Onderstaande nieuwsberichten zijn het laatste gewijzigd of toegevoegd.
(Je kan klikken op de wijziging om het nieuws te lezen)

Datum

Wijziging

14.03.18   Wedstrijdverslag Always F'ward JO14-1 - Zaanlandia JO14-1
12.03.18   Bekerwedstrijd voor het eerste elftal van Zaanlandia.!
12.03.18   Wedstrijdverslag Zaanlandia - De Spartanen.
10.03.18   Jeugdtoernooien 2017 -2018.
  05.03.18    Paasbingo Zaterdag 7 April a.s.
 03.03.18   Walking Football inloop een succes.!
 28.01.18   Gehele pupillenvoetbal stapt over naar wedstrijdzaken APP.!
Belangrijk   Lid worden van de club " Vrienden van Zaanlandia "
 Belangrijk    Boete regeling gele en rode kaarten.!
Belangrijk   Missie en Visie van Zaanlandia.
Belangrijk   Elftal van Zaanlandia.

 

rookverbod 
Een rookverbod in De Oosthoek

Al enige jaren werd er via de media,maar ook via de bronnen van de KNVB aandacht besteed aan het besluit van het Ministerie van VWS over de aanpassing van de regels, daar waar het gaat om het roken in de horeca gelegenheden maar ook in sportkantines. Voornemen van het Ministerie van VWS was te komen tot een algemeen rookverbod. Gesprekken hierover met eerder genoemd ministerie heeft geleid tot een rookverbod. In sportkantines en ook in kleinere horeca gelegenheden werd de laatste tijd het roken gedoogd. Maar er zijn momenteel ontwikkelingen gaande dat er niet meer gerookt mag worden in de kleine horeca bedrijven en sportkantines. Dus de kans is aanwezig dat binnenkort ook het roken in sportaccommodaties door de overheid niet meer is toegestaan. Indien bij controle van controleurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit blijkt dat er wel in de kantine wordt gerookt volgen fikse boetes. Deze kunnen oplopen tot honderden euro's. En dit laatste willen wij zeker voorkomen. Dus voor alle duidelijkheid, er mag vanaf heden NIET meer gerookt worden in De Oosthoek. Er mag wel gerookt worden in aparte en/of afsluitbare rookruimten, dus bij ons op het overdekte terras voor de kantine mag wel gerookt worden. Wij vragen begrip voor dit standpunt en rekenen op de medewerking van een ieder.  

Mede namens de Exploitatie commissie en het Algemeen bestuur,
Hans Stange, secretaris

 

Paasbingo

WALKING FOOTBALL INLOOP EEN SUCCES.

Op vrijdag 2 maart jl. heeft de inloop plaats gevonden voor het nieuwe project bij Zaanlandia, namelijk het Walking Football.

Om ca. 10.30 uur waren er naast voetballers van Zaanlandia die al een beetje op leeftijd zijn ook mensen van buiten de vereniging aanwezig in De Oosthoek waar Pascal had gezorgd voor koffie voor de mensen die geïnteresseerd waren over Walking Football bij Zaanlandia.

Nadat er eerst foto’s buiten werden gemaakt voor de krant en later ook nog voor De Zaankanter ging iedereen weer snel naar binnen want het was wel erg koud op het A-veld.

Na het welkom woord van onze voorzitter Koos nam een afgevaardigde van het Nationaal Ouderenfonds het woord.

Momenteel is het Ouderenfonds bezig om het Walking Football in Nederland te promoten bij meerdere verenigingen in het land en dit blijkt een groot succes te zijn.

Ook Jeroen Olthof, de wethouder van sport was zeer enthousiast over deze ontwikkelingen om het Walking Football te promoten en dan vooral bij Zaanlandia.

Daarna kreeg Bart Logchies het woord. Bart is als trainer van de Amsterdamse voetbalvereniging Swift en trainer van de zaterdag selectie en ook verbonden aan het project van Old Stars Walking Football. Bart vertelde samen met zijn rechterhand Sonny Silooy over de wijze hoe deze nieuwe spelvorm gespeeld moest worden en aan welke voorwaarden deze voetbalvorm moet voldoen.

“Oldstars Waling Football” is een variant op het reguliere voetbal met speciale spelregels en het belangrijkste aspect, tijdens het voetballen mag er alleen gewandeld worden, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte gespeeld worden.

Kortom, het was een leuke en bijzonder interessante bijeenkomst en binnenkort zal er daadwerkelijk een start gemaakt worden met het Walking Football bij Zaanlandia.

Hierover wordt de komende weken overleg gevoerd met de leider van dit project bij Zaanlandia, Eric Haak, het ouderenfonds en het bestuur van Zaanlandia.

De bedoeling is dat er naast de mensen die zich al aangemeld hebben ook andere leden en ex-leden van Zaanlandia zullen worden uitgenodigd voor de eerste Walking Football happening bij Zaanlandia. Natuurlijk zullen ook de mensen uitgenodigd worden die geen lid van Zaanlandia zijn maar zich wel al hebben aangemeld.

Binnenkort zal er meer informatie volgen over wanneer het Walking Football zal gaan plaats vinden bij Zaanlandia.

Mede namens Eric Haak, Koos Scholtens en het ouderenfonds

Hans Stange, secretaris

 

WAT KUNNEN WIJ LEREN VAN ROGER FEDERER

“Pap, waarom huil je?” vraagt mijn dochter. Het is zondagochtend. Ik zit thuis op de bank. Op televisie houdt Roger Federer een enorme beker in de lucht en knijpt met zijn ogen. “Laat maar even,” zeg ik met een stem die het meest weg heeft van piepende tennisschoenen op een sporthalvloer. Ik zie live een tennisser geschiedenis schrijven. Hij breekt op het moment dat hij tegen het publiek zegt: “Jullie zorgen ervoor dat ik ga trainen. Zonder jullie zou alles anders zijn, mijn droom gaat verder. Ik houd van jullie, bedankt.”

Ik leg mijn dochter uit dat iemand van 36 jaar in de sport eigenlijk stokoud is en dat wat deze man presteert aan het onvoorstelbare grenst. Dat het me ontroert, dat je een leven lang traint, vanuit een koffer leeft, altijd in het licht van de schijnwerpers staat en het toch nog elke dag kunt opbrengen om er vol voor te gaan en normaal te doen. Voor Federer geen moeilijke brillen, tatoeages en gedrag van een popster, maar een eenvoudig T-shirt en klassieke slagen; zoals de enkelvoudige backhand. Oké, zeker, ook Federer is ijdelheid niet vreemd, getuige de knalroze sportschoenen tijdens de Australian Open, maar het is kinderspel vergeleken met de sportsterren in het voetbal. Federer laat zich toch vooral leiden door zijn grenzeloze liefde voor de tennissport, publieke waardering en de wil zijn talent telkens weer aan te wenden voor de volgende ongekende prestatie.

De wijze waarop Federer zijn sport beleeft, mis ik in het voetbal. Daar zie je eerder het omgekeerde gebeuren. In de eredivisie werd afgelopen weekend een Nederlandse topspeler uitgefloten door het eigen publiek. Met uitdagende handgebaren joeg hij de toeschouwers - nadat hij had gescoord - nog meer in de gordijnen. Waarom? Natuurlijk begrijp ik de frustratie. Het lijkt mij afschuwelijk om te worden uitgejouwd door je eigen fans, maar is scoren op zo’n moment niet meer dan voldoende revanche? Waarom deze minachting? Blijven we dat tolereren? Zoals dat al jaren gebeurt met schwalbes en ander onsportief gedrag in het voetbal? Neem die nieuwe spits van Arsenal. Het hele seizoen heeft hij de technische staf en het management van Dortmund getreiterd om een transfer af te dwingen. Iemand die alleen nog maar aan eigen belang denkt en niet meer in staat is een emotionele binding aan te gaan met teamleden, supporters, club en zichzelf.

Daarom vond ik het een verademing om te zien hoe een speler uit de eredivisie geel kreeg, die zijn tegenstander een kaart probeerde aan te smeren. Nog beter was het geweest als de club er een sanctie bovenop had gelegd. Uitbannen deze onsportieve mentaliteit. Uiteindelijk helpt ons dat enorm in het amateurvoetbal, waar het gedrag uit het betaalde voetbal, hoe stuitend ook, snel wordt gekopieerd. Profvoetballers zouden zich daar veel bewuster van moeten zijn. Hun rol in de sport en de waardering voor het publiek. Zonder hen ben je nergens. Federer snapt dat.

Nu het voetbal nog.

NOSTALGIE

Zat met moeders zo even over Zaanlandia te praten en naar aanleiding over de mededeling op de site over het schoolreisje met Zaanlandia, a.s. Zondag , naar Texel, met het 1e + supporters met de bus.Vertelde dat ik ook mee wilde ( geen bezwaar hoor ) en zij de opmerking maakte, moet je dan nog intree betalen bij zo’n club. Denk het niet, maar er wordt wel meestal gevraagd wat loodjes te kopen.

Dit brengt bij mij dan weer herinneringen boven van zo’n 60 á 70 jaar terug als het 1e dan thuis speelde. Via kaartjes, verstrekt door de gemeente Zaandam, moesten niet leden entree betalen en een gedeelte daarvan moest later weer afgedragen worden aan de gemeente. Hiervoor stonden dan mensen als Emiel Arema, Jaap Meester en Arie v/d Haven bij de poort kaartjes te verkopen Dit alles was natuurlijk niet waterdicht, want soms werd er wel betaald, maar geen bonnetje afgegeven en daardoor stuurde de gemeente af en toe dan een controleur er op af.

