De Zouaven – Zaanlandia 2 - 1 .

In de topper tegen concurrent De Zouaven bleek de broek vandaag iets te groot. Met een nipte 2-1 nederlaag trokken we vandaag aan het kortste eind. Onder de februari zon leek het op winterspelen , maar het spel was daarentegen hartverwarmend. Voor de rust speelden we een tactisch zeer sterke en efficiënte wedstrijd. De enige en eerste kans werd direct verzilverd. Uit een mooie aanval uit het boekje , combinatie Burak – Davey – Jeremy maakte de laatste op fraaie wijze de openingstreffer wat ook de ruststand betekende. De thuisploeg had iets om over na te denken om na de rust iets anders te gaan spelen want voor de rust waren de zwartjes de baas in de wedstrijd.

En inderdaad was de thuisploeg na de thee beter bij de les en met name de inworpen van speler Marsman stichtten veel gevaar voor onze veste. Deze speler, hij moet aan kogel slingeren doen , slingerde de bal uit inworpen ver voorbij de 2e paal en het was dan ook niet verwonderlijk, of eigenlijk wel, dat uit 1 van deze worpen spits van Trigt kon raak koppen , dit gebeurde in minuut 55.

Het leek een terechte eindscore , maar in de tussentijd gebeurde er van alles en het arbitrale , neutrale trio had de handen vol om de wedstrijd te leiden , het geen ze zeer vakkundig deden. Kansen waren er over en weer te noteren en t/m minuut 90 was de stand gelijk. Dat daarna de 2 – 1 nog viel was een bittere teleurstelling. In minuut 95 counterde de thuisploeg naar de 2-1 en dropen we af na een bijzonder hoogstaand treffen op amateur niveau. Mannen ondanks de nederlaag zien we terug op een prima prestatie.

Donderdag a s LSVV voor de beker en zondag de volgende competitie topper tegen HSV Heiloo.

Veel succes.

J A W S

Zaanlandia De Foresters 3 - 0

Was het verleden week bar koud op het eiland vandaag was het ook niet echt aangenaam vertoeven op de bank of langs de lijn ! Een felle Wester wind woei over ons veld en zeker voor de rust , wij hadden de wind mee , was het moeilijk voetballen. En juist in die omstandigheden maakten de meer technisch vaardige spelers het verschil. Gelukkig hebben wij er ook een paar in onze gelederen . Maar voor de rust was het Luciano ,die dit ook in de score liet uitkomen , met 2 fraaie treffers , in minuut 12 en 20 , zette hij persoonlijk de 2 - 0 op het score bord. Vervelend voorval voor de rust was het uitvallen van jubilaris Sander, die op brute wijze door nr 7 Blei uit de wedstrijd werd het geschopt , met als gevolg een zware voet-enkel blessure . Na de rust veranderde de wedstrijd weinig. Onze ploeg kende geen zwakke plekken en daardoor bleef de wedstrijd geheel onder controle en kwam de voorsprong geen moment in gevaar. In minuut 90 vergrootte Jeremy , met zijn 25e treffer in het geregistreerd voetbal , via Mijn Voetbal Nederland , beloond met 1 ster , de eindscore op 3 - 0. Een klassieke zege was het resultaat met de conclusie dat we in een goede `´flow`´ zitten met als volgende uitdaging het sterke De Zouaven uit , de nr 2 van de ranglijst.. Een wedstrijd waarin we kunnen laten zien dat we terecht op de kop positie van de ranglijst staan.

Succes ! J A W S

manenpupilvdweekmanenpupilvdweek2

Mark Schavemaker man off te match en pupil van de week Mustafa el Mafhouhi ( JO12-2)

Zaanlandia wint op Texel.

Afgelopen zondag 4 februari jl. stond de uitwedstrijd tegen Texel’94 op het programma. Vorig week was besloten om met een “grote” bus naar Texel af te reizen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een aantal stille sponsors en de Vriendenclub van Zaanlandia. Dus afgelopen zondag stond de touringcar van Hellingman met chauffeur Dirk bij de brandweer kazerne klaar om de spelers, begeleiding en ook een groot aantal supporters naar Texel te brengen. Het leek wel een soort schoolreisje te gaan worden.

Om 10.00 uur vertrok de bus richting Den Helder waar wij om even na 11.00 uur bij de boot aankwamen. Wij moesten nog even wachten op Franklin en Luciano die met eigen vervoer naar Den Helder waren gekomen. Franklin stapte eindelijk in de bus maar Luciano vond het beter om met zijn eigen auto de boot op te gaan. Na een korte overtocht kwamen wij kort na 12.00 uur in Den Burg aan bij de accommodatie van Texel’94. Het was nog vrij rustig op het complex en in de kantine met de mooie naam De Kletskeet. Wel waren er een paar aardige mannen van Texel’94 die ons konden voorzien van koffie en een warme snack. Nadat ook de families Kok en Bosma, die al op Texel waren en ook waren gearriveerd, was de kantine gevuld met allemaal mensen van Zaanlandia in afwachting van de wedstrijd.

