Zaanlandia  - De Blokkers  1 – 3

De show is over, het seizoen  2016/2017 kan aan  de wilgen en we gaan ons beraden over wat ons te wachten staat. Na  de kleine  huldiging van trainer Ronald, 100 x  op de Zaanlandia bank, werd begonnen aan   de laatste wedstrijd tegen De Blokkers, inzet  voor ons de derde periode titel   en  voor  hen verlenging  van  de  competitie om degradatie te ontlopen. Met enige invallers stonden we aan  de aftrap en  het  bleek al snel dat dit niet onze  middag zou worden. Knoerten van kansen werden om zeep gebracht en de organisatie was soms ver te zoeken. Voor  de rust was het nog acceptabel maar  na  de rust  was  het matig, slechts enkele spelers behaalden een 2e klasse niveau. Reino kogelde voor de rust wel raak, maar dit was voor vandaag  te weinig. De tegenstander werd door ons matige spel in  de wedstrijd geholpen en in de laatste 10 minuten werd dit omgezet  in 2 treffers en veranderde de 1 – 1 ruststand in een verdiende 1 – 3 eindstand  Dus bleef en bleek de periode titel verder weg dan ooit, Zilvermeeuwen  gaat hier terecht  mee aan  de haal en kunnen de tegenstanders van vandaag zich opmaken voor een nakompetitie voor behoud in  de 2e   klasse en zullen De Kennemers en ZAP  rechtstreeks degraderen. 

J A W S 

Ronald 100

Ronald 100.1

KFC   - Zaanlandia     0 - 3

Wat een klassieker had moeten worden werd van de Koogse zijde afgedaan als een slap aftreksel van dit mooie affiche. Slechts in de eerste 20 minuten deed de thuisploeg mee, maar daarna was het van de Kogers een niveau van een derde klasser waardig. In het begin van de wedstrijd waren met name de vleugelaanvallers Tavares, / Manuputti  gevaarlijk maar in de afronding schortte het aan alles en kwam Terry nauwelijks in gevaar. Zo bleven  de kansen dus uit en konden we geleidelijk aan de wedstrijd naar onze hand zetten. Onze 10 Davey  nam  de ploeg op sleeptouw en tegen een dergelijke doses energie is niets bestand. Eerst werd  hij  middels een overtreding beteugeld, geen penalty  oordeelde de leidsman, maar het kon niet uitblijven, dat we zouden gaan scoren. Jordi, slap rollertje en Serkan, gestruikeld over de hand van doelman, geen penalty, waren dichtbij, maar Davey persoonlijk  rondde wel goed af en de 0-1 stond op het bord. Na de rust was de thuisploeg 1 x gevaarlijk, kopbal voortreffelijk gestopt door onze doelman, maar daarna was  het Reino time. Het lijkt zo simpel  maar is  zo  effectief. Voorbereiding van Jeremy, Reino 2 x  in stelling gebracht, een goede aanname, gevolgd door een uitstekende afronding maakte  van de 1  een 3  op het bord en was de wedstrijd gespeeld. De Kogers en hun trainer  achter latend in veel vertwijfeling en met nog minder  zelfvertrouwen.

Zondag het laatste potje  tegen De Blokkers. De beslissing zal echter niet bij ons maar in Breezand vallen over verlenging van  de competitie dus we zullen het moeten afwachten en zien wat de gevolgen zijn.

Tot  zondag, om 14.00 uur en dan om 16.00 uur om dan voorlopig onze laatste zege te vieren?

Of heb ik gehoord , in de wandelgangen , dat de trainer/coach iets anders te vieren heeft ? Maar dat betwijfel ik ! 

J A W S   

Zaanlandia  -   Kolping Boys  3 – 0

Op voormalig Koninginnedag voetballen is een voorrecht en dat bleek ook nu maar weer eens. Met de wind  van Oost  naar West, hoe bijzonder ,werd de strijd aangebonden met subtopper, 5e plek, Kolping  Boys uit Alkmaar. De wedstrijd was voor  de rust volledig in balans, dus was  de blanco ruststand niet verassend. Echter na  de rust een zeer effectief Zaanlandia en reeds  na 2 minuten brak Serkan  de score open  na  voorbereiding van Reino. Tussen  de  bedrijven door hield Terry zijn domein schoon en leek  derhalve de overwinning bijna een feit. Het was van grote klasse hoe onze Terry  de aanvallers in 1 op 1  situaties meerdere  malen steeds de baas was  en als  Jeremy in de 67e minuut een uitglijder van een Kolping verdediger afstraft met  de 2 –0 is echt alles beslist . Het  mooiste aanvallend moment kwam op naam van Reino, op zeer fraaie  wijze maakte  hij de 3e  treffer in minuut 77, door vanaf 20 meter de bal fraai  in de hoek te krullen.

Mannen zondag tegen K F C in de Koog. Wij staan op periode koers naar boven en de ploeg van trainer Carl  moet nog hoeden voor nacompetitie naar onderen, dus ingrediënten voor een mooie  klassieke derby zijn aanwezig , succes!

J A W S 

 

Jordy 100e wedstrijd voor Zaanlandia

foto:Martin

Jordy Vrugt gehuldigd voor 100x in het 1e van Zaanlandia door erevoorzitter Kees de Vos.

LSVV   - Zaanlandia 3 – 3.

Met wat invallers, waarbij Igor wel de meest in het oog springende was als de uitstekende vervanger van Terry , traden we  aan tegen sub topper  LSVV van trainer Sem Wokke  en Krautboy zuurkool ,onder de rook va de beroemde kathedraal  Sint Jan De Doper, welke nog een belangrijke rol zou vertolken vanmiddag.  

