Verslag Zaanlandia JO-14 1 Purmersteijn JO-14 2    0 - 2       (11.11.17)

Vandaag vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen Purmersteijn. Na een aantal matige wedstrijden waar wel de winst werd gepakt waren we vol goede hoop dat we weer onze goede vorm konden vinden. Dit is ook deze keer niet helemaal gelukt. Tegen een ploeg die heus niet beter was lukte het gewoon niet om in ons spel te komen. De tegenstander was echter wat feller in de duels en kon zodoende de stand lang op 0 - 0 houden. Voor rust kwamen zij toch niet onverdiend op 0 - 1. Na de rust werd ons spel niet echt beter. Veel balverlies verkeerde passes en heel onrustig bleven we ongevaarlijk.

Een hele mooie vrije trap betekende 0 - 2 Ondanks wel wat kansen die door onnauwkeurigheid werden gemist konden we de stand niet meer veranderen. Helaas vandaag onze eerste nederlaag en de eerste tegendoelpunten. We blijven positief en gaan er vanuit dat we de goede seizoenstart met leuk en goed voetbal weer gauw kunnen oppakken. Volgende week een leuke wedstrijd tegen KFC. Hopelijk pakken we de draad in deze derby weer op. Mannen we staan nog steeds bovenaan. Ook Feijenoord en Ajax spelen wel eens een paar mindere wedstrijden.

De supporters blijven achter jullie staan . Tot volgende week bij KFC

Piet van Someren

Zaanlandia JO 14-1 DSS JO14-2     4 - 0         ( 28.10.2017)

Nadat ik helaas de laatste 2 wedstrijden heb moeten missen kon ik vandaag gelukkig weer van de partij zijn. Met hooggespannen verwachting naar deze wedstrijd uitgekeken. We staan ongeslagen en zonder tegen doelpunten boven aan en de resultaten waren prima. Vorige week tegen het hoger geplaatste Volendam een zeer goede oefenwedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen.

De hooggespannen verwachting kon vandaag totaal niet worden waargemaakt .Tegen de nummer 2 op de ranglijst konden wij geen moment in de wedstrijd komen.
Al snel kwamen we wel op 1-0 voorsprong maar het spel was rommelig en onsamenhangend. Ook de tegenpartij had niet zijn dag. Na de rust eenzelfde beeld, veel foute passes en foute aannames. De laatste 10 minuten liep het wat beter en konden we uitlopen naar 4-0 winst. Vandaag tellen alleen de punten en staan we nog steeds ongeslagen en zonder tegen doelpunten bovenaan.

Volgende week gaan we weer met frisse moed beginnen aan de volgende wedstrijd tegen Sporting Krommenie.

We hopen dat onze mannen dan weer hun goede vorm van het begin terug zullen vinden.

Tot volgende week. Piet van Someren

 

Sp’ Krommenie JO14-2 -  Zaanlandia JO14-1    0 - 2      ( 4.11.2017)

Na vorige week een matige wedstrijd te hebben gespeeld maar wel de winst kunnen pakken (zie verslag vorige week) vandaag tegen Sporting Krommenie. Onder ideale weersomstandigheden begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Al snel bleek dat we onze goede vorm van enkele weken geleden nog niet terug hebben gevonden. We begonnen weer zeer matig met veel foute passes en verkeerde bal aannames. Ook was het spel veel te onrustig. Onze tegenstander kwam ook niet echt gevaarlijk voor ons doel. De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 stand. Maar halverwege werd een vrije trap van ons op de rand 16 knap ingeschoten. De tweede helft een zelfde spelbeeld. De tegenstander kreeg in de gaten dat er wellicht voor hun wel wat in kon zitten. Ze speelden in deze fase beslist beter dan wij, maar wisten ook niet doeltreffend uit te halen. Een goede counter leverde een mooi doelpunt voor ons op zodat de 2-0 in de tas zat.

We moeten beslist beter kunnen dan vandaag . Dat hebben we al eerder een paar keer kunnen zien. Misschien denken we er iets te makkelijk over. Dat kan een keer verkeerd aflopen
Ik wil beslist positief eindigen want we staan na 5 wedstrijden ongeslagen bovenaan met 0 tegen doelpunten

Volgende week weer met zijn allen er tegen aan en laten zien dat de 2 laatste matige wedstrijden incidenten zijn geweest.