Ook mensen van VVZ probeerde zonder betaling bij ons 1e te komen kijken en gingen dan over de velden aan de Noord kant, maar daar werden ze dan weer opgevangen door Beenke-Procee en Jan van Krieken. Ook hadden we in die tijd een bewaakte fietsen stalling, waarvoor je dan, meen ik, een kwartje moest betalen. De baas over deze fietsen stalling was Snok (bijnaam) Schoen. Er werd beweerd dat je fiets verzekerd was, je kreeg dan ook wel een bonnetje, maar na afloop van de wedstrijd kon een ieder zo zijn fiets pakken en naar huis peddelen. Al met al leuke herinneringen, elk dubbeltje en kwartje was mee genomen en zo kwam Jan splinter door de winter, zo gezegd.

Zijlijner

CONTRACT VERLENGING VOOR RONALD DOOIJEWEERD en HARRY VOLKERS.

Vorige week hebben voorzitter Koos Scholtens en Jan Stange namens Voetbal Technische Zaken overeenstemming bereikt over het verlegen van het contract met Ronald Dooijeweerd als hoofdtrainer van Zaanlandia en Harry Volkers als assistent trainer en jeugdtrainer. Tijdens het trainingskamp in Berg en Dal zijn de spelers en begeleiding hiervan op de hoogte gebracht.

Ronald zal voor het 5e seizoen de supervisie hebben over onze selectie. Dit mag toch wel uniek genoemd worden dat wij als vereniging voor het 5e seizoen dezelfde hoofdtrainer hebben. Ook Harry Volkers heeft zijn contract als assistent trainer weer verlengd. Ook Harry gaat aan zijn 5e seizoen beginnen als trainer bij Zaanlandia

Het algemeen bestuur, VTZ maar ook de spelers en begeleiding zijn bijzonder blij met het verlengen van de contracten van Ronald als hoofdtrainer van de selectie en Harry als assistent trainer van de selectie en tevens is Harry werkzaam als jeugdtrainer en coördinator van de boven bouw bij de jeugdafdeling. Wij wensen als algemeen bestuur en VTZ Ronald en Harry maar zeker ook hun begeleidingsteam nog veel succes tijdens dit nog lopende seizoen maar zeker ook tijdens het nieuwe seizoen 2018-2019.

Ook heel blij zijn wij als vereniging dat onze medische staf, onder supervisie van Sigrid Speckmann, ook het komende seizoen onveranderd zal blijven qua samenstelling.

Namens het algemeen bestuur,

Hans Stange, secretaris

Ronald en Harry

Verbazing ? ?

Nee, niet verbaast, wel verheugd,was met zo’n 35 Zaanlandia supporters, waaronder o.a. onze 3 musketiers, af gereisd naar Amstelveen voor de bekerwedstrijd tegen Roda’23. Grote en mooie club met 4 velden, leuke accommodatie en zo’n 1400 leden. Voor de rust een gelijk opgaande wedstrijd, we gaven wel teveel ruimte weg op het middenveld en aan de zijkanten, waardoor we met een 1 - 0 achterstand de rust in gingen. In de 2e helft een beter Zaanlandia , met op het middenveld een excellerende Bruce en een paar mooie doelpunten van onze kant en dus een prima 1 - 4 uitslag. Heel benieuwd wie onze volgende tegenstander zal zijn. De loting hiervoor zal op 15 Januari zijn bij WV-HEDW te amsterdam. Verders positief, ja zeker. Weer een sfeervol versierde kantine en weer een heel gezellige en geslaagde Bingo avond, weer op poten gezet door hoofd bingo en loten verkoopster Vera Hoogstra. Nog te goed de komende tijd de moppermiddag, oudejaar borrel en de Nieuwjaars receptie waar dan de clubvrouw en man bekend worden gemaakt. ( Mij bekend, ben het er helemaal mee eens. ) 2017, het kan altijd beter natuurlijk, maar sportief gezien echt geen slecht jaar geweest. Alleen heel jammer dat we dit jaar afscheid moesten nemen van 2 Zaanlandia kanjers, Siem Kuiper en Koos Maurits. Verders, het rommelt een beetje in het Zaandamse voetbal wereldje en er zal de komende jaren hier en daar wel wat veranderen. Maar wij gaan er van uit dat we zeker Zaanlandia moeten blijven en met wat financiële steun uit Heilo alles zullen trotseren. Zie 2018 in ieder geval met vertrouwen te gemoed.

Hierbij een mooi, gezond en sportief gezien, een fijn 2018 toegewenst door;

Zijlijner

 

De mopperploeg weer te gast bij het bestuur.

Woensdag 20 december jl. waren (bijna) alle medewerkers van de mopperploeg van Zaanlandia en een groot aantal van hun partners te gast bij het bestuur in De Oosthoek.

Rond 17.00 uur kwam iedereen een beetje opgetogen de sfeervolle kerst versierde kantine binnenlopen en werden zij welkom geheten door onze voorzitter Koos Scholtens en erevoorzitter Kees de Vos. Opmerkelijk feit was wel dat er dit jaar weer meer dames van onze mopperaars aanwezig waren

Nadat iedereen voor zien was van koffie of thee en daarna van een drankje vertelde onze voorzitter Koos in zijn welkoms woord eerst hoe belangrijk alle mopperaars voor onze vereniging zijn met betrekking tot de vele werkzaamheden die zij verrichten op en rondom onze accommodatie. Een groep werkers waar wij als bestuur en vereniging enorm trots op zijn natuurlijk. Blij zijn wij met de aanvulling met een aantal jongere mopperaars o.a. Rob Bosma, Jan Kiewiet, Wim Vos en Bob van Leeuwen. Vervolgens vertelde onze erevoorzitter Kees de Vos in de voor hem bekende wijze waarmee het bestuur en de vereniging zich mee bezighoud en in principe weet Kees daar door de lijntjes die hij nog steeds heeft met zijn vorige bestuurders wel het een en ander vanaf.

De contacten met de Gemeente Zaanstad zijn minimaal en over een fusie of samenwerking met welke vereniging dan ook wordt op dit moment helemaal niet meer gesproken. Maar wel duidelijk is dat wij nog steeds in onzekerheid verkeren over de toekomst plannen van ons sportpark. Er zijn wel prima contacten met de projectleider van de Gemeente Zaanstad over de verdere plannen die er zijn met oude complex van VVZ.

Sportief gezien gaat het goed met de resultaten van onze jeugdelftallen en prettig zijn de prestaties van de laatste weken van ons eerste elftal en het tweede elftal.  Het eerste elftal heeft zich de laatste weken opgewerkt naar een 3e plaats op de ranglijst en ons tweede elftal staat bovenaan. Iedereen was een zeer aandachtige luisteraar en was door dit betoog van Kees op de hoogte waar het bestuur momenteel mee bezig is.

Daarna was het tijd voor het eerste rondje bingo met als bingo - master Ron de Klerk. Dit keer weer niet met rollende balletjes maar via de digitale manier op de tablet van Ron. Ron had weer samen met een aantal sponsors voor leuke prijzen gezorgd en deze werden door de winnaars met bijzonder veel plezier in ontvangst genomen. Toen was het wel tijd om iets te eten. Hendri Siemons van Bolke de Beer had gezorgd dat er een uitstekend warm en koud buffet klaar stond. Iedereen heeft hier dan ook heerlijk van kunnen genieten en dat het buffet prima was kon wel afgelezen worden aan het feit dat bijna alle schalen leeg waren.

Ron zorgde er voor dat er toen nog een rondje bingo gespeeld werd en natuurlijk waren er ook nu weer heel wat prijswinnaars. Tot slot, en dit is inmiddels een echte Zaanlandia traditie, de (Zaanlandia) kwis van Kees de Vos. Natuurlijk waren er wel wat vragen over Zaanlandia en Zaanlandianen, dat lijkt mij logisch, maar er waren ook weer vragen bij die voor velen niet echt makkelijk waren, wat te denken van de vraag wat de naam vroeger was van de Karel Lotsylaan en hoe de naam van de brug is in het Kogerveld over de Gouw.  Deze vragen waren voor bepaalde personen toch wel moeilijk te beantwoorden.

Maar met een beetje hulp van bepaalde mensen verder alle vragen beantwoord. Nadat alle formulieren waren ingevuld moesten de formulieren ook dit keer niet bij Kees ingeleverd worden. Maar Kees had daarvoor net als vorig jaar een speciale spelregel want de formulieren moesten wel doorgegeven worden aan je buurman of buurvrouw links van je, waardoor er geen spraken kon zijn van corruptie. Daarna vertelde Kees welke antwoorden er goed waren en uiteraard ging dit gepaard met de nodige op- en aanmerkingen.

Winnaar van de avond was Wim Vos met 77 punten, maar daar ging het deze avond allemaal niet echt om. Alle deelnemers van de kwis gingen met een prijs naar huis. Er stond een geweldige prijzentafel voor de winnaars van de quiz verzorgd door een aantal sponsors. Iedereen kon een prijs uitzoeken van de “prijzentafel”.  Nadat iedereen voorzien van de prijzen die gewonnen werden wilde Kees nog wat zeggen over de status van de zaak J. B. te Heiloo.