Om 14.00 uur kon de wedstrijd beginnen en vertrok iedereen naar buiten waar inmiddels ook wat supporters uit het dorp aanwezig waren om Texel’94 aan te moedigen. Buiten waaide het behoorlijk en was de gevoelstemperatuur koud, dus zeg maar behoorlijk koud. De eerste minuten begonnen onze spelers prima met zelfs na 4 minuten al een geweldige kans voor Davey, maar helaas net naast. Ook Texel wilde wel mee voetballen en ook zij verschenen regelmatig in de buurt van het doel van Terry. Maar ook nu stond onze verdediging redelijk goed en waren er niet echt grote kansen voor de eilandbewoners.

Maar in de 42e minuut een prima voorzet van Ryan en onze topspits Reino kopte de bal binnen, dus stond er 0 - 1 op het denkbeeldige scorebord wat uiteindelijk ook de ruststand was. Na de rust een beter spelend Zaanlandia met goed positiespel en een hogere handelings - snelheid van de bal werd Texel’94 onder druk gezet. In de 15e minuut van de 2e helft scoorde Jeremy na voorbereidend werk van Davey en Reino uit een soort scrimmage de 0 - 2. Toen was het eigenlijk gebeurd met de mannen van Texel’94. Zaanlandia was superieur en door nog 2 schitterende individuele acties van Davey werd er nog 2 keer gescoord, dus werd het 0-4 voor Zaanlandia. Vermeld mag nog worden dat de 3e goal in de 25e minuut van Zaanlandia, dus de eerste goal van Davey stijf in het kruis van het doel zat.

De laatste minuten waren een formaliteit dus floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Weer 3 punten in de denkbeeldige tas, weerde nul achter, lekker voor Terry dus een uitstekende overwinning tegen een toch wel soms lastige tegenstander die ook soms zeker de fysieke duels niet uit de weg gingen. Iedereen weer de warme kantine in, nog een drankje en een hapje en allemaal tevreden Zaanlandianen in de kantine natuurlijk. Daarna het plan om een boot eerder terug te nemen, dus om half vijf de warme bus weer in en op weg naar de boot van vijf uur.

Na een voorspoedige terugreis met natuurlijk weer een plasstop voor de liefhebbers waren wij om half zeven weer terug bij de brandweerkazerne. Spelers, begeleiding en ik denk ook namens de meegereisde supporters, dit was een topdag. Het leek inderdaad wel een beetje op een soort schoolreisje.

Zondag weer een lastige tegenstander, De Foresters thuis. Wij hopen dat wij deze stijgende lijn van de laatste weken kunnen voort zetten en dat de 3 punten weer in Zaandam zullen blijven en waardoor wij de koppositie kunnen handhaven. Sterkte en succes.

                                                                                                    Invaller JAWS.

Na gekomen bericht.

Zaanlandia weer en ronde verder in de beker.

Op dinsdag 30 januari jl. speelde ons eerste elftal de 4e ronde van de KNVB beker voor amateurs. De tegenstander was vv Eemdijk, een hoofdklasser uit het zaterdagvoetbal. Het werd een wedstrijd die de Zaanlandianen niet snel zullen vergeten want het werd een echte bekerwedstrijd met volop spanning en kansen over en weer. Het begin van de wedstrijd zorgde voor een aanvallend Zaanlandia maar de score bleef uit. Tijdens het verdere verloop van de eerste helft werd Eemdijk iets beter maar onze verdediging met een uitblinkende Terry zorgde er voor dat ook Eemdijk niet tot scoren kwam.

Dus stond er een 0-0 ruststand op het scorebord.

Na de rust eigenlijk een zelfde spelbeeld, een iets meer aanvallend Eemdijk maar tot echte grote kansen kwam dit elftal niet. Tot dat in de 15e minuut van de 2e helft Bruce de Graaf een “wereldgoal” maakte. Van ruim 40 meter schoot Bruce de bal over de iets te ver voor zijn doel staande keeper van Eemdijk. Grote vreugde bij de spelers van Zaanlandia natuurlijk. Jammer was het dat kort daarna een verdediger van Zaanlandia in een duel de bal tegen zijn hand kreeg geschoten in het strafschop gebied en dus besloot de scheidsrechter de heer Wiedijk om Eemdijk een penalty te geven. Terry was kansloos dus werd het 1-1.

Eemdijk wilde meer waardoor onze voorhoede meer ruimte kreeg voor de denkbeeldige counter. En in blessuretijd gebeurde het dan toch echt, via Burak kwam de bal bij Jeremy en door een misverstand tussen de keeper en de laatste man van Eemdijk kon Jeremy de 2-1 binnen schieten. Nog groter was de vreugde bij onze spelers bij deze goal en in de slotminuten van deze wedstrijd en de laatste paar minuten kwamen wij niet echt meer in gevaar, dus werd deze bekervoetbal kraker door ons met 2-1 gewonnen. Een geweldige prestatie van onze spelers en begeleiding natuurlijk en hierdoor plaatsen wij ons voor de 1/8 finale voor de KNVB beker.

