Verslag Always Forward JO14-1 Zaanlandia JO14-1    1 - 1

Vandaag voor onze 2e wedstrijd na de nieuwe indeling in de hoofdklassen naar Hoorn.  Onze eerste wedstrijd tegen Sporting Krommenie werd knap gewonnen.  In deze klasse is de tegenstand beslist groter en dat geeft een veel beter beeld van ons team hoe we er werkelijk voorstaan.  In de eerste seizoenshelft werd er vaak veel te makkelijk ruim gewonnen, en dat was niet bevorderend voor onze mannen om beter te worden.  Ook vandaag tegen een sterke tegenstander zowel voetballend als fysiek een prima team.  Onze mannen hadden het lastig en moesten alle zeilen bijzetten om de tegenstander bij te benen.  In de eerste helft lukte dit geweldig met af en toe schitterende aanvallen en kansen. Jammer dat de toegekende penalty op de paal belande.  Toch kwamen wij voor rust op een verdiende voorsprong. Uit een corner werd de afgeslagen bal op de rand 16 meter geweldig ingeschoten. Echt een werelddoelpunt.  Na rust een wat ander wedstrijdbeeld. We zakten wel wat weg en moesten een paar kansen weggeven. Onze keeper voorkwam met een wereld redding echter een tegengoal.  Bijna op het eind nog een schitterende aanval over rechts die op een haar na gemist werd.(briljante solo actie van Mo)  Toch 1 minuut voor tijd de gelijkmaker. Helaas geen drie punten vandaag. 

Gezien de hele wedstrijd echter een stand waar we mee kunnen leven.  Voor de jongens begeleiding en toeschouwers zijn dit natuurlijk veel leukere wedstrijden. Het is niet vanzelfsprekend dat we zo maar even winnen.  We gaan vol goede moed de komende wedstrijden volgen, en hebben alle vertrouwen dat onze mannen ook in de hoofdklasse goed kunnen meekomen. 

Goed weekend en tot volgende week 

Piet van Someren 

Zaanlandia JO14 -1 Assendelft JO14 -1

Vandaag eerste wedstrijd voor de competitie na de winterstop. Afgelopen woensdag avond nog oefenwedstrijd gespeeld tegen Hellas Sport. Onder zeer slechte weeromstandigheden een meer dan goede wedstrijd gespeeld. Hellas Sport was fysiek sterker en al na een minuut stonden wij met 1 - 0 achter. Onder de stromende regen kwamen wij geweldig terug, en konden de wedstrijd na een spannend score verloop winnend afsluiten met een verdiende 3 - 2 winst. Het hele team verdient een compliment voor hun geweldige inzet .Niet onvermeld mag blijven dat onze keeper Alex misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Met geweldige reddingen hield hij zijn doel schoon. Drijfnat maar voldaan keerden wij weer huiswaarts.

Dan vandaag tegen Assendelft. Over deze wedstrijd niet veel te melden. Wij waren op alle fronten de bovenliggende partij. Met bij vlagen heel goed aanvalsspel konden wij deze wedstrijd gemakkelijk winnend afsluiten 5 - 1 . Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitie helft. Hierna worden wij opnieuw ingedeeld in de hoofdklasse. Weer een geweldige uitdaging. De eerste seizoenshelft waren wij superieur aan onze tegenstanders en staan nu onbedreigd bovenaan met 25 punten en een doelsaldo van 30 voor 6 tegen. 10 gespeeld.

We hopen volgende week op veel toeschouwers om met ons team en begeleiding het kampioensschap te vieren van deze competitiehelft.

Goed weekend en tot volgende week.
Piet van Someren

S.V.A. JO14-1  - Zaanlandia JO14-1   1 - 1  ( 09.12.17 )

Vandaag onder zeer slechte weersomstandigheden moeten spelen tegen SVA in Assendelft. Onze mannen presenteerde zich vandaag in werkelijk schitterende nieuw trainingspakken. De wedstrijd was er een om maar gauw te vergeten beide ploegen wilde heus hun best doen lom er een leuke wedstrijd van te maken. Maar het weer hagel sneeuw regen en kou gooide roet in het eten. De eerste helft bleef op een bloedeloze 0 - 0 steken. Na rust probeerden wij toch wel wat te forceren en ontstond er toch wel een spannende fase. Onze Alex en ook de keeper van SVA waren in vorm en redden verschillende keren heel knap. Toch na een goede aanval van SVA kwamen wij toch op achterstand 1 - 0 15 minuten voor tijd 2 hele domme gele kaarten waardoor wij met 9 man verder moesten.

