Zomerstop bij voetbalverenigingen???

Volgens het KNVB programma wordt er in de zomermaanden niet gevoetbald en zijn er weinig tot geen activiteiten bij de clubs. De accu wordt opgeladen voor een nieuw seizoen.....

Bij Zaanlandia lijkt het erop dat die accu al lang weer vol is, wat een activiteiten op en rond het Oostzijderveld. Afgelopen woensdag zijn de kleedkamers fantastisch "gepoetst", wat een verschil!!! Afgelopen zaterdag stond  "Zaans" klussen op het programma. "Zaans" klussen ???

Het werd Zaanlandia klussen. Onder aanvoering van projectleider Carlos heeft een grote groep ouders / jeugdleden, (jeugd) bestuursleden een dag flink hard gewerkt op meerdere plaatsen op het complex. De kleedkamers en de tribune zijn geschilderd en enkele dugouts verstevigd. Aan het einde van de dag nog een heerlijke bbq en een drankje, kortom een fantastische dag. Deze dagen geven mij een gevoel van trots, trots om bij die ZWARTJES te horen. ZAANLANDIANEN bedankt!!!

image1

Koos

Filmpje van deze dag: https://www.youtube.com/watch?v=4Uly0SYjvro

Filmpje van de schoonmaakdag: https://www.youtube.com/watch?v=5x3akz37kbs

 

Onderstaande nieuwsberichten zijn het laatste gewijzigd of toegevoegd.
(Je kan klikken op de wijziging om het nieuws te lezen)

Datum

Wijziging

 12.07.2017  'De Groote Koogsche' Toernooi bij KFC Zaanlandia zo1
29.06.2017   DIGITALE SPELERSPAS 2017-2018, BELANGRIJK.!
14.06.2017   Filmpje Peter Buter sportdag.!
 06.06.2017   Inloopspreekuur bij Terry Bosma.
31.05.2017   Videofilmpje Internationaal Toernooi JO11-1 in Oss.
  01.05.2017   Vrienden van Zaanlandia.
 24.04.2017   Plastic doppen voor KIKA.!
15.04.2017   Aanmelden gewijzigde procedure.!!
 03.04.2017   Directe link naar KNVB west 1 en ondersteuning wedstrijdzaken APP.!!
20.03.2017   Missie en Visie van Zaanlandia.
25.02.2017   Elftal van Zaanlandia.

 

rookverbod 
Een rookverbod in De Oosthoek

Al enige jaren werd er via de media,maar ook via de bronnen van de KNVB aandacht besteed aan het besluit van het Ministerie van VWS over de aanpassing van de regels, daar waar het gaat om het roken in de horeca gelegenheden maar ook in sportkantines. Voornemen van het Ministerie van VWS was te komen tot een algemeen rookverbod. Gesprekken hierover met eerder genoemd ministerie heeft geleid tot een rookverbod. In sportkantines en ook in kleinere horeca gelegenheden werd de laatste tijd het roken gedoogd. Maar er zijn momenteel ontwikkelingen gaande dat er niet meer gerookt mag worden in de kleine horeca bedrijven en sportkantines. Dus de kans is aanwezig dat binnenkort ook het roken in sportaccommodaties door de overheid niet meer is toegestaan. Indien bij controle van controleurs van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit blijkt dat er wel in de kantine wordt gerookt volgen fikse boetes. Deze kunnen oplopen tot honderden euro's. En dit laatste willen wij zeker voorkomen. Dus voor alle duidelijkheid, er mag vanaf heden NIET meer gerookt worden in De Oosthoek. Er mag wel gerookt worden in aparte en/of afsluitbare rookruimten, dus bij ons op het overdekte terras voor de kantine mag wel gerookt worden. Wij vragen begrip voor dit standpunt en rekenen op de medewerking van een ieder.  

Mede namens de Exploitatie commissie en het Algemeen bestuur,
Hans Stange, secretaris

 

DIGITALE SPELERSPAS VOOR SEIZOEN 2017-2018, BELANGRIJK!!!!!

 

Aan alle spelende leden van ZVV Zaanlandia,

M.i.v. het nieuwe seizoen gaat de KNVB over op de digitale spelerspas.

U kunt de app Wedstrijdzaken KNVB downloaden, waarbij u ook uw spelerspas kan opvragen.

Om dit te doen is het wel noodzakelijk dat uw e-mailadres bij ZVV Zaanlandia bekend is.

Als u deze mail heeft ontvangen in uw mailbox, dan hoeft u verder niets te doen en kunt u de app downloaden vanuit de App Store.

Wij sturen u deze mededeling, zodat u weet dat uw e-mailadres waar u deze mededeling op ontvangt bekend is bij ZVV Zaanlandia en bij de KNVB.

Heeft u deze mail niet ontvangen en leest u dit schrijven op onze website, dan is uw e-mailadres NIET BIJ ONS BEKEND OF INMIDDELS GEWIJZIGD, en dus ook niet bekend bij de KNVB.

Hierdoor kunt u de app niet downloaden en is ook uw spelersfoto/pas niet opvraagbaar.

In dit geval verzoeken wij u om uw e-mailadres even per mail op te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. zodat wij dit kunnen bijwerken, en er in het nieuwe seizoen geen problemen ontstaan. Vermeld in de e-mail ook even uw naam s.v.p.

 

Note: Digitale spelerspas is verplicht vanaf 11 jaar

Met vr gr wedstrijdsecretariaat.

 

golf

Zaanlandia Golf Toernooi

Vrijdag 9 juni jl. was het dan eindelijk weer zo ver, een aantal bestuursleden, personen uit de begeleiding van onze selectie en aantal trainers waren in Heemskerk present om deel te nemen aan het tweede Zaanlandia Golf Toernooi. Nadat eerst de driving range onveilig was gemaakt doormiddel van geweldige afslagen en soms wat mindere afslagen werd de putting green met een bezoek vereerd. Ook bij het putten kon je duidelijk zien wie er al enorm talentvol was en wie niet echt. Soms werd het balletje een beetje te kort en ook soms werd er veel te lang geslagen.    Maar de pret was er niet minder om.

Om 14.00 uur kon eindelijk het echte golfwerk beginnen. Op de par 3 golfbaan van de Heemskerkse Golfclub werden de flights ingedeeld en kon het Zaanlandia golf spektakel beginnen. Wij speelden de spelvorm “beste bal” en wij konden met 2 flights op hole 1 starten en de 3 andere flights startten op hole  7,8 en 9. Duidelijk werd wel dat er voor sommige fanatieke golfers een verschil is in het slaan op de driving range en het slaan in en door de golfbaan.

Maar al met al konden de captains van de flights, Kees, Jan, Bob, Ton en ondergetekende duidelijk progressie waarnemen en werden er heel wat balletjes goed geraakt. Natuurlijk verdween er wel eens in de bunker of in het het water, maar dat hoort nu eenmaal bij het golfen en maar dit kon zeker de pret niet drukken. Na bijna 2 uur konden alle clubs opgeborgen worden en konden wij terug naar ons eigen clubhuis De Oosthoek. Daar had Pascal gezorgd voor een hapje en een drankje, natuurlijk ging het deze middag niet om de prijzen maar om het golfplezier.

Winnaars van het tweede Zaanlandia Golf toernooi en de daarbij behorende wissel trofee werden Ton den Ouden, Denis Stam en Pascal Russo. met het zeer respectabele slagen aantal van 29 over de 9 holes. Een prestatie die er mag zijn, want zowel Pascal als Dennis vertelden dat zij nog nooit een golfballetje hadden weggeslagen maar door de uitstekende adviezen van Ton als “golfpro” speelden Dennis en Pascal de sterren van de golfhemel. Opmerkelijk was dat in deze flight zelfs een burdy werd geslagen.

Daarna werd het nog een uurtje gezellig aan de bar van Pascal en werden er natuurlijk allemaal sterke verhalen verteld over deze golfmiddag. Kortom, het tweede Zaanlandia Golf Toernooi was gezien de reacties van de prominente deelnemers zeker geslaagd te noemen en is zeker voor herhaling vatbaar.

Dit zal zeker gaan gebeuren in juni 2018. Namens de organisatie, Hans Stange,

Uitnodiging voor de SLOTAVOND COMPETITIE 2016-2017,

Deze uitnodiging geldt voor (jeugd)bestuursleden, de spelers van het 1e en 2e elftal, spelers van de zaterdag 1, overige senioren zondag en zaterdag, a-junioren, jeugdleiders en leidsters, commissieleden bij de jeugd,(jeugd)trainers en iedereen die deze seizoen afsluiting wil meemaken is van harte welkom.

 Het voetbalseizoen 2016-2017 zit er op. Zeer positief was de prestatie van ons eerste elftal met als eindresultaat een 6e plaats op de ranglijst. Het 2e elftal werd kampioen van de reserve 3e klas en speelt het komende seizoen weer een stapje hoger. Goed was ook het resultaat van onze zaterdag 1. Lang gestreden voor het kampioenschap maar jammer genoeg is dit niet gelukt, maar toch een riante positie in de subtop. Om het seizoen op een waardige Zaanlandia manier af te sluiten willen wij spelers van bovengenoemde elftallen, begeleiding van de elftallen, bestuursleden en commissieleden maar ook onze vaste Zaanlandia supporters van de elftallen graag namens het bestuur en exploitatie commissie uit nodigen op deze slotavond.

Deze zal plaats vinden op     VRIJDAG 16 JUNI 2017

Vanaf 19.00 uur is iedereen inclusief partners van harte welkom in De Oosthoek. Tijdens deze slotavond met een waanzinnige BBQ zal er misschien afscheid genomen worden van een aantal personen en komen nog wat andere zaken aan de orde. Kortom, het belooft een gezellige avond te worden inclusief een hapje en een drankje.

Graag tot vrijdag 16 juni a.s.

Namens het algemeen bestuur, Hans Stange, secretaris

slotfeest

Het gaat goed met de oprichting van de Vrienden van Zaanlandia.

Vanaf begin april jl. zijn wij gestart om op basis van enigszins aangepaste voorwaarden Zaanlandianen te benaderen die lid willen worden van de club “Vrienden van Zaanlandia” Op het Vrienden van Zaanlandia bord in de kantine stonden al een aantal namen die zich al gemeld hadden om lid te worden van deze club. Maar wij hebben een kleine aanpassing gedaan in het bedrag dat per seizoen betaalt moet worden. Dit was € 150,00 en is nu minimaal € 50,00 per seizoen. Dit was voor een aantal leden meer acceptabel waardoor de lijst van Vrienden van Zaanlandia de laatste weken in aantal sterk is toegenomen.