Na een uitleg van Kees, die bij sommige aanwezigen veel verbazing opleverde over wat er precies gebeurd was en welke malversaties er hadden plaats gevonden, was er meer duidelijkheid over de status en de verdere afhandeling van deze zaak.

Daarna was het tijd om afscheid nemen van elkaar en kon er een einde gemaakt worden aan deze leuke middag/avond voor alle mopperaars bij Zaanlandia. Namens het bestuur willen wij Pascal, Anna, Roel en Carla bedanken voor de uitstekende bediening en de verdere hulp, Bolke de Beer voor het leveren van het geweldige buffet en de vele sponsoren van deze avond. Ook Ron bedankt voor de uitstekende wijze waarop de bingo weer georganiseerd was en Kees voor de organisatie van de kwis.

Uit de reacties van de aanwezige mopperaars en partners was wel te merken dat dit ook volgende jaar, dit zal dan de 23-ste keer zijn, weer voor herhaling vatbaar is.

Namens het algemeen bestuur, Hans Stange, secretaris

Moppertaart 25.2.17


                                                VONK SPORTS IS VERHUIST.!!!

Met ingang van dinsdag 2 januari 2018 zijn wij verhuist naar een nieuwe winkel in het centrum van Zaandam.

                                                            Ons nieuwe adres is

                                VONKS SPORTS , WESTZIJDE 3, 1506 EA ZAANDAM,

                                 TELEFOON 075- 616 63 60, WWW.VONKSPSORTS.NL

Voor de aankoop van uw sportkleding en voor een goed advies bent u van harte welkom in onze nieuwe winkel en profiteer nu van de spectaculaire openingsaanbiedingen.

Voor u alvast prettige feestdagen en zien u graag in onze nieuwe winkel.

Graag tot ziens, Arend en Dennis v.d. Meij.

 

Vonk Sport verhuizing

 

Notulen van de Jaarvergadering van maandag 27 november 2017.

Aanvang 20.00 uur, De Oosthoek.

Aanwezig van het Algemeen Bestuur; Koos Scholtens voorzitter, Dennis Stam, penningmeester, Jan Stange afgevaardigde VTZ, Martin Haagedoorn, wedstrijdsecretaris senioren en Hans Stange, secretaris (notulen)

1.Opening van de vergadering door voorzitter Koos Scholtens.

Om ca 20.00 uur opent onze voorzitter Koos Scholtens onze algemene ledenvergadering.

Ook nu was wederom de conclusie van Koos dat de opkomst niet echt geweldig was, een kleine 40 personen hadden de moeite genomen deze jaarvergadering bij te wonen.

Een speciaal welkom was er voor een aantal dames en natuurlijk onze ereleden en de leden van verdienste en onze erevoorzitter.

Daarna brengt Koos een aantal aandachtpunten naar voren.

Allereerst wil Koos nog even stil blijven staan bij de mensen die dit afgelopen seizoen helaas zijn overleden. Staande gedenken wij Ed Haak en Siem Kuiper. Zij rusten in vrede.

Sportief gezien hadden wij een redelijk goed jaar. Ons eerste elftal eindigde in de 2e klasse als een riante subtopper op de 6e plaats. Het 2e elftal werd kampioen van de reserve 3e klasse en speelt dit lopende seizoen weer in de reserve 2e klasse.

Ons zaterdag 1 elftal speelde het afgelopen seizoen in de 4e klasse en was ook een subtopper.

De prestaties van onze jeugd elftallen waren eigenlijk allemaal op een redelijk tot goed niveau. Dus sportief gezien hadden wij een goed seizoen. Ons leden aantal blijft in principe redelijk stabiel.

Nog steeds ruim 700 leden waaronder bijna 400 jeugdleden. Minder leuk was het om afscheid te nemen van Edwin Vranken als jeugdvoorzitter om redenen die via het jeugdbestuur naar voren kwamen.

Ook hebben wij helaas afscheid moeten nemen ingaande dit seizoen van Merel Ambeck. Merel heeft jarenlang de contributie zaken geregeld maar door een meningsverschil met onze nieuwe penningmeester Dennis Stam over de wijze van werken met de inning van de contributie en de verdere financiële administratie. Jammer maar het is niet anders.

Uitgebreid geeft Koos nog een opsomming van de status van de zaak J.B. te H. Uren is onze advocaat hier mee bezig geweest en heeft de rechter uitspraak gedaan. Dit heeft ons een aanzienlijk flink bedrag aan advocaat kosten opgeleverd.

De heer B. is dan ook veroordeeld door de rechter en er is op het moment van schrijven van deze notulen begonnen met het incasseren van het bedrag dat de heer B. schuldig is aan Zaanlandia. Wel moet gememoreerd worden dat wij als vereniging hopen dat er spoedig een eind komt aan deze vervelende zaak.

Op zich is het seizoen 2016-2017 een financieel redelijk seizoen geweest. Wel moet gezegd worden dat wij een heel financieel zuinig beleid hebben gevoerd en vooral bij de aanschaf van sport materialen heel erg alert zijn geweest bij de aanschaf hiervan.

Onze onvolprezen mopperploeg heeft weer heel veel werk verzet het afgelopen jaar. Toch een aantal aanpassingen en verbeteringen kunnen doorvoeren, o.a. plafonds in de kantine en verlichting in de kantine, nooduitgang voorzieningen in de b-kleedkamers, de verlichting en elektra onder de tribune in de kleedkamers en medische ruimte, een nieuwe wasruimte onder de tribune, de afvoer in en rond de kantine, kortom te veel om allemaal op te noemen.

Jammer dat wij om gezondheid redenen afscheid van Floor van Zaane moeten nemen. Floor heeft heel lang deel uitgemaakt van de mopperploeg en zelfs vele jaren als aanspreekpunt.

Zeer positief is het feit dat wij sinds kort “jonge” aanwas hebben bij de mopperploeg, o.a. Jan Kiewiet, Rob Bosma, Bob van Leeuwen en Wim Vos.

Jammer genoeg is sinds eind november jl. Ron de Klerk gestopt na 24 jaar als onze eminente ledenadministrateur. Martin Feeke is zijn opvolger en gesteund door Ger v.d. Gaast.

Heel belangrijk is het werken met sportlink momenteel. Alle gegevens van onze leden zijn hierin terug te vinden en Martin Haagedoorn is hierin onze specialist. Wij gebruiken het voor de ledenadministratie, de contributie betalingen, elftal indelingen en overschrijvingsactiviteiten.

Wij hebben ons aangesloten bij de opnieuw opgerichte Stichting Zaanse Sport Verenigingen en proberen daar ons gezamenlijke belang te behartigen samen met de andere Zaanse voetbal verenigingen en te onderzoeken. Daarbij valt te denken aan het vast stellen van 1 datum van opzeggen van het lidmaatschap, gezamenlijke inkoop van food en energie. Ik denk een positieve ontwikkeling om hierbij aan bij te dragen.

Wij zijn bezig met de voorbereiding van VOG. Een gedragscode voor vrijwilligers binnen de vereniging voor mensen die werken met minderjarigen en mindervaliden. Het beleid is het bestuursbesluit van 23 november 2017.

Ook hebben wij nog een vacature voor een vertrouwens persoon. De aanvraag hiervoor loopt via het Ministerie van Justitie. De start is verlicht bij aanvang van het seizoen 2018-2019.

Over de eventuele fusieplannen of samenwerkingsplannen en de daaraan gekoppelde gesprekken met de Gemeente Zaanstad het volgende. Onze accommodatie blijft een “zorgenkind” als wij praten over de status van onze kleedkamers bij het b- en c- veld. Maar wij zijn nog steeds van mening dat de Gemeente Zaanstad ons als vereniging heeft te kort gedaan om in het BMC rapport onze accommodatie te wijzigen in een verander locatie. Wij zijn nog steeds van mening dat wij zelfstandig willen blijven alhoewel wij weten dat wij van het Sportpark Oostzijderveld weg moeten. Wel zijn er gesprekken geweest met alle bewoners van het Oostzijderveld en het Hoornse veld, samen met een afvaardiging van de Gemeente Zaanstad. Iedereen kon zijn wensen kenbaar maken op het nieuw in te richten Sportpark Hoornse veld. Verder ontwikkelingen wachten wij af over de invulling van al die plannen.

Kort geleden hebben nog gesproken met het bestuur van Hellas Sport om samen te gaan. Dit is op niets uitgelopen want wij willen zelfstandig blijven als Zaanlandia.Hellas Sport had andere ideeën over een samenwerking. In dat licht gezien hebben er kort geleden gesprekken plaats gevonden tussen Hellas Sport en Zilvermeeuwen over de plannen van een fusie. Wat zijn hierbij eventuele consequenties voor ons?

Nog niet in te schatten, wij wachten af als gezonde vereniging met ruim 700 leden. Maar wij zijn wel van mening dat wij nog ten minste 4 of 5 jaar het Oostzijderveld bespelen en wij gaan wel voor deze periode de broodnodige gewenste (kleine) aanpassingen doen. Gesprekken zijn er door ons gevoerd met de projectleider die het oude VVZ complex gaat ontwikkelen. Wij volgen dit alles op de voet en hebben hierover intensief contact met de project ontwikkelaar.

Op voorhand hebben wij wel alvast bezwaar aangetekend bij de gemeente over een kapvergunning voor ruim 300 bomen op het VVZ complex en in de buurt van ons complex. Slotconclusie van het bestuur, er is nog wel veel ter doen de komende tijd. Tot zover het openingswoord van Koos van onze jaarvergadering.