Het eerste ½ uur was voor  de thuisploeg. De Geel/ Blauwen domineerden  en vooral  de 2 Dannies ( Konijn + Havermans )waren gevaarlijke aanvallers. Het onvermijdelijke volgde, uit een echte scrimmage werkte de LSVV aanvoerder / rechtsachter de bal achter Igor. Daarna rechten we  de rug en met goede aanvallen werd de veste van de thuisploeg bestormd. Neer halen van Davey leidde nog niet tot resultaat, het was 100 % penalty, maar aansluitend werd goede voorbereiding van Jeremy bekwaam door Reino  afgerond! Na  de rust hetzelfde  spelbeeld . Onder het  genot  van wat stevige Paas buien, werd  het doel van LSVV  regelmatig  gezocht en gevonden en met plezier  werd  de voorsprong  op het bord gezet door opnieuw Reino. Het leek er op dat zelfs een derde  treffer er zat aan te komen, maar reuze kansen werden helaas  gemist. Het was dan ook een eerste teleurstelling dat onze Murat een bal verkeerd op het  hoofd kreeg ,last van  de felle zon denk ik en dit pardoes de 2 – 2  betekende, een tegenvaller. Daarna kregen we opnieuw  de beste kansen en Jeremy kon slechts  met grof geweld worden afgestopt. Nu gaf de heer Tjong A Hung wel de dik verdiende penalty. Nadat Murat met de precisie van een horlogemaker de bal op de stip had gelegd, poeierde hij resoluut  de trap  in de kruising van het doel, 2 – 3. Er was nog 10 minuten te gaan dachten we, Maar de leidsman uit Purmerend rekende op meer. Waar het standaard is dat er 3 tot 4 minuten wordt  bijgeteld in de tijd, maakte deze leidsman er een echte verlenging  van. Het is klokslag 16.00 uur op het uurwerk van de Sint Jan De Doper  als aanvaller Konijn de  gelijkmaker uit zijn hoed  tovert, middels een valse kopbal . In dezelfde seconde valt het laatste fluitsignaal. Het gelijk spel is een feit.

Mannen plaats 6  is nog steeds ons deel en handhaving in deze competitie lijkt  mij nu echt aan de orde.

Zondag tegen Kolping  Boys thuis, een tegenstander die met hun  hoofd wel eens meer bij AZ  in de bekerfinale  zou kunnen zijn. Een overwinning zou mooi zijn tegen deze gelijkwaardige tegenstander.   

J A W S     

 

zaanlandia04

Zilvermeeuwen – Zaanlandia  5 - 1

Afgedroogd, kwaliteit te kort, de oren gewassen, maatje te groot , klasse verschil , betere instelling , om ver gekegeld, een ongelukkige wedstrijd gespeeld, zo maar wat kreten om een wedstrijd verslag  te beginnen  tegen een vandaag zeer sterke tegenstander. Ja  de waarheid zal een combinatie  van  deze factoren geweest  zijn. In ieder geval was het weer zonnig fraai, het grasveld  perfect en zelfs de KNVB leiding was in prima  handen van de heer J. Koene. Dus ja  zeg  het maar. Ik houd het op een ongelukkig wedstrijd, waarbij de thuisploeg feller in de duels was en dodelijk in  de afronding. In de eerste 20 minuten konden  we nog mee in  de strijd, echter  na  de 0-1  was  het over. De openingstreffer was onverklaarbaar, een gekraakt schot draaide als  vanuit een kurkentrekker over Terry  het doel in. Daarna werd met  twee fraaie treffers  de ruststand bereikt. Vooral spelers Wijndal, 8,  en Dos Santos, 11, hadden veel invloed  op het aanval spel  van de meeuwen en waren moeilijk af te stoppen, vooral in onze  middelste linie hadden we het moeilijk en speelden we  niet compact genoeg, zoals dat netjes  heet. Na  de rust probeerden we de bakens te verzetten  en vooral de sterk spelende Reino was goed opdreef echter ieder greintje van geluk ontbrak en juist dat  was  bij  de thuisploeg vandaag wel aanwezig en leek een grote nederlaag  het gevolg. Opnieuw Dos Santos met een fraaie kopbal had succes. Het mooiste moment was echter voor speler Zwiebel vandaag. Staande vanuit  de middencirkel, nog op eigen helft verschalkte hij  Terry  met een fraaie boogbal en was 5-0 een feit. Goed doorzetten van Reino  bood Jeremy de kans op  de hatelijke 0 op het formulier te wijzigen in 1  en was de eindstand van 5 – 1 een feit. Daarna restte ons  niet anders om het terras ons domein te  verklaren en de nederlaag weg  te klokken, het werd gezellig, het was jammer dat de bier productie niet in verhouding was met de hoeveelheid doelpunten voor  de thuisploeg. Ik voorspel dat De  Meeuwen nog een mooie laatste reeks van 4 wedstrijden tegemoet gaan, want de ploeg  heeft nog heel veel potentie om uit de laatste 4 wedstrijden wellicht 12 punten te halen.

 

Mannen  met de Pasen niets en daarna tegen periode titelkandidaat LSVV  uit, nieuwe kansen, wel met wat  invallers  vermoed ik!    

J A W S

Zaanlandia  - ZAP Breezand  5 – 1

Als de ZAP bus zijn parkeerplek heeft gevonden, de chauffeur heeft uitgelegd hoe hij dit doet en de gasten op ons fraaie veld staan kan de show beginnen. Met de geschonken bal, door onze ex-trainer B.Blank, is het de pupil van  de week Anthony die  het goede voorbeeld  geeft en scoort. Daarna was het 100 % Zaanlandia wat  de klok sloeg!  Reeds na 10 minuten staat  de 2 –0  op  het bord. Eerst is  het Bruce die opnieuw, voor  de 3e  keer in succes, de score openbreekt. Met een ziedend schot passeert  hij snoeihard de goalie die binnen zijn bereik de bal tegen het niet  ziet slaan. De 2e treffer is nog fraaier een vloeiende aanval over veel schijven doet Jeremy zijn eerste treffer scoren. Daarna wordt het spel iets minder en zakt het tempo wat terug, zodat er in  de score niets verandert. Na  de rust pakken “de Zwartjes “de draad weer op en is  het opnieuw Jeremy die voorbereiding van  broertje en Reino weer keurig verzilverd. Daarna laat ook de leidsman Van Kampen zich natuurlijk nog even gelden. Terry  is  de sigaar. Terry plukt de bal van de schoen, waarbij de speler  omvalt, het gevolg een strafschop + gele kaart, het staat in  de KNVB wet volgens de spelleider, derhalve  3-1 en lijkt het nog spannend te worden. Niets is minder waar als Jordi bijna direct aansluitend  de 4e treffer maakt en Jeremy ook nog zijn  derde en onze vijfde treffer aantekent. Mannen weer  een fantastisch resultaat in een kwalitatief goede  wedstrijd en is plek 6 op de ranglijst in vaste handen. Dit moet wat beloven voor aanstaande zondag tegen de Meeuwen in Zaanstad Zuid. Mag ik inzetten op 3 punten of zal ik tevreden zijn met een deling der punten. We gaan het meemaken! In ieder geval zal het een leuke spannende wedstrijd worden , daar de thuisploeg in een zelfde goede fase zitten zo als wij en waar de weg naar een periode titel een extra bonus kan zijn!

