Peter Buter sportdag 2017 is live op YouTube te vinden

 

https://youtu.be/e38AvzsxqGE

 

Wij bedanken in het bijzonder portefeuille Evenementen (Michel Böhm en Dave Slikker) voor de organisatie, onze vrijwilligers en uiteraard onze sponsors.

 
 

 

YOUNITHY feest bij LEVEL2

Zaterdag 18 Maart was daar dan het moment dat de Younithy t-shirts gepresenteerd zouden worden. Deze zijn gemaakt en ontwikkeld door de jongens van O.17.1 en O.17.2.

Om te vieren dat ze dan eindelijk geproduceerd waren en vanaf 18 Maart op voorraad voor verkoop (op YOUNITHY.NL), werd er een groot feest georganiseerd in Level 2. Bij dit feest zijn de jongens geholpen door de meiden van De Kraaien. Deze zijn vanaf begin Februari ook verbonden aan Younithy.

Het feest was een groot succes. Velen waren op het feest afgekomen. Zelfs een aantal spelers van het eerste en een aantal bestuursleden van zowel Zaanlandia als De Kraaien waren aanwezig. Er was zelfs hoog bezoek. Niemand minder dan Urby Emanuelson (ex Ajax, AC Milaan en Oranje) was op komen dagen. Hij was zelfs bereid om even op de foto te gaan met de jongens en het door hen gemaakte t-shirt.

Op het feest waren verschillende shows om te laten zien dat feest en sport samen kunnen gaan. Zo was er eerst een dans show van de Juvat Dance Academy. Daarna een voetbalshow van de Streetkings die samen met het publiek leuke voetbal skills lieten zien. En ook 2 MMA fighters lieten zien dat ook deze sport zeer populair is en leuk om naar te kijken.

Tussen de shows was er oook tijd om te dansen. De muziek werd verzorgt door verschillende DJ’s en er was een spetterend optreden van Jairzinho. Iedereen bedankt voor deze te gekke avond en laten we hopen dat we dit vaker kunnen doen!

18 Maart Younity

 

 

filmrol

 

Snelkoppeling naar promotiefilmpje.

>>>>>>    https://youtu.be/6JOXm_tQ1JE

 

Zaalvoetbaljeugdtoernooi 2017 was weer gezellig

3 zondagen heeft de jeugdafdeling van Zaanlandia een zaalvoetbaltoernooi gehouden. 22 Januari was de kickoff met de elftallen JO14&15. Op 29 januari was het de beurt aan JO13 en als afsluiting waren op 5 februari de JO09 in de ochtend en als afsluiting van het toernooi de JO10&11 in de middag.

Wij willen hierbij alle spelertjes, ouders en opa's en oma's bedanken voor hun gezellige aanwezigheid.

Ook willen wij speciaal Michel Böhm en Dave Slikker in het zonnetje zetten. Zij hebben dit evenement, samen met alle andere vrijwilligers uiteraard, dit evenement weer super geregeld.

 

https://youtu.be/qHU3wHuK_jo

 

zaalvoetbal

Gerrit de louw

Het 2e Gerrit de Louw F- en E-pupillen Zaanlandia Zaalvoetbaltoernooi 2017

Op zondag 5 februari 2017 organiseert Zaanlandia voor de 2e keer het F- (o9) en E-pupillen (o10 en o11) mix zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Tref. Dit toernooi zal gehouden worden voor alle o9, o10 en o11-pupillen.

Het toernooi zal gehouden worden in Sporthal de Tref, Drielse Wetering 84, Zaandam. De bedoeling is dat alle o9 (’s morgens), o10 en o11 (’s middags) teams gemixt worden zodat er zoveel mogelijk gelijkwaardige teams ontstaan.

De organisatoren van het toernooi hopen op een grote groep aanmeldingen van de o9, o10 en o11 toppers en vanzelfsprekend een grote opkomst van ouders en supporters om de spelers te komen aanmoedigen.

Mocht u iets willen bijdragen aan onze activiteiten en/of evenementen in de vorm van ondersteuning of een sponsoring dan kunt u ons altijd aanspreken of mailen met:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De sportieve groeten namens het Jeugdbestuur van Zaanlandia,

Activiteiten- en Evenementencommissie,

Dave Slikker en Michel Bohm

Zie ook het leuke filmpje :     https://youtu.be/zwWRiQC8u10

 

Toernooi

jeans

  Film Sample Sale, zie onderstaande link.!!

https://vimeo.com/202340457

Spijkerbroeken sample sale” bij Zaanlandia!