2.Notulen van de jaarvergadering van 7 november 2016.

Deze stonden op onze website en bij navraag bleek niemand hier vragen over te hebben. Al betwijfel ik of men deze notulen ook gezien of gelezen had. Wel werden deze notulen met een woord van dank aan de samensteller goedgekeurd.

3. Ingekomen post en mededelingen van de secretaris.

Er waren enkele berichten van verhindering, namelijk van Harold Scholtens, Ron de Klerk, Arno den Boer en Ed Heistek

Ingekomen stukken en nog wat mededelingen:

Via een email van Hercules Zaandam aan ons wensen zij Hellas Sport en Zilvermeeuwen veel succes met de voorgenomen fusieplannen.

Er zijn nieuwe reclameborden geplaatst (via Pascal Russo) en ondergetekende heeft daarvoor de contracten gemaakt, het betreft The Mail Company en Koflexwerk.

Ondergetekende heeft nog een oproep gedaan aan de leden om lid te worden van de Vrienden van Zaanlandia.

Verder waren er geen noemenswaardige documenten van de ingaande en uitgaande post.

Na afloop van de vergadering waren er al 3 nieuwe leden bij gekomen, namelijk Andres Luckfield, Sminia Fysio via Terry Boma, Marc Kok.

4. Jaarverslag van de secretaris.

Ondergetekende had weer een uitgebreid jaarverslag samengesteld over het seizoen

2016-2017, dus het 105e verenigingsjaar.

Met wederom goedkeuring van de medebestuursleden werd het jaar verslag niet meer voor gelezen, dit kost veel te veel tijd, dus volstond ondergetekende om een kort uittreksel voor te lezen. Voor de liefhebbers was er uiteraard een exemplaar beschikbaar met daarin tevens de jaarcijfers over het seizoen 2016-2017 en de begroting over het seizoen 2017-2018.

Koos bedankt ondergetekende voor het samenstellen van dit jaarverslag.

5. Financieel jaarverslag van de waarnemend penningmeester.

Onze nieuwe penningmeester Dennis Stam heeft een uitvoerig pleidooi gehouden over de jaarcijfers en de financiële situatie van onze vereniging. Duidelijk is wel dat wij de opgaande lijn te pakken hebben in het kader van onze financiën.

Wij spreken wel van een kleine kostenstijging Maar dat lijkt mij duidelijk als wij terug kijken naar de vervelende situatie die wij hadden met onze ex-penningmeester.

Wij spreken nog van een klein te kort op de balans maar de vooruitzichten zijn positief te noemen. Hopelijk kan de incasso bij de ex-penningmeester er ook toe bijdragen wat wij financieel meer armslag krijgen.

Dennis vertelde de vergadering ook dat de jaarcijfers van het seizoen 2015-2016 daar welke omstandigheden dan ook nog niet zijn goed gekeurd, hierin is het bestuur in gebreke gebleven.

Ook heeft Dennis de jaarcijfers over het seizoen 2016-2017 niet uitgedeeld aan de vergadering omdat deze ook nog niet goedgekeurd zijn.

Daarvoor zijn er plannen om een nieuwe kascommissie te formeren en te benoemen die deze beide controles gaat uitvoeren.

Eén kandidaat heeft zich al aangemeld, namelijk Harry Blokker. Maar er moet er nog 1 bij komen. Wij gaan op zoek naar een kandidaat.

Indien de boeken van eerder genoemde jaren zijn gecontroleerd dan zullen wij dit melden op onze website en indien mensen deze cijfers zelf willen hebben dan kunnen zij zich in verbinding stellen met onze penningmeester. Dan krijgt men deze alsnog. De vergadering kon er mee instemmen dat de boeken in een later stadium nog gecontroleerd zouden worden.

6. Begroting over het seizoen 2017-2018.

Ook de begroting werd door Dennis Stam als penningmeester duidelijk en overtuigend gepresenteerd. De begroting voor het dit lopende seizoen zal uitkomen op € 209.200,00

waarvan € 110.000,00 contributie inkomsten.

Het voorstel van Dennis was om de contributie voor alle spelende leden te verhogen met

€ 5,00 met goedkeuring door de aanwezige leden goedgekeurd.

Deze werd dan ook door de vergadering met instemming van de aanwezigen aangenomen.

Ook over de begroting hadden de aanwezige leden geen vragen.

7. Bestuursverkiezingen:

Periodiek aftredend waren Hans Stange, secretaris, Jan Stange, afgevaardigde VTZ en Martin Haagedoorn, wedstrijdsecretaris seniorenvoetbal.

Daarbij moet vermeld worden dat Martin ad-interim actief blijft als wedstrijdsecretaris tot er een opvolger gevonden is.

Jammer genoeg waren er geen tegen kandidaten dus werden de 3 bestuursleden onder applaus wederom gekozen en konden zij weer verder als algemeen bestuurslid.

Het bestuur stelde voor om Pascal Russo te benoemen als algemeen bestuurslid.

Ook voor Pascal waren er geen tegenkandidaten, dus werd ook Pascal benoemd tot bestuurder van Zaanlandia en kon hij plaats nemen achter de bestuurstafel.

Daarna heeft Jan Stange nog gloedvol pleidooi gehouden over de verenging en het functioneren van bestuur, jeugdbestuur en VTZ.

Duidelijk werd toen wel dat er natuurlijk soms wel eens kleine problemen waren, een paar vacatures bij de jeugdafdeling maar bovenal is Zaanlandia nog steeds een aansprekende verenging in de Zaanstreek en daarbuiten.

Tot slot van Jan zijn betoog vertelde Jan dat ondergetekende, Jan zelf en ook Martin op bepaalde voorwaarden nog een aantal bestuurslid zouden blijven maar dat er bij een eventuele verhuizing naar een andere plek gedacht moet worden aan een aantal nieuwe bestuursleden als opvolgers van Jan, Martin en ondergetekende. Luid applaus was er van de leden voor Jan.

8. Bestuursbeleid bij Zaanlandia behandelen.

Nadat Koos de vergadering had gevraagd of er nog op en/of aanmerkingen zijn op het door het algemeen bestuur gevoerde bestuursbeleid, bleef het stil.

Dus kon Koos namens nog zittende bestuur een ieder bedanken voor het in bestuur gestelde vertrouwen.

9. Wat verder ter tafel kwam.

Meestal staat dit agendapunt op de agenda als formaliteit en is dit agendapunt snel benoemd.

Maar eerst had Martin Haagedoorn nog de mededeling dat wij een nieuwe consul voor de zaterdag hebben, namelijk Rinze Vonk. Martin heeft Rinze als consul ingewerkt.

Martin blijft zelf actief als consul op zondag.

Bij dit agendapunt hadden wij deze keer het plan om nog enkele jubilarissen te benoemen.

Ruim 25 jaar lid waren Gerrit de Louw, Harry Blokker en Sven Schreuder.

Allereerst sprak Koos enige woorden tot Gerrit over zijn staat van dienst bij onze vereniging.

Eerst als speler, daarna vele jaren jeugdvoorzitter en ook vele jaren trainer bij de jeugd.

De speld die hoort bij het 25 jarige lidmaatschap, de bloemen voor Astrid en applaus waren er voor Gerrit zeker verdient te noemen.

Daarna sprak Koos enige woorden aan het adres van Harry Blokker.

Ook Harry heeft een enorme staat van dienst bij de club. Speler, zaalvoetbalcommissie lid en de laatste jarenactief bij de exploitatie.

Ook voor Harry was er de speld voor 25 jaar lidmaatschap en bloemen voor thuis.

Sven Schreuder was wel uitgenodigd maar was helaas niet aanwezig.

Het speldje van 25 jaar lidmaatschap krijgt Sven zeker nog.

10. Rondvraag.

Marc Kok wilde graag weten hoe het zit met het grondwaterpeil van ons complex als de Gemeente Zaanstad op het oude VVZ complex zand gaat storten en gaat bouwen.

Al eerder gemeld in deze notulen, wij hebben dit kenbaar gemaakt bij de projectleider en deze heeft ons verzekerd dat wij last krijgen. En indien dit wel gebeurd dan zullen wij zeker ons beklag doen en moet er een oplossing komen voor de overlast, in welke vorm dan ook.

Ook met het stuiven van zand richting onze velden is rekening gehouden volgens de projectleider.

Koos vult nog aan dat er maandag 4 december a.s. een inloop is bij de brandweer over de ontwikkeling van het oude VVZ complex.

Marjan Schoon geeft nog aan dat bij de oude dameskleedkamers onderhoud echt noodzakelijk is. Er is al eerder een technisch bouwkundige van de Gemeente Zaanstad geweest om te kijken wat de mogelijkheden zijn op een iets langere termijn. Dit heeft zeker onze aandacht.

Kees de Vos geeft tenslotte nog als aanvulling op het onderhoud met de Gemeente Zaanstad dat wij de € 50.000,00 die wij zouden moeten betalen als bijdrage aan de aanleg van ons kunstgrasveld niet hoeven te betalen, dut door de Gemeente Zaanstad bevestigd.

De kleedkamer subsidie die wij al eerder hebben ontvangen van de Gemeente Zaanstad voor de nieuwbouw van de kleedkamers bij het b- en c-veld, zijnde ¤€ 130,000,00 moeten wij terug gaan betalen maar wij mogen de door ons gemaakte kosten, b.v. de architect kosten in mindering brengen, dus wij moeten € 93.000,00 terug betalen. Dit is reeds gebeurd.