J A W S    

Alkmaarsche Boys  - Zaanlandia 1 – 2

Nadat  de pupil van  de week, gelijk mascotte, en nauwelijks groter dan de bal, Terry  had verrast met zijn schuiver, zagen we voor  de rust een wedstrijd  van 2 ploegen, die erg aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde op en neer en kansen waren spaarzaam, omdat de verdedigende linies er goed het zicht in hadden, dus leek de wedstrijd voor bestemd voor een bloedeloze 0- 0. Maar daar dachten “De Zwartjes” na  de rust anders over. De bal was vaker  in ons bezit  en het werd ons spel en  de defensie van de Kaaskoppen werd zwaar beproefd en onder druk gezet en moest doelman Pluijmers met pet vaak handelend optreden. Echter in minuut 60  werd een poeier van Bruce hem te machtig. De zwabber bal verdween pardoes onder de goalie door in het net, een verdiende voorsprong. Daarna bleven we  de betere ploeg en  na uitstekende  voorbereiding van Redouan  kon Reino in minuut 70 de 2e treffer  binnentikken. Daarna  voldoende  kansen op meer, maar dat mocht  niet lukken. Als dan de thuisploeg in minuut 87 de 1-2 maakt wordt  het nog spannend. Maar  de verdediging met  uitblinkende Sander  en Franklin geven  geen krimp en is de derde overwinning op rij  binnen en staan  we voor het eerst  op plek 6 in het linker rijtje. Valt nog  te vermelden dat de wedstrijd onder leiding stond van Mijnheer Roelof Luinge (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) uit Bussum, wie  kent hem niet. Deze senior-arbiter heeft nauwelijks assistenten nodig en buitenspel heeft hij al bijna afgeschaft want menigmaal werden de adviezen van  de beide assistenten genegeerd. Dit mede al vast  op advies van M van Basten, als nieuwe spelregel, denk ik. En ook bij de zijlijnen had  mijnheer scherpe andere waarnemingen, we konden er  na afloof hartelijk om lachen .

Zondag thuis  tegen  de rode lantaarndrager ZAP. Aan onze stand zijn we  verplicht de punten in  de Zaan te houden!

Als dit lukt gaan we misschien aan  2 andere dingen denken:

-          we staan veilig, dus geen degradatie voetbal meer

-          periode titel voetbal spelen, ook leuk

Succes.

J A W S

Zaanlandia – De Kennemers  5 – 0

Na  de zege van verleden week  was het vandaag opnieuw prijs, met een eclatante 5 – 0  werden de bezoekers huiswaarts gestuurd richting Beverwijk  en hier viel helemaal niets op af te dwingen. De wedstrijd  leek in vele facetten op de wedstrijd van  verleden week. Met trainer Ronald weer op de bok en Harry  ergens ondergedoken, samen met de pupil van de week, werd de strijd aangebonden met het laag geplaatste De Kennemers, op de ranglijst echter maar 4 punten minder dan wij. Al snel kwamen we  op voorsprong, reeds na 5 minuten tikte  Jeremy de bal achter de goalie van de bezoekers  na  goede voorbereiding van Cyrille en als we op voorsprong komen dan laat onze echte kracht zich pas zien. Het vermeende ontstane veldoverwicht  van de tegenpartij geeft  ons vaak  de bal en de kansen, zo ook vandaag.  Aanval na aanval rolde  af op de veste van  de rood/zwarten en het was wachten op  de 2e treffer. Slechts pas in minuut 25 kogelde Bruce de verwachte treffer langs  de verbouwereerde doelman. Na  de rust, gesteund door de wind, gingen we vrolijk verder met kansen creëren en onze aanvallers konden zich uitleven Maar  de hulp  moest wel ook van Davey komen om als schutters op  het formulier te komen. Eerst Davey zelf de 3-0, daarna Reino  nr 4  en ook nr  5 was van onze  nr 10 Davey. Mannen een knap resultaat, echter het linker rijtje is nog steeds niet  bereikt en om ons echt 100 % veilig  te spelen moeten we daar echt naar toe werken. Zondag aanstaande de kans om daar te komen, maar dan  moet er wel gewonnen worden  van  het sterke Alkmaarse Boys, een ploeg die de laatste weken zeer goed op dreef is!  Nog even wat  bijzonderheden:

-Hulde aan “Man of  de Match “Mark S, die zich voorbeeldig gedraagt zo wel binnen als  buiten het veld, een voorbeeld voor een iedere  nieuwkomer binnen een club. Vandaag uiteraard gekozen om  zijn prestatie  in het veld

-De geweldige leiding  van  de heer Hendrie Kloet, die zich als referee manifesteerde als een ware Mark Clattenburg  en als een echte Engelse elektricien de wedstrijd  perfect leidde.    

-Doelman Terry  bewijst dat je ook op 1 been kan  leven.

-Voorbereiding op een  boot + in een vliegtuig voor sommigen zo slecht  nog niet is.

-We zullen moeten werken aan het waarderen van onze vaste supporters!

-Er achter moeten komen waar Harry en de pupil van de week  waren!

-Een voorbereiding  in de Mailcompany geregeld door Younithy ook zeer goed werkt! 

J A W S

Zaanlandia  -   West Frisia   6- 2

De  daverende verassing is gerealiseerd een  klinkende, niet geflatteerde, 6 – 2  zege op nr 2 West Frisia, de club  van Henk Spaan  stond  na 90  minuten op het bord en op het wedstrijdformulier! Hier mee was ook  een belofte naar  koploper Uitgeest  ingelost, dat wij  na hen  ook West Frisia pijn zouden doen en ook deze ploeg  met lege handen zouden achterlaten. Op een zonnige 12 Maart  waren we heer een  meester en met  name onze voorwaartse Jeremy, Reino  en Jordy  hadden er vandaag  lust aan. Met wervelende acties werd de trage verdediging van West Frisia aan stukken gespeeld en werd de ene na de andere  fraaie  aanval opgezet. Ik zou  de andere spelers te kort dan om hen niet in  deze euforie  te laten delen, dus ook het collectief was vandaag prima verzorgd.