De scheidsrechter was niet altijd gelukkig in zijn beslissingen maar wij moeten leren geen commentaar te geven. Het had zo maar dure punten kunnen kosten, gelukkig 5 minuten voor tijd waren we weer compleet met 11 man, en starten wij een slotoffensief om toch nog een punt te pakken. Gerechtigheid viel ons ten deel toen 2 minuten voor tijd Mo in het strafschopgebied onderuit geschoffeld werd (goeie muts trouwens Mo) De toegekende penalty werd schitterend raak geschoten zodat wij toch een punt aan deze wedstrijd overhielden

Dit was de laatste competitie wedstrijd van dit jaar. Volgende week nog de beker wedstrijd tegen Monnickendam en dan winterstop. Ondanks het erbarmelijke weer waren onze toeschouwers weer aanwezig om onze mannen te steunen. Chapeau ( Sjapoo) hiervoor.

We kunnen terugkijken op een goede 1e seizoenhelft en staan met een flinke voorsprong aan de leiding.

Fijn weekend Piet van Someren

Wedstrijdverslag Zaanlandia JO14-1 - Fortuna Wormerveer JO14-2     6 - 0

Vandaag tegen een ploeg moeten aantreden die een goede naam heeft in onze regio. Na een begin met over en weer wel wal leuke acties, bleek toch al gauw dat wij deze tegenstander op de knieën konden krijgen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 2-0 voorsprong. De tweede helft was eigenlijk een formaliteit want de tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Wij waren gewoon de bovenliggende partij en konden makkelijk uitlopen naar een 6-0 overwinning. Over de wedstrijd zelf niet veel te melden. Dit noemen ze een zakelijke overwinning Wat wel leuk is dat onze directe concurrent Odin 59 vandaag verassend heeft verloren. Wij staan nu riant met 6 punten voorsprong bovenaan. Onze grootste concurrent kan wel eens heel verrassend st. Adelbert worden. Zij staan 4e met 3 wedstrijden minder gespeeld.

Winnen zij deze allemaal kunnen ze in punten met ons gelijk komen. Wij moeten dus heel attent blijven en al onze wedstrijden zien te winnen. Onze positie ziet er heel goed uit maar we zijn er nog lang niet Volgende week tegen Assendelft moeten we de punten weer pakken.

Goed weekend en tot volgende week ,Piet van Someren

Verslag   K.F.C.  JO14-2   Zaanlandia  JO14-1      2 - 4

Vandaag de derby tegen stadsgenoot  KFC.

Na een aantal mindere wedstrijden en het eerste verlies vorige week hoopten we vandaag weer de stijgende lijn te pakken. Op een winderig veld is dit prima gelukt. Vanaf de aftrap werd er aanmerkelijk beter gespeeld dan de  laatste wedstrijden. Met  leuk en afwisselend spel werd de tegenstander meteen goed terug gedrongen. Nog niet alles liep goed maar de verbetering was duidelijk zichtbaar. De rust werd dan ook bereikt met een verdiende 2 - 0 voorsprong. Na de rust werd het wel iets minder maar ook nu werd er bij vlagen prima gespeeld. Door toch weer wat slordigheden kregen we toch 2 doelpunten tegen. Maar wij wisten ook nog 2 doelpunten te maken (een hele mooie van Mats) Al met al een leuke wedstrijd waarin wij af en toe weer konden zien waartoe dit team in staat kan zijn. Samenvattend een meer dan verdiende 4 - 2 overwinning. We staan aan kop met 3 punten voorsprong.

Ook heel positief om te zien dat het aantal toeschouwers steeds wat groter wordt.

Hopelijk zien we die volgende week ook weer bij onze thuiswedstrijd. Tot volgende week :    Piet van Someren.