11. Sluiting van de vergadering.

Met een ferme klap met de voorzittershamer maakt onze nieuwe voorzitter Koos Scholtens om 21.45 uur een einde aan onze algemene ledenvergadering van

maandag 27 november 2017.

Hij bedankte iedereen voor hun aandacht en inbreng en wenst een ieder wel thuis.

Maar volgens traditie, bood hij de aanwezigen nog 1 consumptie aan namens de vereniging.

Aldus gedaan,

Zaandam, maandag 27 november 2017,

Hans Stange, secretaris

Positieve verbazing

Kom toch vrij veel op Zaterdag op ons sportpark en zie daar op de bijvelden regelmatig ons     2de – 3de – 4de en 5de spelen.  Vrienden elftallen die zuiver voor hun plezier voetballen en dat  dan ook uitstralen.  Heb laatst iets geschreven over het 3de , o.a. over het opruimen van de hoekvlaggen.  Schetst mijn verbazing dat het ook bij de andere Zaterdag elftallen gebeurde.   Is dit standaard bij het Zaterdag gebeuren ? ?  In ieder geval , Chapeau!.

Hoorde ook leuke berichten van het 1ste Zondag elftal.  Moesten Zaterdag in hun vrije weekend spelen voor de beker. Diversen spelers hadden afspraken gemaakt en vakantie voor dat weekend geboekt. Geen probleem, men sprak af te spelen en zelfs reisjes naar het buitenland  en Limburg werden gecanceld en onderbroken. Voorwaar een prima instelling natuurlijk en gelukkig wonnen we ook nog.

Verders wilde ik Uw aandacht vragen voor het Zondag 2 team. Dit elftal is vorig seizoen glansrijk kampioen geworden en spelen nu een klasse hoger en ook daarin spelen ze hun partijtje behoorlijk mee.  Ze spelen een heel leuk potje, zijn nog steeds ongeslagen en het team bestaat uit 90% zwart – wit  Zaanlandia bloed.  Maar tegen een trainer waar je homo tegen mag zeggen kan het ook eigenlijk niet anders.

Zijn we toch zo hier en daar lekker positief bezig.

Zijlijner 

Lid worden van de club “Vrienden van Zaanlandia”.

Enige maanden geleden zijn wij gestart om  Zaanlandianen maar zeker ook niet Zaanlandianen te benaderen met de vraag of zij lid wilden worden van de club “Vrienden van Zaanlandia”

Al een groot aantal leden en niet leden hebben hier positief op gereageerd. Op het Vrienden van Zaanlandia bord in de kantine staan dan ook al een aantal namen die zich aangemeld hebben om lid te worden van deze club. Maar ons doel is om de komende weken voor het jaar 2018 nog meer Vrienden van Zaanlandia lid te maken van deze “vrienden” club. Momenteel zijn er een aantal leden van de club die € 150,00 betalen en er zijn er een aantal leden die € 100,00 betalen en natuurlijk een groot aantal die € 50,00 per jaar betalen. Het merendeel betaalt het minimale bedrag van  € 50,00 per jaar, uiteraard allemaal geheel vrijblijvend.

Met deze bijdrage van de leden van de club van Vrienden van Zaanlandia zijn wij heel blij en nog even voor alle duidelijkheid, deze gelden van de Vrienden van Zaanlandia worden gebruikt voor extra speciale uitgaven bij onze vereniging voor onze jeugd en senioren. Wij denken aan b.v. het huldigen van kampioen bij ons jeugd, een bijdrage om zaalhuur te betalen voor een zaalvoetbaltoernooi voor onze jeugd, het huren van bepaalde spel attributen voor een sport en speeldag en misschien om bepaalde extra’s aan te schaffen in het belang van de vereniging. Indien wij deze gelden beschikbaar stellen voor een bepaalde activiteit dan melden wij dat als commissie op onze website.

Wilt u ook lid worden van de club “Vrienden van Zaanlandia”?

Vraag dan om het aanmeldingsformulier, u betaalt per jaar minimaal € 50,00  maar een hoger bedrag mag natuurlijk altijd.

Nieuwe leden voor het jaar 2018 kunnen zich aanmelden bij

Koos Scholtens, Kees de Vos en Hans Stange.

Namens de commissie van de club Vrienden van Zaanlandia, Hans Stange,

vrienden van zaanlandia

Twee nieuwe gastvrouwen.

Sinds deze week hebben wij inmiddels twee nieuwe gastvrouwen bij de thuiswedstrijden van ons eerste elftal.

Nadat eerst Manon de la Porte, de moeder van Cyrille en Ghislain, al bij de thuiswedstrijd tegen Texel’94 al had “proef gedraaid” en dit uitstekend deed heeft Manon kort daarna contact gehad met onze 2e nieuwe gastvrouw, namelijk Linda Kok, de moeder van Reino.

Met als gevolg dat wij afgelopen zondag bij de thuiswedstrijd dus 2 nieuwe gastvrouwen hadden die al onze gasten, namelijk het bestuur van onze tegenstander De Zouaven, de scheidsrechter, de pupil van de week en zijn vader en natuurlijk onze eigen bestuursleden, trainer, begeleiding, onze radiokamer mannen van drankjes en na afloop van de hapjes hebben voorzien.

Manon en Linda, namens het bestuur heel hartelijk welkom in onze organisatie en hopelijk de komende weken en maanden heel veel plezier bij jullie optreden als gastvrouw van Zaanlandia bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Hans Stange, secretaris.

P.S. Binnenkort zal er een foto op onze website verschijnen van onze 2 nieuwe gastvrouwen Manon en Linda.

         “MAN VAN DE WEDSTRIJD SPONSOR 2017-2018 “

 

Ook het aankomende seizoen 2017-2018 zal Vonk Sports wederom optreden als

                             “man van de wedstrijd sponsor”      

bij alle competitie thuiswedstrijden van ons eerste elftal.

Dus bij elke thuiswedstrijd van ons eerste elftal zal vlak voor tijd bekend gemaakt worden wie deze middag de man van de wedstrijd was.

Deze speler ontvangt na afloop van de wedstrijd een cadeau cheque ter waarde van  € 25,- , die inwisselbaar is bij

                        Vonk Sports,  Zuiddijk 72,  Zaandam.

Bij iedere thuiswedstrijd zullen een aantal verschillende mensen in goed overleg beoordelen wie de “man van de wedstrijd” is geworden.

Langs deze weg  willen wij als sponsorcommissie Arend en Dennis van Vonk Sports wederom hartelijk bedanken voor de sponsoring in deze.

Namens de sponsorcommissie, Hans Stange.

vonk

Attentie,

Voor diegene die de KNVB APP hebben geinstalleerd en daarbij de pasfoto hebben aangepast, het volgende.

De pasfoto moet een goed gelijkende foto zijn !!! alstublieft geen vakantiefoto's of foto's van veraf genomen.

De KNVB zal hier streng op toe zien, als wij voor 1 november constateren dat er pasfoto's zijn die niet correct zijn dan zal het wedstrijdsecretariaat deze verwijderen.

Bij een niet goed gelijkende of geen pasfoto dient men zich dan bij een spelerspascontrole door de scheidsrechter te legitimeren.

Wedstrijdsecretariaat Zaanlandia.

 data 2487652381715672752

ZO dus niet SVP.!

Mert Akdas

Mert Akdas

ZO dus niet SVP.!

 

Elftal van Zaanlandia PROMOTIEFILMPJE is beschikbaar op >>>    https://youtu.be/ut5MMEyS4UI

 

 

 

 

DIGITALE SPELERSPAS VOOR SEIZOEN 2017-2018, BELANGRIJK!!!!!

 

Aan alle spelende leden, scheidsrechters,aanvoerders,leiders, van ZVV Zaanlandia,

M.i.v. het nieuwe seizoen gaat de KNVB over op de digitale spelerspas.

U kunt de app Wedstrijdzaken KNVB downloaden, waarbij u ook uw spelerspas kan opvragen.

Om dit te doen is het wel noodzakelijk dat uw e-mailadres bij ZVV Zaanlandia bekend is.

Als u deze mail heeft ontvangen in uw mailbox, dan hoeft u verder niets te doen en kunt u de app downloaden vanuit de App Store.

Wij sturen u deze mededeling, zodat u weet dat uw e-mailadres waar u deze mededeling op ontvangt bekend is bij ZVV Zaanlandia en bij de KNVB.

Heeft u deze mail niet ontvangen en leest u dit schrijven op onze website, dan is uw e-mailadres NIET BIJ ONS BEKEND OF INMIDDELS GEWIJZIGD, en dus ook niet bekend bij de KNVB.

Hierdoor kunt u de app niet downloaden en is ook uw spelersfoto/pas niet opvraagbaar.

In dit geval verzoeken wij u om uw e-mailadres even per mail op te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. zodat wij dit kunnen bijwerken, en er in het nieuwe seizoen geen problemen ontstaan. Vermeld in de e-mail ook even uw naam s.v.p.

KNVB Wedstrijdzaken app

Naast de nieuwe Voetbal.nl app, kan iedere voetballiefhebber ook gebruik maken van de KNVB Wedstrijdzaken app. We stellen bewust dat ze het kunnen gebruiken. De Wedstrijdzaken app is vooral bedoeld voor die personen die een officiële rol hebben bij een wedstrijd en het wedstrijdformulier. Denk aan bijvoorbeeld scheidsrechters, aanvoerders, leiders en wedstrijdsecretarissen. 