Onderleiding van onze Harry, met  zijn rechterhand George, Ronald moest zo nodig op vakantie, was het vanmiddag alles wat op zijn plek viel  en met enig  fortuin werd een regelmatige score  opgebouwd. Reeds na 15 minuten rondde Jeremy  voorbereiding van broer Davey af. Een zelfde actie, nu van Jordy kon slechts middels een penalty worden afgestopt  door de doelman Kok. Murat benutte onberispelijk, dit gebeurde in minuut 36. Aansluitend, na 5 minuten,  was het Jordy zelf, die voorbereiding van Reino  goed afrondde, dus  de 3 –0 rust stand was een feit. In de rust wat  frustraties bij de technische staf  van de bezoekers, trainer, spelers en zelfs de ass. Scheidsrechter, de heer Rood, konden zich maar moeilijk vinden in hun eigen falen en  de man die echt de leiding had, scheids De Groot, deed alles naar  behoren en wuifde alle vermeende  buitenspel verhalen naar het rijk der fabelen. Na de rust gingen wij op dezelfde  manier door  en als  Jordy in min. 49 de 4 – 0  aantekent zitten we op rozen en is de wedstrijd  beslist.  Illustratief is bijvoorbeeld, als er in de 63e  minuut een tegentreffer valt herstelt 1 minuut later Jeremy de marge weer in 4 doelpunten verschil  en als in minuut 70 de bij 5- 2 valt, gebeurt hetzelfde. Reino scoort met de mooiste treffer  van  de dag per direct fantastisch knap  de 6 – 2 van, door vanaf 18 meter de bal in het het doel te knallen, na een fraaie solo.

Mannen het was genieten en geeft een prima gevoel, zeker als je ook nog een jubilaris, Cyrille, in  je ploeg  hebt!  Zondag weer thuis  nu  tegen  laagvlieger De Kennemers. Aan onze stand zijn we verplicht weer winst te boeken. Met dezelfde  instelling + vorm  mag dit geen probleem zijn en Ronald  zal ons daarbij zeker bij willen ondersteunen!

Succes.

J A W S

Zaanlandia  -    De Zouaven    0 – 0

Als de defensies overheersen  en  de aanvallers het vizier niet goed africhten kan het zo maar 0 - 0 worden. En zo was  het eigenlijk ook, maar  het was beslist geen bloedeloze  brilstand  na 90 minuten. Onder  de prima leiding van jonge leidsman Spaan  was  het  enerverend  van minuut 1 tot minuut 93 en het was geen  moment saai en als al de kansen  benut zouden zijn was de  uitslag wellicht 3 - 6  geweest in het voordeel van  de bezoekers, want laten we eerlijk zijn, voor de rust waren we  gelijkwaardig  maar  na de thee, in de hozende  koude regen, hadden we  maar weinig  in te brengen. Het sterke De Zouaven, na  de winterstop nog geen wedstrijd verlopen, creëerde  een groot veldoverwicht en hadden heel vaak  de bal in hun  bezit. We moesten ons  feitelijk beperken tot tegenhouden en dat  lukte  ons prima, met de jarige job Terry opnieuw  in de hoofdrol. Voor  de rust was het een open wedstrijd met kansen over en weer  en als inderdaad Reino zijn kans had  verzilverd in minuut 23 had de wedstrijd wellicht anders  verlopen. Maar zo als ik al zei kansen zijn nog geen doelpunten en zo dacht Zouaven er  na  de rust ook over, de opgelegde kansen werden slecht uitgespeeld en  werd het cruciaal dan stond  onze Terry paraat en zo bleef de eindstand als de beginstaand en blijft de spanning in  de afdeling ontzettend  groot, mede gelet op de uitslagen op  de andere velden.

 

Zondag komt nummer 2 West Frisia op bezoek. Met  een zelfde uitslag ben ik tevreden, maar ik hoop van de spelers niet en zorgen zij voor een  daverende  verassing om 3 punten  i p v 1 punt toe te voegen aan ons totaal van 20. 

J A W S

FC Uitgeest  - Zaanlandia   3-4.

Op de fiets naar Uitgeest zou je kunnen denken, er is vandaag niets te verliezen en zoals gewenst  gevraagd zou 1 punt in  de  tas mooi  meegenomen zijn. Laat  dat  nu mooi  even anders uitpakken!  Op een prima bespeelbaar A grasveld op sportpark De Koog  mochten we aftrappen tegen koploper FC Uitgeest. Voor  de wedstrijd allerlei gedoe  over het DWF maar keurig opgelost met de Bobo`s van zowel Uitgeest als  de KNVB  ging het spel op de wagen. Trainer Ronald had zijn opstelling  aangepast en wat meer verdedigende accenten in zijn speelwijze, een soort: 4– 1– 3- 2 was er waar te nemen en met succes!De thuisploeg wist zich geen raad met onze speelwijze en had de grootste moeite het spel naar de hand  te zetten. De trainer Florian Wolf moest  in paniek reeds na 30 minuten zijn eerste wisselspeler laten opdraven. Daarvoor hadden Reino en  Serkan met zijn eerste  treffer de 0-2 op het scorebord  gezet, wat tevens de ruststand was!

Natuurlijk zou het  na  de rust moeilijk worden was  de voorspelling. En inderdaad de thuisploeg toonde meer aanvalsdrift en creëerde wat  kansen, maar  onze defensieve  mankrachten  met Terry aan  het roer gaven geen krimp. Maar  het was onvermijdelijk dat  de  eerste tegentreffer zou vallen in  de rebound scoorde  spits  Koedijk de aansluitingstreffer. Daarna waren we  niet ongevaarlijk met onze counters en opnieuw Serkan trof roos met een prima afstandsschot, dus de marge weer op 2. Zou het dan toch  lukken, maar  de druk op onze veste bleef hoog en het  kon niet uitblijven dat ook  de 2e tegentreffer en later zelfs  de gelijkmaker  een feit waren! Echter de speelkaarten waren nog niet uitgespeeld en bij  het sluiten van  de markt  verschalkte Jeremy  opnieuw  doelman Koning, die dus voor  de 4e keer de gang  naar  het net kon maken. Deze doelman zal  met  veel ongeloof  terugkijken op deze  middag, wij  kregen 6 mogelijkheden en scoorden maar liefst 4  keer. De laatste 5 minuten waren  geheel voor rekening  van de  man in het groen, mijnheer V V Karagancheff, onthouden die naam, die allerlei  gele kaarten te pas en te onpas uit zijn zak toverde. Zelfs een half kreupele Terry kreeg er 1 voor  tijdrekken, te gek voor woord en gebaar. Maar  de stand veranderde  niet en waren de drie punten een onverwacht mooi resultaat.

Zondag oefenen, waarop?  en dan tegen De Zouaven thuis, ik reken weer op 3 punten!

J A W S

IJVV Stormvogels  - Zaanlandia  4 – 2 .

