OOK DIT JAAR DOET ZAANLANDIA WEER MEE MET DE GROTE CLUB ACTIE !

Op zaterdag 15 september 2018 is de Grote Clubactie weer van start gegaan. Dit jaar doen wij ook weer mee en willen wij natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is om zoveel mogelijk loten te verkopen om de Jeugd activiteiten en evenementen te kunnen organiseren. Een lot kost € 3,-. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-!

Hieronder vind je meer informatie over deze Clubactie.

Wat is de bedoeling?
Het verkopen van de loten is heel eenvoudig. Wij werken met: onderstaande verkoopmethoden.

Eenmalige machtiging I: De koper vermeldt zijn gegevens en rekeningnummer op de pagina ‘Eenmalige Machtiging (SEPA)’ en het bedrag wordt eenmalig van de rekening afgeschreven. Het lotnummer staat op het bankafschrift van de koper. Let op! Vraag bij het invullen van de gegevens het IBAN (volledig rekeningnummer) aan de lotenkoper.
Wanneer de koper een lot heeft gekocht, geef je de persoon een bedankbriefje (zit rechts naast het invulvak voor ‘Eenmalige Machtiging (SEPA)’). Hij kan dan zelf de deurzegel uitscheuren en met een plakbandje aan zijn deur bevestigen.

Eenmalige machtiging II: Tevens zal er in de Kantine op de zaterdagen (en zondagen) een “intekenlijst eenmalige machtiging” klaar liggen om ook door de koper zijn gegevens en rekeningnummer in te vullen. Verder gaat het precies als hierboven aangegeven.

Online: Je ontvangt van ons (Zaanlandia) een e-mail met daarin een link naar onze online verkooppagina. Nodig al je familie, vrienden en kennissen uit om op deze pagina een lot van onze club te kopen. Het bedrag wordt eenmalig van de rekening van de koper afgeschreven. Het lotnummer wordt op het bankafschrift vermeld.

Superlot: Een Superlot vertegenwoordigt 50 loten en heeft een verkoopwaarde van
€ 150,- waarvan 80% naar de club gaat. Kopers kunnen Superloten contant kopen of via eenmalige machtiging. Wilt de koper contant betalen, dan stuurt de Grote Clubactie 50 contante loten naar het adres van de koper. Betaalt de koper per eenmalige machtiging, dan incasseert de Grote Clubactie
€ 150,- bij de koper en staan de 50 lotnummers op het bankafschrift. De clubcoördinator moet verkochte Superloten altijd registreren op clubactie.nl. Ieder verkocht Superlot geeft kans op het Grote Clubfeest t.w.v. € 5.000,-!

Wanneer is de actie?

De Grote Clubactie 2018 is gestart op zaterdag 15 september. Vanaf die dag mag je beginnen met de lotenverkoop. Wij zullen proberen elk team van Zaanlandia persoonlijk de loten boekjes te overhandigen. Elke speler krijgt één boekje met loten. Wij streven er naar om per lotenverkoper minstens 10 loten te verkopen. Maar meer mag natuurlijk ook. Mocht je echt zoveel loten verkopen dan kan je een nieuw loten boekje vragen bij Dave Slikker.

Aan wie mag je verkopen?


Je mag de loten verkopen aan wie je wilt, te beginnen bij je familie, vrienden, buren, enz. Daarnaast kun je langs de deuren gaan in jouw buurt, zodat je zoveel mogelijk loten verkoopt.

Let op: lotenkopers moeten wel 18 jaar of ouder zijn!

Verkoopboekje inleveren


Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Lever het boekje dan in bij Dave Slikker, Michel Bohm van de Activiteiten- en Evenementen commissie vóór 17 november. Wij zorgen ervoor dat het verder in orde komt. Zie jij ons niet zo vaak dan kun jij het boekje ook af geven in de Jeugdbestuurskamer.

Verkoop 20 loten en ontvang van jouw clubcoördinator dit jaar de volgende extra prijzen:

Dit jaar zijn de zwembaden van Optisport en indoorspeelparadijs Avontura toegevoegd aan de 20-loten-voucher. Deze voucher is voor alle lotenverkopers die minimaal 20 loten verkopen voor hun vereniging. De voucher geeft de 2e persoon gratis toegang bij een bezoek aan een van de zwembaden van Optisport of bij een bezoek aan indoorspeelparadijs Avontura.

Tevens bevat de 20 loten actie leuke aanbiedingen van Bobbejaanland, Body Worlds en Masita.

Prijzen voor lotenverkopers; win een Playstation 4 met een spel naar keuze!
Lotenkopers kunnen prijzen winnen. Maar ook jij, als lotenverkoper, kan geweldige prijzen winnen! Doe mee aan de Kids-verkoopwedstrijd en maak kans! De hoofdprijs is een Playstation 4. Er zijn in totaal 212 prijzen! Ga voor meer informatie naar www.kids.clubactie.nl/win/verkoopwedstrijd/

ZAKGELD VERDIENEN BIJ ZAANLANDIA MET DE GROTE CLUB ACTIE !

