Zaanlandia Golf Open Toernooi

Vrijdag 15 juni jl. was het dan eindelijk weer zo ver, een aantal bestuursleden, personen uit de begeleiding van onze selectie en aantal trainers waren in Heemskerk present om deel te nemen aan de derde editie van het Zaanlandia Golf Open Toernooi. Nadat eerst de driving range weer onveilig was gemaakt doormiddel van geweldige afslagen en soms wat mindere afslagen werd de putting green met een bezoek vereerd. Ook bij het putten kon je duidelijk zien wie er al enorm talentvol was en wie niet echt. Soms werd het balletje een beetje te kort en ook soms werd er veel te lang geslagen. Maar de pret was er niet minder om.

Om 14.00 uur kon eindelijk het echte golfwerk beginnen. Op de par 3 golfbaan van de Heemskerkse Golfclub werden de flights ingedeeld en kon het Zaanlandia golf spektakel beginnen. Omdat wij jammer genoeg wat af berichten hadden door blessureleed en vakantie hadden wij flights iets anders ingedeeld. Er was een flight van 4 personen en 2 flights van 3 personen. Wij speelden de spelvorm “beste bal” en wij konden met 3 flights op hole 1 starten .

Duidelijk werd wel dat er voor sommige fanatieke golfers een verschil is in het slaan op de driving range en het slaan in en door de golfbaan. Maar al met al konden de captains van de flights Bob, Ton en ondergetekende duidelijk progressie waarnemen en werden er heel wat balletjes goed geraakt. Natuurlijk verdween er wel eens in de bunker of in het water, maar dat hoort nu eenmaal bij het golfen en maar dit kon zeker de pret niet drukken. Na bijna 2 uur konden alle clubs opgeborgen worden en konden wij terug naar ons eigen clubhuis De Oosthoek. Daar had Koos gezorgd voor een biertje en kwam Rob even later met een schaal met hapjes en iets te knabbelen.

Natuurlijk ging het deze middag niet om de prijzen maar om het golfplezier. Winnaars van het derde Zaanlandia Golf Open toernooi waren deze keer niet makkelijk aan te wijzen, want de flights waren niet allemaal hetzelfde samen gesteld qua aantal golfers. Wel bleek uit de ingeleverde scorekaarten dat er goed gespeeld was met scores van 2 x 33 slagen en 1 x 34 slagen over 9 holes. Jammer genoeg kon de schitterende wissel trofee dus niet uitgereikt worden waar bijna iedereen wel vrede mee had. Daarna werd het nog een uurtje gezellig op het terras van onze kantine en werden er natuurlijk allemaal sterke verhalen verteld over deze golfmiddag.

Kortom, het derde Zaanlandia Golf Open Toernooi was gezien de reacties van de prominente deelnemers zeker geslaagd te noemen en is zeker weer voor herhaling vatbaar.

Dit zal zeker gaan gebeuren in juni 2019.

Namens de organisatie, Hans Stange,

golf

             SLOTAVOND VAN DE COMPETITIE VAN HET

                              SEIZOEN 2017-2018,

Deze uitnodiging geldt voor (jeugd)bestuursleden, de spelers van het 1e en 2e elftal, spelers van de zaterdag 1, overige senioren zondag en zaterdag, a-junioren, jeugdleiders en leidsters, commissieleden bij de jeugd,(jeugd)trainers en iedereen die deze seizoen afsluiting wil meemaken is van harte welkom.

Het voetbalseizoen 2017- 2018 zit er op. Zeer positief was de prestatie van ons eerste elftal met als eindresultaat een kampioenschap van de 2e klasse en promotie naar de 1e klasse.

Het 2e elftal werd kampioen van de reserve 2e klasse en speelt het komende seizoen weer een stapje hoger namelijk in de reserve 1e klasse.

Goed was ook het resultaat van onze zaterdag 1. Lang gestreden voor het kampioenschap maar jammer genoeg is dit niet gelukt, maar wel een periode kampioenschap wat helaas geen resultaat heeft opgeleverd.