Tegen toekomstige zaterdag club Stormvogels hadden we om 16.00 uur een sombere en tegenvallende uitslag  te verwerken, nl een pijnlijke 4-2 was ons magere deel vandaag. De oorzaak moet gezocht worden in concentratie, beleving en instelling bij allen en niet slechts  bij 5 jongens en dan bij voorkeur gedurende de volle 90 minuten, ook voor  de eventuele wisselspelers . Nu gebeurde het dat de opening van deze wedstrijd nog wel  voor ons was, maar na minuut 20 er toch  iets vreemds gebeurde, in 14 minuten tijd werden we geconfronteerd  met 3 treffers die feitelijk vandaag  het verlies verklaren. Want dit was  te veel van het slechte. Hoe kan het dat we in zo`n korte periode  bijna alles niet goed doen en wel heel knullig 3 doelpunten bijna cadeau geven? Daarna volgde gelukkig wel gedeeltelijk herstel en was het onze beste man Davey  die voor de rust  nog de 3-1 regelde, na goede voorbereiding  van Jeremy. Na de rust ging het opnieuw nog wat beter. We  creëerden een fors veld overwicht  en de thuisploeg kwam er slechts met spaarzame uitvallen aan te pas. Weer  Davey  zorgde voor de 3 – 2, maar meer zat er niet in. Met veel kunst en vliegwerk hielden de vogels  hun hok schoon  en inzetten  van Davey, fantastische redding van de  doelman en een werkelijk sublieme vrije trap van Bruce, gekeerd door  de  paal, vonden geen doel en zo bleef  het spannend maar  de dik verdiende gelijkmaker mocht niet vallen. Toen echter in minuut 90  de 4e treffer bij ons binnen viel was  de strijd gestreden. Inmiddels staan we aan de kop  van een zeer talrijke en grote middenmoot  en lijkt  er niets aan  de hand, maar zijn de komende 2e wedstrijden tegen Zouaven en Uitgeest cruciaal voor  het verdere verloop van  deze  competitie. Er moeten  minstens 4 punten gepakt worden!

Concentratie en instelling zijn key tot  succes!!   

J A W S

zaanlandia06.1

 

Zaanlandia – De Foresters    1  - 1

Na  de winterstop, temperatuur + 7 gr.  stonden  we weer  aan  de afrap op ons vertrouwde Oostzijderveld tegen  het bekende De Foresters uit Heiloo. De ranglijst verplichte ons  feitelijk om niet te verliezen en   dat is ons gelukt, met eenresultaat van 1 – 1 was een ieder na afloop in  het kamp  van  de “Zwartjes “tevreden, zeker gelet op de uitnederlaag van 1 –0 in  de eerste wedstrijd van het seizoen!  De wedstrijd was  matig. Voor  de rust waren wij de betere en na  de thee waren  de bezoekers dit en kregen diverse mogelijkheden om de score in hun voordeel te  beslissen.  Voor de rust dus een sterker Zaanlandia en met name Jeremy deed van zich  spreken en was onze gevaarlijkste aanvaller echter de afronding ontbrak. Toen dezelfde Jeremy in minuut 36 goed voorbereidde  kon  good old Murat beheerst afwerken en stond  de 1 –0   op het bord. Na de rust  dus een ander verhaal. De bezoekers zochten veel al de lange bal en was de doelman vaak de belangrijkste opbouwer. Dit resulteerde dan ook in  minuut  62 in  de toch wel verdiende  gelijkmaker. Tussen haakjes: de aanvaller stond wel heel erg vrij!  Daarna was  de wedstrijd gespeeld en was de uitslag goed te noemen, mede door uitslagen op andere velden.

Zondag uit tegen Stormvogels, welke ploeg in  zwaar weer verkeerd, ik denk  maar weer eens  voor 3 punten  gaan, succes !

Zaanlandia- KFC  2 - 1

Terwijl het  ijs aangroeide in de sloten hadden we besloten op deze steen koude Zaterdagavond ( – 4 graden)  aan te treden tegen KFC om de 2e derby thuis te spelen. Daar  de wind zich niet meldde was het prachtig voetbal weer en konden  de ruim 300 toeschouwers van buiten maar zeker  ook van binnen uit  het clubhuis kijken naar een echte  derby. Vooraf al de nodige raadsels omtrent opstellingen enz. en de beide heren, die technisch hoofd verantwoordelijk zijn, hadden kunstgrepen nodig om de eerste 11 spelers op papier  te zetten. Voor dat  de bal aan het rollen werd gebracht werd ook nog even stil gestaan bij het openen van de “Kees Kuiper “  hoofdtribune. Ons erelid, die onlangs er mee stopte, werd  de naamhouder van onze hoofdtribune als blijk van de vele   werkzaamheden, gedurende zijn 80 jarig  lidmaatschap van de club! 

De wedstrijd was in het begin niet echt verwarmend, de bezoekers waren  de bovenliggende partij en met  name de snelle aanvallers  zorgden voor veel gevaar, maar dit leverde nog geen treffers op daar onze betrouwbare goalie Terry er  weer goed  het zicht in had en naar gelang de wedstrijd vorderde de laatste  linie steeds beter functioneerde. Het was dan ook een hard gelach  als er in minuut 45 toch  de 0- 1 valt. We krijgen zelf een vrij trap te nemen op het doel van KFC, maar 30 seconden later licht de bal in ons net. De spelers Snip en Tavares zijn de snelle schichten, die de bal in razend tempo van  van A naar B verplaatsen en schitterend de ruststand van 0-1 op het score bord laten zetten. Na de rust zien we een iets gewijzigd spelbeeld, Jordi in de ploeg brengt  meer evenwicht en vooral het  inbrengen van Cedric, in het  laatste kwart van de wedstrijd geeft veel extra dreiging. We hebben echter de hulp nodig van scheidsrechter Tjong A  Hung om tot score te   komen. De eerste strafschop  was terecht als de bal  op de arm  gekopt wordt  van een KFC verdediger, hierbij was  nog wel een vorm van verdedigend voordeel te constateren maar bij de 2E strafschop  bij weer een hansbal was dit uiterst dubieus en eigenlijk onterecht, moet ik vaststellen. Maar soms  krijg  je iets meer dan je verdient en dit was dan vandaag blijkbaar zo. In beide gevallen volgde dus  de penalty, die beide feilloos door Serkan werden benut  en was  de overwinning een feit. Sander kreeg nog 2 x geel, dus  rood en  mocht 2 minuten eerder voor het eindsignaal gaan douchen en nadenken over zijn zonden, in ieder geval tijdens zijn 2 wedstrijden schorsing!  Na afloop veel discussie  over de spelregel van aangeschoten hands en de gevolgen, het is een verwerpelijke spelregel, die bij willekeur van de KNVB is uitgevonden en door de leidsman moet worden toegepast, lastig en uiterst arbitrair!

