West Frisia  - Zaanlandia  3-2

Het  beloofde ene punt leek dichtbij  maar was even zo ver weg op basis van de scorebord journalistiek en gelet op de einduitslag. De weinige supporters die bij de wedstrijd wel aanwezig waren op sportpark Immerhorn kunnen dit beamen. Als in het programmaboekje 15 spelers vermeld worden en er hier van  slechts 10 aanwezig zijn , klopt er iets niet ! De opstelling was dan ook niet vertrouwd  en door het gemis van echte aanvallers was er gekozen voor een aantal omzettingen  in de basis elf tot een soort van 4-4-2 variant .Onze laatste linie was bijvoorbeeld anders en dat gaf vandaag de nodige onrust in het veld, omdat sommige spelers wat  moeite hadden om  hier  op de juiste manier  tactisch mee  om te gaan. Daar door liepen we feitelijk 90 minuten achter de feiten aan en slechts de ruststand  van 0 – 1 was het voornaamste lichtpunt. Deze  voorsprong werd op fraaie  wijze op het bord geschoten door onze Bruce, die goede voorbereiding  van Cyrille en Jeremy op rechts fraai afrondde.  In de 2e helft was het veel West Frisia wat de klok sloeg. Vele aanvallen golfden op de veste van Terry af en het was wachten op de gelijkmaker en de periode tussen de minuten 55 – 63 werd ons fataal. In die 8  minuten sloeg de thuisploeg toe en stond de 3 –1 in het boekje van scheids Van der Kraan jr.  Een verklaring is nauwelijks bedenkbaar  of het moet het uitvallen van Marc kunnen zijn geweest, zodat de organisatie flink zoek was. Ook de periode hierna was er weinig eer  te  behalen en slechts in  de laatste 20 minuten, na wat wissels, konden we weer wat meedoen in  de wedstrijd, met als beloning  de fraai benutte vrije schop van invaller Serkan in minuut 85. De resterende tijd was  te kort om West Frisia nog verder pijn te doen en was een terechte nederlaag ons deel vanmiddag!

Volgende week LSVV, dan moet er gewonnen worden ook al om de ranglijst er wat prettiger uit te laten zien! 

Ik hoop op een opstelling die mij meer doet denken aan 4-3-3!  

J A W S 

Z A P  - Zaanlandia   0 – 2

Op het fraaie sportcomplex van Z A P in Breezand moesten we  aantreden in onze verste uitwedstrijd tegen de      Z A P mannen, dit keer maar weer eens op mals natuurgras. De eerste helft was gelijk opgaand en waren het de verdedigende linies die de baas waren,  met beide doelmannen als betrouwbaar sluitstuk. Derhalve was de 0-0 ruststand voorspelbaar en terecht!   Na  de rust, met Serdar richting Zaandam? ! , vervangen door good old Igor, gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, totdat in minuut 60 Jeremy  wakker schrok en het even op zijn heupen kreeg een vriend, maar ook vijand verraste,  met een prima schot in de bovenhoek met zijn chocolade linker  been, waarachtig een fraaie treffer. Vanaf dat moment waren we  veruit de betere  ploeg en was  het wachten op  meerdere  treffers om ons verder te belonen, dat het slechts  bij 1  bleef was te wijten aan slordig afwerken. De 2e  treffer was illustratief voor de gemiddelde afwerking vanmiddag, met zijn, reeds eerder genoemde, heup wandelde Jeremy de bal over de doellijn. Maar  de kille  cijfers van 0-2 stonden op  het bord  en ook al beïnvloede scheidsrechter Reingoud met enige vreemde beslissingen  de wedstrijd  het veranderde  de score niet en waren we terecht en verdiend 3 zeer belangrijke punten rijker.

 

Mannen volgende week  dezelfde  kant op nu richting Enkhuizen, zo als beloofd  gaan we daar bij  West Frisia minimaal 1 punt ophalen!

J A W S  

De meesten onder ons weten wel dat de ene kater de andere niet is, maar de eind uitslag van deze wedstrijd gaf wel een hele nare kater in het hoofd en een zeer droog gevoel in de mond. Ook deze wedstrijd, net als verleden week, waren we de tegenstander meer dan de baas en met zeer verzorgd en goed voetbal werd de ene na de andere kans gecreëerd. Maar creëren en benutten van kansen zijn 2 uiterst verschillende onderdelen en dat bleek vandaag dan ook weer dubbel en dwars en vergaten we het goede spel in ons voordeel te belonen. Voor de rust was het”slechts “ Cedric die de 1-0 ruststand wist te scoren, terwijl dit met gemak 4-0 had kunnen zijn.

Na de rust een zelfde spelbeeld met goede kansen, maar paal en lat voorkwamen het verdubbelen van de voorsprong, en afgeslagen vrije trap in de muur moest ons verder helpen en Jeremy kon dan ook van dicht bij de 2e treffer binnenwerken. De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar als onze doelman Tom in minuut 73 geblesseerd moet uitvallen begint de wedstrijd 100 % te kantelen. Aan Ghyslain de ondankbare taak om Tom onder lat te vervangen en dat loopt helaas niet goed af en slagen de Stormvogels er in om 10 minuten tijd de score om te buigen naar 2 – 3 en staan we na 98 minuten opnieuw met lege handen ondanks het grote veld overwicht en balbezit in de wedstrijd en was vriend en vijand het er over eens dat de zege bij de verkeerde ploeg was terechtgekomen.

 

Mannen ook vandaag voldoende positieve aanknopingspunten en is wanhopen niet aan de orde. Volgende week tegen het sterk de Zouaven kans op rehabilitatie en de eerste punten in de tas, hoop ik.