Door de loting van afgelopen donderdag is LSVV onze nieuwe tegenstander in de beker. Wij spelen een uitwedstrijd in Zuid Scharwoude.

Binnenkort zullen wij via de website melding maken wanneer dit gaat gebeuren en mannen uiteraard weer heel veel succes.  

                                                                                                                  Invaller JAWS

Zaanlandia - SVW 27 , 4 tegen 0

Tegen het gerenommeerde SVW uit HHwaard werd een klinkende 4 tegen 0 zege geboekt. Reeds na 2 minuten was het onze Reino die een knullige actie van de SVW doelman afstrafte en de eerste goal op het donkere scorebord plaatste.Daarna waren we heer en meester en ontspon zich een eenzijdige wedstrijd waar klasse verschil duidelijk waarneembaar was op iedere positie op het veld.

Met name onze 10 Davey voelde zich als een vis in het water en mocht van zijn vrije rol genieten en werd terecht Man of the Match . De treffers werden dan ook als logisch gevolg aangetekend. In minuut 38 kopbal Ryan na voorzet Aram en in minuut 42 vrije trap van Bruce, die onderweg van richting veranderde, wat tevens de ruststand betekende. Na de rust een zelfde spelbeeld. Kansen waren op 2 handen te tellen en het was dan ook wonderlijk en licht teleurstellend dat Reino er maar 1 kon verzilveren , zodat 4 tegen 0 de eindstand werd.

Met als gevolg de voorlopige kop positie op de ranglijst. Mannen volgende week het schoolreisje met de bus naar Texel 94. Het zal lastig worden, maar met een zelfde spelopvatting mag het geen probleem zijn en moeten de 3 punten met de boot mee terug kunnen naar de Zaan.

Maar eerst dinsdag voor de beker tegen het sterke Eemdijk . Er is niets te verliezen , dus laten we gaan beker stunten, want met beker wedstrijden weet je de uitslag nooit! Voor beide potjes , veel succes.

J A W S

Davey Kho man off te match met pupil van de week ..

ManoftheMatchenPupilvdweekManoftheMatchenPupilvdweek2

Roda`23 – Zaanlandia  1 - 4 (beker tussenronde )

In het pittoreske Bovenkerk onder de rook van Amstelveen spleen we op dinsdagavond voor de KNVB beker tegen top 3e klasser Roda`23. Toch een beetje spanning vooraf  zou we onderschatten of was het beker virus genoeg om te overleven , dat was de vraag vooraf. Onder de lampen , met een 4-tal mutaties in onze basis elf t.o.v. afgelopen zondag startten we goed , maar de thuisploeg was gevaarlijker en in  minuut 44 moeten we zelfs de 1-0 toestaan , Bodie was kansloos op een kopbal van  de vrij staande rechterspits. Na de rust met “opnieuw “3 warmlopers in de warming up werd de thuisploeg onder zware druk gezet , maar verder dan wat hoekschoppen komen we niet. En dan gebeurt het, de technische staf gaat wisselen , in min 60 komt Burak en niet veel later komen Bruce en Jeremy hun opwachting maken en laten juist deze 3 spelers het verschil gaan maken ! Burak , benut fraai een vrije trap vanaf 17 meter, Ryan rond fraai de voorbereiding van Reino af , Burac scoort de 1-3 na voorbereiding Bruce en Jeremy maakt de 1-4 na opnieuw subliem voorspel van onze Reino. Mannen een mooie bekerzege en de complimenten voor het spel in  de 2e helft. We staan weer  op de lijst voor de loting van de laatste 32 clubs . De koker wordt volgende week geleegd en daar wij goed in bingo zijn zal er  en mooie tegenstander uit rollen !

Sportieve en gezonde feestdagen !

J A W S 

Zaanlandia – Alkmaarsche Boys 0 - 0

De uitslag zal zeer weinig in onze geschiedenisboeken voorkomen. Maar deze uitslag van vandaag was zeker teleurstellend, omdat de rode lantaarndrager onze tegenstander was. De mannen uit Alkmaar waren zeker naaar Zaandam gekomen voor 1 punt en dat is ze gelukt. Met het juiste afbraakvoetbal lieten ze ons combinerend voetballen tot de 20 meter lijn en daarna stonden er 2 bussen van 4 spelers geparkeerd met verdedigers en daarachter nog eens “man of the match “doelman Hugo vd Sluis. Deze gezette doelman ranselde na de rust alles uit zijn hok en met enige hulp van de leiding bleef de 0 op het bord. Het was dan ook zuur voor de doelman dat in minuut 90 de scheidsrechter hem van het veld moest zenden, dit na een zware overtreding op jubilaris Jeremy. Dit was het op 1 na het laatste wapenfeit , want de vrije trap, die volgde, werd jammerlijk , zo als zo vele pogingen, hoog over geschoten , dit kan en moet beter ,als er een veldspeler op doel staat !

Mannen na de bekerwedstrijd van dinsdag a s gaan we de winterstop in als nr 3 van de ranglijst , dus dat is bevredigend.

Tot snel en succes met de bekerstrijd .

J A W S 

Zaanlandia - West Frisia 3 – 3.

