golf

Zaanlandia Golf Toernooi

Vrijdag 9 juni jl. was het dan eindelijk weer zo ver, een aantal bestuursleden, personen uit de begeleiding van onze selectie en aantal trainers waren in Heemskerk present om deel te nemen aan het tweede Zaanlandia Golf Toernooi. Nadat eerst de driving range onveilig was gemaakt doormiddel van geweldige afslagen en soms wat mindere afslagen werd de putting green met een bezoek vereerd. Ook bij het putten kon je duidelijk zien wie er al enorm talentvol was en wie niet echt. Soms werd het balletje een beetje te kort en ook soms werd er veel te lang geslagen.    Maar de pret was er niet minder om.

Om 14.00 uur kon eindelijk het echte golfwerk beginnen. Op de par 3 golfbaan van de Heemskerkse Golfclub werden de flights ingedeeld en kon het Zaanlandia golf spektakel beginnen. Wij speelden de spelvorm “beste bal” en wij konden met 2 flights op hole 1 starten en de 3 andere flights startten op hole  7,8 en 9. Duidelijk werd wel dat er voor sommige fanatieke golfers een verschil is in het slaan op de driving range en het slaan in en door de golfbaan.

Maar al met al konden de captains van de flights, Kees, Jan, Bob, Ton en ondergetekende duidelijk progressie waarnemen en werden er heel wat balletjes goed geraakt. Natuurlijk verdween er wel eens in de bunker of in het het water, maar dat hoort nu eenmaal bij het golfen en maar dit kon zeker de pret niet drukken. Na bijna 2 uur konden alle clubs opgeborgen worden en konden wij terug naar ons eigen clubhuis De Oosthoek. Daar had Pascal gezorgd voor een hapje en een drankje, natuurlijk ging het deze middag niet om de prijzen maar om het golfplezier.

Winnaars van het tweede Zaanlandia Golf toernooi en de daarbij behorende wissel trofee werden Ton den Ouden, Denis Stam en Pascal Russo. met het zeer respectabele slagen aantal van 29 over de 9 holes. Een prestatie die er mag zijn, want zowel Pascal als Dennis vertelden dat zij nog nooit een golfballetje hadden weggeslagen maar door de uitstekende adviezen van Ton als “golfpro” speelden Dennis en Pascal de sterren van de golfhemel. Opmerkelijk was dat in deze flight zelfs een burdy werd geslagen.

Daarna werd het nog een uurtje gezellig aan de bar van Pascal en werden er natuurlijk allemaal sterke verhalen verteld over deze golfmiddag. Kortom, het tweede Zaanlandia Golf Toernooi was gezien de reacties van de prominente deelnemers zeker geslaagd te noemen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Dit zal zeker gaan gebeuren in juni 2018. Namens de organisatie, Hans Stange,

Uitnodiging voor de SLOTAVOND COMPETITIE 2016-2017,

Deze uitnodiging geldt voor (jeugd)bestuursleden, de spelers van het 1e en 2e elftal, spelers van de zaterdag 1, overige senioren zondag en zaterdag, a-junioren, jeugdleiders en leidsters, commissieleden bij de jeugd,(jeugd)trainers en iedereen die deze seizoen afsluiting wil meemaken is van harte welkom.

 Het voetbalseizoen 2016-2017 zit er op. Zeer positief was de prestatie van ons eerste elftal met als eindresultaat een 6e plaats op de ranglijst. Het 2e elftal werd kampioen van de reserve 3e klas en speelt het komende seizoen weer een stapje hoger. Goed was ook het resultaat van onze zaterdag 1. Lang gestreden voor het kampioenschap maar jammer genoeg is dit niet gelukt, maar toch een riante positie in de subtop. Om het seizoen op een waardige Zaanlandia manier af te sluiten willen wij spelers van bovengenoemde elftallen, begeleiding van de elftallen, bestuursleden en commissieleden maar ook onze vaste Zaanlandia supporters van de elftallen graag namens het bestuur en exploitatie commissie uit nodigen op deze slotavond.

Deze zal plaats vinden op     VRIJDAG 16 JUNI 2017

Vanaf 19.00 uur is iedereen inclusief partners van harte welkom in De Oosthoek. Tijdens deze slotavond met een waanzinnige BBQ zal er misschien afscheid genomen worden van een aantal personen en komen nog wat andere zaken aan de orde. Kortom, het belooft een gezellige avond te worden inclusief een hapje en een drankje.

Graag tot vrijdag 16 juni a.s.

Namens het algemeen bestuur, Hans Stange, secretaris

slotfeest

Het gaat goed met de oprichting van de Vrienden van Zaanlandia.

