West Frisia  - Zaanlandia  3-2

Het  beloofde ene punt leek dichtbij  maar was even zo ver weg op basis van de scorebord journalistiek en gelet op de einduitslag. De weinige supporters die bij de wedstrijd wel aanwezig waren op sportpark Immerhorn kunnen dit beamen. Als in het programmaboekje 15 spelers vermeld worden en er hier van  slechts 10 aanwezig zijn , klopt er iets niet ! De opstelling was dan ook niet vertrouwd  en door het gemis van echte aanvallers was er gekozen voor een aantal omzettingen  in de basis elf tot een soort van 4-4-2 variant .Onze laatste linie was bijvoorbeeld anders en dat gaf vandaag de nodige onrust in het veld, omdat sommige spelers wat  moeite hadden om  hier  op de juiste manier  tactisch mee  om te gaan. Daar door liepen we feitelijk 90 minuten achter de feiten aan en slechts de ruststand  van 0 – 1 was het voornaamste lichtpunt. Deze  voorsprong werd op fraaie  wijze op het bord geschoten door onze Bruce, die goede voorbereiding  van Cyrille en Jeremy op rechts fraai afrondde.  In de 2e helft was het veel West Frisia wat de klok sloeg. Vele aanvallen golfden op de veste van Terry af en het was wachten op de gelijkmaker en de periode tussen de minuten 55 – 63 werd ons fataal. In die 8  minuten sloeg de thuisploeg toe en stond de 3 –1 in het boekje van scheids Van der Kraan jr.  Een verklaring is nauwelijks bedenkbaar  of het moet het uitvallen van Marc kunnen zijn geweest, zodat de organisatie flink zoek was. Ook de periode hierna was er weinig eer  te  behalen en slechts in  de laatste 20 minuten, na wat wissels, konden we weer wat meedoen in  de wedstrijd, met als beloning  de fraai benutte vrije schop van invaller Serkan in minuut 85. De resterende tijd was  te kort om West Frisia nog verder pijn te doen en was een terechte nederlaag ons deel vanmiddag!

Volgende week LSVV, dan moet er gewonnen worden ook al om de ranglijst er wat prettiger uit te laten zien! 

Ik hoop op een opstelling die mij meer doet denken aan 4-3-3!  

J A W S 

Z A P  - Zaanlandia   0 – 2

Op het fraaie sportcomplex van Z A P in Breezand moesten we  aantreden in onze verste uitwedstrijd tegen de      Z A P mannen, dit keer maar weer eens op mals natuurgras. De eerste helft was gelijk opgaand en waren het de verdedigende linies die de baas waren,  met beide doelmannen als betrouwbaar sluitstuk. Derhalve was de 0-0 ruststand voorspelbaar en terecht!   Na  de rust, met Serdar richting Zaandam? ! , vervangen door good old Igor, gaf aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, totdat in minuut 60 Jeremy  wakker schrok en het even op zijn heupen kreeg een vriend, maar ook vijand verraste,  met een prima schot in de bovenhoek met zijn chocolade linker  been, waarachtig een fraaie treffer. Vanaf dat moment waren we  veruit de betere  ploeg en was  het wachten op  meerdere  treffers om ons verder te belonen, dat het slechts  bij 1  bleef was te wijten aan slordig afwerken. De 2e  treffer was illustratief voor de gemiddelde afwerking vanmiddag, met zijn, reeds eerder genoemde, heup wandelde Jeremy de bal over de doellijn. Maar  de kille  cijfers van 0-2 stonden op  het bord  en ook al beïnvloede scheidsrechter Reingoud met enige vreemde beslissingen  de wedstrijd  het veranderde  de score niet en waren we terecht en verdiend 3 zeer belangrijke punten rijker.

 

Mannen volgende week  dezelfde  kant op nu richting Enkhuizen, zo als beloofd  gaan we daar bij  West Frisia minimaal 1 punt ophalen!

J A W S  

De meesten onder ons weten wel dat de ene kater de andere niet is, maar de eind uitslag van deze wedstrijd gaf wel een hele nare kater in het hoofd en een zeer droog gevoel in de mond. Ook deze wedstrijd, net als verleden week, waren we de tegenstander meer dan de baas en met zeer verzorgd en goed voetbal werd de ene na de andere kans gecreëerd. Maar creëren en benutten van kansen zijn 2 uiterst verschillende onderdelen en dat bleek vandaag dan ook weer dubbel en dwars en vergaten we het goede spel in ons voordeel te belonen. Voor de rust was het”slechts “ Cedric die de 1-0 ruststand wist te scoren, terwijl dit met gemak 4-0 had kunnen zijn.

Na de rust een zelfde spelbeeld met goede kansen, maar paal en lat voorkwamen het verdubbelen van de voorsprong, en afgeslagen vrije trap in de muur moest ons verder helpen en Jeremy kon dan ook van dicht bij de 2e treffer binnenwerken. De wedstrijd leek beslist, maar niets was minder waar als onze doelman Tom in minuut 73 geblesseerd moet uitvallen begint de wedstrijd 100 % te kantelen. Aan Ghyslain de ondankbare taak om Tom onder lat te vervangen en dat loopt helaas niet goed af en slagen de Stormvogels er in om 10 minuten tijd de score om te buigen naar 2 – 3 en staan we na 98 minuten opnieuw met lege handen ondanks het grote veld overwicht en balbezit in de wedstrijd en was vriend en vijand het er over eens dat de zege bij de verkeerde ploeg was terechtgekomen.

 

Mannen ook vandaag voldoende positieve aanknopingspunten en is wanhopen niet aan de orde. Volgende week tegen het sterk de Zouaven kans op rehabilitatie en de eerste punten in de tas, hoop ik.

 

J A W S

Na 3 jaar hadden wij weer het genoegen om neer te strijken bij De Foresters in Heiloo. Het was voor ons geen gelukkig weerzien, met een droge vrije trap werd de nederlaag een feit.