Voorafgaand maar zeker ook tijdens en na afloop van de bekerwedstrijd van ons eerste elftal tegen s.v. de Valleivogels op zaterdag 19 november jl. was er een spectaculaire

“Denim Sample Sale” van een spijkerbroeken verkoop bij Zaanlandia.

De jongens van ons 17 - 1 en 2, die bezig zijn met het project van Younithy onder de bezielende leiding van Casper Brans en Michel Post, zorgden voor de begeleiding van het verkopen van de spijkerbroeken.

Casper had gezorgd dat de tafels op het buiten terras van De Oosthoek helemaal vol lagen met schitterende sample spijkerbroeken van hele bekende merken die te koop waren voor sterk gereduceerde prijzen.

Meerdere mensen waren dan ook op zoek naar een paskamer om de broeken te passen.

De jeugd bestuurskamer, maar zeker ook andere plekken deden dienst als alternatieve paskamer.

Heel veel Zaanlandianen maar zeker ook niet Zaanlandianen liepen trots met een groene zak door de kantine met daarin hun aankoop of zelfs meerdere aankopen.

DJ Thomas Mendell zorgde voor de benodigde muzikale ondersteuning.

Zelfs werden er filmopnames gemaakt voor een promotie film die binnenkort verschijnt.

De zus van Casper nam meerder interviews af van Zaanlandia spelers, overige bezoekers van deze sale en natuurlijk van Casper als de grote stimulator van dit Younithy project maar ook van onze wethouder, de heer J. Olthof die ook aanwezig was.

In de rust van de beker wedstrijd werd er zelfs door geweldige voetbalartiest met de fantastische mooie naam “Easyman” nog een demonstratie op het a-veld gegeven over wat je allemaal met een bal kan doen. En dat is veel werd al snel duidelijk door deze geweldenaar met een bal. Meerdere spelers van onze jeugd waren hier getuige van.

Heel veel tegenstanders, waaronder zelfs de wisselspeler van Valleivogels werden dan ook gedold door deze (voet)balartiest.

De “panna’s” waren niet te tellen.

Kortom deze spijkerbroeken sample sale was een geweldige activiteit naast het voetballen van deze middag. Zeker voor herhaling vatbaar.

Namens het bestuur wil ik de jongens van onze 17- 1 en 2 onwijs bedanken voor hun medewerking aan deze spectaculaire activiteit en natuurlijk Casper en Michel, ook jullie bedankt.

Namens het algemeen bestuur,

Hans Stange, secretaris

Beste Zaanlandianen,

in twee dagen hebben we als vereniging 144 (92+52) ouders bereid gevonden om naar onze ouderavonden te komen.

De opkomst kan als volgt onderverdeeld worden per leeftijdscategorie:

O19       - 3%
O17       - 15%
O15       - 25%
O14       - 7%
O13       - 18%
O11       - 9%
O10       - 13%
O09       - 8%
Mini       - 3%

Dat is een compliment waard aan onze coördinatoren, trainers, leiders. Zij hebben als geen ander hieraan hun steentje bijgedragen om zoveel mogelijk spelersgroepen te benaderen. Het lijkt bijna of ons mechanisme qua communicatie naar ons leden toe zijn vruchten begint af te werpen. We zijn er nog niet maar het begin is er. Gisterenavond werd er al positief geroepen “Volgende keer nog meer leden op de ouderavond”. Daar wordt toch iedereen vrolijk van?

Aan het JB: Edwin Vranken, Michel Kok, Michel Böhm, Marjan Schoon, Melvin Blaich, Mark Schoen en Dave Slikker: wat een positieve energie hebben jullie in deze twee avonden gestoken.

Ook willen wij Passie bij deze bedanken voor het flexible opstellen rondom de planningsproblematiek en Martin voor het snel schakelen gedurende de afgelopen dagen voor website updates.

Kees en Jan: dankjullie voor het aanwezig zijn op de twee ouderavonden: mooi om te zien!

Wij hebben de afgelopen twee dagen het volgende proberen te bereiken:

  • Missie en visie jeugd delen
  • Elftal van Zaanlandia
  • Hoe werkt het binnen de jeugd qua communicatie
  • 4-uurtjes per seizoen meewerken binnen uw vereniging (participatie)

Nu de piket paaltjes zijn geslagen zijn de volgende stappen in het proces aan de beurt:

  1. Elftal van Zaanlandia uitdragen
  2. Laten zien (en daarover communiceren) wat we aan het doen zijn obv TJBP / Ouderavond
  3. Participatie binnen vereniging vergroten door aanspreken ouders
  4. Gezelligheid vasthouden en schouders eronder

“Verbinden en verenigen”.

ouderavond

Beste Zaanlandianen en ouders,

Inmiddels staat de selectie indeling voor het aankomende seizoen online. Door de nieuwe overschrijvingsmethode en diverse wijzigingen op het laatste moment duurde het dit jaar wat langer dan de afgelopen seizoen. Onze excuses hiervoor.