Vanaf begin april jl. zijn wij gestart om op basis van enigszins aangepaste voorwaarden Zaanlandianen te benaderen die lid willen worden van de club “Vrienden van Zaanlandia” Op het Vrienden van Zaanlandia bord in de kantine stonden al een aantal namen die zich al gemeld hadden om lid te worden van deze club. Maar wij hebben een kleine aanpassing gedaan in het bedrag dat per seizoen betaalt moet worden. Dit was € 150,00 en is nu minimaal € 50,00 per seizoen. Dit was voor een aantal leden meer acceptabel waardoor de lijst van Vrienden van Zaanlandia de laatste weken in aantal sterk is toegenomen.

Momenteel zijn er een aantal leden van de club die € 150,00 betalen en er zijn er een aantal leden die € 100,00 betalen en natuurlijk een groot aantal die € 50,00 per seizoen betalen.

In principe hebben (bijna) alle leden die op het bord staan zich weer opnieuw aangemeld. Maar er zijn ook 12 nieuwe leden bijgekomen.

Met deze bijdrage van de leden van de club van Vrienden van Zaanlandia zijn wij heel blij en nog even voor alle duidelijkheid, deze gelden van de Vrienden van Zaanlandia worden gebruikt voor extra speciale uitgaven bij onze vereniging voor onze jeugd en senioren.

Wij denken aan bv. het huldigen van kampioen(en) bij onze jeugd, een bijdrage om zaalhuur te betalen voor een zaalvoetbaltoernooi voor onze jeugd, het huren van bepaalde spel attributen voor een sport en speeldag en misschien om bepaalde extra’s aan te schaffen in het belang van de vereniging.

Indien wij als commissie dit in overleg doen zullen wij dit vermelden op onze website.

De huidige leden die lid zijn van de club Vrienden van Zaanlandia zijn in willekeurige volgorde
Kees de Vos, Koos Scholtens, Ronald Dooijeweerd, Roel Kef, Arno den Boer, Bas Scholtens, Willem v.d. Watering, Ron de Klerk, Marcel van Veen, Casper Brans, Dennis Stam, Martin Haagedoorn, Ger v.d. Gaast, Ton den Ouden, Jan Stange, Pascal Russo, Martin Feeke,Jaques van Alpen,Rob Bosma  .............................................................

Hans Stange,

Wilt u ook lid worden van de Vrienden van Zaanlandia?

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Koos Scholtens, Kees de Vos en Hans Stange.

Namens de commissie van de club Vrienden van Zaanlandia Hans Stange.

 

vrienden van zaanlandia

PLASTIC DOPPEN VOOR KIKA.
In de kantine staat vanaf afgelopen weekeinde een container waarin harde plastic doppen kunnen worden gegooid. Het gaat om.de plastic doppen van frisdrankflessen en flesjes en die van (melk) pakken. De ingezamelde doppen zullen worden ingeleverd en de opbrengst komt ten goede aan KIKA. 
 
Een mooi initiatief voor een goed doel. Zwartjes laten hun maatschappelijke betrokkenheid weer zien.
 
 

Opgericht:

DE VRIENDEN VAN ZAANLANDIA”

Betrokken Zaanlandianen hebben gemerkt dat het vanuit de vereniging steeds moeilijker wordt om ondersteuning te geven bij het faciliteren van bepaalde groepen in de vereniging. Teruglopende sponsorinkomsten, subsidie-afbraak door de Gemeente Zaanstad en verder oplopende kosten, nopen het Bestuur om alert te zijn op onze financiële situatie. Als club investeren wij hoofdzakelijk in een goede opleiding bij onze jeugd en de senioren, de basis van ons bestaan. We hebben er voor gekozen om niet in te leveren op deze meerwaarde!

Het impliceert echter wel, dat er weinig mogelijkheden zijn om soms wat extra te bieden aan onze teams als de omstandigheden dat eigenlijk verlangen. Denk hierbij aan b.v. kosten van een trainingskamp, sport- en speldagen voor o.a. de jeugdafdeling, avondjes ter afsluiting van seizoen of het vieren van een promotie en/of kampioenschap.

Ook denken wij aan het (mede) financieren van en voor de vereniging belangrijke zaken, b.v. aankopen van benodigde materialen of financiële steun aan de mopperploeg in het kader van bepaalde onderhoudswerkzaamheden.

Het idee is om een groep sympathisanten te verzamelen in een club van VRIENDEN VAN ZAANLANDIA.

De leden van deze club betalen jaarlijks een financiële bijdrage en vormen zodoende een basis om bovenstaande en ook andere activiteiten mogelijk te maken. Het plan is dat jaarlijks iedere VRIEND VAN ZAANLANDIA een VRIJWILLIGE BIJDRAGE betaalt. Afgesproken is een minimum bedrag van € 50,00 per jaar.

De Vrienden van Zaanlandia zullen na betaling met een naamplaatje vermeld worden op het Vrienden van Zaanlandia bord in de kantine.