Momenteel zijn er een aantal leden van de club die € 150,00 betalen en er zijn er een aantal leden die € 100,00 betalen en natuurlijk een groot aantal die € 50,00 per seizoen betalen.

In principe hebben (bijna) alle leden die op het bord staan zich weer opnieuw aangemeld. Maar er zijn ook 12 nieuwe leden bijgekomen.

Met deze bijdrage van de leden van de club van Vrienden van Zaanlandia zijn wij heel blij en nog even voor alle duidelijkheid, deze gelden van de Vrienden van Zaanlandia worden gebruikt voor extra speciale uitgaven bij onze vereniging voor onze jeugd en senioren.

Wij denken aan bv. het huldigen van kampioen(en) bij onze jeugd, een bijdrage om zaalhuur te betalen voor een zaalvoetbaltoernooi voor onze jeugd, het huren van bepaalde spel attributen voor een sport en speeldag en misschien om bepaalde extra’s aan te schaffen in het belang van de vereniging.

Indien wij als commissie dit in overleg doen zullen wij dit vermelden op onze website.

De huidige leden die lid zijn van de club Vrienden van Zaanlandia zijn in willekeurige volgorde
Kees de Vos, Koos Scholtens, Ronald Dooijeweerd, Roel Kef, Arno den Boer, Bas Scholtens, Willem v.d. Watering, Ron de Klerk, Marcel van Veen, Casper Brans, Dennis Stam, Martin Haagedoorn, Ger v.d. Gaast, Ton den Ouden, Jan Stange, Pascal Russo, Martin Feeke,Jaques van Alpen,Rob Bosma  .............................................................

Hans Stange,

Wilt u ook lid worden van de Vrienden van Zaanlandia?

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Koos Scholtens, Kees de Vos en Hans Stange.

Namens de commissie van de club Vrienden van Zaanlandia Hans Stange.

 

vrienden van zaanlandia

PLASTIC DOPPEN VOOR KIKA.
In de kantine staat vanaf afgelopen weekeinde een container waarin harde plastic doppen kunnen worden gegooid. Het gaat om.de plastic doppen van frisdrankflessen en flesjes en die van (melk) pakken. De ingezamelde doppen zullen worden ingeleverd en de opbrengst komt ten goede aan KIKA. 
 
Een mooi initiatief voor een goed doel. Zwartjes laten hun maatschappelijke betrokkenheid weer zien.
 
 

Opgericht:

DE VRIENDEN VAN ZAANLANDIA”

Betrokken Zaanlandianen hebben gemerkt dat het vanuit de vereniging steeds moeilijker wordt om ondersteuning te geven bij het faciliteren van bepaalde groepen in de vereniging. Teruglopende sponsorinkomsten, subsidie-afbraak door de Gemeente Zaanstad en verder oplopende kosten, nopen het Bestuur om alert te zijn op onze financiële situatie. Als club investeren wij hoofdzakelijk in een goede opleiding bij onze jeugd en de senioren, de basis van ons bestaan. We hebben er voor gekozen om niet in te leveren op deze meerwaarde!

Het impliceert echter wel, dat er weinig mogelijkheden zijn om soms wat extra te bieden aan onze teams als de omstandigheden dat eigenlijk verlangen. Denk hierbij aan b.v. kosten van een trainingskamp, sport- en speldagen voor o.a. de jeugdafdeling, avondjes ter afsluiting van seizoen of het vieren van een promotie en/of kampioenschap.

Ook denken wij aan het (mede) financieren van en voor de vereniging belangrijke zaken, b.v. aankopen van benodigde materialen of financiële steun aan de mopperploeg in het kader van bepaalde onderhoudswerkzaamheden.

Het idee is om een groep sympathisanten te verzamelen in een club van VRIENDEN VAN ZAANLANDIA.

De leden van deze club betalen jaarlijks een financiële bijdrage en vormen zodoende een basis om bovenstaande en ook andere activiteiten mogelijk te maken. Het plan is dat jaarlijks iedere VRIEND VAN ZAANLANDIA een VRIJWILLIGE BIJDRAGE betaalt. Afgesproken is een minimum bedrag van € 50,00 per jaar.

De Vrienden van Zaanlandia zullen na betaling met een naamplaatje vermeld worden op het Vrienden van Zaanlandia bord in de kantine.

Na de betaling van het eerste jaar zal de daaropvolgende jaren medio september van het lopende seizoen schriftelijk het verzoek volgen om de bijdrage voor de Vrienden van Zaanlandia te herhalen.Indien gewenst kunt u aan het eind van het seizoen aangeven dat u wilt stoppen om Vriend van Zaanlandia te zijn. Meldt dit bij één van de onderstaande personen. U kunt contant uw bijdrage betalen bij onderstaande personen of uw bijdrage overmaken op rekening nummer NL18 ABNA 0949498122 t.n.v. Zaanlandia onder vermelding van de Vrienden van Zaanlandia.

Op dit moment hebben wij al een aantal Vrienden van Zaanlandia op het bord staan om VRIEND VAN ZAANLANDIA te zijn. Soms zakelijk, soms als familie, soms als individu. Het plan valt en staat met steun vanuit iedereen die onze vereniging een warm hart toedraagt! We geven U in overweging om VRIEND VAN ZAANLANDIA te worden en dat u zich hiervoor aanmeldt.

U kunt zich aanmelden bij Kees de Vos, Hans Stange of Koos Scholtens. Wij hopen dat er door deze aanpassing in de voorwaarden een groter draagvlak voor dit initiatief is en zal leiden tot een nog groter enthousiasme bij Zaanlandia, wij hopen dat u dit initiatief wilt steunen.

Kees de Vos, erevoorzitter, Koos Scholtens, voorzitter en Hans Stange, secretaris

Huldigingen van jubilarissen zeer geslaagd.

Afgelopen zaterdag 1 april bestond onze vereniging 105 jaar en dus een mooi moment om nog een aantal jubilarissen te huldigen. Het ging om onze leden die 25, 50 of 60 jaar lid zijn van Zaanlandia. Rond 17.00 uur werd het behoorlijk druk in De Oosthoek.

Naast nog een aantal voetballers in ons sportcafé waren rond half zes alle jubilarissen aanwezig. Ook heel leuk was het dat meerdere jubilarissen vergezeld waren van familieleden.

Als eerste overhandigde onze voorzitter Koos Scholtens de spiksplinternieuwe tractor aan Floor van Zaande en Cees Scheerman als een afvaardiging van de mopperploeg. Ook Wim van Zeist werd naar voren gehaald en ontving van Koos een nieuw belijningsapparaat. Deze enorme aanvulling op ons materiaal is mede mogelijk gemaakt door toedoen van een anonieme sponsor.

trekker

Kort daarna was het de beurt aan Jan Stange die de eer had om de leden die al 25 jaar of in sommige gevallen al langer lid te zijn van Zaanlandia toe te spreken. Dit deed Jan met zeer veel enthousiasme en uiteraard met een aantal humoristische teksten. Uiteraard waren er naast de speldjes ook bloemen voor de jubilarissen.

Daarna kwamen de leden aan de beurt die 50 jaar lid en soms ook wel wat langer lid zijn. Ondergetekende mocht deze toespreken en van de speldjes en bloemen voorzien.

Tot slot kwamen de echte Zaanlandia kanjers aan de beurt, zij waren 60 jaar en zelfs ook langer lid van Zaanlandia. Dit gebeurde door een duo presentatie door onze huidige voorzitter Koos Scholtens en onze erevoorzitter Kees de Vos.

Natuurlijk werden deze personen iets langer toegesproken door Kees, want van al deze jubilarissen wist Kees wel het een en ander te vertellen. Spontaan kwam er ook nog een soort terugkijk speech van Roel Kef. Roel vertelde in een vogelvlucht hoe zijn carrière bij Zaanlandia was begonnen en geëindigd. Maar toen waren wij nog niet klaar met de huldigingen. Want ook onze erevoorzitter Kees de Vos is al ruim 60 jaar lid van Zaanlandia.

Roel

 

Dus had Koos mooie worden voor Kees en het speldje en de bloemen.

Kees 1

 

De apotheose van deze middag was wel het definitieve afscheid nemen van Kees de Vos als bestuurder van Zaanlandia. Na ruim 40 jaar is er voor Kees een einde gekomen van het besturen van Zaanlandia. Als eerste ontving Kees een foto van ons complex alsmede een zeer exclusief schilderij. Daarna vertrok iedereen naar buiten en werd er op de toegangsweg van ons complex een straatnamen bord onthuld met de naam “Kees de Vos Avenue”. Onder luid applaus van de gehuldigde jubilarissen en verdere aanwezigen kan Mark Schoen het bord onthullen.

Kees avenue

 

Na dit toch wel een mooie moment voor Kees vertrok iedereen weer naar binnen waar het nog een paar uurtjes heel gezellig was onder het genot van een drankje en de uitstekende hapjes die verzorgd werden door Pascal en zijn dames. Jammer genoeg kon Jacques van Alphen om persoonlijke redenen niet aanwezig zijn om definitief afscheid van hem te nemen als algemeen bestuurder. Dit zal op een later moment nog een keer gebeuren. Maar ook Jacques krijgt naast een foto van ons complex, een schilderij ook een straatnamenbord.

Volledigheidshalve volgen hier de namen van onze jubilarissen.

Voor het 25 jarige lidmaatschap werden gehuldigd Warner Stange, Rob Trip, Marjan Schoon, Ed Haak, Netty Weeteling, Wilco Schipper, Koos Scholtens, Pascal Russo en Martin Haagedoorn.

Voor het 50 jarige lidmaatschap werden de navolgende leden gehuldigd, Hein Gutter, Gerard Plessius, Jan Pietersma en Henk v.d. Stadt.

Tot slot werden de top leden van Zaanlandia gehuldigd voor het feit dat zij 60 jaar of langer lid zijn van Zaanlandia, namelijk Roel Kef, Wim van Zeist, Walter Busch, Co Dresselhuizen, Gerrit Bos en Kees de Vos.

Rest mij nog te melden dat wij momenteel nog 1 lid in ons midden hebben die 70 jaar en langer lid is van onze vereniging, namelijk Kees Kuiper. Maar Kees heeft zijn speldje al eerder ontvangen.