Met Tom onder de lat i p v Terry en een 2 tal nieuwe gezichten in de basis werd de strijd aangebonden met degradant van verleden seizoen De Foresters. Met name onze start was veel belovend en regelmatig werd de doelman van de thuisploeg op de proef gesteld. Het vervelende voor ons was echter dat dit nu juist de beste man van het veld bleek te worden. Met goede reddingen maakte hij menige kans onschadelijk. De thuisploeg kon daar maar weinig tegen over zetten, slechts met counter voetbal werd het ons moeilijk gemaakt en met name de nr 7 Milo Blei was een prima speler maar had in Cyrille een even zo goede verdediger! Een lichte overtreding op het middenveld moest er aan te pas komen om de rood/witten de eerste kans te bieden. De vrije trap werd uitstekend genomen via Stan de Boer en liet onze Tom kansloos, een ware tegenvaller. Na de rust een zelfde spelbeeld, wij moesten en mochten het spel maken en menige mogelijkheid deed zich voor maar waren vandaag onze aanvallers niet in staat dit om te zetten in treffers, ik heb wel 4 kansen en een x-aantal mogelijkheden geteld na de rust om de gelijkmaker op het scorebord te zetten!

 

Mannen er waren natuurlijk ook allerlei positieve zaken te melden, dus daar gaan we mee verder en dat betekent automatisch dat volgende week Stormvogels YVV aan de zegekar gebonden gaat worden, succes!

J A W S  

Heeft u een verslag over een wedstrijd of activiteit van uw team geschreven hebben, of foto's dan kunt u die sturen naar:


Martin Haagedoorn --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Martin Feeke --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

of

Michel Kok --> This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Wij zullen het verslag dan zo spoedig mogelijk op de website plaatsen!

Roda`23 – Zaanlandia  1 - 4 (beker tussenronde )

In het pittoreske Bovenkerk onder de rook van Amstelveen spleen we op dinsdagavond voor de KNVB beker tegen top 3e klasser Roda`23. Toch een beetje spanning vooraf  zou we onderschatten of was het beker virus genoeg om te overleven , dat was de vraag vooraf. Onder de lampen , met een 4-tal mutaties in onze basis elf t.o.v. afgelopen zondag startten we goed , maar de thuisploeg was gevaarlijker en in  minuut 44 moeten we zelfs de 1-0 toestaan , Bodie was kansloos op een kopbal van  de vrij staande rechterspits. Na de rust met “opnieuw “3 warmlopers in de warming up werd de thuisploeg onder zware druk gezet , maar verder dan wat hoekschoppen komen we niet. En dan gebeurt het, de technische staf gaat wisselen , in min 60 komt Burak en niet veel later komen Bruce en Jeremy hun opwachting maken en laten juist deze 3 spelers het verschil gaan maken ! Burak , benut fraai een vrije trap vanaf 17 meter, Ryan rond fraai de voorbereiding van Reino af , Burac scoort de 1-3 na voorbereiding Bruce en Jeremy maakt de 1-4 na opnieuw subliem voorspel van onze Reino. Mannen een mooie bekerzege en de complimenten voor het spel in  de 2e helft. We staan weer  op de lijst voor de loting van de laatste 32 clubs . De koker wordt volgende week geleegd en daar wij goed in bingo zijn zal er  en mooie tegenstander uit rollen !

Sportieve en gezonde feestdagen !

J A W S 

Zaanlandia – Alkmaarsche Boys 0 - 0

De uitslag zal zeer weinig in onze geschiedenisboeken voorkomen. Maar deze uitslag van vandaag was zeker teleurstellend, omdat de rode lantaarndrager onze tegenstander was. De mannen uit Alkmaar waren zeker naaar Zaandam gekomen voor 1 punt en dat is ze gelukt. Met het juiste afbraakvoetbal lieten ze ons combinerend voetballen tot de 20 meter lijn en daarna stonden er 2 bussen van 4 spelers geparkeerd met verdedigers en daarachter nog eens “man of the match “doelman Hugo vd Sluis. Deze gezette doelman ranselde na de rust alles uit zijn hok en met enige hulp van de leiding bleef de 0 op het bord. Het was dan ook zuur voor de doelman dat in minuut 90 de scheidsrechter hem van het veld moest zenden, dit na een zware overtreding op jubilaris Jeremy. Dit was het op 1 na het laatste wapenfeit , want de vrije trap, die volgde, werd jammerlijk , zo als zo vele pogingen, hoog over geschoten , dit kan en moet beter ,als er een veldspeler op doel staat !

Mannen na de bekerwedstrijd van dinsdag a s gaan we de winterstop in als nr 3 van de ranglijst , dus dat is bevredigend.

Tot snel en succes met de bekerstrijd .

J A W S 

Zaanlandia - West Frisia 3 – 3.

De 2 wedstrijden hiervoor waren de 3 treffers voldoende voor de 6 punten,vandaag was de beloning slechts 1, dus zou je denken er is matig verdedigd of we zijn onvoldoende beloond ! De tegenstander uit Enkhuizen, van trainer Henk Spaan, had zich prima voorbereid en ingesteld op ons spel en daar de ploeg beschikt over erg veel lengte mochten wij vrezen voor lange ballen op zoek naar een kopgraag hoofd . En zo geschiedde. Voor de rust was het spel van 2 kanten stroperig en was het tempo veel te laag, bal bezit was heilig en een gelijkspel, een 0-0 was voorspelbaar , dit gelijk spel klopte alleen met 2 x 3 treffers.De enige echte aanval van de west friezen in de eerste helft , natuurlijk uit een spelhervatting, leverde de eerste kans en goal op . Wat tevens de ruststand betekende . Na de rust een ander spelbeeld.Wij moesten het spel maken en hadden dan ook een groot veldoverwicht maar het scheppen van kansen was moeilijk. Als in minuut 60 dan Burak , op nieuwe schooenen , met een fraaie omhaal de gelijkmaker laat omroepen, lijkt de wedstrijd definitief te kantelen ! Echter binnen 4 minuten staat het alweer 1-2 , als geklungel rechts achterin wordt afgestraft en de 2e kans , doelpunt wordt. Het is Reino , persoonlijk die orde op zaken stelt. Eerst simpel de gelijkmaker intikken, in minuut 70 en 5 minuten daarna met een fraaie boogbal de 3 – 2 . De winst leek nu binnen . Maar opnieuw bleek een lange bal uit een vrije trap ons te machtig en opnieuw koppend werd de gelijkmaker een feit ! Teleurstelling was ons deel en liet sommigen achter in frustratie .Bij spelers omdat een gewaarschuwde verdediging voor 2 zou moeten gelden en bij de trainer over een te late wissel . We zijn nooit te oud om te leren !

