Beste Zaanlandiaan,

Het seizoen zit er weer op.

Er zijn alweer enkele selectietrainingen geweest, maar verder is het stil op de velden. De welverdiende vakantie is aangebroken!

Het sportfysiotherapeutisch spreekuur voor blessures en advies zal stoppen gedurende de zomer.

Vanaf afgelopen dinsdagavond 12-6-2015 ben ik niet meer aanwezig. De hervatting na de vakanties wordt weer aangekondigd als het zover is.

Indien er in de tussentijd hulp nodig is of als er dringende vragen zijn, kan contact worden opgenomen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of op 075-6705075

Met sportieve groet,

Terry Bosma, Fysiotherapie Sminia

Beste Zaanlandiaan,

Nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe kampioenschappen.
Om iedereen weer zo fit mogelijk het seizoen door te helpen, starten we volgende week dinsdag (16-1) weer met het blessure-spreekuur van 18.00 tot 19.00uur.

Voor pijntjes, ‘echte’ blessures of vragen is iedere Zaanlandiaan welkom op het gratis inloopspreekuur.

Met sportieve groet,
Terry Bosma
Sportfysiotherapeut Fysiotherapie Sminia.

Sminia

 

fysio

 

Sportverzorging Fysiotherapie en Massage bij zvv Zaanlandia:
Bij zvv Zaanlandia zijn twee kwaliteitgeregistreerde fysiotherapeuten in dienst , en voor massage's doet Sigrid Speckmann  de nodige behandelingen.

- Sigrid Speckmann  en Igor Hartmans. Beiden sportverzorgers/fysiotherapeuten begeleiden de zondagselectie  (1e en 2e) op wedstrijddagen

 

- Igor Hartmans is werkzaam op  dinsdagavond van 19.00 tot 21.30

- Sigrid Speckmann is werkzaam op donderdagavond van 19.00 tot 21.30. Overige leden kunnen om (massage) advies vragen indien daar tijd voor is.

- Massagepraktijk Sigi's sport en lifestyle

- Sigrid Speckmann

- 1567 DA Assendelft

- 064261301

- mailadres  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- website    www.sigisportenlifestyle.nl

Sigis sport lifestyle

 

 Hieronder enkele tips ter preventie van sportblessures.

 

- Volg altijd een warming up: Naast het opwarmen van het lichaam kan je tijdens de warming up ook goed aanvoelen of je geen pijntjes ervaart en je het juiste schoeisel aan hebt met  betrekking tot het veld.

 

- De FIFA voetbalorganisatie heeft een eigen medisch onderzoeksbureau de F-marc. Vanuit dit bureau is er een website ontwikkeld met allerlei tips over de warming up.
De F-marc heeft ook een eigen warming up ontworpen genaamd 'FIFA  11 +' welke ook op de website te vinden is.
De website bevat veel filmpjes en een poster welke voetbaltrainers  kunnen gebruiken, klik op de onderstaande link of naar de website te gaan.

http://f-marc.com/11plus/home/

 

- Volg altijd een cooling down:
Een cooling down is een kort programma van ongeveer  5 á 10 na het trainen en na de wedstrijd. Dit programma kan variëren in oefeningen, rekoefeningen, zwaaibewegingen, uitlopen.
Het doel is het verminderen van spierpijn na de wedstrijd en het lichaam geleidelijk tot een rustsituatie te begeleiden.

 

- Luister goed naar jouw lichaam!
Het klinkt voor de hand, maar het komt vaak voor dat sporters pijnklachten verwaarlozen en negeren. Ga bij jezelf na hoe lang je al klachten hebt en of de klacht hersteld. Grofweg gezegd mag je verwachten dan klachten binnen 1.5 week enigszins moeten verbeteren, gebeurd dit niet dan kan je overwegen om een (fysio)therapeut te bezoeken.