Tot slot wil ik Pascal en zijn medewerkers bedanken voor de prima verzorging maar zeker ook Vera Hoogstra bedanken die als onze “hoffotograaf” weer alle foto’s heeft gemaakt.

Deze huldiging was volgens een ieder zeer geslaagd en Zaanlandia waardig.

Namens het algemeen bestuur, Hans Stange, secretaris

 

Missie

Visie

Sporten op kunstgras met rubberkorrels veilig.

Sportvrienden,

Onderstaand treft u een artikel uit de Telegraaf van 28 februari 2017. Hierin wordt gesteld dat sporten op kunstgrasvelden met rubbergranulaat als infill zeer weinig risico met zich brengt. Het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen heeft die conclusie getrokken, na een onderzoek op verzoek van de Europese Commissie. Dit onderzoek bevestigt de uitkomsten van eerder onderzoek van het RIVM dat de risico's praktisch verwaarloosbaar noemde. Die conclusie werd ondersteunt door de GGD, de KNVB en de gemeente Zaanstad.  

Het Algemeen Bestuur heeft in december 2016 via www,sbrcheck.nu een onderzoek  aangevraagd over het rubbergranulaat op ons A en ons E veld. Het onderzoek leverde geen verontrustende resultaten op.

Het bestuur van Zaanlandia hoopt en gaat ervan uit dat we u hiermee hebben gerustgesteld. Mocht u onverhoopt nog vragen hebben, u weet ons vast te vinden/

Met vriendelijke groet, Koos  

Kunstgras veilig bevondenVandaag, 15:02

HELSINKI – Sporten op kunstgrasvelden met rubberkorrels brengt zeer weinig risico met zich mee, ook voor kinderen. Dat geldt ook voor de mensen die werken met het zogeheten rubbergranulaat, de vermalen autobanden waarvan de korrels worden gemaakt.

Dat oordeelde het Europese Agentschap voor Chemische Stoffen (ECHA) dinsdag na onderzoek op verzoek van de Europese Commissie. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheiden Milieu (RIVM) noemde de risico’s voor de gezondheid in december al „praktisch verwaarloosbaar”.

Critici stellen dat het materiaal hoge concentraties kankerverwekkende stoffen bevat en ziekmakend kan zijn. Het ECHA bevestigt dat er tal van gevaarlijke stoffen in zitten,maar dat de kans op kanker zeer laag is. Behalve inslikken en inademen werd ook gekeken naar huidcontact met de korrels.         

Het advies is wel te douchen na het sporten.

kunstgras

 

Mopperploeg vrijwilliger(s) van de maand.

Een mooi initiatief van de gemeente Zaanstad is de vrijwilliger van de maand. Daarin is gelukkig een hele grote keuzemogelijkheid. Er zijn op veel gebieden veel vrijwilligers. Deze maand heeft de gemeente de keuze laten vallen op de onderhoudsploegen van sportverenigingen.

Onze alom geprezen topperploeg was daarin deze maand een van de uitverkorenen. Afgelopen maandag werden zij in het zonnetje gezet. Een mooie speech van Natasje van de gemeente Zaanstad, een lekkere taart en een stuk chocolade was hun deel.

Bij velen bekend, maar bij nog teveel mensen nog onbekend is de waarde van onze "Mopperploeg". Iedere  maandag- en vrijdagochtend (en vaak op andere momenten in de week) zijn  er een aantal mensen op ons complex aanwezig om noodzakelijk onderhoud uit voeren op, rond en aan de velden. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, onze toppers voeren het uit. Allemaal vrijwilligers die Zaanlandia een warm hart toedragen.

Onze mopperaars zijn gemiddeld iets belegen qua leeftijd, ze zetten zich in als jonge goden. Ze verdienen deze aanmoediging en vooral het RESPECT van Zaanlandia en een ieder die onze vereniging een warm hart toedraagt.

Zonder hen is voetballen onmogelijk!!!!

Koos.

Moppertaart 25.2.17

Zaanlandia heeft (al jaren) een maatschappelijke positie.

Een aantal jaren geleden heb ik al eens stukje geschreven over de maatschappelijke positie die Zaanlandia inneemt in onze (Zaanse) samenleving.

En als het dan weer december is geworden en de feestdagen komen er aan is het meestal ook even goed om eens na te denken over de ontwikkelingen in onze maatschappij die er vooral de laatste paar jaren plaats vinden om ons heen en welke maatschappelijke status onze vereniging momenteel inneemt

Regelmatig zijn wij de laatste tijd weer regelmatig geschrokken van berichten in de media over agressie in welke vorm dan ook maar zeker ook op de voetbalvelden.

Zelfs was dit zo erg dat er mensen zijn overleden als gevolg van meerdere aanslagen die plaats vonden. Te gek voor woorden.

Maar hoe zit het dan met de maatschappelijke positie van Zaanlandia?

 

Doelstellingen.

Steeds meer gemeenten willen dat verenigingen, dus ook Zaanlandia, actief zijn buiten de eigen club.

De gemeente verwacht dat verenigingen hun “matschappelijke verantwoordelijkheden” nemen en een bijdrage leveren aan bepaalde doelstellingen van de gemeente.

Ook de Gemeente Zaanstad heeft hier bepaalde ideeën over.

Al vele jaren spreekt men over de integratie van allochtonen, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Ik denk dat wij bij Zaanlandia al vele jaren werken met deze integratie.

Want er lopen heel veel kinderen van allochtone afkomst bij ons te voetballen en dat gaat al jaren goed. Zo ook bij onze senioren leden, al is dit aanzienlijk minder in aantal.

Als bestuur van Zaanlandia  weten wij al heel veel jaren dat wij als voetbalvereniging een hele belangrijke maatschappelijk positie innemen.

Maar wij beseffen ons ook dat de maatschappelijke waarde van de verenigingssport van immense waarde is.

Alleen al het gegeven dat er wekelijks heel veel mensen bij Zaanlandia bezig zijn, waar van er velen onbezoldigd, om er voor te zorgen dat de voetbalsport in verenigingsverband beoefend kan worden en dit voor velen van onschatbare waarde is.

De sport in het algemeen, maar de voetbalsport in het bijzonder, is daarmee één van de belangrijkste bindmiddelen in onze maatschappij, lees onze samenleving.

Dit alles is niet in geld uit te drukken maar is wel zeker de meerwaarde van de verenigingssport voor o.a. de jeugd.

Dit kan te maken hebben met hoe men met elkaar omgaat in b.v. een teamsport en dat men rekening moet houden met bepaalde vastgestelde regels en afspraken en het bijbrengen van sportief gedrag.

Wat ook wel een “statement” is die je de laatste tijd toch wel veel hoort, dat wij als sportvereniging kinderen van de straat houden.

Misschien is dit wel zo, maar dat is wel betrekkelijk. Je praat over bepaalde uren dat de kinderen bij een vereniging actief zijn. En de kinderen die lid zijn van Zaanlandia moeten dit leuk vinden en moeten zelf zorgen dat zij met sporten, lees voetballen, bezig zijn.

De overige uren moeten zij zelf invullen door b.v. hun school bezoek, e.d.

Vandaar de maatschappelijke positie en de daaraan gekoppelde doelstellingen van onze vereniging op het gebied van trainen, voetballen en de sociale contacten onderling.

Daar werken wij als vereniging al een hele lange tijd mee.

 

Kansen zien en benutten.

Belangrijk is het wel dat er in de toekomst ook door de verenigingen nog meer keuzes gemaakt moeten worden om hun maatschappelijke positie in te vullen.

Niet iedere vereniging zal in staat zijn of de ambitie hebben om een bepaalde maatschappelijke positie die door de gemeente soms aangedragen wordt in te nemen.

Daarbij vraagt het nogal wat van het verenigingskader, die allemaal vrijwilligers zijn.

Natuurlijk hebben wij wel eens gesproken over naschoolse activiteiten bij Zaanlandia.

waar bij scholen en onze vereniging nauw samen zouden kunnen werken.

Maar je moet daar wel de vrijwilligers voor hebben.

En het is niet altijd makkelijk om deze te vinden. Al valt dit bij onze vereniging toch wel mee.

Desondanks is het wel positief dat de gemeente de verenigingen stimuleert om te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om buiten de hekken van het sportpark een nog grotere maatschappelijke positie te creëren.

Want het is wel zo, dat wij in de toekomst, met op ons sportpark met een kunstgras a-veld, en een kunstgras trainingsveld gekeken moet worden om samen met de gemeente en misschien ook wel met scholen en andere welzijnsinstellingen een bepaald aanbod samen te stellen waarmee wij als Zaanlandia sociaal en maatschappelijk gezien nog meer zouden kunnen betekenen.

 

Voordelen.

Een voordeel is wel dat wij sinds kort daadwerkelijk werken met een missie en een visie.

Onze missie luidt als volgt: Zaanlandia is een voetbalvereniging in de Zaanstreek voor jong en oud. Het is een club die geen onderscheid maakt en voor iedereen toegankelijk is.

Onze belangrijkste visie is dat onze club een verbindende functie heeft binnen de samenleving en oog heeft voor maatschappelijke issues en wij ons vizier continue op de toekomst richten en respect hebben voor het verleden.

Onze focus is gericht op iedereen, maar op de jeugd in het bijzonder.

Een gevolg zou kunnen zijn dat het draagvlak voor onze vereniging breder zal worden en het bestaansrecht alleen maar nog groter kan worden.

Zaanlandia zou een nog grotere aantrekkingskracht kunnen krijgen, dus meer leden.

Al moeten wij met het laatste, de aanwas van nog meer leden, wel uitkijken.

Nog niet zo lang geleden was er zelfs bij bepaalde groepen in onze jeugdafdeling spraken van een kleine ledenstop en werd en kinderen op een wachtlijst geplaatst.

Maar dit laatste is wel een beetje achterhaald.

Maar een feit blijft het dat er de laatste maanden weer heel veel kinderen lid willen worden van Zaanlandia.

Een luxe probleem, maar je moet in de organisatie als jeugdbestuur wel alles goed kunnen regelen en kinderen niet teleur stellen.

Maar gelukkig wordt dit allemaal in goede banen geleid en is er duidelijkheid naar de kinderen en de ouders toe.

Wel kunnen wij  werken aan een nog positiever imago en grotere naamsbekendheid, dus meer sponsors kunnen het gevolg zijn.