Om het seizoen op een waardige Zaanlandia manier af te sluiten willen wij spelers van bovengenoemde elftallen, begeleiding van de elftallen, bestuursleden en commissieleden maar ook onze vaste Zaanlandia supporters van de elftallen graag namens het bestuur en exploitatie commissie uit nodigen op deze slotavond.

Deze zal plaats vinden op

                                    ZATERDAG 23 JUNI 2018

Vanaf 16.30 uur is iedereen inclusief partners van harte welkom in De Oosthoek.

Tijdens deze slotavond met een gratis BBQ en misschien komen nog wat andere

zaken aan de orde.

Kortom, het belooft een gezellige avond te worden inclusief een drankje.

Graag tot ZATERDAG 23 JUNI A.S.

Namens het algemeen bestuur,

Hans Stange, secretaris

Het Zaanlandia seizoen 2017-2018 in cijfers.

Klik op onderstaande link en u ziet de statistieken van Zaanlandia in beeld.

 

http://knvb.m6.mailplus.nl/genericservice/code/servlet/React?encId=TqXDuXYP3JKJ2jX&actId=317165&command=openhtml

 

wedstrijdsecretariaat.

Daar loop je dan. Met een net vol ballen en de kinderen van jouw team stuiterend om je heen. De eerste ouders hebben je al aangesproken. Plotseling heet je trainer.

Honderden vaders en moeders beginnen ieder voetbalseizoen vol overgave aan een avontuur als coach. Meestal zijn ze terloops benaderd, langs de lijn, terwijl ze staan te kijken bij het team van hun dochter of zoon. Uit ervaring weten we dat bijna niemand kan overzien hoeveel tijd het kost om naast je baan en gezin een voetbalteam te coachen. Wat het echt betekent om iedere week een training te bedenken en de wedstrijd te organiseren. Laat staan hoe je ouders op een positieve manier bij het spel betrekt en wat je te doen staat om een kind te helpen waar niemand naar komt kijken.

Omwille van deze redenen alleen al, zijn wij ervan overtuigd dat iedere club – klein of groot - een Hoofd Opleiding zou moeten aanstellen. Iemand die het tot zijn verantwoordelijkheid rekent, om jeugdspelers beter te maken én coaches te ondersteunen met hun onschatbare werk.

Op dit moment weten we dat ongeveer 30 procent van de amateurverenigingen werkt met een Hoofd Opleiding of Jeugd Coördinator. Slechts 10 procent daarvan komt in de praktijk echt toe aan het neerzetten van een organisatie waarin trainers/coaches zich thuis voelen. De rest wordt nog te veel opgeslokt door huishoudelijke beslommeringen. Denk aan noodoplossingen voor zieke trainers, het opleveren van schone kleedkamers en de zorg over de hoeveelheid opgepompte ballen.

‘Daar heb je hem weer,’ zal er worden gedacht bij de clubs, ‘we moeten al zoveel van de KNVB en waar halen we het geld vandaan om zo’n Hoofd Opleiding te kunnen betalen?’

Goed nieuws. Een functionerende Hoofd Opleiding verdient binnen een jaar de investering dubbel en dwars terug. Zo blijven trainers veel langer aan de club verbonden vanwege de structurele ondersteuning die ze krijgen, haken pubers minder snel af en komen kinderen met nog meer plezier naar hun club. Daarnaast zie je de betrokkenheid van ouders toenemen en het voetbal in de breedte en de top verbeteren. Ontwikkelingen die gunstig zijn voor het aantrekken van nieuwe leden. Verenigingen die daarover kunnen meepraten zijn onder meer: het Meppelse MVV Alcides, het Haagse HBS en het Oosterhoutse TSC.

Wie ooit met de gedachte heeft gespeeld om met een Hoofd Opleiding te werken, maar is blijven steken bij een gat in de begroting, zou andere keuzes kunnen maken. Ik heb uitgerekend, dat iedere vereniging een Hoofd Opleiding kan aanstellen, als clubs in het land 10 procent minder zouden uitgeven aan hoofdtrainers.

Mag ik daarom de bal voor open doel leggen? Wie zich nu aanmeldt voor één van de cursussen Hoofd Opleiding bij de KNVB, krijgt voor een minimale prijs maximale inzichten.