Zondag naar koploper HSV , welke ploeg 2 punten meer heeft . Ik hoop dat we om 16.00 boven aan staan !! Succes .

J A W S

VSV – Zaanlandia 0 - 3

Op een koud , zeer slecht grasveld in Velserbroek was het zondag geen pretje om te spelen , laat staan om toe te schouwen. Hoe anders was de entourage 1 week eerder , maar ja als dan om 16.00 uur het resultaat van 0 – 3 ( bijna ) hetzelfde is als 1 week eerder dan is dit snel vergeten. Gedurende de gehele wedstrijd waren we technisch de betere ploeg en met name onze Reino en Jeremy maakten het verschil.

Als in minuut 18 Jeremy rechts doorbreekt de lage voorzet aflevert is het spits Reino die keurig binnen tikt. De eerste fraaie treffer was een feit en hing op de ballen standaard ! Na de warme thee / koffie in de rust was er een zelfde spelbeeld in de 2ehelft. Gejaagd door de wind had de even oude thuisploeg, ook uit 1912 , aanvallend weinig in te brengen en als Bruce na 1 uur spelen middels een vrije trap Reino aanspeelt is het onze goudvink die op eigen kracht de 2 – 0 voorbereid en afmaakt .De wedstrijd is gespeeld. Hatim maakt vanuit een fraaie aanval in de slotfase nog de 3etreffer .

Mannen er is weer een zege aan ons totaal toegevoegd. Zondag spelen we tegen West Frisia thuis. De mannen uit Enkhuizen zijn ook aan een goede serie bezig , dus het zal een moeilijke pot worden. Maar met ons vertrouwen moet een thuiszege te regelen zijn . Succes !

J A W S   

Zaanlandia  - Zilvermeeuwen  3 – 1

De Meeuwen kwamen aangeschoten,na 3 nederlagen,aan op ons complex  voor  de derby tegen  de Zwartjes en dropen afgedroogd af, na op alle fronten speltechnisch te zijn afgetroefd . In 1  van onze beste wedstrijden tot nu toe in deze competitie  werden  de Meeuwen  van  de mat  gespeeld en was de einduitslag een meer dan terechte afspiegeling van de wedstrijd al  zal de enige tegentreffer bij sommigen toch ook nog pijn doen !  Slechts de eerste 20 minuten deed de de wit/ blauwen ploeg mee aan de wedstrijd en was er  sprake van echte tegenstand. Maar nadat Franklin ,in minuut 30 , de score koppend had  geopend uit een goede corner van Burak was de ban gebroken en speelden we een gewonnen partij . Het hoogte punt zat in minuut 45, de 2e treffer . Jeremy bereidde voor en Davey rondde fraai achter het stand been om af en met  Zwitserse precisie rolde  de bal in het verste zijnet,een zeer fraai hoogstandje amateurvoetbal,wat  je zelfs op zondagavond niet  bij Studio Sport ziet . Na de rust waren we heer en meester en was het wachten op de verhoging van  de score, dat dit slechts bij 1  treffer bleef was jammer. Met fraaie positie spelletjes werd de verdediging van de Meeuwen onder druk  gezet en vele mogelijkheden werden genoteerd . De mooiste kwam via Reino, die zonder de bal te beroeren Jeremy vogelvrij voor de goalie  bracht . Zijn inzet teisterde helaas slechts de  paal . In minuut 75 had Jeremy wel succes door fraai voorbereidend werk van onze middenveld op snelheid  af  te ronden. Het was  de verdienste van ‘good old “Van Oostenbrugge  dat de verdediging van de bezoekers wel  wankelde maar niet echt omviel. Statistisch jammer was  het dat er in minuut 90 werd tegen  gescoord .

Zondag VSV uit , ik hoop  en verwacht een zelfde resultaat.

J A W S  

PupilvdweekManofthematch1

 Man off the Match Franklin Kesser en pupil v.d. week  Jairo Cramer van JO10-3

Zaanlandia – Nieuwland  3 – 1 ( beker)

Het is even wennen als  we op een zaterdag  om 14.00 aftrappen tegen de tricolorus van de bezoekers , het is geen Hellas , geen Willlem II  maar gewoon tegen  ASC Nieuwland  uit Amersfoort e.o. .  En dat het zaterdag was dat klopte en was  te merken . Na 13 minuten stond er 0 - 1 ,terwijl  dit net zo goed 0 - 2  of zelfs meer had  kunnen zijn . Het begin was te slap en we speelden in een soort bergversnelling , dus was het baltempo veel te laag en werd  de achteruit versnelling ook te veel en te dikwijls  gebruikt . En als je dan op achterstand komt moet je in de achtervolging en dat  kost altijd veel stroom en energie. Het was dan ook met het nodige geluk dat ons eerste schot , van Ryan na 30 minuten als een soort snooker carambole de gelijkmaker betekende , een gevonden treffer ! Direct na de rust , minuut 47,constateerde de leidsman  de terechte voorsprong treffer , gemaakt door Yassir, de bal was 20 cm over de doellijn . Daarna bleef het verder matig , de bezoekers konden  niet beter en wij wilden niet beter. Dus bleef  de stand lang op 2 - 1  hangen,slechts Reino scoorde in minuut 88 , met opnieuw de hulp van een verdediger. Onze nr 22 was vandaag opnieuw onze beste man . De volgende  beker ronde tegen Roda`23 in Amstelveen op 12 of 14 of 19 december !

Mannen een matige generale  voor de “topper” op zondag tegen De Meeuwen.  Het zal leiden tot een uitzonderlijke zege , hoop  ik !