 

J A W S

Na 3 jaar hadden wij weer het genoegen om neer te strijken bij De Foresters in Heiloo. Het was voor ons geen gelukkig weerzien, met een droge vrije trap werd de nederlaag een feit.

Met Tom onder de lat i p v Terry en een 2 tal nieuwe gezichten in de basis werd de strijd aangebonden met degradant van verleden seizoen De Foresters. Met name onze start was veel belovend en regelmatig werd de doelman van de thuisploeg op de proef gesteld. Het vervelende voor ons was echter dat dit nu juist de beste man van het veld bleek te worden. Met goede reddingen maakte hij menige kans onschadelijk. De thuisploeg kon daar maar weinig tegen over zetten, slechts met counter voetbal werd het ons moeilijk gemaakt en met name de nr 7 Milo Blei was een prima speler maar had in Cyrille een even zo goede verdediger! Een lichte overtreding op het middenveld moest er aan te pas komen om de rood/witten de eerste kans te bieden. De vrije trap werd uitstekend genomen via Stan de Boer en liet onze Tom kansloos, een ware tegenvaller. Na de rust een zelfde spelbeeld, wij moesten en mochten het spel maken en menige mogelijkheid deed zich voor maar waren vandaag onze aanvallers niet in staat dit om te zetten in treffers, ik heb wel 4 kansen en een x-aantal mogelijkheden geteld na de rust om de gelijkmaker op het scorebord te zetten!

 

Mannen er waren natuurlijk ook allerlei positieve zaken te melden, dus daar gaan we mee verder en dat betekent automatisch dat volgende week Stormvogels YVV aan de zegekar gebonden gaat worden, succes!

J A W S  

Heeft u een verslag over een wedstrijd of activiteit van uw team geschreven hebben, of foto's dan kunt u die sturen naar:


Martin Haagedoorn --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Martin Feeke --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

of

Michel Kok --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Wij zullen het verslag dan zo spoedig mogelijk op de website plaatsen!

Zaanlandia - Texel `94 , 3-1

De eerste klap is vaak een daalder waard . Zo ook vandaag . Nadat de mannen vanaf het eiland met de bus waren aangespoeld kon de eerste thuiswedstrijd van start gaan onder de senioren leiding van mijnheer Claessens uit Zeist. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de beste mogelijkheden waren in de eerste 25 minuten voor onze gasten .Maar kordaat optreden van onze Terry voorkwam erger, en bleef de stand op 0 tegen 0 hangen! Maar onze aanvallers zaten niet stil en werden er inmiddels voldoende kansen geschapen om de score open te breken. Het duurde echter tot minuut 30 voordat de voorbereiding van Reino door onze 10 Davey in 2 pogingen bekwaam werd afgerond. Daarna volgde het hoogetepunt van deze wedstrijd. Wederom was Reino de voorbereider en kon onze aanwinst Ryan verwoestend uithalen met als gevolg bal in kruizing en de 2- 0 was een feit. Wat tevens de ruststand was . Na de thee waren we oppermachtig en zou de score regelmatig uitgebouwd kunnen en moeten worden . Dit beperkte zich echter slechts tot 1 treffer van Reino na uitstekende voorbereiding van onze dynamische middenvelder Hatim . De koek was op en berusting en verslapping sloop in het spel en het was na zwak verdedigen dat Texel zelfs nog een tegentreffer mocht aanteken. Verder gebeurde er weinig en kon de goed leidende referee zijn laatste energie door de fluit blazen als blijk van het eindsignaal. Mannen de eerste thuis zege + 3 punten zijn in de pocket . Na nu staan er 2 echte tegenstanders op de rol , n.l. Kolping Boys en de Zouaven en geloof me dat is andere koffie.

Succes .

J A W S

Hallo sportvrienden

Vandaag begin van de competitie voor Zaanlandia JO  14  1  tegen  DRC  JO14  1

Na een tijd van voorbereiding  met oefenwedstrijden en veel trainen dan nu lekker beginnen aan de competitie.

In de voorbereiding al gezien dat we beslist een leuk team hebben.

Als bewijs hiervoor hebben we de eerste 2 bekerwedstrijden ruim gewonnen. Dit geeft hoop op meer.

Vandaag dan het begin tegen DRC .

Onder ideale weersomstandigheden begonnen we om 8.45 uur aan de wedstrijd. De eerste minuten gingen noch wel gelijk op maar al snel bleek dat wij de bovenliggende partij waren.

Met af en toe zeer leuke aanvallen werd de tegenstander op eigen helft terug gedrongen. Ons goede spel werd beloond met hele mooie doelpunten waaronder een echte hattrick van Juhfaili.

De tegenstander had geen vat op onze prima aanvallers en konden alleen via een counter iets terug doen. Bij de rust was het eigenlijk al beslist  6-2

Na rust een zelfde spelbeeld al werden er door slordigheden nog wel wat kansen gemist. Maar ook in de tweede helft een paar wondermooie doelpunten zodat we konden uitlopen naar 15-2

We hebben een prima start van de competitie beleefd, maar moeten er voor waken dat we niet overmoedig raken. Vandaag was de tegenstander heel matig, maar dat  zal heus niet altijd het geval zijn.

Ik weet nog niet alle namen van de jongens uit mijn hoofd, maar ik maak het hele team mijn complimenten voor deze prestatie.

Volgende week weer opnieuw aan de bak en dan hopen dat we dit geweldige begin een vervolg kunnen geven.

Ik zou alle ouders en supporters willen vragen indien dit mogelijk is onze jongens te komen aanmoedigen.

Tot volgende week….Piet van Someren