Wij moeten, hoe moeilijk dit ook is, meer vrijwilligers benaderen voor bepaalde functies bij de club.

Bijzonder verheugend is het feit dat wij sinds kort wel een nieuwe voorzitter, Koos Scholtens en een nieuwe penningmeester, Dennis Stam hebben kunnen vinden voor het algemeen bestuur. Al een tijdje een nieuw jeugdbestuur hebben met een nieuwe voorzitter, namelijk Edwin Vranken. Maar over niet te lange tijd zullen wij ook op zoek moeten naar nog meer vervangers voor een aantal huidige bestuursleden en een aantal belangrijke andere kaderleden.

Een vereniging, zoals b.v. Zaanlandia, die op bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen kan inspelen kan de toekomst toch wel met vertrouwen tegemoet zien. Alhoewel!!

Want  is er nog steeds spraken van dat wij moeten vertrekken van het Sportpark Oostzijderveld omdat ons sportpark een andere bestemming, een verander locatie, heeft gekregen in het BMC plan van de Gemeente Zaanstad.

Maar onze vereniging blijft voorlopig bewoner van het Sportpark Oostzijderveld en een organisatie waar wij trots op zijn en voorlopig in stand gehouden wordt voor en door onze leden.

De kunst blijft echter om het belangrijkste, het trainen en voetballen en alles wat daar bij hoort, niet uit het oog te verliezen.

Want uiteindelijk vormen onze leden de basis van waaruit een gezonde maatschappelijke positie kan worden opgebouwd.

En wij zijn als bestuur tevreden over de maatschappelijke positie die wij momenteel innemen in de “Zaanse” voetbalwereld.

En dit willen wij nog geruime tijd zo houden en zelfs samen werken aan verbetering van onze maatschappelijke positie.

Dit kunnen wij als bestuur niet alleen, daar hebben wij uw hulp als Zaanlandia lid maar ook als ouders van onze jeugdleden bij nodig.

Wij rekenen op uw medewerking in deze.

Langs deze weg wil ik alles en iedereen bij Zaanlandia hele fijne kerstdagen toe wensen en een zeer voorspoedig, maar vooral gezond 2017.

Hans Stange, secretaris Algemeen Bestuur,

DE KEES KUIPER TRIBUNE

Afgelopen zaterdag 3 december jl. voorafgaand aan de wedstrijd Zaanlandia tegen KFC heeft onze erevoorzitter Kees de Vos de eer gehad om onze hoofdtribune te vernoemen naar

Kees Kuiper. Wij hebben nu dan ook langs het a-veld de Kees Kuiper Tribune.

Kees en zijn vrouw Alida zijn door Lucien op deze zaterdagavond onder valse voorwendselen naar het Zaanlandia veld gelokt om deze huldiging tot stand te brengen.

Nadat onze erevoorzitter enkele woorden tot Kees gesproken had werd onder luid applaus van de vele al aanwezigen toeschouwers en het bestuur de naam onthuld door o.a. de kleinzoon van Kees en Alida en er waren bloemen voor Alida.

Kees heeft deze avond alles maar over zich heen laten komen, want eigenlijk vindt hij dat hij tijdens al die jaren die hij bij Zaanlandia heeft rondgelopen en allerlei klussen en klusjes heeft gedaan niks bijzonders.

Wel was hij wel een beetje vereerd toen de naam op de tribune tevoorschijn kwam.

Kees, inmiddels wel op leeftijd, maar ook 74 jaar lid van onze vereniging heeft zoveel gedaan voor onzer vereniging dat het bestuur heeft gemeend de hoofdtribune naar Kees te vernoemen.

Naast een zeer talentvolle speler heeft Kees jarenlang in het bestuur gezeten en al heel lang actief in onze onvolprezen mopperploeg.

Samen met Heino heeft Kees al heel veel klussen bij zijn Zaanlandia uitgevoerd.

Als er iets te schilderen was dan regelde Kees dit natuurlijk. Maar ook voor het beplakken van onze reclameborden was Kees gespecialiseerd, dit deed hij vaak samen met Ron de Klerk.

Kees is na een korte periode in zijn zeer jonge jaren een korte tijd lid geweest bij KFC, maar zoals al eerder genoemd inmiddels 74 jaar lid van zijn Zaanlandia.

Voor al zijn verrichtingen voor Zaanlandia heeft het bestuur Kees al eerder benoemd tot lid van verdienste en later werd Kees ook erelid van Zaanlandia.

Kees , nogmaals gefeliciteerd met dit eerbetoon en wij hopen dat je nog vele jaren als supporter samen met Alida op onze velden rond loopt om naar je kleinkinderen of naar Lucien te kijken als hij een wedstrijdje fluit..

Hans Stange, secretaris

Ook het aankomende seizoen 2016-2017 zal Vonk Sports wederom optreden als

                         “man van de wedstrijd sponsor” 

bij alle competitie thuiswedstrijden van ons eerste elftal. Dus bij elke thuiswedstrijd van ons eerste elftal zal vlak voor tijd bekend gemaakt worden wie deze middag de man van de wedstrijd was.

Deze speler ontvangt na afloop van de wedstrijd een cadeau cheque ter waarde van € 25,- , die inwisselbaar is bij

                      Vonk Sports, Zuiddijk 72, Zaandam.

Bij iedere thuiswedstrijd zullen steeds 3 verschillende mensen in goed overleg beoordelen wie de “man van de wedstrijd”is geworden. Langs deze weg willen wij als sponsorcommissie Arend en Dennis van                  

Vonk Sports wederom hartelijk bedanken voor de sponsoring in deze.

 

Namens de sponsorcommissie, Hans Stange.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor man van de wedstrijd

                                

"Up-date vermoeden van financiële malversaties.

Begin juni moesten wij u op de hoogte stellen dat onregelmatigheden waren ontdekt in de administratie van onze vereniging. Het intern uitgevoerde onderzoek heeft ons geen andere keuze gelaten dan aangifte te doen bij de politie. Deze aangifte, o.a. gericht op verduistering en / of andere financiële strafrecht gerichte strafbare feiten, is inmiddels gedaan. Met behulp van externen wordt geprobeerd om de exacte omvang van de schade voor Zaanlandia vast te stellen. Eventuele vervolgstappen zijn mede afhankelijk van het strafrechtelijk onderzoek.

Inmiddels is, ook voor Zaanlandia, het voetbalseizoen 2016 - 2017 al weer van start gegaan. Het gaat vast een mooi en sportief seizoen worden.  

Het bestuur"

Zoals bekend zal zijn hebben wij door bemiddeling van Vonk Sports al vele jaren een kledingcontract met Masita voor de aanschaf van voetbalkleding, wat inhoud dat alle Zaanlandia voetbalkleding aangeschaft moet worden bij Vonk Sports. Wij praten dan over het Zaanlandia shirt en het Zaanlandia broekje en de Zaanlandia logo kousen. Alle teams en elftallen bij Zaanlandia spelen in een Masita shirtje en broekje en met zwarte kousen en een witte boord. Indien een sponsor of ouder voor eigen rekening naast deze outfit b.v. extra Masita trainingspakken of tassen wil aanschaffen kan dit bij uiteraard bij Vonk Sports, inclusief de Zaanlandia korting. Het advies is om dit in de zwart /witte kleuren te doen. Maar dit laatste, dus b.v.Masita trainingspakken en tassen, zou ook bij een andere leverancier mogelijk zijn.

Daarnaast willen wij het voorstel doen indien functionarissen van b.v. ons jeugdbestuur en jeugdcommissie een herkenbaar shirt willen aanschaffen, inclusief initialen, dit in de kleur (donker)rood te doen. Dit is bekend bij Vonk Sports. Wij hopen als bestuur en sponsor commissie dat er nu nog meer duidelijkheid is omtrent de kleding richtlijnen bij onze vereniging.

Namens het bestuur en afgevaardigde van de sponsorcommissie, 
Hans Stange, secretaris

 

 

logobord

 

ZAANLANDIA LOGO RECLAMEBORD ACTIE…….

Momenteel staan er al heel veel reclameborden langs ons a-veld.

Maar er bestaan nog mogelijkheden om een reclamebord te plaatsen.

Ook staan er al heel wat Zaanlandia Logo Reclameborden.

Natuurlijk zijn er nog genoeg mogelijkheden om sponsor te worden van dit unieke

Zaanlandia Logo Reclamebord.

Op dit ludieke reclamebord, met de afmetingen van 0,80 x 0,80 m,

staat het Zaanlandia logo en onderaan komt de tekst te staan door wie dit bord is aangeboden.

 

Wat is de bedoeling van deze Zaanlandia logo reclamebord actie?

Ook u kunt Zaanlandia steunen door zo’n Zaanlandia logo reclamebord

met uw naam of de naam van een elftal of van een bedrijf te plaatsen langs ons A-veld.

 

De kosten van het Zaanlandia Logo Reclamebord bedragen éénmalig  

€ 100,- = 1e seizoen.

Daarna betaalt u € 25,- per seizoen.

 Wilt u ook een Zaanlandia Logo Reclamebord?
Geef dit dan door aan Hans Stange, tel. 075-6177941.

 

Attentie,

Aan de rechterzijde (kant langs de snelweg) van de Karel Lotsylaan vanaf de brandweerkazerne tot ongeveer ter hoogte van ons B-Veld geldt een parkeerverbod.!! Als je aan komt rijden valt het bord niet direct op, omdat deze in het verlengde staat van de laan.!! Let dus goed op en voorkom een forse boete.

Bestuur Zaanlandia.

  

parkeerverbod.2

 

parkeerverbod op luchtfoto - kopie

 

We kennen 2 soorten lidmaatschap, te weten spelend lid (A lid) en niet spelend lid (B lid). Als niet spelend lid heeft u dezelfde rechten als spelend lid. Er bestaat zelfs een groep niet spelende leden die wekelijks een keer traint. Verder heeft u net als een spelend lid stemrecht tijdens de algemene ledenvergadering en kunt u een (bestuurs)functie binnen onze vereniging vervullen. U kunt ook donateur worden en/of lid van de club van 100. Vele van onze leden zijn tevens lid van de club van 100.  
 
Beschikbaar stellen van kleding

 • Het tenue van Zaanlandia bestaat uit een zwart shirt met witte manchetten, een witte broek en zwarte kousen met een Zaanlandia-logo.