Verslag Zaanlandia JO-14 1 Purmersteijn JO-14 2    0 - 2       (11.11.17)

Vandaag vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen Purmersteijn. Na een aantal matige wedstrijden waar wel de winst werd gepakt waren we vol goede hoop dat we weer onze goede vorm konden vinden. Dit is ook deze keer niet helemaal gelukt. Tegen een ploeg die heus niet beter was lukte het gewoon niet om in ons spel te komen. De tegenstander was echter wat feller in de duels en kon zodoende de stand lang op 0 - 0 houden. Voor rust kwamen zij toch niet onverdiend op 0 - 1. Na de rust werd ons spel niet echt beter. Veel balverlies verkeerde passes en heel onrustig bleven we ongevaarlijk.

Een hele mooie vrije trap betekende 0 - 2 Ondanks wel wat kansen die door onnauwkeurigheid werden gemist konden we de stand niet meer veranderen. Helaas vandaag onze eerste nederlaag en de eerste tegendoelpunten. We blijven positief en gaan er vanuit dat we de goede seizoenstart met leuk en goed voetbal weer gauw kunnen oppakken. Volgende week een leuke wedstrijd tegen KFC. Hopelijk pakken we de draad in deze derby weer op. Mannen we staan nog steeds bovenaan. Ook Feijenoord en Ajax spelen wel eens een paar mindere wedstrijden.

De supporters blijven achter jullie staan . Tot volgende week bij KFC

Piet van Someren

Zaanlandia JO 14-1 DSS JO14-2     4 - 0         ( 28.10.2017)

Nadat ik helaas de laatste 2 wedstrijden heb moeten missen kon ik vandaag gelukkig weer van de partij zijn. Met hooggespannen verwachting naar deze wedstrijd uitgekeken. We staan ongeslagen en zonder tegen doelpunten boven aan en de resultaten waren prima. Vorige week tegen het hoger geplaatste Volendam een zeer goede oefenwedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen.

De hooggespannen verwachting kon vandaag totaal niet worden waargemaakt .Tegen de nummer 2 op de ranglijst konden wij geen moment in de wedstrijd komen.
Al snel kwamen we wel op 1-0 voorsprong maar het spel was rommelig en onsamenhangend. Ook de tegenpartij had niet zijn dag. Na de rust eenzelfde beeld, veel foute passes en foute aannames. De laatste 10 minuten liep het wat beter en konden we uitlopen naar 4-0 winst. Vandaag tellen alleen de punten en staan we nog steeds ongeslagen en zonder tegen doelpunten bovenaan.

Volgende week gaan we weer met frisse moed beginnen aan de volgende wedstrijd tegen Sporting Krommenie.

We hopen dat onze mannen dan weer hun goede vorm van het begin terug zullen vinden.

Tot volgende week. Piet van Someren

 

Sp’ Krommenie JO14-2 -  Zaanlandia JO14-1    0 - 2      ( 4.11.2017)

Na vorige week een matige wedstrijd te hebben gespeeld maar wel de winst kunnen pakken (zie verslag vorige week) vandaag tegen Sporting Krommenie. Onder ideale weersomstandigheden begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Al snel bleek dat we onze goede vorm van enkele weken geleden nog niet terug hebben gevonden. We begonnen weer zeer matig met veel foute passes en verkeerde bal aannames. Ook was het spel veel te onrustig. Onze tegenstander kwam ook niet echt gevaarlijk voor ons doel. De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 stand. Maar halverwege werd een vrije trap van ons op de rand 16 knap ingeschoten. De tweede helft een zelfde spelbeeld. De tegenstander kreeg in de gaten dat er wellicht voor hun wel wat in kon zitten. Ze speelden in deze fase beslist beter dan wij, maar wisten ook niet doeltreffend uit te halen. Een goede counter leverde een mooi doelpunt voor ons op zodat de 2-0 in de tas zat.