De 2 wedstrijden hiervoor waren de 3 treffers voldoende voor de 6 punten,vandaag was de beloning slechts 1, dus zou je denken er is matig verdedigd of we zijn onvoldoende beloond ! De tegenstander uit Enkhuizen, van trainer Henk Spaan, had zich prima voorbereid en ingesteld op ons spel en daar de ploeg beschikt over erg veel lengte mochten wij vrezen voor lange ballen op zoek naar een kopgraag hoofd . En zo geschiedde. Voor de rust was het spel van 2 kanten stroperig en was het tempo veel te laag, bal bezit was heilig en een gelijkspel, een 0-0 was voorspelbaar , dit gelijk spel klopte alleen met 2 x 3 treffers.De enige echte aanval van de west friezen in de eerste helft , natuurlijk uit een spelhervatting, leverde de eerste kans en goal op . Wat tevens de ruststand betekende . Na de rust een ander spelbeeld.Wij moesten het spel maken en hadden dan ook een groot veldoverwicht maar het scheppen van kansen was moeilijk. Als in minuut 60 dan Burak , op nieuwe schooenen , met een fraaie omhaal de gelijkmaker laat omroepen, lijkt de wedstrijd definitief te kantelen ! Echter binnen 4 minuten staat het alweer 1-2 , als geklungel rechts achterin wordt afgestraft en de 2e kans , doelpunt wordt. Het is Reino , persoonlijk die orde op zaken stelt. Eerst simpel de gelijkmaker intikken, in minuut 70 en 5 minuten daarna met een fraaie boogbal de 3 – 2 . De winst leek nu binnen . Maar opnieuw bleek een lange bal uit een vrije trap ons te machtig en opnieuw koppend werd de gelijkmaker een feit ! Teleurstelling was ons deel en liet sommigen achter in frustratie .Bij spelers omdat een gewaarschuwde verdediging voor 2 zou moeten gelden en bij de trainer over een te late wissel . We zijn nooit te oud om te leren !

Zondag naar koploper HSV , welke ploeg 2 punten meer heeft . Ik hoop dat we om 16.00 boven aan staan !! Succes .

J A W S

VSV – Zaanlandia 0 - 3

Op een koud , zeer slecht grasveld in Velserbroek was het zondag geen pretje om te spelen , laat staan om toe te schouwen. Hoe anders was de entourage 1 week eerder , maar ja als dan om 16.00 uur het resultaat van 0 – 3 ( bijna ) hetzelfde is als 1 week eerder dan is dit snel vergeten. Gedurende de gehele wedstrijd waren we technisch de betere ploeg en met name onze Reino en Jeremy maakten het verschil.

Als in minuut 18 Jeremy rechts doorbreekt de lage voorzet aflevert is het spits Reino die keurig binnen tikt. De eerste fraaie treffer was een feit en hing op de ballen standaard ! Na de warme thee / koffie in de rust was er een zelfde spelbeeld in de 2ehelft. Gejaagd door de wind had de even oude thuisploeg, ook uit 1912 , aanvallend weinig in te brengen en als Bruce na 1 uur spelen middels een vrije trap Reino aanspeelt is het onze goudvink die op eigen kracht de 2 – 0 voorbereid en afmaakt .De wedstrijd is gespeeld. Hatim maakt vanuit een fraaie aanval in de slotfase nog de 3etreffer .

Mannen er is weer een zege aan ons totaal toegevoegd. Zondag spelen we tegen West Frisia thuis. De mannen uit Enkhuizen zijn ook aan een goede serie bezig , dus het zal een moeilijke pot worden. Maar met ons vertrouwen moet een thuiszege te regelen zijn . Succes !

J A W S   

Zaanlandia  - Zilvermeeuwen  3 – 1

De Meeuwen kwamen aangeschoten,na 3 nederlagen,aan op ons complex  voor  de derby tegen  de Zwartjes en dropen afgedroogd af, na op alle fronten speltechnisch te zijn afgetroefd . In 1  van onze beste wedstrijden tot nu toe in deze competitie  werden  de Meeuwen  van  de mat  gespeeld en was de einduitslag een meer dan terechte afspiegeling van de wedstrijd al  zal de enige tegentreffer bij sommigen toch ook nog pijn doen !  Slechts de eerste 20 minuten deed de de wit/ blauwen ploeg mee aan de wedstrijd en was er  sprake van echte tegenstand. Maar nadat Franklin ,in minuut 30 , de score koppend had  geopend uit een goede corner van Burak was de ban gebroken en speelden we een gewonnen partij . Het hoogte punt zat in minuut 45, de 2e treffer . Jeremy bereidde voor en Davey rondde fraai achter het stand been om af en met  Zwitserse precisie rolde  de bal in het verste zijnet,een zeer fraai hoogstandje amateurvoetbal,wat  je zelfs op zondagavond niet  bij Studio Sport ziet . Na de rust waren we heer en meester en was het wachten op de verhoging van  de score, dat dit slechts bij 1  treffer bleef was jammer. Met fraaie positie spelletjes werd de verdediging van de Meeuwen onder druk  gezet en vele mogelijkheden werden genoteerd . De mooiste kwam via Reino, die zonder de bal te beroeren Jeremy vogelvrij voor de goalie  bracht . Zijn inzet teisterde helaas slechts de  paal . In minuut 75 had Jeremy wel succes door fraai voorbereidend werk van onze middenveld op snelheid  af  te ronden. Het was  de verdienste van ‘good old “Van Oostenbrugge  dat de verdediging van de bezoekers wel  wankelde maar niet echt omviel. Statistisch jammer was  het dat er in minuut 90 werd tegen  gescoord .