 • Het shirt en de broek worden door de vereniging beschikbaar gesteld, maar blijft wel eigendom van de vereniging. De kousen dient u zelf aan te schaffen. U kunt de zwarte kousen met logo kopen bij Vonk Sport op de Zuiddijk 72 inZaandam. Het bestuur heeft  bewust gekozen voor deze wijze van het beschikbaar stellen van kleding om te voorkomen dat spelers met verschillende soorten shirts en broekjes in het veld lopen, de ene speler met een ronde kraag, de ander met een V kraag enz.

 • Elk team heeft een eigen teamtas waarin de kleding wordt bewaard en door de elftalleider wordt beheerd. Bij alle teams wordt de kleding bij toerbeurt door welwillende ouders gewassen. Wij streven ernaar dit bij elk team op deze wijze te doen, zodat elke ouder maximaal 2 x per jaar een wasbeurt heeft. Als de kleding van een team is versleten dan zorgt de vereniging voor vervangende kleding. In principe is dat eens per 3 jaar.

 
Website / clubblad De Varia

 • Mededelingen van onze vereniging staan op de website: www.Zaanlandia.eu

 • Het bestuur heeft besloten om met ingang van het seizoen 2012-2013 het clubblad De Varia te vervangen door uitsluitend digitale informatie via de website van de vereniging. 


 
Kantinedienst senioren

 • Van elke speler van de senioren zondag en zaterdag ( het maakt niet uit in welk elftal u speelt ) verwachten wij dat hij twee maal per jaar een dagdeel meehelpt in de kantine. De kantinediensten worden bekend gemaakt op de website en op het mededelingenbord in de kantine. Het werk waarvoor u wordt ingeschakeld kan zijn bardienst, schoonmaakdienst, dienst in de keuken, thee brengen in de rust bij teams die spelen e.d.  U kunt zich aan deze verplichting niet onttrekken. Als u een dringende reden heeft waarom u bent verhinderd, dan moet u met het hoofd van de exploitatiedienst van de kantine een nieuwe afspraak maken. Indien u zonder reden wegblijft bent u een boete verschuldigd van € 50,00 enu wordt 2 wedstrijden geschorst.

 • A junioren en speelsters bij het damesteam kunnen worden ingedeeld bij de bardienst of terreindienst.

 

Peter Buter sportdag 2017 is live op YouTube te vinden

 

https://youtu.be/e38AvzsxqGE

 

Wij bedanken in het bijzonder portefeuille Evenementen (Michel Böhm en Dave Slikker) voor de organisatie, onze vrijwilligers en uiteraard onze sponsors.

 
 

 

YOUNITHY feest bij LEVEL2

Zaterdag 18 Maart was daar dan het moment dat de Younithy t-shirts gepresenteerd zouden worden. Deze zijn gemaakt en ontwikkeld door de jongens van O.17.1 en O.17.2.

Om te vieren dat ze dan eindelijk geproduceerd waren en vanaf 18 Maart op voorraad voor verkoop (op YOUNITHY.NL), werd er een groot feest georganiseerd in Level 2. Bij dit feest zijn de jongens geholpen door de meiden van De Kraaien. Deze zijn vanaf begin Februari ook verbonden aan Younithy.

Het feest was een groot succes. Velen waren op het feest afgekomen. Zelfs een aantal spelers van het eerste en een aantal bestuursleden van zowel Zaanlandia als De Kraaien waren aanwezig. Er was zelfs hoog bezoek. Niemand minder dan Urby Emanuelson (ex Ajax, AC Milaan en Oranje) was op komen dagen. Hij was zelfs bereid om even op de foto te gaan met de jongens en het door hen gemaakte t-shirt.

Op het feest waren verschillende shows om te laten zien dat feest en sport samen kunnen gaan. Zo was er eerst een dans show van de Juvat Dance Academy. Daarna een voetbalshow van de Streetkings die samen met het publiek leuke voetbal skills lieten zien. En ook 2 MMA fighters lieten zien dat ook deze sport zeer populair is en leuk om naar te kijken.

Tussen de shows was er oook tijd om te dansen. De muziek werd verzorgt door verschillende DJ’s en er was een spetterend optreden van Jairzinho. Iedereen bedankt voor deze te gekke avond en laten we hopen dat we dit vaker kunnen doen!

18 Maart Younity

 

 

filmrol

 

Snelkoppeling naar promotiefilmpje.

>>>>>>    https://youtu.be/6JOXm_tQ1JE

 

Zaalvoetbaljeugdtoernooi 2017 was weer gezellig

3 zondagen heeft de jeugdafdeling van Zaanlandia een zaalvoetbaltoernooi gehouden. 22 Januari was de kickoff met de elftallen JO14&15. Op 29 januari was het de beurt aan JO13 en als afsluiting waren op 5 februari de JO09 in de ochtend en als afsluiting van het toernooi de JO10&11 in de middag.

Wij willen hierbij alle spelertjes, ouders en opa's en oma's bedanken voor hun gezellige aanwezigheid.

Ook willen wij speciaal Michel Böhm en Dave Slikker in het zonnetje zetten. Zij hebben dit evenement, samen met alle andere vrijwilligers uiteraard, dit evenement weer super geregeld.

 

https://youtu.be/qHU3wHuK_jo

 

zaalvoetbal

Gerrit de louw

Het 2e Gerrit de Louw F- en E-pupillen Zaanlandia Zaalvoetbaltoernooi 2017

Op zondag 5 februari 2017 organiseert Zaanlandia voor de 2e keer het F- (o9) en E-pupillen (o10 en o11) mix zaalvoetbaltoernooi in sporthal De Tref. Dit toernooi zal gehouden worden voor alle o9, o10 en o11-pupillen.

Het toernooi zal gehouden worden in Sporthal de Tref, Drielse Wetering 84, Zaandam. De bedoeling is dat alle o9 (’s morgens), o10 en o11 (’s middags) teams gemixt worden zodat er zoveel mogelijk gelijkwaardige teams ontstaan.

De organisatoren van het toernooi hopen op een grote groep aanmeldingen van de o9, o10 en o11 toppers en vanzelfsprekend een grote opkomst van ouders en supporters om de spelers te komen aanmoedigen.

Mocht u iets willen bijdragen aan onze activiteiten en/of evenementen in de vorm van ondersteuning of een sponsoring dan kunt u ons altijd aanspreken of mailen met:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De sportieve groeten namens het Jeugdbestuur van Zaanlandia,

Activiteiten- en Evenementencommissie,

Dave Slikker en Michel Bohm

Zie ook het leuke filmpje :     https://youtu.be/zwWRiQC8u10

 

Toernooi

jeans

  Film Sample Sale, zie onderstaande link.!!

https://vimeo.com/202340457

Spijkerbroeken sample sale” bij Zaanlandia!

Voorafgaand maar zeker ook tijdens en na afloop van de bekerwedstrijd van ons eerste elftal tegen s.v. de Valleivogels op zaterdag 19 november jl. was er een spectaculaire

“Denim Sample Sale” van een spijkerbroeken verkoop bij Zaanlandia.

De jongens van ons 17 - 1 en 2, die bezig zijn met het project van Younithy onder de bezielende leiding van Casper Brans en Michel Post, zorgden voor de begeleiding van het verkopen van de spijkerbroeken.

Casper had gezorgd dat de tafels op het buiten terras van De Oosthoek helemaal vol lagen met schitterende sample spijkerbroeken van hele bekende merken die te koop waren voor sterk gereduceerde prijzen.

Meerdere mensen waren dan ook op zoek naar een paskamer om de broeken te passen.

De jeugd bestuurskamer, maar zeker ook andere plekken deden dienst als alternatieve paskamer.

Heel veel Zaanlandianen maar zeker ook niet Zaanlandianen liepen trots met een groene zak door de kantine met daarin hun aankoop of zelfs meerdere aankopen.

DJ Thomas Mendell zorgde voor de benodigde muzikale ondersteuning.

Zelfs werden er filmopnames gemaakt voor een promotie film die binnenkort verschijnt.

De zus van Casper nam meerder interviews af van Zaanlandia spelers, overige bezoekers van deze sale en natuurlijk van Casper als de grote stimulator van dit Younithy project maar ook van onze wethouder, de heer J. Olthof die ook aanwezig was.

In de rust van de beker wedstrijd werd er zelfs door geweldige voetbalartiest met de fantastische mooie naam “Easyman” nog een demonstratie op het a-veld gegeven over wat je allemaal met een bal kan doen. En dat is veel werd al snel duidelijk door deze geweldenaar met een bal. Meerdere spelers van onze jeugd waren hier getuige van.

Heel veel tegenstanders, waaronder zelfs de wisselspeler van Valleivogels werden dan ook gedold door deze (voet)balartiest.

De “panna’s” waren niet te tellen.

Kortom deze spijkerbroeken sample sale was een geweldige activiteit naast het voetballen van deze middag. Zeker voor herhaling vatbaar.

Namens het bestuur wil ik de jongens van onze 17- 1 en 2 onwijs bedanken voor hun medewerking aan deze spectaculaire activiteit en natuurlijk Casper en Michel, ook jullie bedankt.

Namens het algemeen bestuur,

Hans Stange, secretaris

Beste Zaanlandianen,

in twee dagen hebben we als vereniging 144 (92+52) ouders bereid gevonden om naar onze ouderavonden te komen.

De opkomst kan als volgt onderverdeeld worden per leeftijdscategorie:

O19       - 3%
O17       - 15%
O15       - 25%
O14       - 7%
O13       - 18%
O11       - 9%
O10       - 13%
O09       - 8%
Mini       - 3%

Dat is een compliment waard aan onze coördinatoren, trainers, leiders. Zij hebben als geen ander hieraan hun steentje bijgedragen om zoveel mogelijk spelersgroepen te benaderen. Het lijkt bijna of ons mechanisme qua communicatie naar ons leden toe zijn vruchten begint af te werpen. We zijn er nog niet maar het begin is er. Gisterenavond werd er al positief geroepen “Volgende keer nog meer leden op de ouderavond”. Daar wordt toch iedereen vrolijk van?

Aan het JB: Edwin Vranken, Michel Kok, Michel Böhm, Marjan Schoon, Melvin Blaich, Mark Schoen en Dave Slikker: wat een positieve energie hebben jullie in deze twee avonden gestoken.

Ook willen wij Passie bij deze bedanken voor het flexible opstellen rondom de planningsproblematiek en Martin voor het snel schakelen gedurende de afgelopen dagen voor website updates.

Kees en Jan: dankjullie voor het aanwezig zijn op de twee ouderavonden: mooi om te zien!