We moeten beslist beter kunnen dan vandaag . Dat hebben we al eerder een paar keer kunnen zien. Misschien denken we er iets te makkelijk over. Dat kan een keer verkeerd aflopen
Ik wil beslist positief eindigen want we staan na 5 wedstrijden ongeslagen bovenaan met 0 tegen doelpunten

Volgende week weer met zijn allen er tegen aan en laten zien dat de 2 laatste matige wedstrijden incidenten zijn geweest.

Ik hoop volgende week weer op veel toeschouwers

Piet van Someren.

Odin 59 JO 14 1 Zaanlandia JO 14 1 0 - 1

Vandaag onze eerste uitwedstrijd in Heemskerk tegen Odin 59. Na een spectaculaire start van het seizoen nu weer onze eerste uitwedstrijd. Heel zelfverzekerd verschenen wij aan de aftrap, maar al heel snel bleek dat deze tegenstander wel even wat meer te bieden had. De eerste helft ging het wel gelijk op maar tot echte kansen kwam het bijna niet. Odin bood zeer goed partij en was in de combinatie zelfs wel wat beter. Toch kwamen wij voor rust wel op voorsprong. En goede aanval over rechts werd nog door de keeper weggestompt maar in de rebound was het alsnog raak 0-1. Na de rust vielen we wat terug en kwam Odin enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied.

Ons spel zakte ook wat terug en we kwamen niet echt meer in scoringspositie. Een enkele keer dat we gevaarlijk werden stond de verdediging van Odin op de juiste plek. Het werden nog zeer spannende laatste minuten omdat we veel te onrustig speelden en de combinaties ook niet echt meer goed liepen. De tegenaanvallen van Odin waren zeker gevaarlijk. Onze verdediging stond echter steeds goed opgesteld om het gevaar tegen te houden.

Een zeer gevaarlijke counter van Odin koste ons bijna de winst maar geweldig ingrijpen van onze uitblinkende keeper Alex voorkwam dat gelukkig. We moeten proberen wat meer rust in ons spel te krijgen. Als team zullen we zeker nog lastige tegenstanders krijgen. Al met al vandaag een zeer spannende wedstrijd gezien, met de conclusie dat de winst zeker verdiend was.

Na twee wedstrijden 6 punten geeft veel vertrouwen. Volgende week weer een thuiswedstrijd. We gaan absoluut weer voor de punten strijden.

We hopen U allemaal weer te zien bij deze wedstrijd.

Piet van Someren

Hallo sportvrienden

Vandaag begin van de competitie voor Zaanlandia JO  14  1  tegen  DRC  JO14  1

Na een tijd van voorbereiding  met oefenwedstrijden en veel trainen dan nu lekker beginnen aan de competitie.

In de voorbereiding al gezien dat we beslist een leuk team hebben.

Als bewijs hiervoor hebben we de eerste 2 bekerwedstrijden ruim gewonnen. Dit geeft hoop op meer.

Vandaag dan het begin tegen DRC .

Onder ideale weersomstandigheden begonnen we om 8.45 uur aan de wedstrijd. De eerste minuten gingen noch wel gelijk op maar al snel bleek dat wij de bovenliggende partij waren.

Met af en toe zeer leuke aanvallen werd de tegenstander op eigen helft terug gedrongen. Ons goede spel werd beloond met hele mooie doelpunten waaronder een echte hattrick van Juhfaili.

De tegenstander had geen vat op onze prima aanvallers en konden alleen via een counter iets terug doen. Bij de rust was het eigenlijk al beslist  6-2

Na rust een zelfde spelbeeld al werden er door slordigheden nog wel wat kansen gemist. Maar ook in de tweede helft een paar wondermooie doelpunten zodat we konden uitlopen naar 15-2

We hebben een prima start van de competitie beleefd, maar moeten er voor waken dat we niet overmoedig raken. Vandaag was de tegenstander heel matig, maar dat  zal heus niet altijd het geval zijn.

Ik weet nog niet alle namen van de jongens uit mijn hoofd, maar ik maak het hele team mijn complimenten voor deze prestatie.

Volgende week weer opnieuw aan de bak en dan hopen dat we dit geweldige begin een vervolg kunnen geven.

Ik zou alle ouders en supporters willen vragen indien dit mogelijk is onze jongens te komen aanmoedigen.

Tot volgende week….Piet van Someren