Zaanlandia - AZSinds 2010 heeft Zaanlandia een contract ondertekend waarmee de club zich heeft verbonden als officieel partner van AZ. Met het AZ Talentenplan wil AZ een samenwerking aangaan met amateurverenigingen in de regio. Om een zo passend mogelijke samenwerking aan te gaan zijn er 2 verschillende pakketten samengesteld. Deze pakketten sluiten aan op net niveau en de ambitie van de verenigingen om jeugdspelers zo hoog mogelijk op te leiden. Zaanlandia heeft van AZ een 2-sterren status gekregen. Als 2-sterren partner krijgt Zaanlandia uitnodigingen voor seminars en bijeenkomsten in het AFAS Stadion en mag zich officieel partner van AZ noemen. Trainers krijgen exclusief toegang tot de AZ Online Voetbalschool. Daarnaast zijn er meerdere scholingsmomenten op het AFAS trainingscomplex Zuiderweg 72 Wijdewormer . Daardoor krijgt de 2-sterren partner een goede kijk in de keuken van talentontwikkeling.

AZ Online Voetbalschool
Het centrale punt van de samenwerking is de AZ Online Voetbalschool. Trainers van Zaanlandia kunnen gratis gebruik maken van de AZ Online Voetbalschool. Met deze trainerstool is de gehele AZ Opleidingsvisie toegankelijk voor iedereen. Trainers kunnen per leeftijdscategorie tientallen oefenvormen bekijken en toevoegen aan hun eigen trainingsprogramma. Oefenvormen worden gedemonstreerd aan de hand van trainingschema's, uitleg, animaties en videovoorbeelden. Daarnaast is de AZ Online Voetbalschool toegankelijk voor beleidsbepalers en spelers. Iedere trainer van Zaanlandia kan zich aanmelden op www.azonlinevoetbalschool.nl om toegang te krijgen tot het spelersgedeelte, dit geldt ook voor spelers. Hierop kan je per leeftijdscategorie oefeningen bekijken om zelf te oefenen en net zo te trainen als spelers van AZ.

Seminars, workshops en bijeenkomsten
Naast de AZ Online Voetbalschool bestaat de samenwerking uit, afhankelijk van het pakket, uit diverse seminars, workshops en bijeenkomsten bij AZ. Al met al is dit een een bevestiging en een mooi compliment voor het huidige niveau en potentie van onze jeugdafdeling. Met deze samenwerking worden trainers en technische staf ondersteunt in hun trainingsstof en kan nog meer variatie worden aangebracht, wat het plezier en de prestaties verhoogt. Op de website van Zaanlandia is een banner geplaatst die verwijst naar de AZ Online Voetbalschool.

Procedures jeugdtrainers Zaanlandia
De actie ligt bij alle jeugdtrainers. Jullie gaan naar www.azonlinevoetbalschool.nl en moeten eerst jezelf registreren. In het registratie formulier vul je een gebruikersnaam in, en een wachtwoord die je wilt gebruiken. Nadat je dit hebt gedaan, ben je lid van de AZ Online Voetbalschool maar heb je slechts toegang tot het spelersgedeelte. De geregistreerde gebruikersnaam stuur je per email naar Jan Stange ( This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Deze verzamelt alle geregistreerde gebruikersnamen en stuurt deze naar AZ. AZ zal de trainers verder autoriseren en toegang geven tot het trainersgedeelte.

Dus nogmaals:

1. Jeugdtrainers melden zich aan op www.azonlinevoetbalschool.nl
2. Gebruikersnaam doorgeven aan contactpersoon via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
3. Contactpersoon geeft lijst met namen door aan AZ.
4. AZ autoriseert trainers.

Met sportieve groet,
Jan Stange
Voetbal Technische Zaken