Zaanlandia Nieuwjaarsreceptie 2018.

Zaterdag 6 januari jl. hadden wij weer de traditionele nieuwjaarsreceptie bij Zaanlandia.

Traditioneel was er om 14.30 uur de wedstrijd tussen ons huidige eerste elftal en een elftal samengesteld uit spelers uit het verleden.

oud en nieuw 2018

Ook was er weer de titanenstrijd tussen twee elftallen samengesteld uit vele prominente Zaanlandianen waaronder bestuursleden, jeugdbestuursleden, leiders, leidster en jeugdtrainers om 13.30 uur op het kunstgras van het A - veld.

En het werden twee leuke wedstrijd en bij de wedstrijd tussen de prominenten was de amusementswaarde heel hoog en op sommige momenten werd er op een behoorlijk niveau gevoetbald. De uitslagen van beide wedstrijden doen er verder niet echt toe want het (voetbal)plezier voert de boventoon.

Daarna kon de nieuwjaarsreceptie beginnen.

Vanaf 16.00 uur werd het behoorlijk bedrijvig in De Oosthoek door de aanwezigheid van de vele mensen die de receptie kwamen bezoeken. Onze voorzitter Koos Scholtens zorgde voor de welkomstwoorden en vertelde nog over een aantal clubgebonden activiteiten. Op een bepaald moment waren er toch bijna 125 personen binnen en werd er druk handen geschut en gezoend natuurlijk.

Willem Santhuijzen verzorgden dit jaar de “live” muziek inclusief een zanger. En wij kunnen wel stellen dat de muziek dit jaar goed geregeld was. De exploitatie commissie had gezorgd voor de een uitstekende barbezetting en de bezoekers kregen regelmatig allemaal lekker hapjes aangeboden. Heel attent was het dat Pascal weer had gezorgd dat er een speciale tafel was voor onze onvolprezen mopperploeg.

Kortom, het was weer een behoorlijk druk bezochte receptie en het was wel heel gezellig in De Oosthoek.

Clubvrouw en clubman van 2017.

Ondergetekende had weer de eer om de namen bekend te maken van de clubvrouw en clubman van 2017.

Clubvrouw van het jaar 2017 werd Elaine van Hunen. Elaine is al jaren op zaterdagochtend onze gastvrouw in de kleedkamers bij het B en C veld. Elaine ontvangt de elftallen van zowel Zaanlandia als de tegenstanders en zorgt dat zij in de goede kleedkamer terecht komen en regelt zij het drinken voor in de rust van de wedstrijden en  ontvangt zij de scheidsrechters die jeugd wedstrijden moeten fluiten. Maar heel belangrijk is wel het feit dat er controle is in onze kleedkamers.

Clubvrouw 2017

De clubman van het jaar 2017 werd Ger van der Gaast. Ger was helaas niet aanwezig op de receptie vanwege een verblijf in het buitenland. Persoonlijk is Ger telefonisch door mij op de hoogte gebracht van zijn benoeming, Ger regelt heel veel werk voor onze jeugdafdeling. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar duidelijk is wel dat Ger een onmisbare schakel is bij onze jeugdafdeling.

Zowel Elaine en Ger hadden misschien deze benoeming niet verwacht maar ook voor beiden waren er naast een daverend applaus en natuurlijk de bloemen, de wisselbokaal en de persoonlijke trofee voor Elaine. Op een later tijdstip zal ook Ger de trofeeën ontvangen.

Het was en bleef ook later nog paar uurtjes heel gezellig in De Oosthoek.  Maar het gewone leven gaat weer verder, het jaar 2018 staat voor de deur, ook bij Zaanlandia.

Namens het algemeen bestuur en commissie clubman en clubvrouw van het jaar,

Hans Stange,