetbalplezier staat natuurlijk voorop.

De bestuurlijke organisatie bij de jeugdafdeling is of wordt de komende tijd enorm gewijzigd. Onder aanvoering van Marco van Langelaar wordt er momenteel een nieuw jeugdbestuur en ook nieuwe commissies gevormd en wordt er gewerkt met een nieuw beleidsplan. Zeer zeker een positieve ontwikkeling in en bij het jeugdbestuur en dit is voor de toekomst voor onze jeugdafdeling heel belangrijk en waarborgt continuïteit voor de vereniging. Het nieuwe jeugdbestuur maar zeker ook bepaalde commissies hebben al weer regelmatig overleg gehad. Voor bijna alle jeugdelftallen zijn er trainers, maar ook leiders en leidsters gevonden en de voetbal kriebels zijn weer bij velen van ons aanwezig.

Tevens zal er het aankomende seizoen een aanpassing plaats vinden i.v.m. de voetbalkleding. Het aankomende seizoen krijgen alle elftallen en teams nieuwe kleding, te weten een nieuw Zaanlandia shirt en een nieuw broekje. De zomerse rustperiode zit er weer op, het voetbalcircus draait alweer op volle toeren. De mensen die bijna geen zomerstop hebben gehad, zijn de mannen van onze onvolprezen mopperploeg. Zij hebben de laatste maanden gewoon “doorgewerkt” op en rondom onze velden.

Vele werkzaamheden zijn er uitgevoerd door de mopperploeg. Te veel om op te noemen maar een paar voorbeelden zijn zeker noemenswaardig. Door een aantal bestuursleden en dit in samenwerking met onze mopperploeg hebben namelijk de kleedkamers bij het b-veld een ware metamorfose ondergaan. Nieuw geschilderd, nieuw tegelwerk, nieuwe toiletten, nieuwe douchekoppen, nieuwe verlichting en nieuwe lockers in de oude dames- kleedkamers. Dit alles onder leiding van Jan Kiewiet en zijn assistenten.

Zijn de gevolgen van de stormschade van het dak bij onze keuken hersteld en zijn er extra lichtkoepels geplaatst Wat ik zeker niet mag vergeten is het wekelijks maaien van onze velden door o.a. Bob van Leeuwen , Cees Scheerman, Rob Bosma en natuurlijk werden er weer tonnen oud papier verwerkt door Willem Meijn en zijn assistenten. Ron de Klerk was de man die allerlei klussen heeft uitgevoerd die iets te maken hadden met passen en meten. Onze erevoorzitter Kees de Vos zorgde er o.a voor dat alle prullenbakken weer geleegd werden en alle achtergelaten rommel van de tribune werd gehaald.

Kees Kuiper en assistent Heino Hespen deden de laatste weken natuurlijk ook allerlei voorkomende werkzaamheden. Bouk Hoogstra senior zorgde er voor dat de Standenborden weer actueel zijn met veel nieuwe namen van verenigingen in de afdelingen van ons eerste en tweede elftal. Allemaal werkzaamheden die uitgevoerd werden in deze zomermaanden door een aantal “top Zaanlandianen” . Misschien ben ik iemand vergeten te noemen, sorry daarvoor. Maar mannen, grote klasse. Wat wel duidelijk is dat deze eminente groep werkers nog meer uitbreiding van mankracht kan gebruiken.

Voor ons als algemeen bestuur en het jeugdbestuur, maar ook voor de mensen van de exploitatie commissie kan de voetbalcompetitie van het seizoen 2018-2019 beginnen.

Wij wensen als algemeen bestuur en jeugdbestuur alle spelers en speelsters, trainers, commissieleden, leiders en leidsters en alle andere werkers en werksters bij Zaanlandia maar ook de (vaste) supporters heel veel (voetbal)plezier tijdens het nieuwe seizoen 2018-2019.

Namens het Algemeen Bestuur, Hans Stange, secretaris