Wij hebben de afgelopen twee dagen het volgende proberen te bereiken:

 • Missie en visie jeugd delen
 • Elftal van Zaanlandia
 • Hoe werkt het binnen de jeugd qua communicatie
 • 4-uurtjes per seizoen meewerken binnen uw vereniging (participatie)

Nu de piket paaltjes zijn geslagen zijn de volgende stappen in het proces aan de beurt:

 1. Elftal van Zaanlandia uitdragen
 2. Laten zien (en daarover communiceren) wat we aan het doen zijn obv TJBP / Ouderavond
 3. Participatie binnen vereniging vergroten door aanspreken ouders
 4. Gezelligheid vasthouden en schouders eronder

“Verbinden en verenigen”.

ouderavond

Beste Zaanlandianen en ouders,

Inmiddels staat de selectie indeling voor het aankomende seizoen online. Door de nieuwe overschrijvingsmethode en diverse wijzigingen op het laatste moment duurde het dit jaar wat langer dan de afgelopen seizoen. Onze excuses hiervoor.

Nieuwe benaming
Belangrijk om te weten is dat de KNVB dit jaar andere namen hanteert dan de bekende B2, D4 en E6. Dit is veranderd in O19 bij de A, O17 bij de B, O15 bij de C, O13 bij de D, O11 bij de E en O9 bij de F. Daarnaast geeft de KNVB  de mogelijkheid om te werken met volledig eerste jaars teams zoals onder 16, onder 14 en onder 12. In verband met de aantallen en het onduidelijke niveau van deze competities hebben wij besloten om dit alleen bij de C-junioren (onder 14) en de E-pupillen (onder 10) te doen. Wellicht dat we dit in het seizoen 2017-2018 zullen uitbreiden.

Trainers
Bij nagenoeg elke groep staat er op dit moment een trainer. We zijn alleen nog op zoek naar iemand die samen met Robert Blommers de O13-5 & O13-6 wilt trainen en iemand die samen met Wilco Schipper de O11-1 en O11-2 wilt doen. Door een afzegging op het allerlaatste moment moeten wij ook nog een nieuwe trainer vinden voor de O17-3. Wij hopen dat er zich nog iemand aanmeldt bij Edwin Vranken (06-51033563). Alvast bedankt!

Voorlopige selecties
Wij benadrukken dat het om voorlopige selecties gaat. In augustus kunnen er nog dingen veranderen. In meerdere selecties moeten er nog jongens teruggeschoven worden naar een lagere selectie. Wij snappen dat iedereen zo hoog mogelijk wilt spelen, maar vragen iedereen wel de beslissingen van de trainers te accepteren. Het belangrijkste is dat iedereen op het juiste niveau komt te spelen.

Eerste training
Bij elke selectie staat geschreven wanneer zij voor het eerst zullen trainen. Als je dan nog op vakantie bent is het wel zo netjes om de trainer een berichtje te sturen wanneer je weer beschikbaar bent. De spelers van de O15-4, O15-5, O13-5 en O13-6 zullen de eerste weken nog meetrainen met de O15-3 , O14-1 en de O13-3+4. Zodra de definitieve selecties bekend zijn (ongeveer begin september) zullen zij op hun eigen tijden gaan trainen.

Fijne vakantie
Als je vragen hebt over de indeling of als je je naam niet tegen komt op de site kun je een mailtje sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Tot slot willen wij iedereen een hele fijne vakantie toewensen. Wij hopen iedereen volledig uitgerust weer terug te zien half / eind augustus!

Met vriendelijke groet,
Jeugdbestuur Zaanlandia


Fijne vakantie

Gerrit de Louw is een begrip bij onze club. Als blijk van waardering voor zijn werkzaamheden als trainer van onze jongste jeugd wordt het kunstgrasveld nabij de sporthal op het complex Oostzijderveld voortaan Gerrit de Louw Mini ArenA genoemd. Voorafgaande de eerste serie prijsuitreikingen van het Ome Siem Schenk Toernooi nam hij het naambord in ontvangst.

In zijn jonge jaren voetbalde de ook in het onderwijs (leraar in de Hannie Schaft School) gewaardeerde oud-Wormerveerder bij WFC, nu door de fusie met QSC bekend als Fortuna Wormerveer. Na verhuizing naar Zaandam werd Gerrit de Louw lid van Zaanlandia en speelde onder andere in het roemruchte vijfde elftal. In 1994 werd hij op verzoek van legende Peter Buter trainer van de Mini´s en nam zitting in onze Jeugdcommissie (had in zijn portefeuille Technische Zaken en was tevens afgevaardigde in ons dagelijks bestuur). Bij de viering van ons eeuwfeest in 2012 volgde de benoeming tot erelid.

Een andere passie van hem is het fluiten van wedstrijden. Zijn vrouw Astrid, in de lach schietend: ’Als Gerrit geniet, genieten onze twee zonen en dochter en ik eveneens.’ Kortom, De Louw is een man om trots op te zijn!

Gerrit en zijn vrouw Astrid (tekst en foto: Jan Wit).

De Louw

 

Op deze pagina is de speeldagenkalender te vinden voor het seizoen 2017-2018.
Op de speeldagenkalender kan je bekijken op welke dagen er beker, competitie of inhaalwedstrijden zijn.
Ook staat erop welke data door de KNVB zijn vrijgeroosterd voor wedstrijden.
Belangrijk om te weten is dat Zaandam valt onder de vakantieregio Noord.Speeldagenkalender

Huldigingen van jubilarissen.

Op zaterdag 1 april 2017 bestaat onze verenging Zaanlandia 105 jaar. Na de viering van ons 100 jarige bestaan is ook dit weer een mijlpaal in onze vereniging.

Als bestuur vinden wij dit een goed moment om een aantal leden die al 25, 50 of 60 jaar lid zijn te huldigen.

Omdat een aantal jaren geleden de ledenadministratie bij de KNVB is veranderd en dat er bij onze vereniging ook iets niet helemaal goed is gegaan in het kader van het bijhouden van de inschrijfdata van onze leden willen wij dit alsnog recht gaan zetten. Kees de Vos, Ron de Klerk en ondergetekende hebben kort geleden nog in oude ledenlijsten gekeken en geprobeerd te achter halen welke personen er al geruime tijd lid zijn van Zaanlandia maar nog niet gehuldigd zijn.

Het was wel een hele klus om dit te achterhalen maar wij zijn er toch in geslaagd om een lijst samen te stellen van jubilarissen. Deze huldiging van deze leden die minimaal 25, 50 of 60 jaar lid zijn zal plaats vinden op

ZATERDAG 1 APRIL 2017 om ca. 17.00 uur in De Oosthoek.

Ook zal er definitief afscheid worden genomen van onze erevoorzitter Kees de Vos en van Jacques van Alphen als actieve bestuursleden van onze vereniging.

Iedereen die bij de huldigingen van de jubilarissen en bij het definitieve afscheid van Kees en Jacques aanwezig wil zijn is van harte uitgenodigd.

Namens het algemeen bestuur, Hans Stange, secretaris

DSC00217

CONTRACT VERLENGING VOOR RONALD DOOIJEWEERD en HARRY VOLKERS.

Vorige week hebben Koos Scholtens, voorzitter, Kees de Vos, erevoorzitter en Jan Stange namens Voetbal Technische Zaken overeenstemming bereikt over het verlengen van het contract met Ronald Dooijeweerd als hoofdtrainer van Zaanlandia.

Ronald zal voor het 4e jaar de supervisie hebben over onze selectie.

Ook Harry Volkers heeft zijn contract als assistent trainer weer verlengd.

Het bestuur, VTZ maar ook de spelers en begeleiding zijn bijzonder blij met het verlengen van de contracten van Ronald als hoofdtrainer van de selectie en Harry als assistent trainer van de selectie en tevens is Harry werkzaam als jeugdtrainer.

Wij wensen als algemeen bestuur en VTZ Ronald en Harry maar zeker ook hun begeleidingsteam nog veel succes tijdens dit nog lopende seizoen maar zeker ook tijdens het nieuwe seizoen 2017-2018.

Namens het algemeen bestuur, Hans Stange, secretaris

Ronald en Harry

De mopperploeg weer te gast bij het bestuur.

Woensdag 14 december jl. waren (bijna) alle medewerkers van de mopperploeg van Zaanlandia en een groot aantal van hun partners te gast bij het bestuur in De Oosthoek.

Volgens onze erevoorzitter was de mopperploeg voor de 21ste keer te gast bij het bestuur.

Rond 17.00 uur kwam iedereen een beetje opgetogen de sfeervolle kerst versierde kantine binnenlopen en werden zij welkom geheten door onze erevoorzitter Kees de Vos en onze huidige nieuwe voorzitter Koos Scholtens. Opmerkelijk feit was wel dat er dit jaar meer dames van onze mopperaars aanwezig waren

Nadat iedereen voor zien was van koffie of thee en daarna van een drankje vertelde onze

erevoorzitter in zijn welkomswoord eerst hoe belangrijk alle mopperaars voor onze vereniging zijn met betrekking tot de vele werkzaamheden die zij verrichten op en rondom onze accommodatie. Een groep werkers waar wij als bestuur en vereniging enorm trots op zijn natuurlijk.

Vervolgens vertelde Kees in de voor hem bekende wijze waarmee het nieuwe bestuur zich mee bezighoud en in principe weet Kees daar door de lijntjes die hij nog steeds heeft met zijn vorige bestuurders wel het een en ander vanaf.

De contacten met de Gemeente Zaanstad zijn minimaal en over een fusie of samenwerking met welke vereniging dan ook wordt op dit moment helemaal niet meer gesproken.

Maar wel duidelijk is dat wij nog steeds in onzekerheid verkeren over de toekomst plannen van ons sportpark.

Ook vertelde Kees nog iets over de status van de problemen die er waren met onze vorige penningmeester. Er is een schikkingsvoorstel gedaan door de tegenpartij maar die is voor ons onacceptabel. Dus zal de vervelende zaak nog wel even gaan duren al heeft de rechter wel al uitspraken gedaan richting onze vorige penningmeester. Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen. De verdere contacten vinden dan ook plaats via onze advocaat.

Qua financiën is alles weer redelijk op orde. Al blijft qua uitgaven patroon waakzaamheid geboden.

Sportief gezien gaat het goed met de resultaten van onze jeugdelftallen en prettig zijn de prestaties van de laatste weken van ons eerste elftal en het tweede elftal.