Na de betaling van het eerste jaar zal de daaropvolgende jaren medio september van het lopende seizoen schriftelijk het verzoek volgen om de bijdrage voor de Vrienden van Zaanlandia te herhalen.Indien gewenst kunt u aan het eind van het seizoen aangeven dat u wilt stoppen om Vriend van Zaanlandia te zijn. Meldt dit bij één van de onderstaande personen. U kunt contant uw bijdrage betalen bij onderstaande personen of uw bijdrage overmaken op rekening nummer NL18 ABNA 0949498122 t.n.v. Zaanlandia onder vermelding van de Vrienden van Zaanlandia.

Op dit moment hebben wij al een aantal Vrienden van Zaanlandia op het bord staan om VRIEND VAN ZAANLANDIA te zijn. Soms zakelijk, soms als familie, soms als individu. Het plan valt en staat met steun vanuit iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt! We geven U in overweging om VRIEND VAN ZAANLANDIA te worden en dat u zich hiervoor aanmeldt.

U kunt zich aanmelden bij Kees de Vos, Hans Stange of Koos Scholtens. Wij hopen dat er door deze aanpassing in de voorwaarden een groter draagvlak voor dit initiatief is en zal leiden tot een nog groter enthousiasme bij Zaanlandia, wij hopen dat u dit initiatief wilt steunen.

Kees de Vos, erevoorzitter, Koos Scholtens, voorzitter en Hans Stange, secretaris

Huldigingen van jubilarissen zeer geslaagd.

Afgelopen zaterdag 1 april bestond onze vereniging 105 jaar en dus een mooi moment om nog een aantal jubilarissen te huldigen. Het ging om onze leden die 25, 50 of 60 jaar lid zijn van Zaanlandia. Rond 17.00 uur werd het behoorlijk druk in De Oosthoek.

Naast nog een aantal voetballers in ons sportcafé waren rond half zes alle jubilarissen aanwezig. Ook heel leuk was het dat meerdere jubilarissen vergezeld waren van familieleden.

Als eerste overhandigde onze voorzitter Koos Scholtens de spiksplinternieuwe tractor aan Floor van Zaande en Cees Scheerman als een afvaardiging van de mopperploeg. Ook Wim van Zeist werd naar voren gehaald en ontving van Koos een nieuw belijningsapparaat. Deze enorme aanvulling op ons materiaal is mede mogelijk gemaakt door toedoen van een anonieme sponsor.

trekker

Kort daarna was het de beurt aan Jan Stange die de eer had om de leden die al 25 jaar of in sommige gevallen al langer lid te zijn van Zaanlandia toe te spreken. Dit deed Jan met zeer veel enthousiasme en uiteraard met een aantal humoristische teksten. Uiteraard waren er naast de speldjes ook bloemen voor de jubilarissen.

Daarna kwamen de leden aan de beurt die 50 jaar lid en soms ook wel wat langer lid zijn. Ondergetekende mocht deze toespreken en van de speldjes en bloemen voorzien.

Tot slot kwamen de echte Zaanlandia kanjers aan de beurt, zij waren 60 jaar en zelfs ook langer lid van Zaanlandia. Dit gebeurde door een duo presentatie door onze huidige voorzitter Koos Scholtens en onze erevoorzitter Kees de Vos.

Natuurlijk werden deze personen iets langer toegesproken door Kees, want van al deze jubilarissen wist Kees wel het een en ander te vertellen. Spontaan kwam er ook nog een soort terugkijk speech van Roel Kef. Roel vertelde in een vogelvlucht hoe zijn carrière bij Zaanlandia was begonnen en geëindigd. Maar toen waren wij nog niet klaar met de huldigingen. Want ook onze erevoorzitter Kees de Vos is al ruim 60 jaar lid van Zaanlandia.

Roel

 

Dus had Koos mooie worden voor Kees en het speldje en de bloemen.

Kees 1

 

De apotheose van deze middag was wel het definitieve afscheid nemen van Kees de Vos als bestuurder van Zaanlandia. Na ruim 40 jaar is er voor Kees een einde gekomen van het besturen van Zaanlandia. Als eerste ontving Kees een foto van ons complex alsmede een zeer exclusief schilderij. Daarna vertrok iedereen naar buiten en werd er op de toegangsweg van ons complex een straatnamen bord onthuld met de naam “Kees de Vos Avenue”. Onder luid applaus van de gehuldigde jubilarissen en verdere aanwezigen kan Mark Schoen het bord onthullen.

Kees avenue

 

Na dit toch wel een mooie moment voor Kees vertrok iedereen weer naar binnen waar het nog een paar uurtjes heel gezellig was onder het genot van een drankje en de uitstekende hapjes die verzorgd werden door Pascal en zijn dames. Jammer genoeg kon Jacques van Alphen om persoonlijke redenen niet aanwezig zijn om definitief afscheid van hem te nemen als algemeen bestuurder. Dit zal op een later moment nog een keer gebeuren. Maar ook Jacques krijgt naast een foto van ons complex, een schilderij ook een straatnamenbord.