U hoeft ‘m er alleen nog maar in te knikken.

Heeft u interesse ? neem dan contact op met een van onze bestuursleden.!

VTZ

 

Vacature vertrouwens(contact)persoon Zaanlandia

Zaanlandia wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met voetbal en zich thuis voelt binnen de vereniging. We doen er met elkaar alles aan om grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten en ruzie, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen om zo te zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat.

Voor situaties waarin die veiligheid in het gedrang komt of dreigt te komen zoeken we een -vertrouwens(contact)persoon-

We zijn, in principe, op zoek naar gecertificeerde en opgeleide persoon, die een bijdrage wil leveren aan de veiligheid en het plezier bij onze vereniging. Zaanlandia heeft ongeveer 700 leden en we verenigen ongeveer 2000 mensen.

Welke onderwerpen zou je op je bord kunnen krijgen als vertrouwenscontactpersonen?

  • pesten en gepest worden,
  • machtsmisbruik en verbale agressie,
  • gevoelens dat mensen er door huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij horen,
  • grensoverschrijdend gedrag (machtsmisbruik, verbale agressie, ongewenste intimiteiten): de manier waarop mensen zijn of worden benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach of gedrag dat als onprettig wordt ervaren,
  • een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag: mensen hebben het idee dat iemand in of binnen de vereniging hier mee te maken heeft,
  • de wijze waarop er met één of meer kinderen wordt omgegaan binnen de vereniging/het team,
  • twijfels bij mensen over hun eigen gedrag als trainer en/of coach verstandig is (bijvoorbeeld wel of niet in de kleedkamer zijn als het team onder de douche staat),
  • iemand die je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag,
  • het beschuldigd worden van eerder genoemd gedrag


Wat verwachten wij van de vertrouwenscontactpersonen?

Je luistert naar het verhaal en helpt met zoeken naar de juiste weg om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Je gaat daarin zelfstandig te werk, maar hebt ook oog voor het feit dat het in bepaalde situaties belangrijk kan zijn om andere deskundigheid bij de situatie te betrekken of om bij anderen advies te vragen (in overleg met de melder). Je ondersteunt daar waar mogelijk de mensen die bij je aankloppen.

Verder zorg je ervoor dat de binnen de vereniging bekend bent, je geeft voorlichting en levert een bijdrage aan het voorkomen van ongewenst gedrag. Je bent vanzelfsprekend in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Rapportage

De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen formeel onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Zaanlandia. Je rapporteert aan de voorzitter of er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden.

Interesse??

Graag een (E-mail) bericht gericht aan het Algemeen Bestuur van Zaanlandia via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of een telefoontje naar Koos Scholtens, 06-40063338.

Lid worden van de club “Vrienden van Zaanlandia”.

Enige maanden geleden zijn wij gestart om  Zaanlandianen maar zeker ook niet Zaanlandianen te benaderen met de vraag of zij lid wilden worden van de club “Vrienden van Zaanlandia”

Al een groot aantal leden en niet leden hebben hier positief op gereageerd. Op het Vrienden van Zaanlandia bord in de kantine staan dan ook al een aantal namen die zich aangemeld hebben om lid te worden van deze club. Maar ons doel is om de komende weken voor het jaar 2018 nog meer Vrienden van Zaanlandia lid te maken van deze “vrienden” club. Momenteel zijn er een aantal leden van de club die € 150,00 betalen en er zijn er een aantal leden die € 100,00 betalen en natuurlijk een groot aantal die € 50,00 per jaar betalen. Het merendeel betaalt het minimale bedrag van  € 50,00 per jaar, uiteraard allemaal geheel vrijblijvend.

Met deze bijdrage van de leden van de club van Vrienden van Zaanlandia zijn wij heel blij en nog even voor alle duidelijkheid, deze gelden van de Vrienden van Zaanlandia worden gebruikt voor extra speciale uitgaven bij onze vereniging voor onze jeugd en senioren. Wij denken aan b.v. het huldigen van kampioen bij ons jeugd, een bijdrage om zaalhuur te betalen voor een zaalvoetbaltoernooi voor onze jeugd, het huren van bepaalde spel attributen voor een sport en speeldag en misschien om bepaalde extra’s aan te schaffen in het belang van de vereniging. Indien wij deze gelden beschikbaar stellen voor een bepaalde activiteit dan melden wij dat als commissie op onze website.