Het eerste elftal heeft zich de laatste weken opgewerkt naar een 8e plaats op de ranglijst en ons tweede elftal staat bovenaan.

Ook werden er nog over een aantal activiteiten bij Zaanlandia besproken door onze erevoorzitter, o.a. de geweldige kerstbingo van 10 december jl. en binnenkort op

zaterdag 17 december a.s. de kerstborrel van de jeugdafdeling en de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 7 januari 2017.

Iedereen was een zeer aandachtige luisteraar en was door dit betoog van Kees op de hoogte waar het bestuur momenteel mee bezig is.

Daarna was het tijd voor het eerste rondje bingo met als bingo-master Ron de Klerk.

Nieuw was het, ook voor Ron, dat dit op een digitale manier plaats vond, dus de getrokken cijfers verschenen op de flat screen tv’s.

Ron had weer samen met een aantal sponsors voor leuke prijzen gezorgd en deze werden door de winnaars met bijzonder veel plezier in ontvangst genomen.

Toen was het wel tijd om iets te eten. Hendri Siemons van Bolke de Beer had gezorgd dat er een uitstekend warm en koud buffet klaar stond.

Iedereen heeft hier dan ook heerlijk van kunnen genieten en dat het buffet prima was kon wel afgelezen worden aan het feit dat bijna alle schalen leeg waren.

Ron zorgde er voor dat er toen nog een rondje bingo gespeeld werd en natuurlijk waren er ook nu weer heel wat prijswinnaars.

Tot slot, en dit is inmiddels een echte Zaanlandia traditie, de (Zaanlandia) kwis van Kees de Vos.

Natuurlijk waren er wel wat vragen over Zaanlandia en Zaanlandianen dat lijkt mij logisch, maar er waren ook vragen over hoeveel kerken er in Zaandam zijn, je moest er 6 minimaal noemen, hoe verzin je dit als samensteller van de kwis, was er een vraag over de Voice of Holland, een vraag over welke winkelketen er in het pand van V&D komt en er was iets met spreekwoorden afmaken.

Deze vragen waren voor bepaalde personen toch wel moeilijk te beantwoorden.

Maar met een beetje hulp van bepaalde mensen verder alle vragen beantwoord.

Speciaal was het wel dat alle echte prijswinnaars aan de tafel zaten bij Willem Meijn

en Hein Gutter.

Maar nadat alle formulieren waren ingevuld moesten de formulieren dit keer niet bij Kees ingeleverd worden maar moest men zelf de formulieren nakijken, althans dacht iedereen. Maar Kees had daarvoor een speciale spelregel want de formulieren moesten wel doorgegeven worden aan je buurman of buurvrouw, waardoor er geen spraken kon zijn van corruptie. Daarna vertelde Kees welke antwoorden er goed waren en uiteraard ging dit gepaard met de nodige op- en aanmerkingen.

Winnares van de avond werd Tiny van Zeist met 99 punten ( je kon maximaal 100 punten halen). Een geweldige prestatie van Tiny natuurlijk.

Er stond een geweldige prijzentafel voor de winnaars van de quiz verzorgd door een aantal sponsors. Iedereen kon een prijs uitzoeken van de “prijzentafel”.

Nadat iedereen voorzien van de prijzen die gewonnen werden was het slotwoord voor onze nieuwe voorzitter Koos Scholtens.

Koos benadrukte nogmaals hoe belangrijk de mopperploeg is bij Zaanlandia en Koos had deze moppermiddag en avond als zeer positief ervaren.

Ook had Koos een voorstel. Hij wil deze mopperploegmiddag en avond voorstaan een andere naam geven, namelijk het “Mopperfestival”.

Lijkt ook mij een goed plan voor de komende jaren.

Daarna was het tijd om afscheid nemen van elkaar en kon er een einde gemaakt worden aan deze leuke middag/avond voor alle mopperaars bij Zaanlandia.

Namens het bestuur willen wij Pascal, Anna en Carla bedanken voor de uitstekende bediening en de verdere hulp, Bolke de Beer voor het leveren van het geweldige buffet en de sponsoren van deze avond, namelijk Verkade via Jan Stange, HVM&S, Ab de Jong, Kees en Marjan de Vos, Elly de Vries, Pascal Russo, Vera Hoogstra en Netty en Ron de Klerk.

Ook Ron bedankt voor de uitstekende wijze waarop de bingo weer georganiseerd was en Kees voor de organisatie van de kwis.

Uit de reacties van de aanwezige mopperaars en partners was wel te merken dat dit ook volgende jaar, dit zal dan de 22-ste keer zijn, weer voor herhaling vatbaar is.

Namens het algemeen bestuur,

Hans Stange, secretaris

Notulen van de Jaarvergadering van maandag 7 november 2016.

Aanvang 20.00 uur, De Oosthoek.

Aanwezig van het Algemeen Bestuur; Kees de Vos, Jacques van Alphen, Jan Stange, Martin Haagedoorn, Edwin Vranken, Hans Stange (notulen)

1.Opening van de vergadering door voorzitter Kees de Vos.

Om ca 20.00 uur opent onze voorzitter Kees de Vos onze algemene ledenvergadering .

Ook nu was wederom de conclusie van Kees dat de opkomst niet echt geweldig was, een kleine 40 personen hadden de moeite genomen deze jaarvergadering bij te wonen.

Een speciaal welkom was er voor een aantal dames en natuurlijk onze ereleden en de leden van verdienste.

Onze vaste bezoeker van de vergadering, Gerrit Bos, kon helaas niet aanwezig zijn i.v.m. ziekenhuis opname.

Ook blijkt uit de agenda van deze vergadering dat het toch wel een beetje een speciale avond zal worden mede gezien het feit dat Kees zelf aftreed als voorzitter, maar ook Jacques van Alphen stopt als algemeen bestuurslid en de laatste maanden als waarnemend penningmeester.

Tevens geeft Kees nog een toch wel uitgebreide uitleg aan de aanwezigen over de enorme problemen die er ontstaan zijn met betrekking tot de malversaties van onze vorige penningmeester de heer J. Beelen.

Deze frauduleuze handelingen hebben naast vele uren werk voor het bestuur en in het bijzonder voor Kees en Jacques maar ook voor onze accountant ook veel onvrede veroorzaakt maar dat ook gepaard ging met veel emotionele gesprekken in het bestuur.

Kort geleden is dan ook aangifte gedaan bij de politie en is het bestuur gestart met een civiele procedure.

Er loopt momenteel een vordering van € 145.000, - en er is door de rechter beslag gelegd op het huis en het pensioen van de vorige penningmeester. Binnenkort zullen er zeker meerdere mededelingen volgen aangaande deze fraude zaak. Dit zullen wij zeker als bestuur communiceren naar onze leden.

Opmerkelijk is wel, dat al geruime tijd onze financiën een positief resultaat opleveren.

Met dit laatste zijn wij natuurlijk heel blij.

Belangrijk was het om te weten dat Kees en Jacques bereid zijn om in overleg met het algemeen bestuur deze zaak verder te behandelen.

Daarna brengt Kees nog een aantal aandachtpunten naar voren.

Over de eventuele fusieplannen of samenwerkingsplannen en de daaraan gekoppelde gesprekken met de Gemeente Zaanstad zijn geen mededelingen.

Onze accommodatie blijft een “zorgenkind” alhoewel er deze zomer door een aantal enthousiaste Zaanlandianen op de zaterdagse klus dag en klusdagen veel werk is verzet.

Maar wij zijn nog steeds van mening dat de Gemeente Zaanstad ons als vereniging heeft te kort gedaan om in het BMC rapport onze accommodatie te wijzigen in een verander locatie.

Mochten er binnenkort toch (bouw) plannen zijn op het oude VVZ complex dan horen wij dit wel en indien wij hier met onze accommodatie last van hebben dan zullen wij zeker van ons laten horen. De conclusie van het bestuur is duidelijk, wij nemen geen enkel initiatief.

Via Arno den Boer en gesprekken met het bestuur is er kort geleden een Missie en Visie van en bij Zaanlandia tot stand gekomen.

Arno presenteert dit doormiddel van de beamer waardoor ook de aanwezige leden dit kunnen zien. Een ieder kon na afloop van de presentatie instemmen met dit gegeven.

In de toekomst zal deze stelling van onze Missie en Visie in de praktijk wel tot uitvoering gebracht moeten worden.

Over de sportieve prestaties kon Kees kort zijn. Het 1e elftal heeft zich ruim gehandhaafd in de 2e klas. Spijtig genoeg degradeerde ons 2e elftal naar de reserve 3e klas. Ook de zaterdag 1 moest een stapje terug doen en speelt weer in de 4e klas.

Onze jeugdelftallen presteerden op een goed niveau al blijft de doelstelling om met onze selectie elftallen en teams zo hoog mogelijk te spelen.

Momenteel zijn er ca. 450 jeugdleden lid van onze vereniging. Dit vergt een enorme organisatie van het jeugdbestuur maar dit is goed geregeld al is de werkdruk soms voor bepaalde mensen wel een beetje groot.

Spijtig genoeg moesten wij kort geleden ons 3e elftal op zondag uit de competitie halen. Er waren te weinig spelers over die nog wel wilden voetballen. Omdat er ook al eerder wat problemen waren met de bezetting van dit elftal hebben wij dit besluit moeten nemen.

Aan het eind van zijn inleiding wil Kees nog een aantal Zaanlandianen en personen die nauw bij onze vereniging waren betrokken herdenken met een ogenblik stilte.

Dit waren Johan Krijt, Arie de Jager, Jaap Taanman en Koos Mauriks.

Zij allen rusten in vrede.

2.Notulen van de jaarvergadering van 14 september 2015.

Deze stonden op onze website en bij navraag bleek niemand hier vragen over te hebben.

Al betwijfel ik of men deze notulen ook gezien of gelezen had.

Wel werden deze notulen met een woord van dank aan de samenstelster Marjan Schoon goedgekeurd.

3. Ingekomen post en mededelingen van de secretaris.

Er waren enkele berichten van verhindering, namelijk van Walter Busch, Ed Heistek, en Melvin Blaich.

Ingekomen stukken en nog wat mededelingen:
Adviesbureau R.I.E.T. zal op donderdag 10 november 2016 een schouw uitvoering op onze accommodatie.