Ik hoop volgende week weer op veel toeschouwers

Piet van Someren.

Odin 59 JO 14 1 Zaanlandia JO 14 1 0 - 1

Vandaag onze eerste uitwedstrijd in Heemskerk tegen Odin 59. Na een spectaculaire start van het seizoen nu weer onze eerste uitwedstrijd. Heel zelfverzekerd verschenen wij aan de aftrap, maar al heel snel bleek dat deze tegenstander wel even wat meer te bieden had. De eerste helft ging het wel gelijk op maar tot echte kansen kwam het bijna niet. Odin bood zeer goed partij en was in de combinatie zelfs wel wat beter. Toch kwamen wij voor rust wel op voorsprong. En goede aanval over rechts werd nog door de keeper weggestompt maar in de rebound was het alsnog raak 0-1. Na de rust vielen we wat terug en kwam Odin enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied.

Ons spel zakte ook wat terug en we kwamen niet echt meer in scoringspositie. Een enkele keer dat we gevaarlijk werden stond de verdediging van Odin op de juiste plek. Het werden nog zeer spannende laatste minuten omdat we veel te onrustig speelden en de combinaties ook niet echt meer goed liepen. De tegenaanvallen van Odin waren zeker gevaarlijk. Onze verdediging stond echter steeds goed opgesteld om het gevaar tegen te houden.

Een zeer gevaarlijke counter van Odin koste ons bijna de winst maar geweldig ingrijpen van onze uitblinkende keeper Alex voorkwam dat gelukkig. We moeten proberen wat meer rust in ons spel te krijgen. Als team zullen we zeker nog lastige tegenstanders krijgen. Al met al vandaag een zeer spannende wedstrijd gezien, met de conclusie dat de winst zeker verdiend was.

Na twee wedstrijden 6 punten geeft veel vertrouwen. Volgende week weer een thuiswedstrijd. We gaan absoluut weer voor de punten strijden.

We hopen U allemaal weer te zien bij deze wedstrijd.

Piet van Someren

Hallo sportvrienden

Vandaag begin van de competitie voor Zaanlandia JO  14  1  tegen  DRC  JO14  1

Na een tijd van voorbereiding  met oefenwedstrijden en veel trainen dan nu lekker beginnen aan de competitie.

In de voorbereiding al gezien dat we beslist een leuk team hebben.

Als bewijs hiervoor hebben we de eerste 2 bekerwedstrijden ruim gewonnen. Dit geeft hoop op meer.

Vandaag dan het begin tegen DRC .

Onder ideale weersomstandigheden begonnen we om 8.45 uur aan de wedstrijd. De eerste minuten gingen noch wel gelijk op maar al snel bleek dat wij de bovenliggende partij waren.

Met af en toe zeer leuke aanvallen werd de tegenstander op eigen helft terug gedrongen. Ons goede spel werd beloond met hele mooie doelpunten waaronder een echte hattrick van Juhfaili.

De tegenstander had geen vat op onze prima aanvallers en konden alleen via een counter iets terug doen. Bij de rust was het eigenlijk al beslist  6-2

Na rust een zelfde spelbeeld al werden er door slordigheden nog wel wat kansen gemist. Maar ook in de tweede helft een paar wondermooie doelpunten zodat we konden uitlopen naar 15-2

We hebben een prima start van de competitie beleefd, maar moeten er voor waken dat we niet overmoedig raken. Vandaag was de tegenstander heel matig, maar dat  zal heus niet altijd het geval zijn.

Ik weet nog niet alle namen van de jongens uit mijn hoofd, maar ik maak het hele team mijn complimenten voor deze prestatie.

Volgende week weer opnieuw aan de bak en dan hopen dat we dit geweldige begin een vervolg kunnen geven.

Ik zou alle ouders en supporters willen vragen indien dit mogelijk is onze jongens te komen aanmoedigen.

Tot volgende week….Piet van Someren