Volledigheidshalve volgen hier de namen van onze jubilarissen.

Voor het 25 jarige lidmaatschap werden gehuldigd Warner Stange, Rob Trip, Marjan Schoon, Ed Haak, Netty Weeteling, Wilco Schipper, Koos Scholtens, Pascal Russo en Martin Haagedoorn.

Voor het 50 jarige lidmaatschap werden de navolgende leden gehuldigd, Hein Gutter, Gerard Plessius, Jan Pietersma en Henk v.d. Stadt.

Tot slot werden de top leden van Zaanlandia gehuldigd voor het feit dat zij 60 jaar of langer lid zijn van Zaanlandia, namelijk Roel Kef, Wim van Zeist, Walter Busch, Co Dresselhuizen, Gerrit Bos en Kees de Vos.

Rest mij nog te melden dat wij momenteel nog 1 lid in ons midden hebben die 70 jaar en langer lid is van onze vereniging, namelijk Kees Kuiper. Maar Kees heeft zijn speldje al eerder ontvangen.

Tot slot wil ik Pascal en zijn medewerkers bedanken voor de prima verzorging maar zeker ook Vera Hoogstra bedanken die als onze “hoffotograaf” weer alle foto’s heeft gemaakt.

Deze huldiging was volgens een ieder zeer geslaagd en Zaanlandia waardig.

Namens het algemeen bestuur, Hans Stange, secretaris

 

Missie

Visie

Sporten op kunstgras met rubberkorrels veilig.

Sportvrienden,

Onderstaand treft u een artikel uit de Telegraaf van 28 februari 2017. Hierin wordt gesteld dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat als infill zeer weinig risico met zich brengt. Het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen heeft die conclusie getrokken, na een onderzoek op verzoek van de Europese Commissie. Dit onderzoek bevestigt de uitkomsten van eerder onderzoek van het RIVM dat de risico's praktisch verwaarloosbaar noemde. Die conclusie werd ondersteunt door de GGD, de KNVB en de gemeente Zaanstad.  

Het Algemeen Bestuur heeft in december 2016 via www,sbrcheck.nu een onderzoek  aangevraagd over het rubbergranulaat op ons A en ons E veld. Het onderzoek leverde geen verontrustende resultaten op.

Het bestuur van Zaanlandia hoopt en gaat ervan uit dat we u hiermee hebben gerustgesteld. Mocht u onverhoopt nog vragen hebben, u weet ons vast te vinden/

Met vriendelijke groet, Koos  

Kunstgras veilig bevondenVandaag, 15:02

HELSINKI – Sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels brengt zeer weinig risico met zich mee, ook voor kinderen. Dat geldt ook voor de mensen die werken met het zogeheten rubbergranulaat, de vermalen autobanden waarvan de korrels worden gemaakt.

Dat oordeelde het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) dinsdag na onderzoek op verzoek van de Europese Commissie. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheiden Milieu (RIVM) noemde de risico’s voor de gezondheid in december al „praktisch verwaarloosbaar”.

Critici stellen dat het materiaal hoge concentraties kankerverwekkende stoffen bevat en ziekmakend kan zijn. Het ECHA bevestigt dat er tal van gevaarlijke stoffen in zitten,maar dat de kans op kanker zeer laag is. Behalve inslikken en inademen werd ook gekeken naar huidcontact met de korrels.         

Het advies is wel te douchen na het sporten.

kunstgras

 

Mopperploeg vrijwilliger(s) van de maand.

Een mooi initiatief van de gemeente Zaanstad is de vrijwilliger van de maand. Daarin is gelukkig een hele grote keuzemogelijkheid. Er zijn op veel gebieden veel vrijwilligers. Deze maand heeft de gemeente de keuze laten vallen op de onderhoudsploegen van sportverenigingen.

Onze alom geprezen topperploeg was daarin deze maand een van de uitverkorenen. Afgelopen maandag werden zij in het zonnetje gezet. Een mooie speech van Natasje van de gemeente Zaanstad, een lekkere taart en een stuk chocolade was hun deel.

Bij velen bekend, maar bij nog teveel mensen nog onbekend is de waarde van onze "Mopperploeg". Iedere  maandag- en vrijdagochtend (en vaak op andere momenten in de week) zijn  er een aantal mensen op ons complex aanwezig om noodzakelijk onderhoud uit voeren op, rond en aan de velden. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, onze toppers voeren het uit. Allemaal vrijwilligers die Zaanlandia een warm hart toedragen.

Onze mopperaars zijn gemiddeld iets belegen qua leeftijd, ze zetten zich in als jonge goden. Ze verdienen deze aanmoediging en vooral het RESPECT van Zaanlandia en een ieder die onze vereniging een warm hart toedraagt.

Zonder hen is voetballen onmogelijk!!!!