Van de KNVB de mededeling gekregen dat wij voor de 2e ronde van de KNVB beker spelen tegen SV de Valleivogels op zaterdag 19 november a.s. om 17.00 uur.

Uitnodiging voor onze selectie, B-junioren en veteranen om deel te nemen aan zaalvoetbal toernooi Oostzaan in december a.s.

Speelschema van TV opnamen op ons complex van de TV serie “Alleen op de Wereld”. Waar wij als verenging aan hebben mee gewerkt om accommodatie beschikbaar te stellen.

Informatie van Brandsfit BVBA over een bepaalde vorm van sponsoring.

Wij spelen op zaterdag 3 december a.s. de thuiswedstrijd tegen KFC om 19.00 uur.

Dit is uniek voor Zaanlandia om een competitie wedstrijd op zaterdag te spelen.

Er is een internationale overschrijving gestuurd naar de KNVB om Ali Olgun lid te maken van Zaanlandia.

Er waren geen tegenkandidaten die in aanmerking wilde komen als opvolger van Kees de Vos en Jacques van Alphen.

Daarbij werd door Kees nog enige informatie verschaft over het feit dat wij druk doende zijn om de huldigingen van onze jubilarissen in beeld te krijgen. Omdat de administratie hiervan niet helemaal meer compleet is, willen wij doormiddel van oude ledenlijsten proberen te achterhalen welke personen er nog in aanmerking komen voor een huldiging i.v.m. langdurig lidmaatschap. Ook kunnen onze leden zelf aangeven hoelang men lid is en voor een huldiging in aanmerking komt.

Kees de Vos, Ron de Klerk en ondergetekende zullen dit gaan doen.

4. Jaarverslag van de secretaris.

Ondergetekende had weer een uitgebreid jaarverslag samengesteld over het seizoen

2015-2016, dus het 104e verenigingsjaar.

Met wederom goedkeuring van de medebestuursleden werd het jaar verslag niet meer voor gelezen, dit kost veel te veel tijd, dus volstond ondergetekende om een kort uittreksel voor te lezen. Voor de liefhebbers was er uiteraard een exemplaar beschikbaar met daarin tevens de jaarcijfers over het seizoen 2015-2016 en de begroting over het seizoen 2016-2017.

Kees bedankt ondergetekende voor het samenstellen van dit jaarverslag.

5. Financieel jaarverslag van de waarnemend penningmeester.

Omdat onze vorige penningmeester om inmiddels bekend zijn de redenen geen deel meer uitmaakt van het algemeen bestuur heeft Jacques de taak van waarnemend penningmeester al geruime tijd vervuld.

Voor het bestuur maar zeker voor Jacques was dit afgelopen seizoen een zwaar seizoen en was Jacques door een heel diep dal gedaan door de malversaties en fraude van de heer

J. Beelen. De emoties liepen heel hoog op in de gesprekken die Jacques heeft gevoerd met

J. Beelen. Maar ook bij zijn betoog over deze gang van zaken liepen de emoties hoog op.

Wij hebben inmiddels geen contact meer met de heer Beelen, alleen nog via zijn advocaat en onze advocaat. Ook onze accountant wil geen contact meer met de heer J. Beelen.

Slotconclusie. De aangifte die gedaan is bij de politie en de beslaglegging heeft plaats gevonden. Verder moeten wij nog maar even afwachten hoe deze zaak afgehandeld gaat worden.

Daarna presenteerde Jacques op prima wijze en zeer duidelijk de jaarcijfers over het seizoen 2015-2016.

Al snel werd duidelijk dat wij dit afgelopen seizoen er financieel beter voor staan als de voorgaande seizoenen. De oorzaak mag duidelijk met een vorige frauderende penningmeester.

Omdat er nog wat wijzigingen kunnen plaatsvinden in navolging van het onderzoek naar de malversaties van onze vorige penningmeester vond Jacques het moeilijk om al goedkeuring te vragen voor de gepresenteerde jaarcijfers.

Dus stelde Jacques voor om de definitieve goedkeuring van de cijfers uit te stellen tot nader order. Daar kon de vergadering mee in stemmen.

Mark Kok had nog wel een klein vraagje over bepaalde kosten.

Jacques heeft dit toen aan Mark uitgelegd. Tot tevredenheid van Mark.

Ook Ger v.d. Gaast had nog een vraag over het vertrouwen van onze accountant in de zaak van onze vorige penningmeester. Dat vertrouwen was ook bij deze laatste niet meer aanwezig richting de heer Beelen. Ook dit heeft Jacques toegelicht en was dit duidelijk voor Ger.

6. Begroting over het seizoen 2016-2017.

Ook de begroting werd door Jacques als waarnemend penningmeester duidelijk en overtuigend gepresenteerd.

Deze werd dan ook door de vergadering met instemming van de aanwezigen aangenomen.

7. Bestuursverkiezingen:

Alvorens wij zouden over gaan tot het agendapunt van de bestuursverkiezingen en omdat hier enige mutaties zouden gaan plaats vinden wilde Kees eerst agendapunt

8. Bestuursbeleid bij Zaanlandia behandelen.

Nadat Kees de vergadering had gevraagd of er nog op en/of aanmerkingen zijn op het door het algemeen bestuur gevoerde bestuursbeleid, bleef het stil.

Dus kon Kees namens nog zittende bestuur een ieder bedanken voor het in bestuur gestelde vertrouwen.

Vervolg agendapunt bestuursverkiezingen.

Periodiek aftredend en niet herkiesbaar waren Kees de Vos, voorzitter en Jacques van Alphen, algemeen bestuurslid en waarnemend penningmeester.

Periodiek aftredend en nog wel ad-interim voor 6 maanden herkiesbaar was Martin Haagedoorn.

Martin heeft meegedeeld dat hij zijn functie als wedstrijdsecretaris nog wel een half jaar wil voortzetten. Maar daarna moet er invulling komen om zijn functie als wedstrijdsecretaris op te delen. Martin wil nog wel in de toekomst onze website teksten regelen en het wedstrijd programma maken voor de website. Dus voor de andere werkzaamheden zoals spelerspassen, scheidsrechters regelen, klachten van aanvoerders oplossen en andere voetbalzaken die bij Marin terecht komen.

Optioneel is zeker om iemand te vinden die de zaterdag afdeling gaat “besturen”.

Het voorstel van het algemeen bestuur was om Koos Scholtens te benoemen tot voorzitter.

Koos Scholtens wordt dan ook met ingang van heden de opvolger van onze eminente erevoorzitter Kees de Vos.

Ook een voorstel van het bestuur was om Dennis Stam te benoemen tot penningmeester.

Dennis Stam wordt met ingang van heden dan ook de opvolger van Jacques van Alphen als penningmeester.

Omdat er geen tegenkandidaten waren werd onder luid applaus van de vergadering deze wisseling in het algemeen bestuur beklonken.

Ondergetekende heeft daarna nog enkele (“bedank”)woorden aan Kees en Jacques gericht.

Natuurlijk dat zij beiden heel lang geweldige bestuursleden zijn geweest en veel, heel veel voor Zaanlandia op het bestuurlijke vlak hebben betekend.

Bloemen waren er voor Marjan die in de zaal aanwezig was en deze ook in ontvangst kon nemen. Bloemen waren er ook voor Annemiek, die kon Jacques wel mee naar huis nemen.

Daarnaast was er nog een klein cadeau namens Zaanlandia in de vorm van een lekker drankje.

Ook waren er bloemen voor Ans van Martin.

Kees nam daarna nog even het woord en wilde iedereen bedanken dat hij meer dan 40 jaar deel uitgemaakt heeft van een (jeugd) bestuur. Dit uiteraard ondersteunt door waanzinnige aantallen van cijfermateriaal van de activiteiten die Kees zoal gedaan had. Geweldig om te horen.

Tot slot bedankte Kees mede namens Jacques iedereen in het in hun gestelde vertrouwen.

Eren enorm applaus van de aanwezigen was zeker op zijn plaats als blijk van grote waardering.

Daarna verlieten Kees en Jacques de vergadertafel en namen Koos en Dennis plaats achter de tafel. Voor mij persoonlijk vond ik het wel vreemd dat ik Kees en Jacques in de zaal zag zitten als bezoekers van onze ledenvergadering.

Koos Scholtens nam toen als kersverse nieuwe voorzitter het woord en in een gloed vol betoog vertelde Koos wat de plannen waren van hem maar ook voor het bestuur in de nieuwe samenstelling. Dennis sloot zich in korte bewoordingen hierbij aan.

9. Wat verder ter tafel kwam.

Met dit agendapunt o.l.v. onze nieuwe voorzitter waren wij snel klaar. Er waren verder geen zaken die onder dit agendapunt genoemd of benoemd moesten worden.

10. Rondvraag.

Martin Feeke wilde graag weten hoe de financiële geldstromen in de toekomst gaan lopen en hoe hier mee omgegaan gaat worden gezien de gebeurtenissen met onze vorige penningmeester.

Koos heeft toen uitgelegd dat de controle dubbel zo groot zal worden en dat er handtekeningen gezet moeten worden bij diverse controleerde acties op het financiële vlak.

Tot slot wilde Jan Stange als algemeen bestuurslid en afgevaardigde van

Voetbal Technische Zaken nog wat zeggen. Jan stelde in zijn betoog dat er natuurlijk dingen op bestuurlijk niveau zouden gaan veranderen of aangepast zouden worden.

Jan stelde terecht dat over niet al te lange tijd ook nog meer huidige bestuursleden zouden aftreden, waaronder Jan en ondergetekende.

Dus was zijn dringende verzoek om de aanvulling in het bestuur niet alleen door het huidige bestuur te laten doen maar dat ook uit de vereniging mensen moeten opstaan om een bestuursfunctie in te nemen. Want anders komen wij in de toekomst in de problemen want de continuïteit van Zaanlandia moet wel gewaarborgd worden.

Volgens Jan kunnen wij dit alleen maar samen doen. Lijkt mij ook heel duidelijk.

11. Sluiting van de vergadering.

Met een ferme klap met de voorzittershamer maakt onze nieuwe voorzitter Koos Scholtens om 22.05 uur een einde aan onze algemene ledenvergadering van maandag 7 november 2016.

Hij bedankte iedereen voor hun aandacht en inbreng en wenst een ieder wel thuis.

Maar volgens traditie, bood hij de aanwezigen nog 1 consumptie aan namens de vereniging.

Aldus gedaan,

Zaandam, maandag 7 november 2016,

Hans Stange, secretaris