Leden van je vereniging loggen met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord in deze app in die ze ook gebruiken voor de Voetbal.nl app. Een ‘single account’ noemen we dat. Om een misverstandje te voorkomen; sommige clubs hebben het idee dat ieder lid deze app moet downloaden omdat men anders niet speelgerechtigd is. Dit is niet het geval, ook zonder de app mag men uiteraard gewoon lekker voetballen.

 

Note: Digitale spelerspas is verplicht vanaf 11 jaar

Met vr gr wedstrijdsecretariaat.

PLASTIC DOPPEN VOOR KIKA.
In de kantine staat vanaf afgelopen weekeinde een container waarin harde plastic doppen kunnen worden gegooid. Het gaat om.de plastic doppen van frisdrankflessen en flesjes en die van (melk) pakken. De ingezamelde doppen zullen worden ingeleverd en de opbrengst komt ten goede aan KIKA. 
 
Een mooi initiatief voor een goed doel. Zwartjes laten hun maatschappelijke betrokkenheid weer zien.
 
 

 

Missie

Visie

Zoals bekend zal zijn hebben wij door bemiddeling van Vonk Sports al vele jaren een kledingcontract met Masita voor de aanschaf van voetbalkleding, wat inhoud dat alle Zaanlandia voetbalkleding aangeschaft moet worden bij Vonk Sports. Wij praten dan over het Zaanlandia shirt en het Zaanlandia broekje en de Zaanlandia logo kousen. Alle teams en elftallen bij Zaanlandia spelen in een Masita shirtje en broekje en met zwarte kousen en een witte boord. Indien een sponsor of ouder voor eigen rekening naast deze outfit b.v. extra Masita trainingspakken of tassen wil aanschaffen kan dit bij uiteraard bij Vonk Sports, inclusief de Zaanlandia korting. Het advies is om dit in de zwart /witte kleuren te doen. Maar dit laatste, dus b.v.Masita trainingspakken en tassen, zou ook bij een andere leverancier mogelijk zijn.

Daarnaast willen wij het voorstel doen indien functionarissen van b.v. ons jeugdbestuur en jeugdcommissie een herkenbaar shirt willen aanschaffen, inclusief initialen, dit in de kleur (donker)rood te doen. Dit is bekend bij Vonk Sports. Wij hopen als bestuur en sponsor commissie dat er nu nog meer duidelijkheid is omtrent de kleding richtlijnen bij onze vereniging.

Namens het bestuur en afgevaardigde van de sponsorcommissie, 
Hans Stange, secretaris

 

 

logobord

 

ZAANLANDIA LOGO RECLAMEBORD ACTIE…….

Momenteel staan er al heel veel reclameborden langs ons a-veld.

Maar er bestaan nog mogelijkheden om een reclamebord te plaatsen.

Ook staan er al heel wat Zaanlandia Logo Reclameborden.

Natuurlijk zijn er nog genoeg mogelijkheden om sponsor te worden van dit unieke

Zaanlandia Logo Reclamebord.

Op dit ludieke reclamebord, met de afmetingen van 0,80 x 0,80 m,

staat het Zaanlandia logo en onderaan komt de tekst te staan door wie dit bord is aangeboden.

 

Wat is de bedoeling van deze Zaanlandia logo reclamebord actie?

Ook u kunt Zaanlandia steunen door zo’n Zaanlandia logo reclamebord

met uw naam of de naam van een elftal of van een bedrijf te plaatsen langs ons A-veld.

 

De kosten van het Zaanlandia Logo Reclamebord bedragen éénmalig  

€ 100,- = 1e seizoen.

Daarna betaalt u € 25,- per seizoen.

 Wilt u ook een Zaanlandia Logo Reclamebord?
Geef dit dan door aan Hans Stange, tel. 075-6177941.

 

Attentie,

Aan de rechterzijde (kant langs de snelweg) van de Karel Lotsylaan vanaf de brandweerkazerne tot ongeveer ter hoogte van ons B-Veld geldt een parkeerverbod.!! Als je aan komt rijden valt het bord niet direct op, omdat deze in het verlengde staat van de laan.!! Let dus goed op en voorkom een forse boete.

Bestuur Zaanlandia.

  

parkeerverbod.2

 

parkeerverbod op luchtfoto - kopie

 

Opheffen JO15-3

Het jeugdbestuur heeft helaas moeten besluiten om het o15-3 team terug te trekken uit de competitie.

Wij zijn er helaas niet in geslaagd om, vanuit de ouders, begeleider(s) te vinden voor dit team en ook is er geen vaste trainer voor dit team gevonden. Daarnaast is gebleken dat er, bij uitwedstrijden, vrijwel altijd te weinig vervoer was.

Voor enkele spelers is er mogelijk plaats in een ander team. Voor de meeste spelers is er, dit seizoen, geen oplossing meer.

Dit houdt ook in dat het o15-4 team voortaan als o15-3 gaat spelen.

GEHELE PUPILLENVOETBAL STAPT OVER NAAR WEDSTRIJDZAKEN-APP

https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/41072/gehele-pupillenvoetbal-stapt-over-naar-wedstrijdzaken-app

 

Wedstrijdsecretariaat.

Afgelopen zaterdag 9 december is voorlopig de laatste mini training geweest.
Ook de mini's hebben een winterstop.

De mini's beginnen weer met trainen op zaterdag 27 januari 2018.
We wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en sportief 2018.

Sportieve groeten,
Jeroen en Gerrit


P.S. Doordat we nu met 2 mini teams gestart zijn is er in januari weer plek voor 4 of 5 jarigen om gezellig mee te komen trainen. De trainingen zijn op zaterdagochtend van 9:45 tot 10:45 uur op het kleine kunstgrasveld.
Na het succes van afgelopen jaar komt FC Schalke 04 volgend jaar op 1, 2 en 3 mei naar Zaandam

Bij dit evenement krijg je 2 dagen training van Schalke 04 trainers en ga je ook 1 dag het stadion van Schalke 04 bezoeken voor een rondleiding!

Meld je aan voor 25 november  en ontvang een officieel T-shirt met jouw naam en nummer gratis!

Volgend jaar hebben we nieuwe trainingsvormen en gave toevoegingen! 

We zien je graag!

Meer informatie:
http://schalkeauftournee.nl/aanmelden/Kortingscode:
GRATISBEDRUKKING

schalke04shirt

Meld je aan voor 25 november en krijg je naam en rugnummer gratis achterop!

Kortingscode:
GRATISBEDRUKKING

Wat leuk: FC Schalke 04 voetbalkamp komt weer naar Zaanlandia van 1 t/m 3 mei 2018

 

FC Schalke 04 komt weer bij Zaanlandia!

Nu unieke korting tot 5 november Meld je aan met de korting SHIRTKORTING! En ontvang je naam en rugnummer gratis achter op je voetbalshirt!

Er worden 2 dagen getraind en we gaan 1 dag naar de Veltins Arena voor een stadion rondleiding!

Je kan je aanmelden voor:

1 dag- (trainen bij Zaanlandia)

2 dagen (trainen bij Zaanlandia en de busreis naar de Veltins Arena)

3 dagen (2 dagen trainen bij Zaanlandia en de busreis naar de Veltins Arena)

De unieke trainingsmethodes van FC Schalke 04 hebben o.a. Mesut Ozil, Julian Draxler, Manuel Neuer, Leroy Sane en nu Leon Goreztka geholpen bij hun voetbalopleiding! Train mee voor een unieke kijk in de FC Schalke 04 opleidingsmethodes!

Er zijn slechts 50 plekken en vol = vol.

Voor meer informatie of aanmelden, kijk op: www.schalkeauftournee.nl

De leden van Zaanlandia ontvangen gratis naam en nummer achterop het Schalke'04 shirt als zij zich aanmelden voor 5 november.

Unive Jongsenioren competitie van start

Begin oktober 2017 start de Unive Verzekeringen Jongsenioren competitie. Zaanlandia gaat deze 6e editie meedoen in deze leuke en aantrekkelijke competitie. We gaan spelen in een groep van teams waarvan het 1e uitkomt in de 2e klasse of hoger. De Jongsenioren competitie heeft tot doel om jonge spelers de kans te geven aan het spelen op een hoger niveau. De samenstelling van de teams is aan een aantal regels gebonden.                            

-een team bestaat per wedstrijd uit een selectie van maximaal 15 spelers.                              

-een team bestaat uit spelers t/m 21 jaar (peildatum 31 mei 2018).                                          

-de selectie van een team bestaat uit minimaal 5 spelers O19.                                                

-maximaal 3 dispensatiespelers, 2 maximaal 25 jaar en 1 maximaal 29 jaar.                          

-niet voldoende O19 spelers, dan ook geen dispensatiespelers.