Koos.

Moppertaart 25.2.17

Zaanlandia heeft (al jaren) een maatschappelijke positie.

Een aantal jaren geleden heb ik al eens stukje geschreven over de maatschappelijke positie die Zaanlandia inneemt in onze (Zaanse) samenleving.

En als het dan weer december is geworden en de feestdagen komen er aan is het meestal ook even goed om eens na te denken over de ontwikkelingen in onze maatschappij die er vooral de laatste paar jaren plaats vinden om ons heen en welke maatschappelijke status onze vereniging momenteel inneemt

Regelmatig zijn wij de laatste tijd weer regelmatig geschrokken van berichten in de media over agressie in welke vorm dan ook maar zeker ook op de voetbalvelden.

Zelfs was dit zo erg dat er mensen zijn overleden als gevolg van meerdere aanslagen die plaats vonden. Te gek voor woorden.

Maar hoe zit het dan met de maatschappelijke positie van Zaanlandia?

 

Doelstellingen.

Steeds meer gemeenten willen dat verenigingen, dus ook Zaanlandia, actief zijn buiten de eigen club.

De gemeente verwacht dat verenigingen hun “matschappelijke verantwoordelijkheden” nemen en een bijdrage leveren aan bepaalde doelstellingen van de gemeente.

Ook de Gemeente Zaanstad heeft hier bepaalde ideeën over.

Al vele jaren spreekt men over de integratie van allochtonen, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Ik denk dat wij bij Zaanlandia al vele jaren werken met deze integratie.

Want er lopen heel veel kinderen van allochtone afkomst bij ons te voetballen en dat gaat al jaren goed. Zo ook bij onze senioren leden, al is dit aanzienlijk minder in aantal.

Als bestuur van Zaanlandia  weten wij al heel veel jaren dat wij als voetbalvereniging een hele belangrijke maatschappelijk positie innemen.

Maar wij beseffen ons ook dat de maatschappelijke waarde van de verenigingssport van immense waarde is.

Alleen al het gegeven dat er wekelijks heel veel mensen bij Zaanlandia bezig zijn, waar van er velen onbezoldigd, om er voor te zorgen dat de voetbalsport in verenigingsverband beoefend kan worden en dit voor velen van onschatbare waarde is.

De sport in het algemeen, maar de voetbalsport in het bijzonder, is daarmee één van de belangrijkste bindmiddelen in onze maatschappij, lees onze samenleving.

Dit alles is niet in geld uit te drukken maar is wel zeker de meerwaarde van de verenigingssport voor o.a. de jeugd.

Dit kan te maken hebben met hoe men met elkaar omgaat in b.v. een teamsport en dat men rekening moet houden met bepaalde vastgestelde regels en afspraken en het bijbrengen van sportief gedrag.

Wat ook wel een “statement” is die je de laatste tijd toch wel veel hoort, dat wij als sportvereniging kinderen van de straat houden.

Misschien is dit wel zo, maar dat is wel betrekkelijk. Je praat over bepaalde uren dat de kinderen bij een vereniging actief zijn. En de kinderen die lid zijn van Zaanlandia moeten dit leuk vinden en moeten zelf zorgen dat zij met sporten, lees voetballen, bezig zijn.

De overige uren moeten zij zelf invullen door b.v. hun school bezoek, e.d.

Vandaar de maatschappelijke positie en de daaraan gekoppelde doelstellingen van onze vereniging op het gebied van trainen, voetballen en de sociale contacten onderling.

Daar werken wij als vereniging al een hele lange tijd mee.

 

Kansen zien en benutten.

Belangrijk is het wel dat er in de toekomst ook door de verenigingen nog meer keuzes gemaakt moeten worden om hun maatschappelijke positie in te vullen.

Niet iedere vereniging zal in staat zijn of de ambitie hebben om een bepaalde maatschappelijke positie die door de gemeente soms aangedragen wordt in te nemen.

Daarbij vraagt het nogal wat van het verenigingskader, die allemaal vrijwilligers zijn.

Natuurlijk hebben wij wel eens gesproken over naschoolse activiteiten bij Zaanlandia.

waar bij scholen en onze vereniging nauw samen zouden kunnen werken.

Maar je moet daar wel de vrijwilligers voor hebben.

En het is niet altijd makkelijk om deze te vinden. Al valt dit bij onze vereniging toch wel mee.

Desondanks is het wel positief dat de gemeente de verenigingen stimuleert om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om buiten de hekken van het sportpark een nog grotere maatschappelijke positie te creëren.

Want het is wel zo, dat wij in de toekomst, met op ons sportpark met een kunstgras a-veld, en een kunstgras trainingsveld gekeken moet worden om samen met de gemeente en misschien ook wel met scholen en andere welzijnsinstellingen een bepaald aanbod samen te stellen waarmee wij als Zaanlandia sociaal en maatschappelijk gezien nog meer zouden kunnen betekenen.