Wilt u ook lid worden van de club “Vrienden van Zaanlandia”?

Vraag dan om het aanmeldingsformulier, u betaalt per jaar minimaal € 50,00  maar een hoger bedrag mag natuurlijk altijd.

Nieuwe leden voor het jaar 2018 kunnen zich aanmelden bij

Koos Scholtens, Kees de Vos en Hans Stange.

Namens de commissie van de club Vrienden van Zaanlandia, Hans Stange,

vrienden van zaanlandia

 

Elftal van Zaanlandia PROMOTIEFILMPJE is beschikbaar op >>>    https://youtu.be/ut5MMEyS4UI

 

 

 

 

 

Missie

Visie

Zoals bekend zal zijn hebben wij door bemiddeling van Vonk Sports al vele jaren een kledingcontract met Masita voor de aanschaf van voetbalkleding, wat inhoud dat alle Zaanlandia voetbalkleding aangeschaft moet worden bij Vonk Sports. Wij praten dan over het Zaanlandia shirt en het Zaanlandia broekje en de Zaanlandia logo kousen. Alle teams en elftallen bij Zaanlandia spelen in een Masita shirtje en broekje en met zwarte kousen en een witte boord. Indien een sponsor of ouder voor eigen rekening naast deze outfit b.v. extra Masita trainingspakken of tassen wil aanschaffen kan dit bij uiteraard bij Vonk Sports, inclusief de Zaanlandia korting. Het advies is om dit in de zwart /witte kleuren te doen. Maar dit laatste, dus b.v.Masita trainingspakken en tassen, zou ook bij een andere leverancier mogelijk zijn.

Daarnaast willen wij het voorstel doen indien functionarissen van b.v. ons jeugdbestuur en jeugdcommissie een herkenbaar shirt willen aanschaffen, inclusief initialen, dit in de kleur (donker)rood te doen. Dit is bekend bij Vonk Sports. Wij hopen als bestuur en sponsor commissie dat er nu nog meer duidelijkheid is omtrent de kleding richtlijnen bij onze vereniging.

Namens het bestuur en afgevaardigde van de sponsorcommissie, 
Hans Stange, secretaris

 

 

logobord

 

ZAANLANDIA LOGO RECLAMEBORD ACTIE…….

Momenteel staan er al heel veel reclameborden langs ons a-veld.

Maar er bestaan nog mogelijkheden om een reclamebord te plaatsen.

Ook staan er al heel wat Zaanlandia Logo Reclameborden.

Natuurlijk zijn er nog genoeg mogelijkheden om sponsor te worden van dit unieke

Zaanlandia Logo Reclamebord.

Op dit ludieke reclamebord, met de afmetingen van 0,80 x 0,80 m,

staat het Zaanlandia logo en onderaan komt de tekst te staan door wie dit bord is aangeboden.

 

Wat is de bedoeling van deze Zaanlandia logo reclamebord actie?

Ook u kunt Zaanlandia steunen door zo’n Zaanlandia logo reclamebord

met uw naam of de naam van een elftal of van een bedrijf te plaatsen langs ons A-veld.

 

De kosten van het Zaanlandia Logo Reclamebord bedragen éénmalig  

€ 100,- = 1e seizoen.

Daarna betaalt u € 25,- per seizoen.

 Wilt u ook een Zaanlandia Logo Reclamebord?
Geef dit dan door aan Hans Stange, tel. 075-6177941.

 

Attentie,

Aan de rechterzijde (kant langs de snelweg) van de Karel Lotsylaan vanaf de brandweerkazerne tot ongeveer ter hoogte van ons B-Veld geldt een parkeerverbod.!! Als je aan komt rijden valt het bord niet direct op, omdat deze in het verlengde staat van de laan.!! Let dus goed op en voorkom een forse boete.

Bestuur Zaanlandia.

  

parkeerverbod.2

 

parkeerverbod op luchtfoto - kopie