Zondag  De Blokkers  uit. Er moet weer gewonnen worden want ondanks onze 3 punten hangen we  nog steeds op plek 13!  

J A W S

De Blokkers - Zaanlandia  1 - 2 

In het, voor sommige supporters, verre Blokker, achter de provincie stad Hoorn, traden we aan tegen het geel / zwarte De Blokkers, met als inzet  het verlaten van de onderste  regionen van onze 2e klasse  en het resultaat was   geweldig met een lelijke 2-1 zege rukten we pardoes op van plek 13 naar gedeelte plek 8, wat 1  overwinning in deze klasse wel niet kan  betekenen en veranderen op de ranglijst. Het begin  van de wedstrijd was  goed en lieten we met leuke combinaties  diverse keren  de defensie van Blokkers onze hielen zien, met  name de rechtsachter van de thuisploeg  Jassir  had het zeer  moeilijk en deze speler leidde dan ook onze treffer in door te zacht  terug te koppen op zijn doelman en met Jordi in zijn  buurt moest hij derhalve de spelregels overtreden en  de leidsman in dezen de heer J. J Koene  nam  de enige juiste beslissing: een 11 meter en daar  was  hij weer; Serkan benutte onberispelijk, 0-1. Ons plezier  kreeg nog meer gestalte, toen Cedric  een prima aanval, met voorbereiding van Reino,  keurig afrondde  en de 0-2 een feit was. Na de rust was het minder. De thuisploeg  had de bal en mocht aanvallen  en wij konden daar  maar weinig tegen over  stellen. Slechts spaarzame  counters, veelal via Cedric, waren ons deel, maar  gescoord er werd  niet. Dit deden de anderen wel. Uit 1 van de aanvallen van de thuisploeg kon men in  min 60 de aansluitingstreffer scoren, mede omdat onze Terry  verdwaald was. Daarna was het alleen maar spannend en bij het vallen  van  de  duisternis was het nog steeds 1 – 2 en waren we dus 3 zeer  belangrijke punten rijker geworden, we hebben nu 13 gespeeld 15 punten, dit moeten er  zeker 39 worden na 26 wedstrijden voor  handhaving, dus een mooie uitdaging. We gaan in ieder geval met het nodige zelf vertouwen de winterstop en 2017 in.

Mannen tot ziens  op de nieuwjaarsreceptie op 7 januari om even te evalueren en de benen te strekken en ons op te maken  voor  de ongetwijfelde zeer spannende 2e  competitie helft!

J A W S     

Kolping Boys   - Zaanlandia 1 - 1

Op de fraaie accommodatie in Ouddorp  traden we aan tegen sub topper Kolping Boys een wedstrijd van belang om ons wat meer lucht te geven en verder verwijderd te geraken van de rode lantaarn. Dit  is echter maar gedeeltelijk gelukt met ons 7e gelijke spel  wat in het puntentotaal schiet dat  niet echt  op en ook als  de ploegen onder ons wel winnen, zo als De Kennemers van Stormvogels, ja dan wordt de situatie  er  niet rooskleuriger op en staat nu alleen ZAP nog onder ons!  Voor de rust was vandaag ons  beste deel van de wedstrijd  en met name Reino viel op  door zijn spel en na een goede 20 minuten was  het  Serkan die  een corner van Mo, die via  de lat weer het veld in kwam, achter  de doellijn wist te koppen. Hierna  kregen we  kansen op meer, maar mede door wat pech, lukte het ons niet de stand naar  de 0-2 te brengen. Erger werd het nog door een discutabele beslissing van scheidsrechter De Groot  om een kopbal bij een corner bal op de arm van onze Mo te bestraffen met een penalty. Terry stopte  nog wel maar de  rebound werd als  nog  de gelijkmaker!   Na de rust was het wat ons betreft alleen maar tegenhouden. Onze opstelling  een soort 4-5-1 bracht ons aanvallend te weinig om kansen te creëren en moest onze verdediging de thuisploeg op 1 – 1  houden, wat dus uiteindelijk lukte. Vermeldenswaardig is  verder dat Jeremy  een neusblessure opliep en wellicht zaterdag  tegen KFC moet toekijken. Trainer Ronald zorgde nog voor een klein  intermezzo door de scheidsrechter  het veld te laten verlaten als gevolg van wat verbaal geweld  en middels enige amoureuze  handelingen deze  beste man weer  op het veld terug kreeg. Hulde  voor  beide  personen, daar dit echt een groot voorbeeld was voor mensenliefde en respect voor elkaar!

Zaterdag, aanvang 19.00 uur dus tegen buurman K F C,  van trainer Carl,   de try out voor ons om in de avond in wedstrijd te spelen met als inzet: het is voor competitie, succes!

J A W S

Zaanlandia  - Valleivogels 5-1 (beker)

Als de vogels uit Scherpenzeel zijn neer gestreken komt de hagel met bakken uit de lucht en lijkt een voetbalwedstrijd onmogelijk om te spelen, het is dan 15.30 uur en 600 meter verder op wordt er gestaakt bij Hellas vanwege onweer + bliksem. Echter om 17.00 uur, jawel NHD en geen 19.00uur, is het droog en vallen de omstandigheden reuze mee en gaat de bekerstrijd tegen 2e klasser Valleivogels gewoon van start. Het was een gelijkopgaande strijd met de betere kansen voor ons, maar de beste voor de  nr 10 van de gasten. Echter onze Terry stopte bekwaam de goed ingeschoten penalty en bleef de stand op gelijk. Echter in minuut 33 was het Serkan die gelukkig de eerste  treffer aantekende door een corner tot doelpunt om te toveren, dit was tevens de ruststand. Na een optreden van onze JO17 in  de rust met ondersteuning van een echte balvirtuoos werd de 2e helft met veel inzet begonnen. Maar bleven ook  de “vogels “ zich mengen in  de strijd, maar Sander + Franklin hadden achter  centraal de zaken dik voor elkaar en werd er nauwelijks een kans weggeven. Sander had zelfs tijd over om de 2-0 in te koppen. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd en kon de score met regelmaat worden opgevoerd en stond er in minuut 84 zelfs een riante 5-0 op het scorebord, fraaie treffers van 2 x Cedric en 1 x van Mo wat een weelde. Dat de bezoekers via hun 2e strafschop nog op 5-1 kwamen was slechts voor de statistiek. Een zeer fraai resultaat was de conclusie, behaalt in een zeer sportieve wedstrijd,  wederom onder prima KNVB leiding.