 

Voordelen.

Een voordeel is wel dat wij sinds kort daadwerkelijk werken met een missie en een visie.

Onze missie luidt als volgt: Zaanlandia is een voetbalvereniging in de Zaanstreek voor jong en oud. Het is een club die geen onderscheid maakt en voor iedereen toegankelijk is.

Onze belangrijkste visie is dat onze club een verbindende functie heeft binnen de samenleving en oog heeft voor maatschappelijke issues en wij ons vizier continue op de toekomst richten en respect hebben voor het verleden.

Onze focus is gericht op iedereen, maar op de jeugd in het bijzonder.

Een gevolg zou kunnen zijn dat het draagvlak voor onze vereniging breder zal worden en het bestaansrecht alleen maar nog groter kan worden.

Zaanlandia zou een nog grotere aantrekkingskracht kunnen krijgen, dus meer leden.

Al moeten wij met het laatste, de aanwas van nog meer leden, wel uitkijken.

Nog niet zo lang geleden was er zelfs bij bepaalde groepen in onze jeugdafdeling spraken van een kleine ledenstop en werd en kinderen op een wachtlijst geplaatst.

Maar dit laatste is wel een beetje achterhaald.

Maar een feit blijft het dat er de laatste maanden weer heel veel kinderen lid willen worden van Zaanlandia.

Een luxe probleem, maar je moet in de organisatie als jeugdbestuur wel alles goed kunnen regelen en kinderen niet teleur stellen.

Maar gelukkig wordt dit allemaal in goede banen geleid en is er duidelijkheid naar de kinderen en de ouders toe.

Wel kunnen wij  werken aan een nog positiever imago en grotere naamsbekendheid, dus meer sponsors kunnen het gevolg zijn.

Wij moeten, hoe moeilijk dit ook is, meer vrijwilligers benaderen voor bepaalde functies bij de club.

Bijzonder verheugend is het feit dat wij sinds kort wel een nieuwe voorzitter, Koos Scholtens en een nieuwe penningmeester, Dennis Stam hebben kunnen vinden voor het algemeen bestuur. Al een tijdje een nieuw jeugdbestuur hebben met een nieuwe voorzitter, namelijk Edwin Vranken. Maar over niet te lange tijd zullen wij ook op zoek moeten naar nog meer vervangers voor een aantal huidige bestuursleden en een aantal belangrijke andere kaderleden.

Een vereniging, zoals b.v. Zaanlandia, die op bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen kan inspelen kan de toekomst toch wel met vertrouwen tegemoet zien. Alhoewel!!

Want  is er nog steeds spraken van dat wij moeten vertrekken van het Sportpark Oostzijderveld omdat ons sportpark een andere bestemming, een verander locatie, heeft gekregen in het BMC plan van de Gemeente Zaanstad.

Maar onze vereniging blijft voorlopig bewoner van het Sportpark Oostzijderveld en een organisatie waar wij trots op zijn en voorlopig in stand gehouden wordt voor en door onze leden.

De kunst blijft echter om het belangrijkste, het trainen en voetballen en alles wat daar bij hoort, niet uit het oog te verliezen.

Want uiteindelijk vormen onze leden de basis van waaruit een gezonde maatschappelijke positie kan worden opgebouwd.

En wij zijn als bestuur tevreden over de maatschappelijke positie die wij momenteel innemen in de “Zaanse” voetbalwereld.

En dit willen wij nog geruime tijd zo houden en zelfs samen werken aan verbetering van onze maatschappelijke positie.

Dit kunnen wij als bestuur niet alleen, daar hebben wij uw hulp als Zaanlandia lid maar ook als ouders van onze jeugdleden bij nodig.

Wij rekenen op uw medewerking in deze.

Langs deze weg wil ik alles en iedereen bij Zaanlandia hele fijne kerstdagen toe wensen en een zeer voorspoedig, maar vooral gezond 2017.

Hans Stange, secretaris Algemeen Bestuur,

DE KEES KUIPER TRIBUNE

Afgelopen zaterdag 3 december jl. voorafgaand aan de wedstrijd Zaanlandia tegen KFC heeft onze erevoorzitter Kees de Vos de eer gehad om onze hoofdtribune te vernoemen naar

Kees Kuiper. Wij hebben nu dan ook langs het a-veld de Kees Kuiper Tribune.

Kees en zijn vrouw Alida zijn door Lucien op deze zaterdagavond onder valse voorwendselen naar het Zaanlandia veld gelokt om deze huldiging tot stand te brengen.

Nadat onze erevoorzitter enkele woorden tot Kees gesproken had werd onder luid applaus van de vele al aanwezigen toeschouwers en het bestuur de naam onthuld door o.a. de kleinzoon van Kees en Alida en er waren bloemen voor Alida.