J A W S 

De Spartanen – Zaanlandia 1 – 3

Soms zijn eerste minuten wel erg belangrijk en voortvarend om een wedstrijd te beginnen. Met een soort “Max Verstappen “ start werd de strijd geopend tegen het gepromoveerde De Spartanen en geloof het of niet na 4 minuten stond er de 0-2 op het fraaie scorebord ! Met 2 fraaie treffers,Reino na voorbereiding van Davey en Davey zelf na een fantastische pass van Sander waren de doelpuntenmakers, wat een weelde. Maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld , want de thuisploeg beschikte over watervlugge en lange aanvallers en maakten het vanaf minuut 5 ons dan ook best lastig en als dan in minuut 18 de aansluitingstreffer valt te noteren , kan de wedstrijd + scoreverloop nog alle kanten op. Met name de spelhervatttingen van De Spartanen zijn levensgevaarlijk en moeten Sander en zijn adjudanten volledig in de strijd voor volk en vaderland.Met geluk werd een fraaie vrije trap nog door de lat boven Terry gekeerd,anders had het anders kunnen aflopen ! Na de thee ,genoten in de fraaie accommodatie, hadden we de wedstrijd keurig onder controle. De veldbezetting was prima verzorgd en door de ruimtes,die er voor ons aanvallend ontstonden,kwamen er mogelijkheden om de score uit te bouwen. Het was dan ook Reino die 20 minuten voor tijd de wedstrijd besliste en met zijn 2e treffer de 3-1 op het DWF deed zetten, dit alles onder de prima leiding van de zwager van wijlen onze Koos Mauriks, de heer Harry van Etten uit Schermerhorn.De zege was een feit en de derde plaats op de ranglijst ook. Nu doorpakken naar een volgende zege en dat is op zondag 19 November tegen goede buur Zilvermeeuwen thuis ,dat op dit moment wat mindere resultaten boekt. Maar eerst ons bekeravontuur verder uitbreiden , zaterdag tegen za 3e klasser Nieuwland ASC , volgens de trainer moet de volgende ronde beslist mogelijk zijn.

We zijn benieuwd !

J A W S

PS

Onze Sigrid had vandaag voor onze reserve bank keurige, lekker warme dekens geregeld, waarvoor hulde. Echter laten de kleuren ietwat te wensen over en zoals je op de foto kunt zien heeft de uitstraling wel een zeer hoog “De Zonnebloem” gehalte , en lijken onze wisselspelers + begeleiding afgezet door de Henri Dunant in Wognum!

2017 11 05 PHOTO 00000081

Zaanlandia - DWS 2 – 1

Was het donderdagavond nog tegen het onbekende Door Wilskracht Over Winnen uit Wieringerwerf, vandaaag was het tegen het gerenommeerde Door Wilskracht Sterk uit Amsterdam . Het contrast voor aanvang was daarom figuurlijk groot en blijkt het dat je met alleen Wilskracht geen wedstrijden kunt winnen! Echter het wedstrijdbeeld van beide westrijden was bijna hetzelfde, n.l. voor de rust een zeer sterk spelend Zaanlandia , maar na de thee was dit 2 keer aanmerkelijk minder , met vandaag zelfs veel te veel spanning in de laatste 20 minuten ! Want als wij net als tegen DWOW 4 treffers voor de rust hadden gescoord was de 2e helft ook nu voor de statistiek geweest , maar dit was beslist niet zo . De Amsterdammers hadden een aantal zeer technisch vaardige spelers en zo was het individuele niveau hoog, maar het collectief liet echter te wensen bij de bezoekers. Daar werd door ons voor de rust ,goed van geprofiteerd en kon Reino met 2 fraaie treffers de 2-0 ruststand laten noteren . Na de thee waren er te veel elementen in ons spel te slordig en werd er te veel met de bal gelopen en was het daardoor aanvallend niet goed . Daar ook DWS niet best speelde werd het wedstrijdniveau matig en leek de voorsprong veilig genoeg om de wedstrijd rustig uit spelen naar minuut 90. Als er echter aanvallend te vaak te makkelijk bal verlies wordt geleden in de as van het veld, loop je verdedigend constant onnodige risico`s , zo ook in minuut 70. Balverlies van ons in de aanval , DWS op snelheid door de as van het veld op de counter en nr 17 , DWS invaller Emmanuel Kofi Obeng scoorde tegen, dit na matig verdedigen. Nog 20 minuten te gaan en dat werd best spannend en brachten we ons zelf in de nodige problemen . Pas als de prima leidende heer Ligtvoet afblaast en omroeper/ radioman Ton onze Reino bekroont tot “Man of the Match “ kan de zege,na een zucht van verlichting ,worden bijgeschreven en nestelen we ons in de sup top van de ranglijst !

Zondag op het fraaie complex tegen mede suptopper SV Spartanen te Wognum, succes !

J A W S

MAN OF DE MATCH REINO KOK EN MAURO BÖHM

pupilmanofthematchfoto2

Foto Harry Kho.

Zaanlandia - DWOW ( beker ) 4 - 0

Op een donderdagavaond onder prima omstandigheden , bv voldoende licht , was het met 1 helft inspanning voldoende om de Westfriezen uit de beker te knikkeren . Als na 41 minuten de 4e treffer, gemaakt door : in eigen doel , Yassir en 2 x Davey in even zo veel minuten,op het score bord staat is de bekerzege binnen en is de 2e helft slechts voor de statistieken.We wachten nu op de loting van aanstaande woensdag.Wie mag en zal onze tegenstander worden . Hopelijk een thuiswedstrijd en dat mag dan zeker op een zaterdagavond !