Zaanlandia organiseert ook een eigen verkoopwedstrijd. Meer hierover vind jij op het informatie blad bij je verkoop boekje! Bij verkoop van 10 loten verdien je al je eigen zakgeld!

Tevens hebben wij een verassing voor het team wat gemiddeld de meeste loten verkoopt!

Tip!
Leg de lotenkopers aan de deur uit wat er met het geld gebeurt. Mensen willen graag weten waar hun geld aan besteed wordt. Ons doel van de Grote Clubactie in 2017 is om zoveel mogelijk loten te verkopen om de Jeugd activiteiten en evenementen te kunnen organiseren.

Wij hopen op een geweldig resultaat. Heel veel succes met de verkoop van de loten!

Met vriendelijke groet,
namens het Jeugdbestuur   Dave Slikker en Michel Bohm                                                                                                                                                                                                                               
Activiteiten- en Evenementen commissie Zaanlandia

Afgelopen maandag en dinsdag was de eerste bijeenkomst met de leiders en trainers van de jeugdafdeling van Zaanlandia . Op beide avonden konden we van een redelijk goede opkomst spreken en was het Koos Scholtens die namens het Algemeen Bestuur de avonden opende. Koos gaf verder oa ook nog aan dat er afgelopen zomerperiode hard is gewerkt aan het opknappen en opnieuw indelen van de kleedkamers en dat dat hard nodig was om de periode tot de mogelijke toekomstige verhuizing naar Sportpark Hoornseveld te overbruggen.   

Jeugdbestuurslid Marco van Langelaar behandelde vervolgens het beleidsplan die vanaf dit seizoen weer als leidraad wordt genomen bij alle ontwikkelingen die we bij de jeugd willen gaan maken of willen vasthouden. Dit beleidsplan richt zich vooral op de gebieden Organisatie, Financiën, Uitstraling en Techniek en zal binnenkort ook op de website geplaatst worden. De website zal overigens binnenkort vernieuwd worden en ons (nog) meer mogelijkheden gaan geven op gebied van informatievoorziening en sponsoring.

Een belangrijk punt in het beleidsplan zijn de Normen en Waarden binnen de club. Coördinator Ger van der Gaast besprak deze met iedereen en gaf ook de noodzaak aan van een VOG-verklaring en lidmaatschap voor al onze begeleiders. Ook op het gebied van de Privacy-Wetgeving zullen we dit seizoen de nodige acties moeten gaan ondernemen. Ger richtte zijn blik verder op aankomende zaterdag als de competitie weer gaat beginnen. Voor elk team kan de begeleider (als het nog niet gebeurd is) een tas met nieuwe kleding ophalen en zich aanmelden voor de Voetbalapp.

Tot slot gaven onze Technische Coördinatoren Harry Volkers en Rienus Genissen een toelichting op het Technische Beleid en konden ze oa mededelen dat we (gefaseerd) gebruik gaan maken van het programma van DotComClub. Dit programma geeft mogelijkheden op het gebied van het “volgen van” de spelers en het “klaar zetten / standaardiseren”  van voorbeeld-trainingen voor trainers.

Na nog een korte uitleg van Rienus over de MinutenActie bij het eerste elftal (opbrengst ten goede van de jeugd, zie elders op website), stond er met dank aan Cynthia Böhm voor iedereen een hapje en een drankje klaar en kon er na de presentatie nog informeel met elkaar gesproken worden en verdere vragen worden beantwoord.

Er is deze avonden al veel besproken, toegelicht en beantwoord, maar mochten er toch nog vragen zijn over bepaalde onderwerpen dan zijn de bestuursleden uiteraard altijd bereid om die nog (verder) te beantwoorden.

In ieder geval spreken wij van 2 geslaagde avonden en hebben we hopelijk een goede stap gezet naar een positief seizoen met elkaar. Een seizoen waarin we er in ieder geval alles aan zullen doen om de vele ontwikkelingen die plaats (gaan) vinden succesvol te laten verlopen.

Het Jeugdbestuur   

Afgelopen zomerperiode is er door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt om de kleedkamers op te knappen en anders in te delen. De komende week zullen nog de laatste werkzaamheden uitgevoerd worden en dan zijn de kleedkamers weer helemaal klaar voor gebruik.

De onderstaande werkzaamheden hebben oa plaats gevonden in het stenen gedeelte:

  • oude materiaal ruimte helemaal leeggehaald en daar zijn nu opberg lockers voor de wedstrijden geplaatst
  • gang volledig geschilderd
  • lichtkoepels geplaatst
  • nieuwe toiletten en wasbakken geplaatst
  • Toiletten, (ingang tot) douches opnieuw betegeld

De houten kleedkamers worden vanaf nu gebruikt als materiaal gedeelte voor de trainers en als uitgifte punt van de limonade/thee tijdens de wedstrijden. Er zijn meerdere kasten geplaatst waar iedere trainer zijn trainingsmateriaal kan opslaan en er is ook een (werk)ruimte gecreëerd voor het Jeugdbestuur. De buitenkant van de kleedkamers zal de komende periode nog aangepakt gaan worden.