Kees heeft deze avond alles maar over zich heen laten komen, want eigenlijk vindt hij dat hij tijdens al die jaren die hij bij Zaanlandia heeft rondgelopen en allerlei klussen en klusjes heeft gedaan niks bijzonders.

Wel was hij wel een beetje vereerd toen de naam op de tribune tevoorschijn kwam.

Kees, inmiddels wel op leeftijd, maar ook 74 jaar lid van onze vereniging heeft zoveel gedaan voor onzer vereniging dat het bestuur heeft gemeend de hoofdtribune naar Kees te vernoemen.

Naast een zeer talentvolle speler heeft Kees jarenlang in het bestuur gezeten en al heel lang actief in onze onvolprezen mopperploeg.

Samen met Heino heeft Kees al heel veel klussen bij zijn Zaanlandia uitgevoerd.

Als er iets te schilderen was dan regelde Kees dit natuurlijk. Maar ook voor het beplakken van onze reclameborden was Kees gespecialiseerd, dit deed hij vaak samen met Ron de Klerk.

Kees is na een korte periode in zijn zeer jonge jaren een korte tijd lid geweest bij KFC, maar zoals al eerder genoemd inmiddels 74 jaar lid van zijn Zaanlandia.

Voor al zijn verrichtingen voor Zaanlandia heeft het bestuur Kees al eerder benoemd tot lid van verdienste en later werd Kees ook erelid van Zaanlandia.

Kees , nogmaals gefeliciteerd met dit eerbetoon en wij hopen dat je nog vele jaren als supporter samen met Alida op onze velden rond loopt om naar je kleinkinderen of naar Lucien te kijken als hij een wedstrijdje fluit..

Hans Stange, secretaris

Ook het aankomende seizoen 2016-2017 zal Vonk Sports wederom optreden als

                         “man van de wedstrijd sponsor” 

bij alle competitie thuiswedstrijden van ons eerste elftal. Dus bij elke thuiswedstrijd van ons eerste elftal zal vlak voor tijd bekend gemaakt worden wie deze middag de man van de wedstrijd was.

Deze speler ontvangt na afloop van de wedstrijd een cadeau cheque ter waarde van € 25,- , die inwisselbaar is bij

                      Vonk Sports, Zuiddijk 72, Zaandam.

Bij iedere thuiswedstrijd zullen steeds 3 verschillende mensen in goed overleg beoordelen wie de “man van de wedstrijd”is geworden. Langs deze weg willen wij als sponsorcommissie Arend en Dennis van                  

Vonk Sports wederom hartelijk bedanken voor de sponsoring in deze.

 

Namens de sponsorcommissie, Hans Stange.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor man van de wedstrijd

                                

"Up-date vermoeden van financiële malversaties.

Begin juni moesten wij u op de hoogte stellen dat onregelmatigheden waren ontdekt in de administratie van onze vereniging. Het intern uitgevoerde onderzoek heeft ons geen andere keuze gelaten dan aangifte te doen bij de politie. Deze aangifte, o.a. gericht op verduistering en / of andere financiële strafrecht gerichte strafbare feiten, is inmiddels gedaan. Met behulp van externen wordt geprobeerd om de exacte omvang van de schade voor Zaanlandia vast te stellen. Eventuele vervolgstappen zijn mede afhankelijk van het strafrechtelijk onderzoek.

Inmiddels is, ook voor Zaanlandia, het voetbalseizoen 2016 - 2017 al weer van start gegaan. Het gaat vast een mooi en sportief seizoen worden.  

Het bestuur"

Zoals bekend zal zijn hebben wij door bemiddeling van Vonk Sports al vele jaren een kledingcontract met Masita voor de aanschaf van voetbalkleding, wat inhoud dat alle Zaanlandia voetbalkleding aangeschaft moet worden bij Vonk Sports. Wij praten dan over het Zaanlandia shirt en het Zaanlandia broekje en de Zaanlandia logo kousen. Alle teams en elftallen bij Zaanlandia spelen in een Masita shirtje en broekje en met zwarte kousen en een witte boord. Indien een sponsor of ouder voor eigen rekening naast deze outfit b.v. extra Masita trainingspakken of tassen wil aanschaffen kan dit bij uiteraard bij Vonk Sports, inclusief de Zaanlandia korting. Het advies is om dit in de zwart /witte kleuren te doen. Maar dit laatste, dus b.v.Masita trainingspakken en tassen, zou ook bij een andere leverancier mogelijk zijn.

Daarnaast willen wij het voorstel doen indien functionarissen van b.v. ons jeugdbestuur en jeugdcommissie een herkenbaar shirt willen aanschaffen, inclusief initialen, dit in de kleur (donker)rood te doen. Dit is bekend bij Vonk Sports. Wij hopen als bestuur en sponsor commissie dat er nu nog meer duidelijkheid is omtrent de kleding richtlijnen bij onze vereniging.