J A W S

 

 

UIT EEN GRIJS BEKER VERLEDEN,

Soms zijn bepaalde gebeurtenissen of namen die zo maar herinneringen  bij je oproepen. Dit was bij mij het geval bij de indeling van de beker pool van het eerste met o.a. WVHEDW/Wilhelmina Vooruit. Dit waren 2 clubs uit Amsterdam met allebei met een Joodse roetsj, die enkele jaren geleden zijn gefuseerd. Het is nu een grote club geworden met zo'n 22 Zaterdag elftallen. Het was begin 1950, we speelde in de 4e klasse en moesten met ASVK – Fokke – HEDW – SCA en Wilhelmina Vooruit degradatie wedstrijden spelen om 1 plaats in de 4eklasse. Na 10 wedstrijden (uit en thuis)eindigde we gelijk met HEDW en W.V. Het was inmiddels Juli geworden en de meeste spelers waren op vakantie, gelukkig  in Nederland ( U moet weten dat we toen der tijd slechts 1 week vakantie hadden ) echter alle spelers kwamen er voor terug en de op één na laatste wedstrijd tegen W.V. ,op het T.O.G. veld in Amsterdam werd in de laatste minuut met 1-0 verloren. De 2ewedstrijd tegen HEDW, ook op het TOG veld, werd met 5-2 gewonnen en daar ons doelgemiddelde in de Competitie beter was, bleven we in de 4eklasse.  Ik was toen 13 – 14 jaar en moet U zeggen, van de eerste wedstrijden kan ik mij weinig herinneren, maar de laatste 2 beslissing wedstrijden heb ik mee gemaakt. Kan mij herinneren dat na HEDW het een grandioos feest was op het TOG veld, zoiets vergeet je nooit meer. Het volgende elftal had hier voor gezorgd. 

Arie de Boer – Klaas Komen – Jan Zeeman – Fok Kef – Jan Prins – Jaap Taanman Sr - Nico van Baden – Feik Zijlstra – Henk Meinen – Henk Dil Sr – en Tinus van Westrop.               

Vraag mij verders af of er nog Zaanlandianen zijn die van deze periode afweten.

Zijlijner.   

KFC - Zaanlandia 3 – 2

Als op het laatste moment de wedstrijd wordt verschoven van zondagmiddag naar zaterdagavond 19.30 uur, lijkt iedereen daar vrede mee te hebben . Nou ik niet en wel hierom ! Onder de matige verlichting werd er een soort “schemerlamp” voetbalwedstrijd gespeeld en omdat er van alles gebeurde was het allemaal lastig te volgen, zeker vanaf de zijlijn. De thuisploeg leunde op een soort kickboks voetbal en hadden vele kleine en grote overtredingen nodig om onze voetballers af te stoppen en dat lukte ze wonder wel. Dit mede, doordat de uitstekende leidsman veel toeliet en de voordeeelregel als basis spelregel toepaste , kwam dit zeker in het voordeel van KFC uit.Wat niet wegneemt dat de einduitslag de juiste was . Tekenend was verder dat onze 2 treffers werden gescoord door 2 verdedigers, maar dat is modern en wellicht toeval. Onder prima belangstelling viel er van alles te beleven, maar was van goed voetbal geen sprake en tegen het power voetbal van de Kogers konden we ons maar slecht wapenen.Dat Franklin na 25 minuten de score openbrak was een meevaller en in die fase was het zelfs mogelijk om een 2e of 3e treffer aan te tekenen.Na de vervanging,na een klein half uur,van onze nr 20 Luciano, werd het spel anders . De combinaties waren weg en de strijd werd grimmiger. Met name de 2 KFC backs en nr 7 Hemmen drukten hun fysieke stempel en daardoor werd ons aanvallende spel sterk ontregeld en konden onze aanvallers zich maar moeilijk onderscheiden . De pauze na 45 minuten gaf ons de nodige rust,maar na de thee ging KFC verder met hun fysieke strijdwijze en konden treffers niet uitblijven . Eerst de gelijkmaker uit een afgeslagen corner en daarna de voorsprong via een snelle KFC counter. De wedstrijd leek verloren , maar Sander , onze beste speler vanavond , dacht er anders over en met zijn opgestroopte mouwenvoetbal , zorgde hij persoonlijk, via zijn schouderblad, voor de gelijkmaker,dit gebeurded in minuut 80 , dus toch een gelijkspelwas onze gedachte? Daarna ging het als nog mis .Terry verkeek zich op de snelheid van “speedy “ Jeremy Khun,kapte de verkeerde kant op en de 3- 2 en de nederlaag waren een feit !

Mannen zondag DWS , herstel is gewenst ! Doe donderdag voorzichtig in de beker tegen DWOW ! Succes .

J A W S

De Foresters - Zaanlandia 0 - 0

Wellicht was het aan het strand ook lekker toeven geweest , maar in Heiloo was dat zeker zo. Na de files,zo wel op de heen , maar zeker op de terugreis, als ware het een zomerdag in Augustus , te hebben getrotseerd,konden we na 90 minuten, met 1 punt huiswaarts keren ! Meer zat er niet in en was zeker ook niet verdiend geweest ! De thuisploeg had het tactisch huiswerk goed gedaan en we kwamen geen moment in de wedstrijd. De rood/witten hadden het betere van het spel en het was dan ook niemand anders dan Terry die ons letterlijk en figuurlijk op de been hield en zo bleef dus de begin- tevens de eindstand ! Ons probleem was vandaag dat we niet of nauwelijks onze 3 aanvallers wisten te bereiken . Vele passes kwamen bij de verkeerde kleur terecht en lukte dit dan wel,dan waren we de bal (te) snel weer kwijt mede als gevolg van te ver doorgevoerde individuele acties . Zo bleef het zeer onrustig in onze opbouw en was het moeilijk om op de helft van de tegenpartij te geraken. Ook was er verdeeldheid over inzakken of doordekken, volgens mijn waarneming . Dit was op bepaalde posities niet direct duidelijk, wellicht de verdienste van De Foresters ! Zo bleef de wedstrijd wel tot het einde spannend maar beslist niet goed en waren, zeker na de rust, de kansen uiterst spaarzaam.

Mannen zondag NU ZATERDAG op de fiets zorg dat je licht het doet!! , dus geen file leed ,naar De Koog voor de derby der lage streken, dus zet hem op . De Grote Koogse pakte de eerste zege en lijkt het lek boven te hebben, dus we zijn gewaarschuwd. Ik reken op een kleine winst !