Zondag VSV uit , ik hoop  en verwacht een zelfde resultaat.

J A W S  

PupilvdweekManofthematch1

 Man off the Match Franklin Kesser en pupil v.d. week  Jairo Cramer van JO10-3

Zaanlandia – Nieuwland  3 – 1 ( beker)

Het is even wennen als  we op een zaterdag  om 14.00 aftrappen tegen de tricolorus van de bezoekers , het is geen Hellas , geen Willlem II  maar gewoon tegen  ASC Nieuwland  uit Amersfoort e.o. .  En dat het zaterdag was dat klopte en was  te merken . Na 13 minuten stond er 0 - 1 ,terwijl  dit net zo goed 0 - 2  of zelfs meer had  kunnen zijn . Het begin was te slap en we speelden in een soort bergversnelling , dus was het baltempo veel te laag en werd  de achteruit versnelling ook te veel en te dikwijls  gebruikt . En als je dan op achterstand komt moet je in de achtervolging en dat  kost altijd veel stroom en energie. Het was dan ook met het nodige geluk dat ons eerste schot , van Ryan na 30 minuten als een soort snooker carambole de gelijkmaker betekende , een gevonden treffer ! Direct na de rust , minuut 47,constateerde de leidsman  de terechte voorsprong treffer , gemaakt door Yassir, de bal was 20 cm over de doellijn . Daarna bleef het verder matig , de bezoekers konden  niet beter en wij wilden niet beter. Dus bleef  de stand lang op 2 - 1  hangen,slechts Reino scoorde in minuut 88 , met opnieuw de hulp van een verdediger. Onze nr 22 was vandaag opnieuw onze beste man . De volgende  beker ronde tegen Roda`23 in Amstelveen op 12 of 14 of 19 december !

Mannen een matige generale  voor de “topper” op zondag tegen De Meeuwen.  Het zal leiden tot een uitzonderlijke zege , hoop  ik !

J A W S 

De Spartanen – Zaanlandia 1 – 3

Soms zijn eerste minuten wel erg belangrijk en voortvarend om een wedstrijd te beginnen. Met een soort “Max Verstappen “ start werd de strijd geopend tegen het gepromoveerde De Spartanen en geloof het of niet na 4 minuten stond er de 0-2 op het fraaie scorebord ! Met 2 fraaie treffers,Reino na voorbereiding van Davey en Davey zelf na een fantastische pass van Sander waren de doelpuntenmakers, wat een weelde. Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld , want de thuisploeg beschikte over watervlugge en lange aanvallers en maakten het vanaf minuut 5 ons dan ook best lastig en als dan in minuut 18 de aansluitingstreffer valt te noteren , kan de wedstrijd + scoreverloop nog alle kanten op. Met name de spelhervatttingen van De Spartanen zijn levensgevaarlijk en moeten Sander en zijn adjudanten volledig in de strijd voor volk en vaderland.Met geluk werd een fraaie vrije trap nog door de lat boven Terry gekeerd,anders had het anders kunnen aflopen ! Na de thee ,genoten in de fraaie accommodatie, hadden we de wedstrijd keurig onder controle. De veldbezetting was prima verzorgd en door de ruimtes,die er voor ons aanvallend ontstonden,kwamen er mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het was dan ook Reino die 20 minuten voor tijd de wedstrijd besliste en met zijn 2e treffer de 3-1 op het DWF deed zetten, dit alles onder de prima leiding van de zwager van wijlen onze Koos Mauriks, de heer Harry van Etten uit Schermerhorn.De zege was een feit en de derde plaats op de ranglijst ook. Nu doorpakken naar een volgende zege en dat is op zondag 19 November tegen goede buur Zilvermeeuwen thuis ,dat op dit moment wat mindere resultaten boekt. Maar eerst ons bekeravontuur verder uitbreiden , zaterdag tegen za 3e klasser Nieuwland ASC , volgens de trainer moet de volgende ronde beslist mogelijk zijn.

We zijn benieuwd !

J A W S

PS

Onze Sigrid had vandaag voor onze reserve bank keurige, lekker warme dekens geregeld, waarvoor hulde. Echter laten de kleuren ietwat te wensen over en zoals je op de foto kunt zien heeft de uitstraling wel een zeer hoog “De Zonnebloem” gehalte , en lijken onze wisselspelers + begeleiding afgezet door de Henri Dunant in Wognum!