Namens het bestuur en afgevaardigde van de sponsorcommissie, 
Hans Stange, secretaris

 

 

logobord

 

ZAANLANDIA LOGO RECLAMEBORD ACTIE…….

Momenteel staan er al heel veel reclameborden langs ons a-veld.

Maar er bestaan nog mogelijkheden om een reclamebord te plaatsen.

Ook staan er al heel wat Zaanlandia Logo Reclameborden.

Natuurlijk zijn er nog genoeg mogelijkheden om sponsor te worden van dit unieke

Zaanlandia Logo Reclamebord.

Op dit ludieke reclamebord, met de afmetingen van 0,80 x 0,80 m,

staat het Zaanlandia logo en onderaan komt de tekst te staan door wie dit bord is aangeboden.

 

Wat is de bedoeling van deze Zaanlandia logo reclamebord actie?

Ook u kunt Zaanlandia steunen door zo’n Zaanlandia logo reclamebord

met uw naam of de naam van een elftal of van een bedrijf te plaatsen langs ons A-veld.

 

De kosten van het Zaanlandia Logo Reclamebord bedragen éénmalig  

€ 100,- = 1e seizoen.

Daarna betaalt u € 25,- per seizoen.

 Wilt u ook een Zaanlandia Logo Reclamebord?
Geef dit dan door aan Hans Stange, tel. 075-6177941.

 

Attentie,

Aan de rechterzijde (kant langs de snelweg) van de Karel Lotsylaan vanaf de brandweerkazerne tot ongeveer ter hoogte van ons B-Veld geldt een parkeerverbod.!! Als je aan komt rijden valt het bord niet direct op, omdat deze in het verlengde staat van de laan.!! Let dus goed op en voorkom een forse boete.

Bestuur Zaanlandia.

  

parkeerverbod.2

 

parkeerverbod op luchtfoto - kopie

 

We kennen 2 soorten lidmaatschap, te weten spelend lid (A lid) en niet spelend lid (B lid). Als niet spelend lid heeft u dezelfde rechten als spelend lid. Er bestaat zelfs een groep niet spelende leden die wekelijks een keer traint. Verder heeft u net als een spelend lid stemrecht tijdens de algemene ledenvergadering en kunt u een (bestuurs)functie binnen onze vereniging vervullen. U kunt ook donateur worden en/of lid van de club van 100. Vele van onze leden zijn tevens lid van de club van 100.  
 
Beschikbaar stellen van kleding

  • Het tenue van Zaanlandia bestaat uit een zwart shirt met witte manchetten, een witte broek en zwarte kousen met een Zaanlandia-logo.

  • Het shirt en de broek worden door de vereniging beschikbaar gesteld, maar blijft wel eigendom van de vereniging. De kousen dient u zelf aan te schaffen. U kunt de zwarte kousen met logo kopen bij Vonk Sport op de Zuiddijk 72 inZaandam. Het bestuur heeft  bewust gekozen voor deze wijze van het beschikbaar stellen van kleding om te voorkomen dat spelers met verschillende soorten shirts en broekjes in het veld lopen, de ene speler met een ronde kraag, de ander met een V kraag enz.

  • Elk team heeft een eigen teamtas waarin de kleding wordt bewaard en door de elftalleider wordt beheerd. Bij alle teams wordt de kleding bij toerbeurt door welwillende ouders gewassen. Wij streven ernaar dit bij elk team op deze wijze te doen, zodat elke ouder maximaal 2 x per jaar een wasbeurt heeft. Als de kleding van een team is versleten dan zorgt de vereniging voor vervangende kleding. In principe is dat eens per 3 jaar.

 
Website / clubblad De Varia

  • Mededelingen van onze vereniging staan op de website: www.Zaanlandia.eu

  • Het bestuur heeft besloten om met ingang van het seizoen 2012-2013 het clubblad De Varia te vervangen door uitsluitend digitale informatie via de website van de vereniging. 


 
Kantinedienst senioren

  • Van elke speler van de senioren zondag en zaterdag ( het maakt niet uit in welk elftal u speelt ) verwachten wij dat hij twee maal per jaar een dagdeel meehelpt in de kantine. De kantinediensten worden bekend gemaakt op de website en op het mededelingenbord in de kantine. Het werk waarvoor u wordt ingeschakeld kan zijn bardienst, schoonmaakdienst, dienst in de keuken, thee brengen in de rust bij teams die spelen e.d.  U kunt zich aan deze verplichting niet onttrekken. Als u een dringende reden heeft waarom u bent verhinderd, dan moet u met het hoofd van de exploitatiedienst van de kantine een nieuwe afspraak maken. Indien u zonder reden wegblijft bent u een boete verschuldigd van € 50,00 enu wordt 2 wedstrijden geschorst.

  • A junioren en speelsters bij het damesteam kunnen worden ingedeeld bij de bardienst of terreindienst.