In de kleedkamers onder de tribune is er een nieuwe boiler geplaatst, waardoor de problemen met het douchen/warm water ook structureel opgelost zijn.

Een speciale dank hiervoor gaat naar TrendZet Bouw, Rob Trip Schilderwerken, de Mopperploeg en de vele vrijwilligers die de afgelopen periode hebben geholpen met het slopen, opruimen, sjouwen, schilderen, tegelen etc.. 

De kleedkamers zien er weer top uit en kunnen zeker weer jaren mee! 

Het Hoofdbestuur en het Jeugdbestuur

Gang naar doucheruimte

Gang Kleedkamers

JB ruimte

Toiletruimte

Lockers

Ballenkasten Trainers

 

Na jaren werkzaam geweest te zijn in/voor het Jeugdbestuur heeft Ton Dekker aangegeven dat hij zijn drukke werkzaamheden helaas niet langer kan combineren met zijn rol als coördinator van de O10-O11-O12. Gelukkig gaat Ton wel door als leider van de O13-1 en blijft Ton dus nog steeds verbonden aan Zaanlandia. Het Jeugdbestuur is Ton dankbaar voor zijn jarenlange inzet en we zullen zijn ervaring als coördinator zeker gaan missen. 

 

Zijn taken (oa als contactpersoon) zullen in ieder geval tijdelijk worden overgenomen door:

O12 Jan Stange

O11 Frits Francke

O10 Eusebio Jansen

en in de tussentijd gaat het Jeugdbestuur op zoek naar een definitieve opvolger.

 

Zodra daar meer bekend over is, zullen we dit zsm via de website informeren

 

Het Jeugdbestuur 

Onder het menu "Vereniging/Wie Wat Waar" vindt u het overzicht van de trainers voor het komende seizoen. De Technische Commissie heeft de laatste maanden hard gewerkt om alle teams te voorzien van een trainer. Helaas is dit nog niet helemaal gelukt en zijn we voor enkele teams nog op zoek naar een trainer. 

Het gaat om de volgende teams: O17-4 / O14-2 / O13-2 / O08-3 

Indien u interesse heeft om één van de functies te vervullen dan kunt u contact opnemen met de Technische Commissie.

Met de trainers die wel al hebben en de hopelijk snelle invulling van bovenstaande teams hebben wij er in ieder geval het volle vertrouwen in, dat we komend seizoen met elkaar weer de nodige stappen zullen gaan maken op het Technisch vlak binnen Zaanlandia.

Technische Commissie en Jeugdbestuur Zaanlandia

 

De laatste maanden is er binnen de jeugdafdeling hard gewerkt om "oude" beleidsplannen en ideeën samen te voegen en in een nieuw jasje te steken. Vanaf dit seizoen zal er dan ook op verschillende gebieden gewerkt gaan worden vanuit dit beleidsplan. (meer info over het beleidsplan volgt nog)  

 

Eén van de onderwerpen is het opzetten van een brede organisatie binnen de jeugdafdeling met een duidelijke functiescheiding. Groot voordeel hiervan is dat de vele werkzaamheden verdeeld kunnen worden over een grote groep vrijwilligers, waardoor iedereen er ook echt aan toe komt zijn/haar functie zo goed mogelijk in te vullen.

 

Onder het menu "Vereniging/Wie Wat Waar" vindt u de structuur zoals die op dit moment staat. We zijn nog druk in gesprek met verschillende vrijwilligers, dus de komende weken zullen er nog vele namen en daarmee ook commissies worden toegevoegd.

 

Het Jeugdbestuur zal zich voornamelijk bezig gaan houden met het opzetten en uitstippelen van het te voeren beleid. Het JeugdVoetbalbestuur is verantwoordelijk voor alle organisatorische aspecten rondom de wedstrijden en trainingen en de Technische Commissie juist voor alle technische aspecten. En tot slot beschikken we daarnaast nog over diverse commissies (uiteindelijk 8 commissies) die zich gaan specialiseren in bepaalde onderwerpen. 

 

Mocht er meer nieuws zijn over de uitbreiding/invulling van de structuur, dan zullen wij dat zsm laten weten via de website.      

 

Jeugdbestuur Zaanlandia

Voor het komende seizoen zijn we dringend op zoek naar trainers voor de diverse teams.

Indien U interesse heeft om een van de functies te vervullen dan kunt u contact opnemen met Rienus Gennissen.
Hij kan u uitleggen wat de functies inhouden en hoeveel tijd u kwijt bent met de uitoefening van een van de functies.

Mocht u denken, ´ik kan niet elke week paraat staan voor de jeugd´ dan kan de functie ook door meerdere mensen ingevuld worden.
Vele handen maken licht werk!

We zoeken trainers in de leeftijdscategorie 012 en 08

Denk niet te snel: `dat kan ik niet, ik weet niets van voetbal, ´ maar informeer Rienus Gennissen. 0652380642

We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Met vr gr sportgroet Rienus Gennissen.

coach 551584 340

Zaanlandia in 1 minuut op Youtube.

 

     >>>>>>>>>    https://youtu.be/dnsFpApTIuc