J A W S 

Reino Kok Foresters

Zaanlandia - De Zouaven : 3 – 1

Referee : Mister Kloet coming from Poland Gdansk , Mark 8.6

Vandaag the game tegen het sterke De Zouaven uit Grootebroek. De ploeg kende een goede start , nl. 2 wedstrijden gespeeld 6 punten met het doelsaldo 7 – 1.Dus we moesten aan de bak.Met een tactisch beter bezet middenveld was het elftal vandaag beter in balans en waren we voor de rust meer in balbezit dan de bezoekers!Onder prima omstandigheden golfde het spel op en neer en waren er kansen te noteren voor de vestes van beide doelmannen.Het was dan ook een verassing,dat de ruststand van 3 -0 viel te noteren .Verklaring: onze aanvallers waren zeer effectief voor de vijandelijke goal en met name en succes de gebroeders Kho.Reeds na 7 minuten was het Jeremy die met zijn chocolade been de openingstrefferde deed binnen rollen . Doelpunt 2 en 3 waren van wonder schone kwaliteit . Eerst was het Jeremy,vanaf links, die net als A.Robben, in zijn goede tijd, van buiten naar binnen slalomde en de bal keurig met zijn sterke rechter been in de verre hoek deponeerde , beslist buiten bereik van de goede keeper Van Loon. De 3 – 0 was uit een prima aanval over rechts , een uitstekende voorbereiding + voorzet van Ryan en idem een directe afwerking via Davey, grote klasse. Tussen onze score`s door ook mogelijkheden voor ons doel maar met enig geluk en goed verdedigend werk bleef de 0 op het scorebord een feit t/m de rust !In de 2e helft waren de bezoekers sterker maar waren niet voldoende bij machte om ons echt pijn te doen . Slechts 1 x was men succesvol.Mannen een goede wedstrijd met een dito overwinning .

Zondag naar Heiloo voor de eerste keer . Laten we een keer winnen van De Foresters !!

Succes ! J A W S

MAN OF THE MATCH RYAN BROWN EN PUPIL VAN DE WEEK ENSAR KOC.

speler pupilvdwedstrijd3

 Foto by Harry Kho.

Kolping Boys - Zaanlandia 4 – 0

Na de seizoensopening, winst tegen Texel,onze 2e wedstrijd op kunstgras in Ouddorp tegen de Kolping Boys een vertrouwde gastheer voor ons. Vandaag in het rood spelend tegen de zwart-witten van Kolping.Het zou een moeilijke middag worden . De snelle aanvallers van de thuisploeg zetten ons voortdurend onder druk en met name onze laatste linie had hier de nodige moeite mee. Het spel leek onrustig en straalde geen vertrouwen uit en het leverde dan ook diverse hachelijke momenten op voor de veste van Terry. Natuurlijk zetten wij aanvallend daar het nodige tegenover, maar slechts onze 11 Ryan was dreigend. Naar mijn idee was de middenveld bezetting niet goed genoeg, de 3 middenvelders speelden te vaak voor de bal en misten we het type Hatim als balans en stofzuiger. Deze spelwijze en zeker bij balverlies zou dodelijk blijken te zijn. Als het dan op zeker moment, in minuut 28, 1 -0 wordt, is de wedstrijd tactisch gespeeld . Kolping gaat in de achteruit en posteert 7 verdedigers rond de 20 meter lijn en laat ons vergeefs het spel maken , het resultaat de counter en de einduitslag van 4 -0 . De 2e treffer is het breekpunt in het scoreverloop .Als we druk bezig zijn om de gelijkmaker te forceren wordt Terry bij een spelhervatting pootje gelicht en kan Kolping de 2e treffer aantekenen . Ons huwelijk met scheidsrechter N.van Kampen, die verder prima leidde , is niet gelukkig daar hij dit incident niet waarnam en de treffer goedkeurde ! Jammer maar helaas !

Mannen zondag de kans op herstel, passend bij onze doelstelling tegen het sterke de Zouaven , succes .

J A W S 

Zaanlandia - Texel `94 , 3-1

De eerste klap is vaak een daalder waard . Zo ook vandaag . Nadat de mannen vanaf het eiland met de bus waren aangespoeld kon de eerste thuiswedstrijd van start gaan onder de senioren leiding van mijnheer Claessens uit Zeist. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de beste mogelijkheden waren in de eerste 25 minuten voor onze gasten .Maar kordaat optreden van onze Terry voorkwam erger, en bleef de stand op 0 tegen 0 hangen! Maar onze aanvallers zaten niet stil en werden er inmiddels voldoende kansen geschapen om de score open te breken. Het duurde echter tot minuut 30 voordat de voorbereiding van Reino door onze 10 Davey in 2 pogingen bekwaam werd afgerond. Daarna volgde het hoogetepunt van deze wedstrijd. Wederom was Reino de voorbereider en kon onze aanwinst Ryan verwoestend uithalen met als gevolg bal in kruizing en de 2- 0 was een feit. Wat tevens de ruststand was . Na de thee waren we oppermachtig en zou de score regelmatig uitgebouwd kunnen en moeten worden . Dit beperkte zich echter slechts tot 1 treffer van Reino na uitstekende voorbereiding van onze dynamische middenvelder Hatim . De koek was op en berusting en verslapping sloop in het spel en het was na zwak verdedigen dat Texel zelfs nog een tegentreffer mocht aanteken. Verder gebeurde er weinig en kon de goed leidende referee zijn laatste energie door de fluit blazen als blijk van het eindsignaal. Mannen de eerste thuis zege + 3 punten zijn in de pocket . Na nu staan er 2 echte tegenstanders op de rol , n.l. Kolping Boys en de Zouaven en geloof me dat is andere koffie.

Succes .

J A W S

S.V.A. JO14-1  - Zaanlandia JO14-1   1 - 1  ( 09.12.17 )

Vandaag onder zeer slechte weersomstandigheden moeten spelen tegen SVA in Assendelft. Onze mannen presenteerde zich vandaag in werkelijk schitterende nieuw trainingspakken. De wedstrijd was er een om maar gauw te vergeten beide ploegen wilde heus hun best doen lom er een leuke wedstrijd van te maken. Maar het weer hagel sneeuw regen en kou gooide roet in het eten. De eerste helft bleef op een bloedeloze 0 - 0 steken. Na rust probeerden wij toch wel wat te forceren en ontstond er toch wel een spannende fase. Onze Alex en ook de keeper van SVA waren in vorm en redden verschillende keren heel knap. Toch na een goede aanval van SVA kwamen wij toch op achterstand 1 - 0 15 minuten voor tijd 2 hele domme gele kaarten waardoor wij met 9 man verder moesten.