2017 11 05 PHOTO 00000081

Zaanlandia - DWS 2 – 1

Was het donderdagavond nog tegen het onbekende Door Wilskracht Over Winnen uit Wieringerwerf, vandaaag was het tegen het gerenommeerde Door Wilskracht Sterk uit Amsterdam . Het contrast voor aanvang was daarom figuurlijk groot en blijkt het dat je met alleen Wilskracht geen wedstrijden kunt winnen! Echter het wedstrijdbeeld van beide westrijden was bijna hetzelfde, n.l. voor de rust een zeer sterk spelend Zaanlandia , maar na de thee was dit 2 keer aanmerkelijk minder , met vandaag zelfs veel te veel spanning in de laatste 20 minuten ! Want als wij net als tegen DWOW 4 treffers voor de rust hadden gescoord was de 2e helft ook nu voor de statistiek geweest , maar dit was beslist niet zo . De Amsterdammers hadden een aantal zeer technisch vaardige spelers en zo was het individuele niveau hoog, maar het collectief liet echter te wensen bij de bezoekers. Daar werd door ons voor de rust ,goed van geprofiteerd en kon Reino met 2 fraaie treffers de 2-0 ruststand laten noteren . Na de thee waren er te veel elementen in ons spel te slordig en werd er te veel met de bal gelopen en was het daardoor aanvallend niet goed . Daar ook DWS niet best speelde werd het wedstrijdniveau matig en leek de voorsprong veilig genoeg om de wedstrijd rustig uit spelen naar minuut 90. Als er echter aanvallend te vaak te makkelijk bal verlies wordt geleden in de as van het veld, loop je verdedigend constant onnodige risico`s , zo ook in minuut 70. Balverlies van ons in de aanval , DWS op snelheid door de as van het veld op de counter en nr 17 , DWS invaller Emmanuel Kofi Obeng scoorde tegen, dit na matig verdedigen. Nog 20 minuten te gaan en dat werd best spannend en brachten we ons zelf in de nodige problemen . Pas als de prima leidende heer Ligtvoet afblaast en omroeper/ radioman Ton onze Reino bekroont tot “Man of the Match “ kan de zege,na een zucht van verlichting ,worden bijgeschreven en nestelen we ons in de sup top van de ranglijst !

Zondag op het fraaie complex tegen mede suptopper SV Spartanen te Wognum, succes !

J A W S

MAN OF DE MATCH REINO KOK EN MAURO BÖHM

pupilmanofthematchfoto2

Foto Harry Kho.

Zaanlandia - DWOW ( beker ) 4 - 0

Op een donderdagavaond onder prima omstandigheden , bv voldoende licht , was het met 1 helft inspanning voldoende om de Westfriezen uit de beker te knikkeren . Als na 41 minuten de 4e treffer, gemaakt door : in eigen doel , Yassir en 2 x Davey in even zo veel minuten,op het score bord staat is de bekerzege binnen en is de 2e helft slechts voor de statistieken.We wachten nu op de loting van aanstaande woensdag.Wie mag en zal onze tegenstander worden . Hopelijk een thuiswedstrijd en dat mag dan zeker op een zaterdagavond !

J A W S

 

 

UIT EEN GRIJS BEKER VERLEDEN,

Soms zijn bepaalde gebeurtenissen of namen die zo maar herinneringen  bij je oproepen. Dit was bij mij het geval bij de indeling van de beker pool van het eerste met o.a. WVHEDW/Wilhelmina Vooruit. Dit waren 2 clubs uit Amsterdam met allebei met een Joodse roetsj, die enkele jaren geleden zijn gefuseerd. Het is nu een grote club geworden met zo'n 22 Zaterdag elftallen. Het was begin 1950, we speelde in de 4e klasse en moesten met ASVK – Fokke – HEDW – SCA en Wilhelmina Vooruit degradatie wedstrijden spelen om 1 plaats in de 4eklasse. Na 10 wedstrijden (uit en thuis)eindigde we gelijk met HEDW en W.V. Het was inmiddels Juli geworden en de meeste spelers waren op vakantie, gelukkig  in Nederland ( U moet weten dat we toen der tijd slechts 1 week vakantie hadden ) echter alle spelers kwamen er voor terug en de op één na laatste wedstrijd tegen W.V. ,op het T.O.G. veld in Amsterdam werd in de laatste minuut met 1-0 verloren. De 2ewedstrijd tegen HEDW, ook op het TOG veld, werd met 5-2 gewonnen en daar ons doelgemiddelde in de Competitie beter was, bleven we in de 4eklasse.  Ik was toen 13 – 14 jaar en moet U zeggen, van de eerste wedstrijden kan ik mij weinig herinneren, maar de laatste 2 beslissing wedstrijden heb ik mee gemaakt. Kan mij herinneren dat na HEDW het een grandioos feest was op het TOG veld, zoiets vergeet je nooit meer. Het volgende elftal had hier voor gezorgd. 

Arie de Boer – Klaas Komen – Jan Zeeman – Fok Kef – Jan Prins – Jaap Taanman Sr - Nico van Baden – Feik Zijlstra – Henk Meinen – Henk Dil Sr – en Tinus van Westrop.               

Vraag mij verders af of er nog Zaanlandianen zijn die van deze periode afweten.