Wij zijn ingedeeld met ASV de Dijk, Wooter Academy, Purmersteijn, AVV Zeeburgia,           WV-HEDW en Fortuna Wormerveer. Onze contactpersoon, leider en coach is Harry Volkers.                                                                                                                        

Ons programma:

dinsdag 3 oktober 2017 om 20.00 uur,    Purmersteijn - Zaanlandia                                          

woensdag 8 november 2017 om 20.00 uur      Zaanlandia - Zeeburgia                              

woensdag 6 december 2017 om 20.00 uur       Fortuna Wormerveer - Zaanlandia                  

woensdag 7 februari 2018 om 20.00 uur           Zaanlandia - Assendelft                                  

woensdag 7 maart 2018 om 20.00 uur              Zaanlandia - WV-HEDW                                

woensdag 4 april 2018 om 20.00 uur                Zaanlandia - Wooter Academy                      

woensdag 2 mei 2018 om 20.15 uur                 ASV de Dijk - Zaanlandia

Op zondag 3 juni 2018  is het kampioenenbal op complex de Vlotter van ADO'20. Ik denk dat het een paar data zijn waarop we van leuk en fris voetbal kunnen genieten, bij mij gaan ze in de agenda.

Met vriendelijk groet,  Koos Scholtens

Zaanlandia in 1 minuut op Youtube.

 

     >>>>>>>>>    https://youtu.be/dnsFpApTIuc

 

 

 Klik op onderstaande tekst voor onze eerste nieuwsbrief.!!

 

Nieuwsbrief voor de jeugd afdeling van Zaanlandia

 

Zaanlandia nieuwsbrief no1

 

De jeugdafdeling blijft maar in beweging. En nu ook letterlijk. Onder de bezielende leiding van Michel Böhm en Dave Slikker gaat het evenement GROTE CLUBACTIE van start op 26 september.

Filmpje GROTE CLUBACTIE,>>>>>>>   https://youtu.be/oELIVzB_pFk                  

 

Promotie filmpje  stimulans vrijwilligersbeleid vanuit de jeugd.

Filmpje VRIJWILLIGERSBELEID,>>>>>> https://youtu.be/TrXOqfWqIDU

 

Vrijwilligers Zaanlandia

 

 

 

 

 

 

Met ingang van seize 2017/18 gaat Zaanlandia actiever zijn op Instagram. Het platform voor jong en oud om foto's, plaatjes en videootjes te delen. Dat doen wij dus ook graag voor onze leden. 
 
Wij zijn op Instagram te vinden onder zvvzaanlandia
 
Nieuwsgierig? Kijk dan even hier naar https://youtu.be/SjgW2JIZT3A
 
Verenigen en Verbinden
 
Instagram logo
 
 

Op deze pagina is de speeldagenkalender te vinden voor het seizoen 2017-2018.
Op de speeldagenkalender kan je bekijken op welke dagen er beker, competitie of inhaalwedstrijden zijn.
Ook staat erop welke data door de KNVB zijn vrijgeroosterd voor wedstrijden.
Belangrijk om te weten is dat Zaandam valt onder de vakantieregio Noord.Speeldagenkalender

Notulen van de Jaarvergadering van maandag 7 november 2016.

Aanvang 20.00 uur, De Oosthoek.

Aanwezig van het Algemeen Bestuur; Kees de Vos, Jacques van Alphen, Jan Stange, Martin Haagedoorn, Edwin Vranken, Hans Stange (notulen)

1.Opening van de vergadering door voorzitter Kees de Vos.

Om ca 20.00 uur opent onze voorzitter Kees de Vos onze algemene ledenvergadering .

Ook nu was wederom de conclusie van Kees dat de opkomst niet echt geweldig was, een kleine 40 personen hadden de moeite genomen deze jaarvergadering bij te wonen.

Een speciaal welkom was er voor een aantal dames en natuurlijk onze ereleden en de leden van verdienste.

Onze vaste bezoeker van de vergadering, Gerrit Bos, kon helaas niet aanwezig zijn i.v.m. ziekenhuis opname.

Ook blijkt uit de agenda van deze vergadering dat het toch wel een beetje een speciale avond zal worden mede gezien het feit dat Kees zelf aftreed als voorzitter, maar ook Jacques van Alphen stopt als algemeen bestuurslid en de laatste maanden als waarnemend penningmeester.

Tevens geeft Kees nog een toch wel uitgebreide uitleg aan de aanwezigen over de enorme problemen die er ontstaan zijn met betrekking tot de malversaties van onze vorige penningmeester de heer J. Beelen.

Deze frauduleuze handelingen hebben naast vele uren werk voor het bestuur en in het bijzonder voor Kees en Jacques maar ook voor onze accountant ook veel onvrede veroorzaakt maar dat ook gepaard ging met veel emotionele gesprekken in het bestuur.

Kort geleden is dan ook aangifte gedaan bij de politie en is het bestuur gestart met een civiele procedure.

Er loopt momenteel een vordering van € 145.000, - en er is door de rechter beslag gelegd op het huis en het pensioen van de vorige penningmeester. Binnenkort zullen er zeker meerdere mededelingen volgen aangaande deze fraude zaak. Dit zullen wij zeker als bestuur communiceren naar onze leden.

Opmerkelijk is wel, dat al geruime tijd onze financiën een positief resultaat opleveren.

Met dit laatste zijn wij natuurlijk heel blij.

Belangrijk was het om te weten dat Kees en Jacques bereid zijn om in overleg met het algemeen bestuur deze zaak verder te behandelen.

Daarna brengt Kees nog een aantal aandachtpunten naar voren.

Over de eventuele fusieplannen of samenwerkingsplannen en de daaraan gekoppelde gesprekken met de Gemeente Zaanstad zijn geen mededelingen.

Onze accommodatie blijft een “zorgenkind” alhoewel er deze zomer door een aantal enthousiaste Zaanlandianen op de zaterdagse klus dag en klusdagen veel werk is verzet.

Maar wij zijn nog steeds van mening dat de Gemeente Zaanstad ons als vereniging heeft te kort gedaan om in het BMC rapport onze accommodatie te wijzigen in een verander locatie.

Mochten er binnenkort toch (bouw) plannen zijn op het oude VVZ complex dan horen wij dit wel en indien wij hier met onze accommodatie last van hebben dan zullen wij zeker van ons laten horen. De conclusie van het bestuur is duidelijk, wij nemen geen enkel initiatief.

Via Arno den Boer en gesprekken met het bestuur is er kort geleden een Missie en Visie van en bij Zaanlandia tot stand gekomen.

Arno presenteert dit doormiddel van de beamer waardoor ook de aanwezige leden dit kunnen zien. Een ieder kon na afloop van de presentatie instemmen met dit gegeven.

In de toekomst zal deze stelling van onze Missie en Visie in de praktijk wel tot uitvoering gebracht moeten worden.

Over de sportieve prestaties kon Kees kort zijn. Het 1e elftal heeft zich ruim gehandhaafd in de 2e klas. Spijtig genoeg degradeerde ons 2e elftal naar de reserve 3e klas. Ook de zaterdag 1 moest een stapje terug doen en speelt weer in de 4e klas.

Onze jeugdelftallen presteerden op een goed niveau al blijft de doelstelling om met onze selectie elftallen en teams zo hoog mogelijk te spelen.

Momenteel zijn er ca. 450 jeugdleden lid van onze vereniging. Dit vergt een enorme organisatie van het jeugdbestuur maar dit is goed geregeld al is de werkdruk soms voor bepaalde mensen wel een beetje groot.

Spijtig genoeg moesten wij kort geleden ons 3e elftal op zondag uit de competitie halen. Er waren te weinig spelers over die nog wel wilden voetballen. Omdat er ook al eerder wat problemen waren met de bezetting van dit elftal hebben wij dit besluit moeten nemen.

Aan het eind van zijn inleiding wil Kees nog een aantal Zaanlandianen en personen die nauw bij onze vereniging waren betrokken herdenken met een ogenblik stilte.

Dit waren Johan Krijt, Arie de Jager, Jaap Taanman en Koos Mauriks.

Zij allen rusten in vrede.

2.Notulen van de jaarvergadering van 14 september 2015.

Deze stonden op onze website en bij navraag bleek niemand hier vragen over te hebben.

Al betwijfel ik of men deze notulen ook gezien of gelezen had.

Wel werden deze notulen met een woord van dank aan de samenstelster Marjan Schoon goedgekeurd.

3. Ingekomen post en mededelingen van de secretaris.

Er waren enkele berichten van verhindering, namelijk van Walter Busch, Ed Heistek, en Melvin Blaich.

Ingekomen stukken en nog wat mededelingen:
Adviesbureau R.I.E.T. zal op donderdag 10 november 2016 een schouw uitvoering op onze accommodatie.

Van de KNVB de mededeling gekregen dat wij voor de 2e ronde van de KNVB beker spelen tegen SV de Valleivogels op zaterdag 19 november a.s. om 17.00 uur.

Uitnodiging voor onze selectie, B-junioren en veteranen om deel te nemen aan zaalvoetbal toernooi Oostzaan in december a.s.

Speelschema van TV opnamen op ons complex van de TV serie “Alleen op de Wereld”. Waar wij als verenging aan hebben mee gewerkt om accommodatie beschikbaar te stellen.

Informatie van Brandsfit BVBA over een bepaalde vorm van sponsoring.

Wij spelen op zaterdag 3 december a.s. de thuiswedstrijd tegen KFC om 19.00 uur.

Dit is uniek voor Zaanlandia om een competitie wedstrijd op zaterdag te spelen.

Er is een internationale overschrijving gestuurd naar de KNVB om Ali Olgun lid te maken van Zaanlandia.

Er waren geen tegenkandidaten die in aanmerking wilde komen als opvolger van Kees de Vos en Jacques van Alphen.