De scheidsrechter was niet altijd gelukkig in zijn beslissingen maar wij moeten leren geen commentaar te geven. Het had zo maar dure punten kunnen kosten, gelukkig 5 minuten voor tijd waren we weer compleet met 11 man, en starten wij een slotoffensief om toch nog een punt te pakken. Gerechtigheid viel ons ten deel toen 2 minuten voor tijd Mo in het strafschopgebied onderuit geschoffeld werd (goeie muts trouwens Mo) De toegekende penalty werd schitterend raak geschoten zodat wij toch een punt aan deze wedstrijd overhielden

Dit was de laatste competitie wedstrijd van dit jaar. Volgende week nog de beker wedstrijd tegen Monnickendam en dan winterstop. Ondanks het erbarmelijke weer waren onze toeschouwers weer aanwezig om onze mannen te steunen. Chapeau ( Sjapoo) hiervoor.

We kunnen terugkijken op een goede 1e seizoenhelft en staan met een flinke voorsprong aan de leiding.

Fijn weekend Piet van Someren

Wedstrijdverslag Zaanlandia JO14-1 - Fortuna Wormerveer JO14-2     6 - 0

Vandaag tegen een ploeg moeten aantreden die een goede naam heeft in onze regio. Na een begin met over en weer wel wal leuke acties, bleek toch al gauw dat wij deze tegenstander op de knieën konden krijgen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een 2-0 voorsprong. De tweede helft was eigenlijk een formaliteit want de tegenstander kwam er niet meer aan te pas. Wij waren gewoon de bovenliggende partij en konden makkelijk uitlopen naar een 6-0 overwinning. Over de wedstrijd zelf niet veel te melden. Dit noemen ze een zakelijke overwinning Wat wel leuk is dat onze directe concurrent Odin 59 vandaag verassend heeft verloren. Wij staan nu riant met 6 punten voorsprong bovenaan. Onze grootste concurrent kan wel eens heel verrassend st. Adelbert worden. Zij staan 4e met 3 wedstrijden minder gespeeld.

Winnen zij deze allemaal kunnen ze in punten met ons gelijk komen. Wij moeten dus heel attent blijven en al onze wedstrijden zien te winnen. Onze positie ziet er heel goed uit maar we zijn er nog lang niet Volgende week tegen Assendelft moeten we de punten weer pakken.

Goed weekend en tot volgende week ,Piet van Someren

Verslag   K.F.C.  JO14-2   Zaanlandia  JO14-1      2 - 4

Vandaag de derby tegen stadsgenoot  KFC.

Na een aantal mindere wedstrijden en het eerste verlies vorige week hoopten we vandaag weer de stijgende lijn te pakken. Op een winderig veld is dit prima gelukt. Vanaf de aftrap werd er aanmerkelijk beter gespeeld dan de  laatste wedstrijden. Met  leuk en afwisselend spel werd de tegenstander meteen goed terug gedrongen. Nog niet alles liep goed maar de verbetering was duidelijk zichtbaar. De rust werd dan ook bereikt met een verdiende 2 - 0 voorsprong. Na de rust werd het wel iets minder maar ook nu werd er bij vlagen prima gespeeld. Door toch weer wat slordigheden kregen we toch 2 doelpunten tegen. Maar wij wisten ook nog 2 doelpunten te maken (een hele mooie van Mats) Al met al een leuke wedstrijd waarin wij af en toe weer konden zien waartoe dit team in staat kan zijn. Samenvattend een meer dan verdiende 4 - 2 overwinning. We staan aan kop met 3 punten voorsprong.

Ook heel positief om te zien dat het aantal toeschouwers steeds wat groter wordt.

Hopelijk zien we die volgende week ook weer bij onze thuiswedstrijd. Tot volgende week :    Piet van Someren.

Verslag Zaanlandia JO-14 1 Purmersteijn JO-14 2    0 - 2       (11.11.17)

Vandaag vol goede moed begonnen aan de wedstrijd tegen Purmersteijn. Na een aantal matige wedstrijden waar wel de winst werd gepakt waren we vol goede hoop dat we weer onze goede vorm konden vinden. Dit is ook deze keer niet helemaal gelukt. Tegen een ploeg die heus niet beter was lukte het gewoon niet om in ons spel te komen. De tegenstander was echter wat feller in de duels en kon zodoende de stand lang op 0 - 0 houden. Voor rust kwamen zij toch niet onverdiend op 0 - 1. Na de rust werd ons spel niet echt beter. Veel balverlies verkeerde passes en heel onrustig bleven we ongevaarlijk.

Een hele mooie vrije trap betekende 0 - 2 Ondanks wel wat kansen die door onnauwkeurigheid werden gemist konden we de stand niet meer veranderen. Helaas vandaag onze eerste nederlaag en de eerste tegendoelpunten. We blijven positief en gaan er vanuit dat we de goede seizoenstart met leuk en goed voetbal weer gauw kunnen oppakken. Volgende week een leuke wedstrijd tegen KFC. Hopelijk pakken we de draad in deze derby weer op. Mannen we staan nog steeds bovenaan. Ook Feijenoord en Ajax spelen wel eens een paar mindere wedstrijden.

De supporters blijven achter jullie staan . Tot volgende week bij KFC

Piet van Someren

Zaanlandia JO 14-1 DSS JO14-2     4 - 0         ( 28.10.2017)

Nadat ik helaas de laatste 2 wedstrijden heb moeten missen kon ik vandaag gelukkig weer van de partij zijn. Met hooggespannen verwachting naar deze wedstrijd uitgekeken. We staan ongeslagen en zonder tegen doelpunten boven aan en de resultaten waren prima. Vorige week tegen het hoger geplaatste Volendam een zeer goede oefenwedstrijd gespeeld en verdiend gewonnen.