Zijlijner.   

KFC - Zaanlandia 3 – 2

Als op het laatste moment de wedstrijd wordt verschoven van zondagmiddag naar zaterdagavond 19.30 uur, lijkt iedereen daar vrede mee te hebben . Nou ik niet en wel hierom ! Onder de matige verlichting werd er een soort “schemerlamp” voetbalwedstrijd gespeeld en omdat er van alles gebeurde was het allemaal lastig te volgen, zeker vanaf de zijlijn. De thuisploeg leunde op een soort kickboks voetbal en hadden vele kleine en grote overtredingen nodig om onze voetballers af te stoppen en dat lukte ze wonder wel. Dit mede, doordat de uitstekende leidsman veel toeliet en de voordeeelregel als basis spelregel toepaste , kwam dit zeker in het voordeel van KFC uit.Wat niet wegneemt dat de einduitslag de juiste was . Tekenend was verder dat onze 2 treffers werden gescoord door 2 verdedigers, maar dat is modern en wellicht toeval. Onder prima belangstelling viel er van alles te beleven, maar was van goed voetbal geen sprake en tegen het power voetbal van de Kogers konden we ons maar slecht wapenen.Dat Franklin na 25 minuten de score openbrak was een meevaller en in die fase was het zelfs mogelijk om een 2e of 3e treffer aan te tekenen.Na de vervanging,na een klein half uur,van onze nr 20 Luciano, werd het spel anders . De combinaties waren weg en de strijd werd grimmiger. Met name de 2 KFC backs en nr 7 Hemmen drukten hun fysieke stempel en daardoor werd ons aanvallende spel sterk ontregeld en konden onze aanvallers zich maar moeilijk onderscheiden . De pauze na 45 minuten gaf ons de nodige rust,maar na de thee ging KFC verder met hun fysieke strijdwijze en konden treffers niet uitblijven . Eerst de gelijkmaker uit een afgeslagen corner en daarna de voorsprong via een snelle KFC counter. De wedstrijd leek verloren , maar Sander , onze beste speler vanavond , dacht er anders over en met zijn opgestroopte mouwenvoetbal , zorgde hij persoonlijk, via zijn schouderblad, voor de gelijkmaker,dit gebeurded in minuut 80 , dus toch een gelijkspelwas onze gedachte? Daarna ging het als nog mis .Terry verkeek zich op de snelheid van “speedy “ Jeremy Khun,kapte de verkeerde kant op en de 3- 2 en de nederlaag waren een feit !

Mannen zondag DWS , herstel is gewenst ! Doe donderdag voorzichtig in de beker tegen DWOW ! Succes .

J A W S

De Foresters - Zaanlandia 0 - 0

Wellicht was het aan het strand ook lekker toeven geweest , maar in Heiloo was dat zeker zo. Na de files,zo wel op de heen , maar zeker op de terugreis, als ware het een zomerdag in Augustus , te hebben getrotseerd,konden we na 90 minuten, met 1 punt huiswaarts keren ! Meer zat er niet in en was zeker ook niet verdiend geweest ! De thuisploeg had het tactisch huiswerk goed gedaan en we kwamen geen moment in de wedstrijd. De rood/witten hadden het betere van het spel en het was dan ook niemand anders dan Terry die ons letterlijk en figuurlijk op de been hield en zo bleef dus de begin- tevens de eindstand ! Ons probleem was vandaag dat we niet of nauwelijks onze 3 aanvallers wisten te bereiken . Vele passes kwamen bij de verkeerde kleur terecht en lukte dit dan wel,dan waren we de bal (te) snel weer kwijt mede als gevolg van te ver doorgevoerde individuele acties . Zo bleef het zeer onrustig in onze opbouw en was het moeilijk om op de helft van de tegenpartij te geraken. Ook was er verdeeldheid over inzakken of doordekken, volgens mijn waarneming . Dit was op bepaalde posities niet direct duidelijk, wellicht de verdienste van De Foresters ! Zo bleef de wedstrijd wel tot het einde spannend maar beslist niet goed en waren, zeker na de rust, de kansen uiterst spaarzaam.

Mannen zondag NU ZATERDAG op de fiets zorg dat je licht het doet!! , dus geen file leed ,naar De Koog voor de derby der lage streken, dus zet hem op . De Grote Koogse pakte de eerste zege en lijkt het lek boven te hebben, dus we zijn gewaarschuwd. Ik reken op een kleine winst !