Daarbij werd door Kees nog enige informatie verschaft over het feit dat wij druk doende zijn om de huldigingen van onze jubilarissen in beeld te krijgen. Omdat de administratie hiervan niet helemaal meer compleet is, willen wij doormiddel van oude ledenlijsten proberen te achterhalen welke personen er nog in aanmerking komen voor een huldiging i.v.m. langdurig lidmaatschap. Ook kunnen onze leden zelf aangeven hoelang men lid is en voor een huldiging in aanmerking komt.

Kees de Vos, Ron de Klerk en ondergetekende zullen dit gaan doen.

4. Jaarverslag van de secretaris.

Ondergetekende had weer een uitgebreid jaarverslag samengesteld over het seizoen

2015-2016, dus het 104e verenigingsjaar.

Met wederom goedkeuring van de medebestuursleden werd het jaar verslag niet meer voor gelezen, dit kost veel te veel tijd, dus volstond ondergetekende om een kort uittreksel voor te lezen. Voor de liefhebbers was er uiteraard een exemplaar beschikbaar met daarin tevens de jaarcijfers over het seizoen 2015-2016 en de begroting over het seizoen 2016-2017.

Kees bedankt ondergetekende voor het samenstellen van dit jaarverslag.

5. Financieel jaarverslag van de waarnemend penningmeester.

Omdat onze vorige penningmeester om inmiddels bekend zijn de redenen geen deel meer uitmaakt van het algemeen bestuur heeft Jacques de taak van waarnemend penningmeester al geruime tijd vervuld.

Voor het bestuur maar zeker voor Jacques was dit afgelopen seizoen een zwaar seizoen en was Jacques door een heel diep dal gedaan door de malversaties en fraude van de heer

J. Beelen. De emoties liepen heel hoog op in de gesprekken die Jacques heeft gevoerd met

J. Beelen. Maar ook bij zijn betoog over deze gang van zaken liepen de emoties hoog op.

Wij hebben inmiddels geen contact meer met de heer Beelen, alleen nog via zijn advocaat en onze advocaat. Ook onze accountant wil geen contact meer met de heer J. Beelen.

Slotconclusie. De aangifte die gedaan is bij de politie en de beslaglegging heeft plaats gevonden. Verder moeten wij nog maar even afwachten hoe deze zaak afgehandeld gaat worden.

Daarna presenteerde Jacques op prima wijze en zeer duidelijk de jaarcijfers over het seizoen 2015-2016.

Al snel werd duidelijk dat wij dit afgelopen seizoen er financieel beter voor staan als de voorgaande seizoenen. De oorzaak mag duidelijk met een vorige frauderende penningmeester.

Omdat er nog wat wijzigingen kunnen plaatsvinden in navolging van het onderzoek naar de malversaties van onze vorige penningmeester vond Jacques het moeilijk om al goedkeuring te vragen voor de gepresenteerde jaarcijfers.

Dus stelde Jacques voor om de definitieve goedkeuring van de cijfers uit te stellen tot nader order. Daar kon de vergadering mee in stemmen.

Mark Kok had nog wel een klein vraagje over bepaalde kosten.

Jacques heeft dit toen aan Mark uitgelegd. Tot tevredenheid van Mark.

Ook Ger v.d. Gaast had nog een vraag over het vertrouwen van onze accountant in de zaak van onze vorige penningmeester. Dat vertrouwen was ook bij deze laatste niet meer aanwezig richting de heer Beelen. Ook dit heeft Jacques toegelicht en was dit duidelijk voor Ger.

6. Begroting over het seizoen 2016-2017.

Ook de begroting werd door Jacques als waarnemend penningmeester duidelijk en overtuigend gepresenteerd.

Deze werd dan ook door de vergadering met instemming van de aanwezigen aangenomen.

7. Bestuursverkiezingen:

Alvorens wij zouden over gaan tot het agendapunt van de bestuursverkiezingen en omdat hier enige mutaties zouden gaan plaats vinden wilde Kees eerst agendapunt

8. Bestuursbeleid bij Zaanlandia behandelen.

Nadat Kees de vergadering had gevraagd of er nog op en/of aanmerkingen zijn op het door het algemeen bestuur gevoerde bestuursbeleid, bleef het stil.

Dus kon Kees namens nog zittende bestuur een ieder bedanken voor het in bestuur gestelde vertrouwen.

Vervolg agendapunt bestuursverkiezingen.

Periodiek aftredend en niet herkiesbaar waren Kees de Vos, voorzitter en Jacques van Alphen, algemeen bestuurslid en waarnemend penningmeester.

Periodiek aftredend en nog wel ad-interim voor 6 maanden herkiesbaar was Martin Haagedoorn.

Martin heeft meegedeeld dat hij zijn functie als wedstrijdsecretaris nog wel een half jaar wil voortzetten. Maar daarna moet er invulling komen om zijn functie als wedstrijdsecretaris op te delen. Martin wil nog wel in de toekomst onze website teksten regelen en het wedstrijd programma maken voor de website. Dus voor de andere werkzaamheden zoals spelerspassen, scheidsrechters regelen, klachten van aanvoerders oplossen en andere voetbalzaken die bij Marin terecht komen.

Optioneel is zeker om iemand te vinden die de zaterdag afdeling gaat “besturen”.

Het voorstel van het algemeen bestuur was om Koos Scholtens te benoemen tot voorzitter.

Koos Scholtens wordt dan ook met ingang van heden de opvolger van onze eminente erevoorzitter Kees de Vos.

Ook een voorstel van het bestuur was om Dennis Stam te benoemen tot penningmeester.

Dennis Stam wordt met ingang van heden dan ook de opvolger van Jacques van Alphen als penningmeester.

Omdat er geen tegenkandidaten waren werd onder luid applaus van de vergadering deze wisseling in het algemeen bestuur beklonken.

Ondergetekende heeft daarna nog enkele (“bedank”)woorden aan Kees en Jacques gericht.

Natuurlijk dat zij beiden heel lang geweldige bestuursleden zijn geweest en veel, heel veel voor Zaanlandia op het bestuurlijke vlak hebben betekend.

Bloemen waren er voor Marjan die in de zaal aanwezig was en deze ook in ontvangst kon nemen. Bloemen waren er ook voor Annemiek, die kon Jacques wel mee naar huis nemen.

Daarnaast was er nog een klein cadeau namens Zaanlandia in de vorm van een lekker drankje.

Ook waren er bloemen voor Ans van Martin.

Kees nam daarna nog even het woord en wilde iedereen bedanken dat hij meer dan 40 jaar deel uitgemaakt heeft van een (jeugd) bestuur. Dit uiteraard ondersteunt door waanzinnige aantallen van cijfermateriaal van de activiteiten die Kees zoal gedaan had. Geweldig om te horen.

Tot slot bedankte Kees mede namens Jacques iedereen in het in hun gestelde vertrouwen.

Eren enorm applaus van de aanwezigen was zeker op zijn plaats als blijk van grote waardering.

Daarna verlieten Kees en Jacques de vergadertafel en namen Koos en Dennis plaats achter de tafel. Voor mij persoonlijk vond ik het wel vreemd dat ik Kees en Jacques in de zaal zag zitten als bezoekers van onze ledenvergadering.

Koos Scholtens nam toen als kersverse nieuwe voorzitter het woord en in een gloed vol betoog vertelde Koos wat de plannen waren van hem maar ook voor het bestuur in de nieuwe samenstelling. Dennis sloot zich in korte bewoordingen hierbij aan.

9. Wat verder ter tafel kwam.

Met dit agendapunt o.l.v. onze nieuwe voorzitter waren wij snel klaar. Er waren verder geen zaken die onder dit agendapunt genoemd of benoemd moesten worden.

10. Rondvraag.

Martin Feeke wilde graag weten hoe de financiële geldstromen in de toekomst gaan lopen en hoe hier mee omgegaan gaat worden gezien de gebeurtenissen met onze vorige penningmeester.

Koos heeft toen uitgelegd dat de controle dubbel zo groot zal worden en dat er handtekeningen gezet moeten worden bij diverse controleerde acties op het financiële vlak.

Tot slot wilde Jan Stange als algemeen bestuurslid en afgevaardigde van

Voetbal Technische Zaken nog wat zeggen. Jan stelde in zijn betoog dat er natuurlijk dingen op bestuurlijk niveau zouden gaan veranderen of aangepast zouden worden.

Jan stelde terecht dat over niet al te lange tijd ook nog meer huidige bestuursleden zouden aftreden, waaronder Jan en ondergetekende.

Dus was zijn dringende verzoek om de aanvulling in het bestuur niet alleen door het huidige bestuur te laten doen maar dat ook uit de vereniging mensen moeten opstaan om een bestuursfunctie in te nemen. Want anders komen wij in de toekomst in de problemen want de continuïteit van Zaanlandia moet wel gewaarborgd worden.

Volgens Jan kunnen wij dit alleen maar samen doen. Lijkt mij ook heel duidelijk.

11. Sluiting van de vergadering.

Met een ferme klap met de voorzittershamer maakt onze nieuwe voorzitter Koos Scholtens om 22.05 uur een einde aan onze algemene ledenvergadering van maandag 7 november 2016.

Hij bedankte iedereen voor hun aandacht en inbreng en wenst een ieder wel thuis.

Maar volgens traditie, bood hij de aanwezigen nog 1 consumptie aan namens de vereniging.

Aldus gedaan,

Zaandam, maandag 7 november 2016,

Hans Stange, secretaris