De hooggespannen verwachting kon vandaag totaal niet worden waargemaakt .Tegen de nummer 2 op de ranglijst konden wij geen moment in de wedstrijd komen.
Al snel kwamen we wel op 1-0 voorsprong maar het spel was rommelig en onsamenhangend. Ook de tegenpartij had niet zijn dag. Na de rust eenzelfde beeld, veel foute passes en foute aannames. De laatste 10 minuten liep het wat beter en konden we uitlopen naar 4-0 winst. Vandaag tellen alleen de punten en staan we nog steeds ongeslagen en zonder tegen doelpunten bovenaan.

Volgende week gaan we weer met frisse moed beginnen aan de volgende wedstrijd tegen Sporting Krommenie.

We hopen dat onze mannen dan weer hun goede vorm van het begin terug zullen vinden.

Tot volgende week. Piet van Someren

 

Sp’ Krommenie JO14-2 -  Zaanlandia JO14-1    0 - 2      ( 4.11.2017)

Na vorige week een matige wedstrijd te hebben gespeeld maar wel de winst kunnen pakken (zie verslag vorige week) vandaag tegen Sporting Krommenie. Onder ideale weersomstandigheden begonnen we vol goede moed aan deze wedstrijd. Al snel bleek dat we onze goede vorm van enkele weken geleden nog niet terug hebben gevonden. We begonnen weer zeer matig met veel foute passes en verkeerde bal aannames. Ook was het spel veel te onrustig. Onze tegenstander kwam ook niet echt gevaarlijk voor ons doel. De eerste helft leek af te stevenen op een 0-0 stand. Maar halverwege werd een vrije trap van ons op de rand 16 knap ingeschoten. De tweede helft een zelfde spelbeeld. De tegenstander kreeg in de gaten dat er wellicht voor hun wel wat in kon zitten. Ze speelden in deze fase beslist beter dan wij, maar wisten ook niet doeltreffend uit te halen. Een goede counter leverde een mooi doelpunt voor ons op zodat de 2-0 in de tas zat.

We moeten beslist beter kunnen dan vandaag . Dat hebben we al eerder een paar keer kunnen zien. Misschien denken we er iets te makkelijk over. Dat kan een keer verkeerd aflopen
Ik wil beslist positief eindigen want we staan na 5 wedstrijden ongeslagen bovenaan met 0 tegen doelpunten

Volgende week weer met zijn allen er tegen aan en laten zien dat de 2 laatste matige wedstrijden incidenten zijn geweest.

Ik hoop volgende week weer op veel toeschouwers

Piet van Someren.

Odin 59 JO 14 1 Zaanlandia JO 14 1 0 - 1

Vandaag onze eerste uitwedstrijd in Heemskerk tegen Odin 59. Na een spectaculaire start van het seizoen nu weer onze eerste uitwedstrijd. Heel zelfverzekerd verschenen wij aan de aftrap, maar al heel snel bleek dat deze tegenstander wel even wat meer te bieden had. De eerste helft ging het wel gelijk op maar tot echte kansen kwam het bijna niet. Odin bood zeer goed partij en was in de combinatie zelfs wel wat beter. Toch kwamen wij voor rust wel op voorsprong. En goede aanval over rechts werd nog door de keeper weggestompt maar in de rebound was het alsnog raak 0-1. Na de rust vielen we wat terug en kwam Odin enkele keren gevaarlijk in ons strafschopgebied.

Ons spel zakte ook wat terug en we kwamen niet echt meer in scoringspositie. Een enkele keer dat we gevaarlijk werden stond de verdediging van Odin op de juiste plek. Het werden nog zeer spannende laatste minuten omdat we veel te onrustig speelden en de combinaties ook niet echt meer goed liepen. De tegenaanvallen van Odin waren zeker gevaarlijk. Onze verdediging stond echter steeds goed opgesteld om het gevaar tegen te houden.

Een zeer gevaarlijke counter van Odin koste ons bijna de winst maar geweldig ingrijpen van onze uitblinkende keeper Alex voorkwam dat gelukkig. We moeten proberen wat meer rust in ons spel te krijgen. Als team zullen we zeker nog lastige tegenstanders krijgen. Al met al vandaag een zeer spannende wedstrijd gezien, met de conclusie dat de winst zeker verdiend was.

Na twee wedstrijden 6 punten geeft veel vertrouwen. Volgende week weer een thuiswedstrijd. We gaan absoluut weer voor de punten strijden.

We hopen U allemaal weer te zien bij deze wedstrijd.

Piet van Someren

Hallo sportvrienden

Vandaag begin van de competitie voor Zaanlandia JO  14  1  tegen  DRC  JO14  1

Na een tijd van voorbereiding  met oefenwedstrijden en veel trainen dan nu lekker beginnen aan de competitie.

In de voorbereiding al gezien dat we beslist een leuk team hebben.

Als bewijs hiervoor hebben we de eerste 2 bekerwedstrijden ruim gewonnen. Dit geeft hoop op meer.

Vandaag dan het begin tegen DRC .

Onder ideale weersomstandigheden begonnen we om 8.45 uur aan de wedstrijd. De eerste minuten gingen noch wel gelijk op maar al snel bleek dat wij de bovenliggende partij waren.

Met af en toe zeer leuke aanvallen werd de tegenstander op eigen helft terug gedrongen. Ons goede spel werd beloond met hele mooie doelpunten waaronder een echte hattrick van Juhfaili.

De tegenstander had geen vat op onze prima aanvallers en konden alleen via een counter iets terug doen. Bij de rust was het eigenlijk al beslist  6-2

Na rust een zelfde spelbeeld al werden er door slordigheden nog wel wat kansen gemist. Maar ook in de tweede helft een paar wondermooie doelpunten zodat we konden uitlopen naar 15-2

We hebben een prima start van de competitie beleefd, maar moeten er voor waken dat we niet overmoedig raken. Vandaag was de tegenstander heel matig, maar dat  zal heus niet altijd het geval zijn.

Ik weet nog niet alle namen van de jongens uit mijn hoofd, maar ik maak het hele team mijn complimenten voor deze prestatie.

Volgende week weer opnieuw aan de bak en dan hopen dat we dit geweldige begin een vervolg kunnen geven.

Ik zou alle ouders en supporters willen vragen indien dit mogelijk is onze jongens te komen aanmoedigen.

Tot volgende week….Piet van Someren