J A W S 

Reino Kok Foresters

Zaanlandia - De Zouaven : 3 – 1

Referee : Mister Kloet coming from Poland Gdansk , Mark 8.6

Vandaag the game tegen het sterke De Zouaven uit Grootebroek. De ploeg kende een goede start , nl. 2 wedstrijden gespeeld 6 punten met het doelsaldo 7 – 1.Dus we moesten aan de bak.Met een tactisch beter bezet middenveld was het elftal vandaag beter in balans en waren we voor de rust meer in balbezit dan de bezoekers!Onder prima omstandigheden golfde het spel op en neer en waren er kansen te noteren voor de vestes van beide doelmannen.Het was dan ook een verassing,dat de ruststand van 3 -0 viel te noteren .Verklaring: onze aanvallers waren zeer effectief voor de vijandelijke goal en met name en succes de gebroeders Kho.Reeds na 7 minuten was het Jeremy die met zijn chocolade been de openingstrefferde deed binnen rollen . Doelpunt 2 en 3 waren van wonder schone kwaliteit . Eerst was het Jeremy,vanaf links, die net als A.Robben, in zijn goede tijd, van buiten naar binnen slalomde en de bal keurig met zijn sterke rechter been in de verre hoek deponeerde , beslist buiten bereik van de goede keeper Van Loon. De 3 – 0 was uit een prima aanval over rechts , een uitstekende voorbereiding + voorzet van Ryan en idem een directe afwerking via Davey, grote klasse. Tussen onze score`s door ook mogelijkheden voor ons doel maar met enig geluk en goed verdedigend werk bleef de 0 op het scorebord een feit t/m de rust !In de 2e helft waren de bezoekers sterker maar waren niet voldoende bij machte om ons echt pijn te doen . Slechts 1 x was men succesvol.Mannen een goede wedstrijd met een dito overwinning .

Zondag naar Heiloo voor de eerste keer . Laten we een keer winnen van De Foresters !!

Succes ! J A W S

MAN OF THE MATCH RYAN BROWN EN PUPIL VAN DE WEEK ENSAR KOC.

speler pupilvdwedstrijd3

 Foto by Harry Kho.

Kolping Boys - Zaanlandia 4 – 0

Na de seizoensopening, winst tegen Texel,onze 2e wedstrijd op kunstgras in Ouddorp tegen de Kolping Boys een vertrouwde gastheer voor ons. Vandaag in het rood spelend tegen de zwart-witten van Kolping.Het zou een moeilijke middag worden . De snelle aanvallers van de thuisploeg zetten ons voortdurend onder druk en met name onze laatste linie had hier de nodige moeite mee. Het spel leek onrustig en straalde geen vertrouwen uit en het leverde dan ook diverse hachelijke momenten op voor de veste van Terry. Natuurlijk zetten wij aanvallend daar het nodige tegenover, maar slechts onze 11 Ryan was dreigend. Naar mijn idee was de middenveld bezetting niet goed genoeg, de 3 middenvelders speelden te vaak voor de bal en misten we het type Hatim als balans en stofzuiger. Deze spelwijze en zeker bij balverlies zou dodelijk blijken te zijn. Als het dan op zeker moment, in minuut 28, 1 -0 wordt, is de wedstrijd tactisch gespeeld . Kolping gaat in de achteruit en posteert 7 verdedigers rond de 20 meter lijn en laat ons vergeefs het spel maken , het resultaat de counter en de einduitslag van 4 -0 . De 2e treffer is het breekpunt in het scoreverloop .Als we druk bezig zijn om de gelijkmaker te forceren wordt Terry bij een spelhervatting pootje gelicht en kan Kolping de 2e treffer aantekenen . Ons huwelijk met scheidsrechter N.van Kampen, die verder prima leidde , is niet gelukkig daar hij dit incident niet waarnam en de treffer goedkeurde ! Jammer maar helaas !

Mannen zondag de kans op herstel, passend bij onze doelstelling tegen het sterke de Zouaven , succes .

J A W S 

Zaanlandia - Texel `94 , 3-1

De eerste klap is vaak een daalder waard . Zo ook vandaag . Nadat de mannen vanaf het eiland met de bus waren aangespoeld kon de eerste thuiswedstrijd van start gaan onder de senioren leiding van mijnheer Claessens uit Zeist. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de beste mogelijkheden waren in de eerste 25 minuten voor onze gasten .Maar kordaat optreden van onze Terry voorkwam erger, en bleef de stand op 0 tegen 0 hangen! Maar onze aanvallers zaten niet stil en werden er inmiddels voldoende kansen geschapen om de score open te breken. Het duurde echter tot minuut 30 voordat de voorbereiding van Reino door onze 10 Davey in 2 pogingen bekwaam werd afgerond. Daarna volgde het hoogetepunt van deze wedstrijd. Wederom was Reino de voorbereider en kon onze aanwinst Ryan verwoestend uithalen met als gevolg bal in kruizing en de 2- 0 was een feit. Wat tevens de ruststand was . Na de thee waren we oppermachtig en zou de score regelmatig uitgebouwd kunnen en moeten worden . Dit beperkte zich echter slechts tot 1 treffer van Reino na uitstekende voorbereiding van onze dynamische middenvelder Hatim . De koek was op en berusting en verslapping sloop in het spel en het was na zwak verdedigen dat Texel zelfs nog een tegentreffer mocht aanteken. Verder gebeurde er weinig en kon de goed leidende referee zijn laatste energie door de fluit blazen als blijk van het eindsignaal. Mannen de eerste thuis zege + 3 punten zijn in de pocket . Na nu staan er 2 echte tegenstanders op de rol , n.l. Kolping Boys en de Zouaven en geloof me dat is andere koffie.

Succes .

J A W S