Nieuwe benaming
Belangrijk om te weten is dat de KNVB dit jaar andere namen hanteert dan de bekende B2, D4 en E6. Dit is veranderd in O19 bij de A, O17 bij de B, O15 bij de C, O13 bij de D, O11 bij de E en O9 bij de F. Daarnaast geeft de KNVB  de mogelijkheid om te werken met volledig eerste jaars teams zoals onder 16, onder 14 en onder 12. In verband met de aantallen en het onduidelijke niveau van deze competities hebben wij besloten om dit alleen bij de C-junioren (onder 14) en de E-pupillen (onder 10) te doen. Wellicht dat we dit in het seizoen 2017-2018 zullen uitbreiden.

Trainers
Bij nagenoeg elke groep staat er op dit moment een trainer. We zijn alleen nog op zoek naar iemand die samen met Robert Blommers de O13-5 & O13-6 wilt trainen en iemand die samen met Wilco Schipper de O11-1 en O11-2 wilt doen. Door een afzegging op het allerlaatste moment moeten wij ook nog een nieuwe trainer vinden voor de O17-3. Wij hopen dat er zich nog iemand aanmeldt bij Edwin Vranken (06-51033563). Alvast bedankt!

Voorlopige selecties
Wij benadrukken dat het om voorlopige selecties gaat. In augustus kunnen er nog dingen veranderen. In meerdere selecties moeten er nog jongens teruggeschoven worden naar een lagere selectie. Wij snappen dat iedereen zo hoog mogelijk wilt spelen, maar vragen iedereen wel de beslissingen van de trainers te accepteren. Het belangrijkste is dat iedereen op het juiste niveau komt te spelen.

Eerste training
Bij elke selectie staat geschreven wanneer zij voor het eerst zullen trainen. Als je dan nog op vakantie bent is het wel zo netjes om de trainer een berichtje te sturen wanneer je weer beschikbaar bent. De spelers van de O15-4, O15-5, O13-5 en O13-6 zullen de eerste weken nog meetrainen met de O15-3 , O14-1 en de O13-3+4. Zodra de definitieve selecties bekend zijn (ongeveer begin september) zullen zij op hun eigen tijden gaan trainen.

Fijne vakantie
Als je vragen hebt over de indeling of als je je naam niet tegen komt op de site kun je een mailtje sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Tot slot willen wij iedereen een hele fijne vakantie toewensen. Wij hopen iedereen volledig uitgerust weer terug te zien half / eind augustus!

Met vriendelijke groet,
Jeugdbestuur Zaanlandia


Fijne vakantie

Gerrit de Louw is een begrip bij onze club. Als blijk van waardering voor zijn werkzaamheden als trainer van onze jongste jeugd wordt het kunstgrasveld nabij de sporthal op het complex Oostzijderveld voortaan Gerrit de Louw Mini ArenA genoemd. Voorafgaande de eerste serie prijsuitreikingen van het Ome Siem Schenk Toernooi nam hij het naambord in ontvangst.

In zijn jonge jaren voetbalde de ook in het onderwijs (leraar in de Hannie Schaft School) gewaardeerde oud-Wormerveerder bij WFC, nu door de fusie met QSC bekend als Fortuna Wormerveer. Na verhuizing naar Zaandam werd Gerrit de Louw lid van Zaanlandia en speelde onder andere in het roemruchte vijfde elftal. In 1994 werd hij op verzoek van legende Peter Buter trainer van de Mini´s en nam zitting in onze Jeugdcommissie (had in zijn portefeuille Technische Zaken en was tevens afgevaardigde in ons dagelijks bestuur). Bij de viering van ons eeuwfeest in 2012 volgde de benoeming tot erelid.

Een andere passie van hem is het fluiten van wedstrijden. Zijn vrouw Astrid, in de lach schietend: ’Als Gerrit geniet, genieten onze twee zonen en dochter en ik eveneens.’ Kortom, De Louw is een man om trots op te zijn!

Gerrit en zijn vrouw Astrid (tekst en foto: Jan Wit).

De Louw