Volgen week Kolping boys  uit, ik hoop dat  het aanvallend gegroeide vertrouwen ons aan  de zege zal helpen!

J A W S

Zaanlandia - LSVV    1 – 2 .

Ook in een vertrouwde 4- 3 - 3 opstelling is het  helaas niet gelukt het baken van de overwinning te verzetten. Tegen het degelijke en stugge LSVV leden we onze 6e nederlaag  en ook dit keer weer met 1 doelpunt verschil.  Deze nederlaag werd in  de eerste helft tot stand gebracht. In ons elftal waren in de eerste 45 minuten te veel onvoldoendes te noteren en dat wordt het per definitie lastig. Met name onze defensie had  het lastig  en het vele balbezit kon maar moeilijk vertaald worden in  combinatie voetbal en werd te makkelijk en te vaak de lange, hoge  bal gehanteerd. Het gevolg was  dan ook een 0 – 2 ruststand. De eerste tegengoal was vanuit een goede aanval over links, maar bij de 0-2 stonden er 5 verdedigers  niet goed op te letten of  anders gezegd te slapen, we stonden er bij en keken er maar hoe eenvoudig  de 2e treffer werd binnengelopen! Na  de thee was het een meer gelijkwaardige strijd en na 2 goede wissels in het team waren we zelfs meer dan gelijkwaardig. De combinaties werden meer langs  de grond gezocht en enkele kansen kwamen er. Een goede voorzet van Jeremy  werd  prachtig door Reino middels een volley omgezet  in de aansluitingstreffer! LSVV leek rijp voor de slachtbank. Maar met name de doelman was een zekere factor en een grote sta in de weg. Het was ook zeker  de verdienste van  de bezoekers dat men zich weer herpakte en met goed positie spel ons goed bestreed en met hun counters levens gevaarlijk waren middels hun zeer snelle aanvallers, de einduitslag was dan ook misschien wel verdiend.

De wedstrijd kende in de heer Meijer een voortreffelijke spelleider.

Mannen zaterdag spelen we in ons bijprogramma voor  de beker tegen Valleivogels, we weten het is de kortste weg naar Europees voetbal.  

Succes.

J A W S

Tegen 4e klasser Vrone was  het klasse  verschil vanaf minuut 1 merkbaar. De gasten benutten alleen  de eigen speelhelft en was het meer uitzondering dan regel dat men  de middenlijn overstak. De score is dan ook een formaliteit. De 4 – 1 ( !) Een matige afspiegeling van  het veldoverwicht en de 4 treffers zijn er dan ook 4 te weinig. Positief waren wel de fraaie kansen die werden gecreëerd alleen het afronden moet  beter kunnen. Slechts  2x Cedric, 1 x penalty Mohamed en via volley  van Davey brachten de score op het bord, hoe de tegentreffer  viel is mij een raadsel. Man of the match was onze 2 verdediger Redouan en dat geeft dan weer aan dat onze aanvallers niet de besten waren vandaag. De bekendmaking van de Man of the match verliep deze keer iets te stroef waarvoor de excuses vanuit  het management, want onze stadion speaker cq omroeper accepteert geen boodschappen via onze voorzitter, waarvan acte.

Volgende wedstrijd is tegen ZAP Breezand uit, dit is weer voor  het echte KNVB werk, de beker overwinning moet ons zeker vertrouwen hebben gegeven om in de volgende 2 zware competitie uitwedstrijden resultaat te boeken, ik hoop en reken  op 4 punten!

J A W S 

b.v.v. De Kennemers  - Zaanlandia  0-1.

 

Eindelijk een 3 punter. In onze 6e wedstrijd tegen het fysiek sterke De Kennemers werd de eerst zege behaald en zijn we verhuisd van plek 14 naar plek 12 op de ranglijst, dit smaakt naar meer. In een matige wedstrijd in onze 2e klasse was het vanaf minuut 1 duidelijk dat beide ploegen op dit moment grote  moeite hebben met het scoren van goals. In deze wedstrijd, in tegenstelling tot in de andere potjes, waren de kansen schaars en deed zich er wel een mogelijkheid voor, dan waren beide doelmannen, vandaag bij ons weer eens Tom voor Terry, de situatie machtig.  Zo leek een 0-0 in de maak. Maar dat was toch niet zo. In minuut 30 een goede voorbereiding van Jordy op rechts in het 16 meter gebied, bracht Jeremy op 2 meter voor de doellijn in balbezit en leek intikken een kwestie van blazen, maar dit bleek toch te moeilijk en een verdediger van de thuisploeg, nr 14 Aram , kegelde Jeremy omver en hielp daarmee de kans om zeep. Dit gebeurde  zonder verdere sancties voor de verdediger, laat staan een te geven 11 meter  trap. En slechte beslissing van scheidsrechter Van Putten. Maar wat volgde was net zo slecht van de leidsman. In een volgende aanval werd Jeremy om ver  “geschouderduwd “ en de heer Van Putten wees al twijfelend naar de stip, een waar staaltje van compensatie fluiten. De penalty werd feilloos door Serkan benut, dus  toch een treffer en een 1-0 voorsprong  met de rust. Na de rust een warrige vertoning, de irritatie nam toe van beide kanten en het was dan ook superdom dat voormalig lid van De Kennemers onze Mohammed  zich niet kon beheersen en terecht met rood moest inrukken, dit gebeurde in  minuut 65. Derhalve zaten we per direct in de problemen. Ons veldspel ging lijken op “hotse  knots begonia “ voetbal en balbezit was schaars. Het was te danken aan onze verdediging, met name de dragers nr 22 en 2 Sander en Reduan lieten zich gelden, dat alles verdedigend onder controle bleef en de 3 punten over de eindstreep werden getrokken. De conclusie was dat het voor deze wedstrijd bijna onverdiend was om de zege mee naar  huis te nemen. Volgende week is iedereen dit echter weer vergeten, want dan staat de thuisderby tegen het sterke Zilvermeeuwen op het affiche. Motivatie zal niet nodig zijn want er zijn spelers in onze selectie die graag voor deze  tegenstander een visite kaartje willen afgeven! Succes!

 

J A W S

Het  was het zelfde liedje als tegen De Foresters en tegen Stormvogels, de vele kansen/mogelijkheden waren  niet op 1 hand te tellen  maar  de feitelijke beloning van 1punt was vandaag opnieuw veel te weinig en staan we  op de  ranglijst  ver onder ons  gewenste niveau.  Vandaag met  wat wissels in  de opstelling had onze sympathieke trainer Ronald alles tactisch  prima  voor  elkaar en ookde uitvoering  was voornamelijk goed. Reeds  na 4  minuten was het Jeremy die de snelle voorsprong op het bord liet zetten. Voorbereiding  van Jordi werd opde juiste waarde en snelheid ingeschat en het  harde schot was  de Alkmaarse  goalie  te  machtig, dus 1-0!  Daarna ontrolde zich in  de felle regen een prima eerste helft echter de juiste beloning bleef dus weeruit. Onze spitsen creëren veel, maar scoren moeilijk. Goede combinaties, doorgevoerd totopde 5 meterlijn worden slecht afgewerkt en daardoor bleef de score tot en metde rustop1-0 hangen. Na de rust een zelfde spelbeeld, met veel energie wordt er op alle posities veel strijd geleverd en met name onze defensie kan op een goede wedstrijdterug kijken. Echter 1 tegenvallende actie betekende, zeer ongelukkig, de gelijkmaker waar een Zaanlandia  schoen verantwoordelijk voor was. Maar het siert de ploeg dat  de mouwen nog verder opgestroopt werden en weer goede  mogelijkheden zich in  het  strafschopgebied aan  de Gouw aandienden. Maar  helaas en zeer pijnlijk was  het dan ook dat zelfs de binnenkant van de linkerpaal ons niet hielp bij een knal van Bruce en de bal  pardoes achter de rug van  de gele doelman omweer in  het  veld  te belandde  i p v achterde doellijn. Mannen dus helaas weer geen 3 punter, maar ik ben er van overtuigd dat dit gaat komen. Als  bepaalde of  bepalende spelers de aanvallende vorm weer terug vinden  dan  moet  het  van zelf betergaan.

 

Zondag de eerste mogelijkheid tegende Kennemers  uit, dan wel 3punten?

J A W S

Zaanlandia  -  F C Uitgeest    1 -  3

Niks de punten inde tas van Murat en ook de bloemen bleven inde emmer. Dus viel er voor, tijdens maar voor al ook nade wedstrijd nietste vieren en werdenwe verdiend enkansloosgetrakteerd opeen pijnlijke 3 – 1nederlaag  door de mannenuit Uitgeest. Vandaag washet  niet goed, vooral aanvallend was het onvoldoende en werden er inde eerste 3wedstrijden nog legio kansengecreëerd, vandaag0 komma0en onzetreffer, die ons op voorsprong van 1-0 zette, kwam dan ook voort uit een hoekschop, die keurig werd ingekopt door Serkan. Dit was tevens dethee stand. Echterdirectna de rust ging het mis,  nauwelijks bekomenvande onderbreking scoorden de bezoekers in 15 minuten, min 47 > 62 hun 3treffers en konden wehier niets tegenoverstellen, tevens washetmaar goed dat onze Terry wel tot eenzeer goede prestatie kwamandershad de uitslag nog hoger kunnen uitvallen. Met name ons middenveld speelde een tactisch slechte wedstrijd, de balans was zoek ende middenvelders dachten veel te aanvallend met alsgevolg dat de linies alslos zand overhet veld liepen en het speelveld of veel te lang en/ of veel te kort was. Als Jeremy als eennr.10 moet spelen, terwijl er echt nr.7 op zijn rug staatis de opstelling naarmijn meningverkeerd en heeft dit gevolgen voor alles en iedereen! Mannen dus maar snel vergetenen maar terugnaar het spel van3 weken geleden!  Daar wenuop plaats 14 staan moeter  zondag  a s gewonnen wordenvan Alkmaarse Boys, een mooieuitdaging, wellicht ondersteund met wat wijzigingen in debasis elf! Succes, gebaseerd op wat  zelfvertrouwen isde sleutel, denk ik!  

 

J A W S  .   

 

zaanlandia02  

 

Naar het dorp Grootebroek, gemeente Stedebroec, tegen het grote De Zouaven, een zeer gerenommeerde club, sterclub KNVB, 3 sterren met AZ met veel potentie en een kleine 1000 leden, 65 teams, 865 spelende leden, 400 vrijwilligers, 135 donateurs, 173 leden club   van 100, 16 kleedkamers, 6 velden en 3 trainingsvelden. De prestaties waren wisselend goed van de thuisclub 2 gespeeld, 1 gewonnen, 1 verloren maar de berichtgeving was dat deze ploeg tot de kanshebbers voor de bovenste plaatsen moet worden gerekend, dus er stond ons een zware middag te wachten en dat bleek. Reeds na 3 minuten lag de eerste treffer achter de weer ( bijna ) herstelde Terry. Een slechte start derhalve. Maar gaande de wedstrijd kwam het duidelijk herstel en wordt de positieve lijn van de eerste 2 wedstrijden doorgetrokken. Met goed aanvalspel via onze snelle aanvallers wisten we regelmatig kansen te creëren en het was dan ook verdiend dat aanwinst Aegon , na 20 min. de gelijkmaker binnentikte uit een fraaie aanval. Maar ook deze weelde mochten we maar even koesteren want 10 min. later was de voorsprong van 2- 1 binnengekegeld na onvoldoende uitverdedigen, want ook de thuisploeg hadden in de vleugelspitsen nr 18 en 11 snelle wapens. Toen echter Bruce na 38 minuten, wegens een hansbal de bal op 19 meter mocht neerleggen en aanleggen vanuit de toegekende vrije trap, betekende dit direct de gelijkmaker, met medewerking van de goalie. De ruststand was derhalve een 2 – 2.

Na de rust een gelijk opgaande strijd, waarin met name Cedric zich positief onderscheidde en keer op keer zijn tegenstander zijn kuiten liet zien. Uit 1 van deze vele aanvallen beoordeelde hij op kundige en juiste wijze de voorbereiding van Aegon op waarde en knalde hij de verdiende 2-3 binnen. Maar de thuisploeg zat niet stil en vooral nr 11 ene Alpha bleek soms ongrijpbaar te zijn, dus kon de gelijkmaker niet uitblijven en stond er 90 minuten een terechte einduitslag van 3 – 3 op het bord!

 

Mannen zondag weer een moeilijke wedstrijd, de mannen uit Uitgeest komen op bezoek, maar met hetzelfde goede spel zit er zeker resultaat in, succes!

 

Murat beterschap, in ieder geval is er zondag voor jou al vast receptie!

 

J A W S

 

zaanlandia08.1